1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Látom figyelsz ! De ha tényleg figyelnél akkor az általam példának hozott számok innen vannak : https://www.worldometers.info/coronavirus/ illetve innen : https://koronavirus.gov.hu/ . Ezek információit azért illik figyelembe venni hiszen mindenki ezeket figyeli a világon illetve idehaza .

  Tehát ha nem igazak az általam említett számok akkor annak gyökere innen ered, pedig ez a hivatalos Covid oldal ! Szun-Ce mondta : Ismerd meg ellenségeidet és saját fegyverüket fordítsd ellenük ! Mivel ha nem lenne ilyen fokú az egész internetet átszövő média háttere az egésznek akkor honnan is tudnánk , hogy létezik ? Mert gyakorlatilag csak a tesztek miatt tudjuk Meghalna egy jó pár idős ember tüdőgyulladásban (tisztelet az időseknek de amúgy is nagyon sokan főleg az ágyhoz kötöttek tüdőgyulladásban halnak meg , még a nagyapám is ettől rettegett , hogy ágynak dől és elviszi a tüdőgyulladás ) ? Csak csendben kérdezem amíg nem volt ez az őrület addig hány idős ember haláláért felelt a tüdőgyulladás ? Akkor ha jól modellezem akkor még 20-30-éve se hiszem , hogy tudtuk volna azt , hogy ez a vírus létezik . Mert ha hinni lehet orvosaink írásainak és statisztikáinak akkor a halottak túlnyomó része már alapból szenvedett valamilyen betegségben . Ismerve a helyzetet ha nem lett volna ilyen körítése akkor simán belesimulna a krónikus és a szezonális influenza mortalitásába . Legfeljebb vizsgálnák a tüdőgyulladásokat kiváltó okokat .

  A számok nekem mindig a barátaim voltak mert pont olyanok mint én nem hazudnak ! És a hívők oldaláról még sohasem láttam objektív érveket csakis indulatos szubjektíveket !

  Az elején elismerem kevés információval rendelkeztünk és jól döntöttünk amikor gyorsan szigorú intézkedéseket hoztunk (nem voltunk mi sem felkészülve) . Viszont azóta már sokat változott a helyzet és bár oda kell figyelni de már nem kell parázni ! 5 hónapra levetített 4526 igazolt hordozó 342 887 mintavételből az azért mutatja , hogy messze nem durva vírus . Azt jó volna tudni mert az relevánsabb lenne , hogy ebből a 4526 főből mennyi produkált megbetegedést ?

  Tudom megint kavicsot dobok a tóba de én ezt az álláspontot képviselem !
   
  Septimus likes this.
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mondom, ezt a börtönösdit hagyjátok már a pcsába. Nem szeretnénk olyan világban élni, ahol csak úgy sec-perc sittre vághatnak bárkit
   
  Septimus, ghullaire and ogretankHU like this.
 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Tehát akkor a cikk hazudott, mert a cikk címe azt írta, hogy "letagadták, hogy fertőzöttek". Holott nem azt tagadták le, hanem azt, hogy olyan helyről jöttek, ahonnan karanténba kellett volna vonulniuk. Hogy ők maguk fertőzöttek voltak-e, azt nem tudhatták addig, amíg meg nem vizsgálták őket.
   
 4. Rferi66

  Rferi66 Active Member

  Én sem gondolom hogy bárkit börtönbe kellene ezért zárni. Amúgy meg nagyon utálom a maszkot. Csak akkor veszem fel, ha muszály. Mivel ez a vírus az idős, beteg emberekre veszéjes, aki nem tartja be az előírásokat, az nem magát veszélyezteti, hanem másokat.
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Én egyébként mindig hordok maszkot. Még az utcán is. Azt pedig nem vitatom, hogy a szabályszegőket meg kell büntetni, de ez az 5-8 évre böntönrevágósdi roppant veszélyes, mert hatalomba emel egy halom senkiházit, akik ebben élnék ki a szadista hajlamaikat.
   
 6. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Aha, tehát itt mindenki hazudik, és csak te vagy "helikopter", ugye ??? :rolleyes::D:D:D Érdeklődnék hogy hol vagy jelenleg, téged féltve, dehogy rád-szakadjon valami épület. Mert hogy hazudsz... :D:D:p:cool:
  Világos, neked ez egy "háború" a gaz járványhoz értő emberek ellen. Őket kell tehát legyőznöd, hogy ellenállás nélkül terjeszthesd a baromságaidat. Elvégre ezekről egy kőműves mindent tud, ellentétben Jakab professzorral, Kemenesivel és a többi ezt főfoglalkozásban és egyetemi szakokon erre kiképzett diplomás virológiai és járványügyi szakemberekkel. Ők nem értenek hozzá, te vagy itt az "ész", a "főnök". Csak úgy megkérdezném, hányadik sörnél tartasz ma ? Mert ez általában meghatározza mikor írsz ide ilyen "tanulmányokat" !!! :) Többnyire amikor már elég magas a delirium, ami a megivott sörök négyzetével arányos. :p:cool:
  Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos és csapata lázasan nagyítóval kutatja az ilyen kiváló szakembereket mint te, akik meg tudják oldani az ország jelenlegi legnagyobb gondját, a vírusjárvány elfojtását és megszüntetését !!! :rolleyes::eek::D:D:p Ekkora tudással ami neked van hamarosan a helyettese is lehetnél, sőőőt, átvehetnéd az irányítást a kormány által rendszeresen összehívott egyeztetéseken !!! Komoly karrier lehetősége áll előtted !!!!! :rolleyes::eek::D:D:D:D:D:D:p:cool:

  Köszönöm a szót, nincs más más mondanivalóm az ügyben !:p:cool:

  Amúgy épp érdemi munkát végeztem a topicnak, friss cikkeket és híreket fogok postolni. Ide ! :cool:
   
 7. Rferi66

  Rferi66 Active Member

  Én mielőtt bemegyek egy üzletbe, benézek. Ha az eladón van maszk, akkor felteszem. Ha nincs, akkor nem.
   
  pöcshuszár likes this.
 8. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Bármily döbbenet de én is törvény tisztelő/betartó vagyok , ha kell felveszem a maszkot . De amikor pl bent vagy egy benzin kúton ahol lehet enni is akkor mi a szitu ?
   
 9. Heim

  Heim Well-Known Member

  Normális? Költői kérdés volt. Te is mehetsz ignorra.
   
 10. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Hijj, no akkor viszont otthon is kellene viselni, nehogy piszkáld az arcod, ugye? Az összes többi fertőző betegséggel mi van, aminek legalább ugyanakkora a fertőzőképessége és a mortalitása? Terjesszük ki azokra is? Nem kötözködöm, de van olyan, hogy kockázatelemzés, ami megmutatja mi az ésszerűen vállalható kockázat, mert egyébként full kotonban is leélhetnénk az életünket.

   
  ogretankHU likes this.
 11. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  NNa... akkor "ogretankHU" félbeszakítása után folytatnám a cikkek postolását. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy ezek a cikkel többnyire mind szemenszedett hazugságokat tartalmaznak "ogretankHU" "szerint", mert hogy nincs is itt semmiféle "COVID-19" "járvány", és ezt az egész SARS-CoV-2 "vírust" csupán az ő bosszantásra találták ki... :D:D:p:cool:

  Egy adag friss cikk következik. Első körben természetesen szokásomhoz híven a vakcinákról lesz szó, majd végül egy újabb gyógyulást segítő terápia kísérleteiről. Előrebocsátom hogy sajnos semmi lényegeset nem fog változtatni, nem ez fogja elhozni az áttörést a gyógyításban, hanem a gyógyszerek amelyek hatásosnak bizonyultak. Ez csak afféle segéd terápia lesz a gyógyszerek mellett, ami könnyíthet a gyógyuláson.
  -----------------------------------------------
  2020. július 31. Portfolio - a teljes cikk tartalma
  Újabb 100 millió vakcinára kötött szerződést az amerikai kormány
  Összesen 2,1 milliárd dollárt fizet az Egyesült Államok a Sanofinak és a GlaxiSmithKline-nak (GSK) 100 millió koronavírus elleni vakcináért. Az amerikai kormányzat nem egészen két hete kötött hasonló megállapodást a Pfizerrel és a BioNTechhel.

  A pénteki bejelentés szerint az összeg kétharmada, 1,5 milliárd dollár az egyelőre nem is létező vakcina kifejlesztését támogatja, a fennmaradó 600 millió pedig a 100 millió adag előállításának költsége. A szerződésben további 500 millió darab oltóanyagra opciót is kötöttek a felek.

  A WHO szerint jelenleg több mint 150 vakcina van fejlesztés alatt, melyek közül 25 már a klinikai tesztelés fázisában jár. Az országok többsége pedig igyekszik előre lekötni a gyógyszergyártók kapacitásait, attól tartva, hogy ha megszületik a hatékony ellenszer, akkor hiány alakul majd ki belőle.

  A Sanofi és a GSK áprilisban jelentették be, hogy jövő év végéig közösen fejlesztenék ki az ellenanyagot, a várakozások szerint szeptemberben kezdődhetnek meg a kísérletek embereken.

  Megj.: ez már a negyedik gyártással egybekötött előrendelés vakcina vásárlásra az US kormányzat részéről. A cikkben nincs említve, a Moderna-nál is rendeltek vakcinát, ők a negyedik a sorban. Mint alig több mint 1 hete említettem az US kormányzat harmadik vakcina rendelésekor, nem biztos hogy az lesz az utolsó, és ez így is lett.
  -----------------------------------------------
  2020. augusztus 1. Portfolio / MTI - a teljes cikk tartalma
  Brazília is megállapodást kötött az egyik nagy oltóanyaggyártó céggel
  A brazil kormány bejelentette, hogy megállapodott a brit AstraZeneca gyógyszergyártóval 100 millió adag, az új koronavírus elleni oltóanyag legyártásáról.


  A megállapodás szerint, amelyről helyi idő szerint péntek este adott ki közleményt a brazil egészségügyi minisztérium, a nagy-britanniai székhelyű konszernnél kifejlesztendő vakcinát Latin-Amerika legnagyobb oltóanyaggyárában, a brazil Fiocruz intézet Rio de Janeiró-i telephelyén állítanák elő. Az üzemben tavaly csaknem 110 millió adag vakcinát gyártottak.

  Az AstraZeneca egyik koronavírus elleni oltóanyaga, amelyet az oxfordi egyetem kutatói fejlesztettek ki, már a tesztelés utolsó, harmadik fázisában van Brazíliában.

  Brazília több mint 2,6 millió regisztrált fertőzöttel a koronavírustól leginkább sújtott országok közé tartozik a világon. A halálos áldozatok száma meghaladja a 92 ezret, de megfigyelők szerint a betegek és a koronavírus áldozatainak a tényleges száma ennél lényegesen nagyobb lehet, mert a hatóságok nagyon kevés vírustesztet végeznek a 210 millió lakosú, szövetségi berendezkedésű dél-amerikai országban.
  -----------------------------------------------
  2020. augusztus 1. Portfolio - a teljes cikk tartalma

  Otóberben jöhet az orosz koronavírus-vakcina
  A tervek szerint Oroszországban októbertől kezdenék el tömegesen a koronavírus elleni oltások beadását -mondta el Mihail Murashko egészségügyi miniszter.

  A miniszter nem mondott részleteket az oltás során használt készítményről, arról azonban beszámolt, hogy az orvosokat és a tanárokat fogják elsőként beoltani.

  A Reuters információi szerint Oroszország első koronavírus elleni oltása, amit egy állami kutatóintézet fejlesztett ki, augusztusban kaphatja meg a helyi hatóságoktól a jóváhagyást. Ezt követően indítanák el az oltásokat az egészségügyi dolgozók körében.
  -----------------------------------------------
  2020. július 31. Portfolio / MTI
  Új terápiával kísérleteznek Amerikában a koronavírus ellen
  Az elsősorban a dekompressziós szindróma kezelésében alkalmazott hiperbár oxigénterápiát próbálták ki New York-i orvosok és kutatók az új koronavírus okozta Covid-19-betegség gyógyításában.

  A New York-i Egyetem és kórháza, a Long Island-i Winthrop Kórház orvosai húsz koronavírusos beteget, főként 30 és 79 év közötti férfiakat részesítettek öt alkalommal hiperbár oxigénterápiában (HBO), amikor 100 százalékos tisztaságú oxigént lélegeztek be egy nyomáskamrában 90 percen keresztül. A hasonló összetételű kontrolcsoportot a koronavírus elleni hagyományos terápiákban részesítették.

  A HBO-terápiában az atmoszferikus nyomás két és félszeresén belélegzett oxigén nemcsak a vörösvértestekhez kötődő, hanem az oldott formában jelenlévő oxigén mennyiségét is sokszorosára növeli. A terápiának köszönhetően a vérplazmában lévő oldott oxigén az oxigénhiányos területekre is eljuthat, javítva az érintett szövetrészek oxigénellátását.
   
  bartinieffektus likes this.
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Csak annyi a lényeg, hogy minél kevesebbet piszkáld az arcod a maszkban. Otthon természetesen le kell venni, de persze ha valaki abban akar aludni... :)
  Melyik betegségre gondolsz? Mondjuk nem lenne baj, ha a következő években az influenza szezon idején maszkot viselnének az emberek.
   
  laiki and bartinieffektus like this.
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Újabb adag friss cikk következik. A WHO figyelmeztetése után a németek a görögök és az angolok szigorításairól lesz szó a cikkekben. ELŐRE szeretném figyelmeztetni "ogretankHU"-t, hogy a WHO és a három ország kormányai mind kifejezetten az ő bosszantására találták ki ezeket az intézkedéseket, hogy számára megnehezítsék itthon a járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések felszámolását, tehát kifejezetten ellene szóló nemzetközi összeesküvés akcióról van szó ! :rolleyes::eek:
  -----------------------------------------------
  2020. július 31. Portfolio - a teljes cikk tartalma
  WHO: nincs olyan, hogy kockázatmentes nemzetközi utazás
  Nincs olyan, hogy kockázatmentes nemzetközi utazás, ezért csak olyan esetben lenne szabad átlépni az országhatárokat, ha ez elengedhetetlenül fontos – figyelmeztetett a Világegészségügyi Szervezet (WHO).

  A szervezet javaslata szerint csak akkor érdemes utazni, ha vészhelyzet adódik, humanitárius beavatkozás szükséges vagy létfontosságú személyek utazása szükséges.

  A koronavírus terjedése miatt számos ország – köztük Magyarország is -, részleges határkorlátozásokat vezetett be az elmúlt hetekben.

  A WHO hozzátette: nem maradhatnak örökre érvényben a határkorlátozások, ezért minden országnak többet kell tennie annak érdekében, hogy belföldön is megfékezze a járvány terjedését.
  -----------------------------------------------
  2020. július 31. Portfolio - a teljes cikk tartalma
  Elhalasztják az újranyitást a britek, sőt, még szigorítanak is
  Elhalasztja Nagy-Britannia a hétvégére tervezett újranyitást legalább két héttel – jelentette be Boris Johnson miniszterelnök.
  A brit kormány Észak-Angliában még szigorított is, miután jelentősen megugrott a koronavírus-esetszám a régióban:

  KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
  2020. 07. 31.
  Nagy-Britannia északi részén ismét korlátoznak

  Augusztus 1-től a lakodalmakat is korlátozzák 30 főre, illetve zárva maradnak a bowlingtermek, casinók és korcsolyapályák is.
  Az arcmaszkok használatának kötelezővé tételét pedig kiterjesztik – jelentette be a miniszterelnök.


  Az Egyesült Királyságban 304 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig, 46 ezren vesztették életüket a járványban. Oroszország után Nagy-Britannia a legfertőzöttebb ország Európában.
  -----------------------------------------------
  2020. augusztus 1. Portfolio / MTI
  Koronavírus: szigorral és pénzbüntetéssel lépne fel a német kormány
  Szigorúbban kellene büntetni azokat, akik megsértik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, szándékosan veszélyeztetve ezzel mások egészségét - mondta Peter Altmaier német gazdasági miniszter a dpa német hírügynökségnek adott interjúban.
  A koronavírus miatt bevezetett korlátozások betartását illetően a miniszter szerint a németországi lakosság túlnyomó többsége felelős magatartást tanúsít, de, mint mondta, van egy nagyon kis csoportja az embereknek, amelyik nemtörődöm és olykor felelőtlen.

  Az ilyen magatartásnak pedig Altmaier szerint
  "a korábbinál hatékonyabban elejét kell vennünk, szándékosság vagy nagyfokú gondatlanság esetén pénzbüntetést kellene kiszabni.

  A gazdasági miniszter szerint például csak szájmaszkban lenne szabad buszra vagy vonatra szállni, aki e nélkül utazik, az nem saját magát, hanem a többi embert veszélyezteti - hangsúlyozta. Németország 16 tartománya saját hatáskörben dönthet a koronavírus miatti korlátozó intézkedésekről és a szabálysértőkkel szembeni szankciókról.
  -----------------------------------------------
  2020. július 31. Portfolio / MTI - a teljes cikk tartalma
  Görögországban is szigorítanak a maszkviselési szabályokon
  Görögországban kötelező lesz szájmaszkot viselni minden beltéri nyilvános helyen, miután a mediterrán országban újra megugrott a koronavírusos esetek száma.

  A szigorítást a polgári védelemért felelős miniszter-helyettes jelentette be pénteken. Aznap 78 új Covid-19-megbetegedést regisztráltak. A száj és az orr eltakarása a kültéren is kötelező lesz ott, ahol nem lehet ügyelni a megfelelő távolságtartásra - mondta a miniszter-helyettes.

  Görögországban eddig a tömegközlekedési eszközökön volt csak kötelező a szájmaszk, ezt terjesztették ki tíz napja az élelmiszerüzletekre is. Az országban augusztus közepéig meghosszabbították a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban. Az esküvőket, temetéseket és keresztelőket legfeljebb száz ember részvételével tarthatják meg. Augusztus végéig betiltották a fesztiválokat és koncerteket.

  A menekültügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy a koronavírus további terjedését megelőzendő, augusztus 31-ig meghosszabbítják a görögországi menekülttáborokra vonatkozó karantént. Az intézkedést március 21-én vezették be az égei-tengeri görög szigeteken működő menekülttáborokban, ahol összesen több mint 26 ezer menedékkérő zsúfolódott össze, miközben a táborok együttes kapacitása alig több mint 6 ezer fő.

  Görögországban két hónapja nem volt olyan magas az új megbetegedések száma, mint pénteken. Eddig 4447 Covid-19-megbetegedést regisztráltak, a halálos áldozatok száma 202.
   
  bartinieffektus likes this.
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem akarlak elkeseríteni, de már rég egy olyan világban élsz, ahol sec-perc sittre vágnak bárkit..., aki vét a törvények ellen. Ez mindig is így volt.
   
  bartinieffektus likes this.
 15. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Erre gondoltam, és nem támogatom az ötletet :)

   
 16. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Röhejes vagy te is, meg ez az egész hisztéria. Németországban több ezren tüntettek a szabadságért, és hogy vessenek véget a koronafasizmusnak:


  Hamarosan pedig Magyarországon is lesznek tüntetések.
   
 17. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

 18. Septimus

  Septimus Active Member

  Érdekes a narráció a videóban: Aki szabadságjogokért tüntet=neonáci. Ezt is megéltük. :( Idióta média, 80%-ban nekik köszönhetjük ezt az egész vírushisztit.
   
  milagro, ogretankHU and Shektor11 like this.
 19. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Erről ez a cikk jutott eszembe: http://pirospirula.blogspot.com/2012/06/ujsagiro-tanfolyam-indul.html

  Lehet egyetérteni, vagy nem érteni egyet az oldal szellemiségével, de ez a cikkük eléggé ott van a szeren.
   
  milagro and ogretankHU like this.
 20. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Azért milyen durva az EUfaknews riporterének behányásai ! Csuklóból "szélsőséges Stutgárti szervezet , meg neonácik (egyből több is ) " , aki nem hagyja , hogy birkát csináljanak belőle az egyből minden ellenes IS ! Ford Fairlainesen hupililát hányok az egésztől ! Egyből megy a duma , hogy nő az új esetszám +32 (egy 83 milliós országban) , de azt már nem mondja a büdös gyökér , hogy +1300 lett a gyógyult ! De mantrázni kell , hogy ÚJBÓL NŐ ! +23-al (a rákos megbetegedések napi +1000 felett produkálnak) és csodálkoznak , hogy a lakosság nagy részének már kivan a pöcse ! Helyre kell rakni a dolgokat és utána a helyén kezelni !
   
  Shektor11 and haubagoi like this.

Ezen oldal megosztása