1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Heim

  Heim Well-Known Member

  Nevess velük te szerencsétlen...

  Azért is jó ez a topic mert jól ki lehet szűrni a hülyéket akikre rögtön mehet az ignore. Nekem nincs türelmem a 90 IQ alatti emberekhez.  Szerk.:

  Szerinted a hullákat szállító teherautók sofőrjei is vidáman nevettek az egészen, mint a te bárgyú ismerőseid? Vannak olyan agyhalottak akiknek ez a járvány csupa móka és kacagás.
   
  Leonidas likes this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

 3. laiki

  laiki Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...os-lehet-amerikaban-mint-amirol-tudunk-442036

  Ahogy várható volt, az USA-ban is mintegy 10-szerese az átfertőzöttség a pozitív PCR teszteknek. Tehát 4 millió PCR pozitív mellett volt idáig 40 millió valós fertőzöttjük. Ezzel lényegében elérte a koronavírus járvány az elmúlt 10 év legerősebb influenza járványának becsült szintjét a fertőzöttek számát tekintve (az 45 millió volt). Viszont a halálozás többszörös, hiszen a hivatalos 145 halott 1,5 - 2-szerese becsülhető az összes halálozások alkulása alapján, szemben az évtizedes szinten legerősebb influenza járvány 61 ezer becsült halottjával. A halálozások 2 - 3 hetes késleltetéssel követik az esetszám emelkedését, tehát a hivatalosan 145 ezer, becsülhetően 220 - 290 ezer halottat a 2 - 3 héttel ezelőtti 2,7 - 2,9 millió PCR pozitívhoz és 27 - 29 millió valószínűsíthető átfertőzötthöz érdemes viszonyítani. Összehasonlításként: az USA II VH-beli embervesztesége mintegy 405 ezer fő volt, az I VH-ban 116 ezer embert vesztettek és Vietnámban 58 ezret. A spanyolnátha amerikai áldozatainak számát 675 ezerre becsülik.

  És még csak az első hullám felfutó szakaszában járnak és verőfényes nyár van.
   
  teglasi80 and Leonidas like this.
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ezt a bolondoknak hiába is magyarázod hogy mi itt a tét, amíg nem ő hal meg vagy vagy a családja, de némelyik olyan mély erkölcsi szinten van, hogy a családja se zavarja, vagy nincs is neki. A másik véglet is jellemző rájuk, utána követelőznek, mee az állam hagyta őket meghalni, megnyomorodni. Olyan borzalmas a föld lakosságának egy része, hogy elképesztő, és nem is akarok beszélni róla. De azért csak tudjátok, hogy én tudom hogy így van, csak hallgatok... :) (nem, nem fogok szomorkodni ezen, még véletlenül sem, és nem akarok példát mondani miért, de leesnének a döbbenettől néhányan a székről ha meghallanák... :cool::p:D a föld jelenleg egy szemétdomb, nem csak a szeméttől)
   
 5. monster

  monster Well-Known Member

  Ugyan :)
  Erre szokott jönni az a válasz, hogy "csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam", és ki is van védve a dolog. Kb. olyan szintű alapvetés, ahogy a vallásban előkerülő tipikus válasz: "az Úr akarata".
  Pedig olyan egyszerű lenne a meglévő pár egyszerű szabályt betartani, ami ráadásul nem is kerül semmibe igazán. Nem rettegésről van szó, hanem elővigyázatosságról. De ez már olyan magas némelyeknek, mint hintalónak az akadályverseny. Ezért is hagytam abba a billentyűzet koptatását a témában, a falra hányt borsó tipikus esete :)
   
  altx and bartinieffektus like this.
 6. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Nnaaa...
  Szóval "a koronavírus járvány (COVID 19) szkeptikusok" erőteljes rohamai után térjünk csak vissza A VALÓSÁGBA és folytassuk a valódi eszmecserét a járvánnyal kapcsolatos témákról.

  Megint a vakcinákról lesz szó ! :) (ami az egyetlen megoldás)
  Tegnap (mivel most már éjjel 1 is elmúlt) egy igen terjedelmes cikk jelent meg a SARS-CoV-2 vakcina fejlesztés téma eddigi teljes összefoglalását célul kitűzve, és egyenként méregetik a fejlesztő cégek tőzsdei teljesítményeit is egyúttal. A valóban működő jelenleg a legjobb pozíciókat elfoglaló vakcina jelöltekről is készítettek összefoglalókat, "kivétel" a szintén az élen álló legjobb orosz vakcináról, bár annak első-vonalbeliségét nem merték azért firtatni, hátha azzal később beégnek... :rolleyes::D:D Viszont azzal azért foglalkoztak, hogy az oroszok állítólag kémkedni próbáltak a vakcinák után a neten, viszont leközölték azt is, hogy az Oxfordi vakcinát az AstraZeneca hivatalosan átadta már az oroszoknak gyártásra, így nincs is szükségük máshonnan beszerezni az adatokat róla, hiszen hivatalosan náluk van !!!!! :D:D:cool::p Ezt a részt bemásolom kedvcsinálónak a cikkből, mert igen tanulságos. Már írtam korábban, hogy gyakorlatilag újabb gazdasági hidegháború bontakozik ki a COVID 19 járvány kapcsán is, ezzel kapcsolatos ez a vádaskodás is. A világ egy szikrát sem lett békésebb !!! Ez van sajnos.
  Az orosz vakcináról (vakcinákról) fogunk még hallani a jövőben. Az AstraZeneca sem véletlenül adta át a sajátját gyártásra, ezt viszont is elvárhatják, mivel több vakcina kellhet a különböző csoportok leoltásához, egy típus nem biztos hogy mindenkinek jó lesz, sőt biztos hogy nem lesz jó.
  -------
  Folyik a harc a vakcinákért
  Miközben a biotechnológiai társaságok és a gyógyszergyártó cégek óriási erőfeszítéseket tesznek a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztése érdekében, mások mindent megtesznek azért, hogy ezen információkhoz hozzáférjenek, miután az amerikai védelmi hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatokhoz köthető hackerek próbáltak meg információkat ellopni kanadai és amerikai védőoltás-fejlesztésről. Az amerikai U.S. Department for Homeland Security, a Cybersecurity Infrastructure Security Agency, és a kanadai National Security Agency tájékoztatása szerint az APT29 nevű csoport állhat a támadások mögött. A csoport, melyet az orosz titkosszolgálatokhoz kötődőnek tartanak, célzott adathalász támadásokat indított, illetve rosszindulatú kémszoftvereket próbált bejuttatni a koronavírus elleni védőoltást kutatók rendszereibe.

  Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója nem sokkal később arról beszélt, hogy mások az orosz vakcina sikerétől tartva megpróbálják hátrányos helyzetbe hozni Oroszországot. Kirill Dmitrijev szerint az orosz vakcina potenciálisan az első lehet a piacon, majd azt is hozzátette, hogy Oroszországnak nincs szüksége arra, hogy ellopja a brit vakcinát, mert a brit-svéd AstraZeneca gyógyszeripari cég, amely az Oxfordi Egyetem partnere az oltóanyag fejlesztésében, már átadta a technológiát és a know-howt az RFPI portfóliójához tartozó orosz R-Pharmnak, amely ily módon "nyugodtan és törvényesen gyárthatja" a vakcinát.
  2020. július 21. Portfolio
  Egymás után érkeznek a jó hírek a koronavírus elleni vakcinákról
   
 7. Septimus

  Septimus Active Member

  Nem érted. Fertőzött volt az a kollégám, akinek bár kimutatták a tesztek a szervezetében a COVID-19 vírust, de semmilyen tünetet nem mutatott. Tehát effektíve beteg nem volt. Beteg az, akinek van bármilyen panasza vagy tünete. Akinek nincs, az vírushordozó, de nem beteg. Így már tiszta?
   
  ogretankHU and pöcshuszár like this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nem volt Ogre eddig ilyen. Egyébként az olaszhoz hasonló jelenetekre vártak itthon is a balfélen, hátha lehet kormányt buktatni, de nem ...
   
  zztop likes this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  4366 fertőzött (+19)
  76 kórházban (-2)
  4 lélegeztetőgépen (+/-0)
  437 aktív eset (-57 ------- Elírás lehet: 487-re és -7-re jön ki a matek.)
  3283 gyógyult (+26)
  596 elhunyt (+/-0)
  312988 mintavétel (+2058)
  6553 hatósági házi karanténban (+165)
  [​IMG]
   
  jurgenbauer, b4l4g3, Szittya and 6 others like this.
 10. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  az aktiv fertozottek szamaban kiegyenlitodott az allas Mo.-gal. Nyitran a hadsereg korbezart es karantenba helyezett egy munkasszallot, ahol 100 gyanus eset van. Ott is a nyari hazalatgatas utan, a visszajott szerb vendegmunkasok (8 db) hurcolta be a fertozest. Szuper dolog ez, mert elviekben nekik karantenba kellett volna vonulniuk, de hat azt szinte senki nem tartja be, nagy kar volt eltorolni a kotelezo allami karantent...

  Szlovakia julius 21.

  2284 uj teszt, osszesen eddig 246 133
  37 uj fertozes, osszesen eddig 2 058
  18 uj gyogyult, osszesen eddig 1 556
  0 uj halott, osszesen eddig 28

  aktiv esetek szama: 474
   
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/20200722-megint-megugrott-a-fertozottek-szama-ukrajnaban.html
  "Néhány napi alacsonyabb növekmény után szerdára ismét megugrott a koronavírus-fertőzéssel azonosítottak száma, egy nap alatt nyolcszáznál is többet jegyeztek fel, viszont többen gyógyultak meg, mint ahányan megbetegedtek - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített..."

  https://karpathir.com/2020/07/22/augusztus-31-ig-marad-a-karanten-ukrajnaban/
  "AUGUSZTUS 31-IG MARAD A KARANTÉN UKRAJNÁBAN!!!
  Az Ukrán Miniszteri Kabinet július 22-én fogadta el a karantén meghosszabbításáról szóló rendeletet – tudatta az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpátalja.ma.
  A rendelet értelmében augusztus 31-ig folytatódik az adaptív karantén Ukrajnában.
  Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter elmondása szerint ezen kívül az országot zöld, sárga és piros zónákra osztják majd a megbetegedettek számától függően..."
   
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/tobb-mint-ezer-fertozottet-diagnosztizaltak-romaniaban-8413743/
  "Romániában meghaladta az ezret az egy nap alatt, illetve a 40 ezret a járvány kezdete óta diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.
  A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában 1030 új fertőzöttet azonosítottak: ez több mint másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának. A járvány – a napi átlagnál 35 százalékkal több – 27 újabb áldozatot követelt.
  Eddig 2101 koronavírusos beteg vesztette életét, külföldön 122 fertőzött román állampolgár halt meg. Az utóbbi napon – a 25 ezret megközelítve – rekordot döntött a 24 óra alatt kiértékelt koronavírus-tesztek száma, a járvány kezdete óta végzett teszteké pedig szerdán meghaladta az egymilliót...
  ...A fővárostól délre, a Duna mellett található Giurgiu megye prefektusa szerdán bejelentette: vesztegzár alá helyezik a 3600 lakosú Cartojani falut, ahol az utóbbi időben 32-en fertőződtek meg. A fegyveresek által őrzött település határát a következő 14 napon csak a rendvédelmi és egészségügyi szervek, illetve a lakosság ellátását biztosító áruszállító járművek léphetik át.
  Cartojani az első karantén alá helyezett település Romániában, amióta májusban a rendkívüli állapotot veszélyhelyzet váltotta fel. Az egészségügyi miniszter szerdán megjelent rendelete szerint azokat a térségeket lehet vesztegzár alá vonni, ahol az ezer lakosra jutó fertőzések száma meghaladja a hármat."
   
