1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ok akkor te is mindent megteszel ami elvárható a vírus elleni küzdelemben.A többiről persze lehet vitatkozni de mindenkinek a szíve joga,hogy a saját nézőpontjából ítélje meg a vírushelyzetet:)
   
  Shektor11 likes this.
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

  Akkor nem figyeltél! Aki köhög, tüsszög (akár allergiás, akár a cigi, akár az asztma az oka) az hordja, mert az nem tünetmentes! Csak a tünet más miatt van nála!
  De mivel benne lehet pluszba a koronavírus is, így az ilyennek indokolt maszkot viselnie!
  ..
  Nem valamilyen tervekre jöttem rá, hanem mert nem vagyok beteg és nincs is tünetem! Semmilyen! Más alapbetegség (asztma, allergia) vagy életmód (dohányzás) hiányában. És köpködni sem szokásom, meg kényszeres szotyizó se vagyok. Meg nem akasztok le csókot minden nőnek, aki szembe jön és megtetszik! Bár ha annyire kanos lennék minden nap, akkor a maszk se gátolna meg abban, hogy a reggeli buszon kiosszak néhány nyuszipuszit a lányoknak! :)
   
 3. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Így van, viszont amit még fontosnak tartanék, az a vitamin utánpótlás szükségességének a tudatosítása az emberekben. Szeretnék idézni abból a konszenzusból, amelyet 20 magyar orvosprofesszor készített, a nevek közt van dr. Merkely Béla is. https://dentocal.hu/download/d-vit-konszenzus.pdf
  "A Dvitaminszint 37,5–50 nmol/lről 75–100 nmol/lre történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törtések számát 26%kal, az 1es típusú diabetes előfordulását 78%kal, az összes daganat gyakoriságát 35%kal, az influenzás megbetegedések számát 90%kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7–10%kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három évvel nőne [215]. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció Dvitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkenének."
  Ha alkalmaznánk ezt a tanulmányt a gyakorlatban, az általánosan is sokat javítana a magyar emberek életminőségén.
   
  Pogány, diab15260829 and Tiria like this.
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Thanks,hogy megosztottad nem ismertem ezt a tanulmányt.
   
 5. monster

  monster Well-Known Member

  Ezzel egyébként egyetértek, jó volna a d-vitamin pótlásra nagyobb hangsúlyt fektetni. Kérdés, hogy ezt hogy lehetne jól kivitelezni. Reklám + államilag dotált készítmények az ajánlott dózisig? Esetleg ehhez kötni bizonyos ellátások térítését?
   
 6. Tiria

  Tiria Member

  Engem ezért bosszant annyira, hogy a csapból is az folyik hogy ne menjünk a tűző napra 11-15 között de azt soha nem teszik mellé hogy előtte-utána viszont tartózkodjunk a napon minél többet, az elegendő D vitamin termelődését érdekében! Soha! Ami azért minimum elgondolkodtató.
   
  Shektor11 likes this.
 7. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Szerintem kezdjék azzal, hogy megismertessék a közvéleményt ennek a konszenzusnak a létezéséről.
   
  Tiria likes this.
 8. milagro

  milagro Well-Known Member

  Egyébként annyit még az egészhez, hogy azt legalább sikerült ismét elérni, hogy egy újabb töréspontot kreáljanak az emberek között.
  Fiatal kontra idős, gyerek kontra felnőtt, maszkpárti kontra maszkot nem viselő! Hihetetlenül jól és könnyen manipulálható lények vagyunk.
  https://hvg.hu/tudomany/20200803_Gyerekek_koronavirus_terjesztes_megbetegedes
  ..
  Aurea mediocritas!
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem teszik hozzá, mert 11 előtt is bőven le lehet égni. Másrészt pedig a napozást könnyen túlzásba lehet vinni, és sajnos a bőröd nem felejt. Nem kell lebarnulni ahhoz, hogy összeszedd a napi D-vitamin adagod. Ahhoz elég annyi is, ha csak az arcot éri 5 percig a napfény.
   
  Leonidas likes this.
 10. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Ez konkrétan nem igaz. " Tíz-tizenöt perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érő, nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) UVB sugárzás körülbelül 1500–3000 NE D3vitamin képzéséhez elegendő [4]. Sajnos, a reggeli és délutáni, a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D3vitaminképző hatása a mi égövünkön nagyságrendekkel kisebb. A szoláriumok által kibocsátott UVA sugárzás pedig nem alkalmas D3vitamin képzésére."

  Ráadásul az emberek egy jelentős része még nyáron is D-vitamin hiánytól szenved.
   
  Tiria likes this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Tudom, ez most az új divat.
  Az már egy másik kérdés, hogy zsírban oldódó vitaminokról van szó, mégis brutális adagokban árulják. A napi szükséglet 10-20-szorosát abszolút felesleges bevinni, de ez folyik a csapból is. Ez az új csodaszer. Nekem is itt van az asztalon, de kéthetente egy tablettánál többet soha nem szedtem be belőle, és még élek. :rolleyes:
   
  Leonidas and Shektor11 like this.
 12. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Mi számít brutális adagnak? Én 4000 NE-nél többet tartalmazó készítményt még nem láttam. Ennyit pedig a konszenzus szerint is lehet szedni, túladagolás veszélye nélkül.
  " A D3-vitamin toxikus adagja hónapokon át adott, napi 10 000 NE felett van.– A D3-vitamin biztonságos adagja felnőtt ember-ben napi 4000 NE."
   
  Tiria likes this.
 13. Tiria

  Tiria Member

  Én 2000 egységet szedek és semmi bajom viszont nagyon ritkán vagyok beteg pedig a munkám miatt rengeteg emberrel kerülök kapcsolatba nap mint nap.
   
  Shektor11 likes this.
 14. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Uramisten. Persze a Black Lives Matter-ös tüntetések miatt nem akarták korlátozni a gyülekezésszabadságot. De ahogy az emberek elkezdtek kiállni a szabadságjogaikért, akkor persze egyből korlátozni akarják a gyülekezési szabadságot, és elkezdenek hisztériázni. Még most se gyanús senkinek, hogy miről is szól ez valójában?
   
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2020/08/03/koronavirus_who_vakcina_oroszorszag/
  "A vakcinafejlesztéssel kapcsolatos nagy remények ellenére nem biztos, hogy valaha megtalálják a tökéletesen hatékony megoldást a koronavírus ellen - jelentette ki hétfőn Genfben Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.
  Számos, fejlesztés alatt álló oltóanyag van jelenleg a harmadik kísérleti fázisban, és azt reméljük, hogy több hatékony vakcina is elérhető lesz majd, amellyel megállíthatóvá válhat a koronavírus terjedése, ugyanakkor pillanatnyilag még nincs meg a tökéletes megoldás, és nem kizárt, hogy olyat soha nem is találunk - fogalmazott a WHO vezetője...
  ... Hozzátette ugyanakkor, vannak olyan aggodalmak, hogy a kifejlesztett vakcina nem lesz teljesen hatékony, vagy csak pár hónapra lesz képes védelmet nyújtani..."

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/leh...nek-ra-a-tokeletes-oltoanyag-titkara-8462988/
   
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  4553 fertőzött (+9)
  75 kórházban (+1)
  7 lélegeztetőgépen (+/-0)
  540 aktív eset (+6)
  3415 gyógyult (+2)
  598 elhunyt (+1)
  348132 mintavétel (+1170)
  7742 hatósági házi karanténban (+85)
  [​IMG]
   
  jurgenbauer, SilvioD, zztop and 3 others like this.
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

  Na most akkor ezt nem értem...
  Nem tegnap jött egy olyan hír, hogy 36 koronavírusost találtak egy lakodalom miatt? Ehhez képest 9 új eset tegnap és ma is! (?)
  https://www.origo.hu/itthon/2020080...rendezvenyen-gyormosonsopron-megyeben-m1.html
  https://hirtv.hu/ahirtvhirei/36-an-fertozodtek-meg-egy-csaladi-rendezvenyen-2506122
   
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  Érdekességképpen. Portfólió jósda, eredményhirdetés!

  tényleges helyzet 2020. augusztus 4-én:
  Egyesült Királyság:
  ~46.200 (20 ezerrel kevesebb, mint becsülték) !!
  Olaszország:
  ~35.200 (15 ezerrel több)
  Spanyolország:
  ~28.500 (majdnem 10 ezerrel több)
  Franciaország:
  ~30.300 (duplája, mint amit vártak)
  Németország:
  ~9.200
  Hollandia:
  ~6.100
  Svédország:
  ~5.700
  Belgium:
  ~9.800 (durván alábecsülték)
  Lengyelország:
  ~1.700
  Románia:
  ~2.400 (éppen háromszoros érték)
  Norvégia:
  ~250
  Dánia:
  ~600
  Észtország:
  ~60 (nyolcada csak, mint amire számítottak) !!!
  Magyarország:
  ~600 (kicsit több lett)
  Portugália:
  ~1.700 (több mint háromszorosa lett)
  Görögország:
  ~210 (feleannyi)
  Csehország:
  ~390
  Írország:
  ~1.800 (négy és félszer több a vártnál)
  ..
  Hollandiát és Németországot nagyjából eltalálták, meg még párat. Amúgy nem az lett, mint amit a trendek alapján akkor kalkuláltak!
   
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása