1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  meg ugy horvatorszagba is. Ok is lefekszenek, csak valamicske penzt osszetarhaljanak a turista szezonbol. Ertem oket, lassan minden orszag bealdozza a fertozes fekentartasat a gazdasag oltaran.

  itt szlotakiaban is ugye a lazitasoknal vegig emlegettek, hogy de bezzeg ha a heti gordulo atlah 25 fole megy akkor aztan visszalepnek 1 szintet. Ehhez kepest jelenleg ez az atlag 43 !!! es nem tortent semmi. Hosszu hosszu ido utan ujra van aldozat is, raadasul harom darab, mindez annak ellenere, hogy nagyon nagyon buveszkednek itt, hogy kit is irjanak a COVID halottak koze, az egyik halottat tobb mint 1 hetes huzakodas utan raktak fel a listara. Szoval itt is ugy latszik az engedjuk el, majd lesz valami hozza allas rajzolodik ki szamomra.

  ez meg mar csak meg egy szepseg: Az egyik Magas Tatrai vendeglo szakacsa korona virusosan dolgozott.

  https://spis.korzar.sme.sk/c/224623...tatranskom-hrebienku-ma-covid-19.html?ref=trz
   
  bartinieffektus and jurgenbauer like this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Leonidas likes this.
 4. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ez van. Én pár hét óta kicsit már mondjuk depis vagyok lassan attól, hogy március 4. óta mindenki kb. itthon, meg itthon volt hónapokon át, a szabikból sem maradt semmi. Örültünk, hogy 5 kemény éjszakára el tudtunk menni nyaralni a gyerekekkel, ami annyiban volt más, mint itthon eddig, hogy csak én vittem mobilt, amit nem kaptak meg, tablet, laptop a közelünkben sem volt. :) De ez csak 6 nap volt. Most talán ehhez jön ez a hétvége, ha összejön, szintén közösen a gyerekekkel, aztán én megyek melóból útra, ha majd a nejem, majd mindketten 1xerre, és szeptember. Aztán minden kezdődik elölről.

  De még mindig jobb, mint ha háború lenne, vagy egy baszott nagy robbanás, mint Bejrútban! Itthon szerencsére BuTapesten csak ellenzék van, ami ugyan nagyon veszélyes, de szerencsére budai vagyok, sok vizet nem kavarHATnak be ott ahol lakom, de azért néha átmegyek Pestre, és az kemény, sokszor csak fogom a fejem "Mi folyik itt Gyöngyösön!". Ennek ellenére ezt az évet remélem valahogy (még) kibírjuk, csak egészség legyen!

  (Mondom ezt úgy, hogy apósom végigcsinálta anyósommal a kórházat, majd pár hete egy banális baromság miatt elvesztettük ... Most jönnek majd rokonyok a temetésére, természetesen külföldről ... Szóval mivel a korona azért öl, oda kell figyelni. Jönnek pirosból is, már előre tervezek, hogy mit nyerünk azon amin tuti vesztünk ... A nejem persze fullra az érzelmei után megy, segíteni akar minden idejövőnek, stb, viszont én nem tehetem sem az anyós, sem a szülők, sem pedig a gyerekeim miatt, hogy ne fogjam vissza, mert a sok pirosból érkező miatt észnél kell lenni. Úgy kell rokonyozni, hogy ne krepáljunk be a dominó miatt, ami nemrég ledőlt.)
   
  Leonidas and bartinieffektus like this.
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Jo elengedik a gazdasag kedvejert. Meg orokolnek is az orokosok. A felszabadulo esetleges kp igen csak kicsit mozzint a gazdasagi mutatokon. Majd kiesik egy csomo fizetokepes polgar es feltellik az ingatlanpiac ami az epitoipart csapja vissza ami nagyon sok minden mast... Es ez csak egy szempont.
   
 6. Septimus

  Septimus Active Member

  Én nem vagyok oltásellenes, de az influenzaoltással már én is nagyon megjártam. Egyszer oltattam be magam, de utána 2 hétig olyan beteg voltam, mint még soha. És az egy hagyományos szezonális influenzaoltás volt, ki tudja hány évtized alatt kifejlesztve, nem pedig egy 6-12 hónap alatt összedobott Covid-19 oltás. Én a saját tapasztalatom alapján senkinek nem ajánlom, hogy 5 éven belül beoltassa magát Covid-19 ellen, mert ki tudja hogyan heftelték össze és az alany szervezete is hogy reagál majd rá. Eléggé orosz rulett.
   
  Shektor11 likes this.
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Én egyszer qrvára beszoptam az infulenzát. Azóta, ha nem felejtem el oltatom magam, idén tutira. Sose volt semmi gondom.
   
  bartinieffektus likes this.
 8. plushun

  plushun Well-Known Member

  Én is csak belföldön nyaraltam, pár napot, eszembe nem jutna most külföldön nyaralni. Amúgy meg ne is mond... Nekem a hócipőm tele van már azzal ami itt Budapesten folyik, agyrém. De hála istennek ősszel húzok ki Dunakeszire lakni, elég volt már ebből az őrületből ami itt van, Újpestnél tovább meg nem nagyon megyek beljebb.
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Nézőpont kérdése minden ! Több mint 2 millió fertőzött Indiában igaz több mint 1,4 már "meggyógyult " mindez egy 1,353mrd lakosú országban ! Tényleg hír az már nem érdekes , hogy % qrva jól állnak igaz qrva keveset is tesztelnek !

  Románia , Bulgáriával együtt Európa szégyene is lehetne ha nem tudnánk , hogy ők bíza keményen a Balkán igen balkáni állapotokkal !
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Python

  Python Well-Known Member

  Németország és Franciaország kiszállt a WHO átalakításáról szóló tárgyalásokból, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy azt az Egyesült Államok vezesse, miközben Amerika egyértelműen nyilatkozott a kilépési szándékáról. Donald Trump szeptemberre szerette volna végrehajtani a szervezet reformját, ez erősen kérdésessé vált.
  Németország és Franciaország kihátrál az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megreformálásáról szóló tárgyalásokból, mert megelégelték az Egyesült Államok kísérleteit a tárgyalás irányvonalának vezetésére, miközben Amerika már a szervezet elhagyásáról döntött - tudta meg három tisztviselőtől a Reuters. A lépés Donald Trump szempontjából sem kedvező - a G7 soros elnökeként Trump azt remélte, hogy szeptemberre, két hónappal az elnökválasztás átfogó terv készület az Egészségügyi Világszervezet megreformálására. Trump júliusban közölte hivatalosan, hogy az Egyesült Államok kilép a szervezetből, mert szerinte az túl szoros kapcsolatban áll Kínával, és helytelenül kezelte a koronavírus-járványt. A WHO visszautasította a kritikát. Az európai kormányok szintén kritikát fogalmaztak meg a WHO-val szemben, de nem mentek olyan messzire, mint Trump. A kilépésük a tárgyalásokból pedig annak tudható be, hogy megelégelték az Egyesült Államok kísérletét a tárgyalások dominálására. A lap szerint az egyik európai tisztségviselő úgy fogalmazott, hogy senki nem akarja, hogy belerángassák egy olyan reformtárgyalásba, amelyet egy, a szervezetből már kilépő ország dominálna.
  Németország és Franciaország beintett a WHO reformjának Amerika miatt
   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Megint kiüt a járvány 1-2 nyugati országot.
  Napi új eset
  Spanyolo. 4507
  Franciao. 2288
  Belgium 858 (11 millios lakosságra!!!)

  Lassan besárgulnak a franciák meg a belgák is.
   
  Leonidas and laiki like this.
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 15. laiki

  laiki Well-Known Member

  4653 fertőzött (+32)
  69 kórházban (-3)
  6 lélegeztetőgépen (0)
  560 aktív eset (+5)
  3491 gyógyult (+27)
  602 elhunyt (0)
  358437 mintavétel (+2970)
  6783 hatósági házi karanténban (-309)
   
  b4l4g3, SilvioD, zeal and 2 others like this.
 16. laiki

  laiki Well-Known Member

  Új esetek megyei megoszlása:
  BAR 1
  BAZ 1
  BUD 7
  CSO 1
  FEJ 3
  HAJ 6
  JNSZ 1
  PES 5
  SZSZB 1
  TOL -1
  VESZ 7
  Össz. 32

  [​IMG]
   
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/techtud/2020/08/07...oltas_orban_viktor_europai_unio_versenyfutas/
  "Milyen vakcinából rendelt ötmilliót a kormány?
  Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában azt mondta a Kossuth Rádión, hogy Magyarország egy közös európai uniós program keretében már lefoglalt ötmillió adag koronavírus elleni vakcinát, hogy majd ha lesz ilyen, biztosan jusson belőle nekünk is. Részleteket azonban nem mondott, így azt sem derült ki, pontosan melyik vakcinára vonatkozik a foglalás és milyen feltételekkel..."

  https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-ha-lesz-vakcina-nalunk-is-lesz-video-8489862/

   
  anonim999 and ogretankHU like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2020/08/07/ukrajnaban-egyre-tobb-a-koronavirus-sulyos-formaja/
  2020.aug.07/17:27
  "Ukrajnában nő a koronavírus halálos áldozatainak száma.
  Makszim Sztepanov pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ugyan csak a súlyos állapotban lévő betegeket viszik kórházba, a számuk napról-napra nő.
  Az egészségügyi miniszter kifejtette, az elmúlt 24 órában 33 ember hunyt el a vírusfertőzés következtében az országban. Rendkívül aggasztónak nevezte a napi esetszám növekedést, ami szerinte az emberek felelőtlen magatartásának, az előírások ignorálásának a következménye. Az infektológusokkal konzultálva kiderült, mondta, hogy egyre több a betegség súlyos formája, megváltozott a lefolyása, mind többen szorulnak kórházi ellátásra..."
   
 20. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Az EU tudtommal az Oxfordi vakcinára kötött megállapodást, ami várhatóan a legelsők között lesz elérhető. Kötött még más lehetséges vakcinákra is, de valószínűleg arról volt szó. Orbánnak inkább azt kellett volna elintéznie, hogy nálunk is legyen előre gyártás legalább két vakcina jelöltből, mert még csak ilyenek vannak egyenlőre, amíg a teszteket sikeresen végig nem járják. Mondtam már előre, hogy az orosz vakcina jelöltek ott lesznek az élbolyban, ahogy a gyógyszerek és tesztek is, és úgy is lett. Azokkal is tárgyalni kéne. Az EU meg meghirdette a "fogjunk össze a járványban a világon, nincs már hidegháború", aztán mégis van, náluk is, sőőőt erősebb mint korábban. Ez a járvány kérdésekben is igaz sajnos.

  Más.

  Most még ősz sincs, de már sorra robbannak be a járványok, meg a világban is tombol, nem is kicsit. Persze "a doktor Kőműves" "hirdeti az igét" továbbra is itt, hogy nincs is járvány, sehol a világon. Mert megteheti, nincs kitéve innen(sem). :D:D:D:cool: Akkor csak hajrá, én nem térek vissza a topicba, had nyomuljanak csak az ilyen balf... és képzetlen "tankok". Akiknek még most sem esett le azt nem tudom sajnálni, legyen az ő baja. Kéne még ide vagy 20 ilyen járványtagadó "tank", egy nem elég nekünk. :D:p Na hagyjuk... :D
  Majd a mi "tankunk" az "megmagyarázza", meg "megoldja". :rolleyes: Ha meg nem tudja és belobban a járvány, őt nem "zavarja" pár százezer halott, majd fordít egyet a köpönyegén, és ő fog itt a legjobban "felelősökre" mutogatni, mert mindenhez IS ért, mint anno Mekk Elek. :D
  Köszönjük a hasznos tanácsokat tank Úr ! Kezdeményezze a felvételét Orbán válságstábjába, mert azok az egyetemi professzorok nem értenek semmihez !!! Valakinek át kéne venni az irányítást helyettük, meg Orbánt felhomályosítani, hogy milyen jó nekünk az, ha elengedjük a járvány elleni védekezést ! (és bedől az országunk is mint a többi akik csesztek rá...:rolleyes:)
  "Szerinte" "csak" "Nézőpont kérdése minden". Na én is ezt mondom, csak az övé éppen a katasztrofálisan rossz nézőpont. :)
  Tank úr majd eltudja dönteni azt is ha bedurran "a remek tanácsaira", sőt azt szeretné, ha a járvány elengedésével Bulgáriát ééés Romániát is "leelőznénk", persze hátulról. Hát ebből nemeszik tank úr ! :p (akkor mi mik is lennénk ??? európa szuperszégyene ??? ez lenne a célod tank úr ??? ezért kéne hagynunk a járvány pusztításának beindulását ??? beszéld meg tank úr Orbánnal !!!! :D:D:p:cool:)
  Szóval ez csodálatos, most Románia és Bulgária van soron. Mindig kell valami ellenség, pláne egy tank úrnak.
  Amúgy ahogy szokták mondani ? "Láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni". Szóval a sors szokott csúnya fricskákat adni, mint az US-ben a járványtagadó buli után 3 héttel a SARS járványba elhunyó esete. :) Nem egy ilyen volt, és lesz ilyen még, itthon is. Aztán "problem solved"...
  Apropó oltásellenesség: nem tudod véletlenül, hányan haltak meg és hányan nyomorodtak meg a legutóbbi kanyaró járvány miatt ? Ami az oltásellenesek miatt tört ki ? Persze, nem kell oltás, semmire, mert minek, ugye...? És hány gyerek is halt bele "a felnőttek" (a felelőtlenek !) hülyeségébe ? Ja, hogy sokan hittek "a fény evésben" is, amíg az egész család börtönbe nem került a végén... amit persze nagyon meg is érdemeltek !

  "Csudálatos" topicot varázsolnak ebből azok, aki nem lettek megrendszabályozva. Szeretnék gratulálni ehhez. (sosem fognak megváltozni, ugye "kutyából nem lesz szalonna") Én továbbra sem veszek részt itt a munkában, csak távolról figyelem a lepusztítását. Most mondjam azt, hogy egyébként semmi furcsát nem találok ? Az egész világ megbolondul lassan, méé' pont itt ne fordulna elő ilyen ? Majd jön a tank úr, és kőműveskanállal elsimítja a problémákat... "jóvanazúgymee'minembukunkbeleajárványbahamindentszabadonengedünkmintahogymásokbelebuktak"... :D:D:D:cool: További jó "tankos szórakozást" mindenkinek :cool::p (mee' jóvanazúgyakkoris... :rolleyes:)
   

Ezen oldal megosztása