 17. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Nem teljesen értek egyet ennek a hírnek a tartalmával, de a világméretű gazdasági háborút jól jelzi, hogy egyre erősebb lesz.
  [​IMG]
  2020. július 22. Infostart / InfoRádió
  Pompeo: "Kína megvette a WHO-főnököt"
  Az amerikai külügyminiszter szerint “Kína megvette az Egészségügyi Világszervezet főnökét” és ez az alku brit állampolgárok halálához vezetett. Mike Pompeo ezt parlamenti képviselők előtt mondta Londonban. A látogatáson ismét nagy veszélynek nevezte Kínát.

  Az amerikai diplomácia főnökére, Mike Pompeóra nem lehet azt mondani, hogy túlságosan finomkodna és véka alá rejtené céljait. Londoni látogatásán totális össztüzet zúdított Pekingre.
  „Azt akarjuk, hogy minden nemzet együttműködjön, hogy minden dimenzióban visszaszorítsuk a Kínai Kommunista Pártot. Ez magába foglalja Nagy-Britanniát, és reméljük, fel tudunk építeni egy koalíciót.”
  Pompeo elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy a brit kormány „szuverén döntéssel” kizárta a Huawei kínai céget az 5G-s mobilhálózat fejlesztéséből, és „más szabad nemzetekhez csatlakozva” elítélte Kínát a Hongkongról szóló egyezmény megsértéséért, megnyitotva az ajtót a „valamennyi szabadságot kereső hongkongiak előtt”. Megjegyzéseiből kihallatszott, hogy szerinte a briteket ösztökélni kellett a fellépésre.

  A Kína ellenes koalíciót építő amerikai külügyminiszter Londonban találkozott Nathan Law hongkongi demokrácia-aktivistával is.
  ...
  Az amerikai külügyminisztérium szerint Kína immár elfoglalta helyét Oroszország, Irán és Észak-Korea mellett egy “szégyenletes klubban”, amely biztonságot kínál a kiberbűnözőknek. Nekik cserébe az a dolguk, hogy “ugrásra készen” várják ha az államnak vagy a Kínai Kommunista Pártnak szüksége van arra, hogy ellopják amerikai és más nem-kínai cégek intellektuális tulajdonát.
  Pompeo közben ködös ígéretet tett a briteknek a brexit utáni kétoldalú szabadkereskedelmi szerződésről.
  Azt mondta, figyelni kell, hogy van-e haladás a felek között, de viszonylag hamar le akarja zárni az egyezményről folyó tárgyalásokat.


  A WHO visszautasította az amerikai vádakat
  A WHO a lehető leghatározottabban visszautasít minden személyeskedő támadást - hangsúlyozta közleményében a szervezet. A WHO-nak nincs tudomása ilyen kijelentésekről "ugyanakkor visszautasít minden személyes támadást és alaptalan vádaskodást" - áll a közleményben.

  Megj: tehát a kereskedelmi háború jelenleg egyre mélyül, az US egyre nyíltabban áll szemben Kínával, és egyre jobban igyekszik szövetségeseket bevonni a gazdasági háborújába. Az erős fellépés másik oka lehet az US-ben minden eddigit meghaladó méretű COVID-19 járvány elharapózása és a zavargások sem enyhülnek a legtöbb államban.
   
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Elképzelhető, hogy soha nem fogunk teljes mértékben megszabadulni a koronavírustól – mondta el egy a TB Alliance-nek adott interjúban a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója, Anthony Fauci. A járványügyi szakértő szerint elképzelhető, hogy a koronavírust soha nem fogjuk tudni eltüntetni a föld színéről, az országok vezetőinek és az egészségügynek azon kell dolgozniuk, hogy a vírust alacsony szinten tartsák.
  Nem fogjuk tudni eltörölni a koronavírust a föld színéről a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint
   
 19. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  plushun likes this.
 20. zeal

  zeal Well-Known Member

  4380 fertőzött (+14)
  76 kórházban (+/-0)
  4 lélegeztetőgépen (+/-0)
  484 aktív eset (-3)
  3300 gyógyult (+17)
  596 elhunyt (+/-0)
  316120 mintavétel (+3132)
  7001 hatósági házi karanténban (+448)
  [​IMG]
   
  b4l4g3, laiki, jurgenbauer and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása