1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  "Anders Tegnell, a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője kedden a svéd közszolgálati rádióban azt nyilatkozta, hogy a hivatala a maszk ajánlásához további kutatási eredményeket vár, amelyek bizonyítják a viselés előnyeit."
  https://24.hu/kulfold/2020/08/05/svedorszag-maszkviseles-szakerto/

  Amennyire irracionálisan kezelik a migránsválságot, annyira racionálisan kezelik a járványhelyzetet.
   
  ogretankHU likes this.
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  1 ország a 45 európai országból, aki igy gondolja. Volt egy fals nyájimmunitás koncepciójuk. Most védik a mundér becsületét.
  1 millió főre vetítve az ötödik legtöbb halott náluk volt Europában. Csak a spanyolok, olaszok(náluk robbant az elején a járvány), Belgium (a vilagon itt van a legtöbb halott) és a szintén nyájimmunitással anno kacétkodó UK előzi meg őket.
  Sztem példát ez ügyben sem róluk vegyünk.
   
  fonak9, Leonidas, svajcibeka and 4 others like this.
 3. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Szerintem meg vegyünk, mert akkor ennyi erővel sima influenza járvány alatt is le lehetne zárni mindent.
   
  Kiebra, Septimus, Tiria and 1 other person like this.
 4. laiki

  laiki Well-Known Member

  Egyetértek, de kiegészíteném:
  - A kötelező szabályokat természetesen mindenkinek be kell tartania. Mind a maszkviselés, mind a távolságtartás terén. A fokozott higiénia pedig alapvető kellene, hogy legyen.
  - A maszkot a rendeltetésének megfelelően kell viselni, tehát nem az áll alatt, a nyakban, a tarkón, vagy orr alá lehúzva, hanem az orrot és a szájat elfedő módon.
  - Ezen felül lép elő az ésszerűség. Tehát:
  - Ha valaki felelőtlen és olyan tömegrendezvényt szervez, ami 500 fő alatt ugyan nem tilos, de amire nem lenne feltétlenül szükség, arra a rendezvényre sem érdemes elmenni. Például el lehet küldeni a gyereknek a ballagási ajándékát, gratulációkat, jókívánságokat anélkül is, hogy az egész rokonság összezsúfolódna az iskolában.
  - Minden zárt térben érdemes viselni a maszkot, ahol sok ember tartózkodik, vagy hozamosabb ideig megfordul. Akkor is, ha ez nem bolt, vagy tömegközlekedési eszköz.
  - A szabadban is érdemes felvenni, ha nem kerülhető el, hogy több emberhez 1,5-2 méternél közelebb kerüljünk.
  - Próbáljunk meg a lehető legkevesebb dolgot összefogdosni! (Különösen az élelmiszert az üzletekben és piacon és a mások által sokat megfogott felületeket.) Lehetőleg ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, szemünkhöz kézmosás előtt!
  - Amíg nincs jelentős arányú átoltottság (várhatóan/remélhetőleg jövő nyárig) nem érdemes külföldre utazni, ha az nem elengedhetetlenül fontos. Belföldön nyaralni kevésbé kockázatos, általában olcsóbb is és a gazdaságnak is jobbat tesz.
  - Tünetekkel (még akkor is, ha azok enyhébbek) senki ne menjen dolgozni, iskolába, tömegközlekedni, boltba és úgy általában emberek közé. Maradjon otthon és telefonon írassa ki magát az orvossal. Alig hiszem, hogy most lenne olyan normális munkahely, amely ezt zokon venné.
  - Mind a szezonális influenza oltást, mind a majdani COVID oltást érdemes beadatni. Már ha nem lesz egyenesen kötelező, mert akkor fel sem merül a kérdés.

  Volt arról hír, hogy a BCG oltás is (részben) állhat a kedvezőbb kelet-európai adatok mögött. Ha ez beigazolódik, akkor is hozzá kell tenni, hogy az 1954 óta nálunk kötelező BCG oltásnak lehet némi pozitív hatása COVID esetében is. Ha nem lett volna kötelező és az interneten, az oltásellenesek által "felvilágosított" anyák a gyermeküket nem kívánták volna megszúratni (mert fáj szegény kicsinek és sír). Meg az oltás mellékhatásain aggódtak volna (a csomó képződés, gyulladás, gennyesedés, hegesedés normális allapreakció). Meg a kevés magyar TBC-s eset miatt feleslegesnek gondolva, nem oltatták volna be a gyerekeket, akkor most ez a hatás sem lenne.
  Ha például valaki szezonális influenzával (vagy akár sima náthával) fertőződik, akkor azzal elmenve az orvoshoz, gyógyszertárba, vagy súlyos esetben kórházba kerülve COVID fertőzésnek is erőteljesebben kiteszi magát úgy, hogy az influenza által legyengített immunrendszer, felsértett nyálkahártya, légutak sokkal nagyobb esélyt adnak a COVID fertőzésnek és a COVID fertőzés súlyosabb lefolyásának is. Ugyanez igaz fordítva is. COVID mellé influenzát kapni is könnyebb és az súlyosabb lefolyással járhat. A különböző bakteriális felülfertőzésekről, bakteriális tüdőgyulladásról nem is beszélve.
  Óvatosságból azt érdemes megvárni, hogy pár millió ember külföldön túl legyen legalább 1 héttel az oltáson. (Nem mintha nem az lenne az első klinikai tesztelési fázis, hogy a mellékhatások kialakulását figyelik. Tehát amit engedélyeznek, annak a mellékhatásai, oltási kockázata már nagyságrendekkel kisebb, mint a betegségen való átesés kockázata.) Magyarországon valószínűleg később fogják elkezdeni a tömeges oltás, mint a gyártó országokban, tehát várhatóan bőven meglesz a nagyszámú előzetes minta is. Nem kell egy egyelőre még ismeretlen oltással szembeni, minden konkrétumot nélkülöző, sima előítéleteken, képzelgésen, feltételezéseken alapuló hangulatkeltésnek hinni. Aki tényleges tapasztalatok nélkül, előre tudni vél bármit is a kockázatokról és mellékhatásokról, azok megnyilvánulásait a helyén érdemes kezelni.

  Ha ezeket valaki betartja, akkor az már tényleg mindent megtett, amit egy átlagember megtehet. És nem azért, mert sík gyógypedás, aki benyalta a „vírushisztit”, és alájátszik a szörnyű háttérhatalom össezesküvésének, hanem azért, mert ésszerűen, felelősségteljesen viselkedik:
  - Betartja a jogszabályokat és a szakemberek ajánlásait.
  - Nem teszi ki fölösleges kockázatnak saját magát, a családját, környezetét és az egész társadalmat.
  - Megpróbálja minimális szinten tartani a negatív gazdasági hatásokat is azzal, hogy a felelős magatartásával igyekszik elkerülni egy újabb kijárási korlátozást, lezárást.
  - Megpróbálja a minimumon tartani a járvány társadalmi költségeit (ami végső soron az ő adójából kerül megfizetésre), mert a maszkviselés, kézmosás, távolságtartás, odafigyelés a legolcsóbb védekezési módszer.
   
  emel, oregbogaras, teglasi80 and 6 others like this.
 5. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Ez jópofa csak a légzési , keringési betegségekkel küzdők , az véroxigén/co2 háztartási problémások , az immunrendszerünk ezt nem nagyon érti ! De ön dönt , mint ahogyan én is !
   
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Azt el is felejtettem, hogy a svédek min. 2 napja nem közölnek adatot, és nincs elérhető statisztikai adatuk az aktív esetekről, valamint a gyógyultak számáról.
   
  bartinieffektus likes this.
 7. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Már megbocsássál, de Te nem vagy 100-as, mert a stílusod enyhén szólva veri a biztosítékot. Amit írtam, arra semmilyen konkrét cáfolatot nem tudtál felhozni, csak fikázni másokat. Szét kellene nézni a világban és kivenni a fejedet a homokból.
   
 8. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Nyugi a stílus maga az ember ! Jó páran vannak itt akik ordenáré stílusban osztják a kevéske eszüket ! Meg vannak azok akik tények és észérvek mentén vitáznak !
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Megállapodott az Európai Bizottság a Gilead Sciences gyógyszergyártóval: a következő hónapokban az Európai Unió és az Egyesült Királyság betegei számára hozzáférhetővé válik a remdesivir hatóanyagú Veklury koronavírus elleni készítmény – számolt be a 24.hu.

  Az EB július 3-án adta ki a feltételes forgalomba hozatali engedélyt, mely alapján a Veklury felnőtt és serdülőkorú (legalább 12 éves és 40 kg testtömegű), COVID-19 okozta tüdőgyulladásban szenvedő, oxigénpótlást igénylő betegek kezelésére alkalmazható."

  http://www.atv.hu/kulfold/20200810-engedelyeztek-az-elso-koronavirus-gyogyszert/hirkereso
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Több a 40 évesnél fiatalabb koronavírusos beteg, mint korábban a Semmelweis Egyetem felmérése szerint, külföldről hozzák be a fiatalok a vírust
  https://m.origo.hu/itthon/20200810-koronavirus-semmelweisegyetem-fertozes.html
  Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része köthető volt külföldi utazáshoz - írja a Semmelweis Egyetem honlapján megjelent elemzés.

  Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból. A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos.

  Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát

  derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

  A fiatalabbak betegséglefolyása jellemzően kedvezőbb, és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.

  A fertőzöttek közül sokan jártak külföldön közvetlenül a megbetegedésük előtt, vagy találkoztak olyan rokonukkal, barátjukkal, vagy kollégájukkal, aki külföldi utazásból tértek haza.

  Ez az egyik fő oka annak, hogy Magyarországon jelenleg az aktívabb korosztály körében terjed a vírus.

  Nem javasolják a külföldi utazást
  A Semmelweis Egyetem továbbra sem javasolja a külföldi utazást, viszont azt tanácsolja, hogy akinek halaszthatatlan elfoglaltsága van a határon túl, az kövesse az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjában (JRC, Joint Research Centre-ben) gyűjtött, feldolgozott és teljesen nyilvános adatokat, mert a még zöld jelzéssel bíró országokon belül is nagy eltérések lehetnek régiónként.

  Külföldi utazás után alapos megfontolást és körültekintést igényel az idősebb hozzátartozók felkeresése is, mivel az ő esetükben a betegség lefolyása jellemzően jóval súlyosabb.

  Augusztus 1-től jelentősen változtak a koronavírus miatt bevezetett szabályok: azoknak, akik az országos tisztifőorvos által az aktuális járványügyi adatok alapján kockázatosnak ítélt sárga vagy piros jelzésű országból érkeznek vissza Magyarországra, maguknak kell gondoskodniuk az úgynevezett PCR-szűrésről, ha mentesülni szeretnének az automatikus, kéthetes házi karantén alól. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumként a Semmelweis Egyetem az egyik olyan fővárosi intézmény, ahol biztosítani kell a költségtérítéses vizsgálat feltételeit. Ugyanakkor a Családbarát Egyetem program részeként a munkavállalók számára továbbra is ingyenes a szűrés.

  A Semmelweis Egyetem klinikáin emellett valamennyi Magyarországon tevékenykedő egészségügyi dolgozónak ingyenes a PCR-tesztelés.

  Járványügyi okokból ugyanis fokozni kell a szűrések számát, és meg kell akadályozni, hogy az ezen a területen dolgozók akár tünetmentes hordozóként is bevigyék a kórházakba a fertőzést.

  Ne felejtsük el, hogy a maszk használata zárt térben vagy nagyobb tömegben, és a rendszeres kézmosás továbbra is a legfontosabb óvintézkedések a vírus terjedésének megelőzésében - hívja fel a figyelmet az egyetem.
   
  laiki likes this.
 14. Heim

  Heim Well-Known Member

  Mit cáfoljak te szerencsétlen, nem is írtál semmit amit lehetne cáfolni.. Azt, hogy te "úgy látod, hogy valami nincs rendben"? Ezen mi a f@szt cáfoljak? Mások meg úgy látják, hogy az 5G tornyok terjesztik a koronavírust, te kb velük vagy egy szinten. Vagy, hogy az emberi szervezet valamit nem tud feldolgozni? Szarni szoktál? Az, hogy valamit nem dolgoz fel a szervezeted még nem jelenti azt, hogy káros vagy meghalsz tőle.. "Valakik mondják, hogy eddig is baj volt a műélelmiszerekkel " Kik mondják? A sarki pultos a kemény 60-as IQ-jával? Szerinted nem tiltanának be, hívnának vissza mindent amiről kiderül, hogy mérgező? Biztosan el fogják titkolni az egész kurva bolygó elől.. Ezt komolyan elhiszed? Ha tudsz valamit te vagy az ismerőseid, azok "akik mondják" akkor ne tartsátok magatokban. Ha tudsz valami ilyesmit akkor menj be szépen a rendőrségre és tegyél bejelentést. Ha te hallottad, főleg többektől, hogy valami mérgező van a "műélelmiszerekben" akkor kutya kötelességed ezt jelenteni a hatóságoknak, ha nem teszed az bűncselekmény.
   
 15. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Egy orvos véleménye: forduljunk vissza, amíg még lehet!
   
 16. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Minden épp eszű ember. De ha szerinted nincs, akkor egye... nem mondom, hogy egyed, mert nem akarok rosszat senkinek.

  "Szerinted nem tiltanának be, hívnának vissza mindent amiről kiderül, hogy mérgező?"

  Dehogynem, mint például a dohányt, az alkoholt, a cukrot, aszpartámot, stb. Nem tudom, hogy tényleg ennyire naiv vagy, vagy csak eljátszod?
   
  ghostrider likes this.
 17. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Az összes elmebajost megtalálod ? Ezt a fószert én nem nevezném orvosnak !!! Amúgy az orvosoknak is tele lett vele a hócipőjük, összeálltak és be is akarták vonatni az engedélyét. Ez a fószer olyan, mint amikor a 24.hu egy "régóta svédországban élő magyarral" akarta bizonyítani, hogy nincs is semmi baj náluk, és ők kezelik legjobban a járványt. Én meg utánanéztem a fószernak, aztán kiderült, épp csak akasztott ember nem volt, azon kívül minden más igen. Erre akarták alapozni, hogy milyen jó a svéd modell, mert az a legjobb a világon. Aztán tőlem függetlenül nekiástak leásni a járványkezelésükben (BBC, EN, stb.), és hegyekben állt a trágya amit takargattak. Aztán kiderült mára, hogy a "nyájimmunitás" amire játszottak megbukott mára, gyökerestől, és ugyan úgy súlyos gazdasági károkat szenvedtek el, mint bárki más. Az összes szomszédjuk lezárta a határt, sehova nem engedték be őket. Egy időben a liberójuk is tele lett, amikor a penge szélén táncoltak, és egy hajszálra voltak a nagyon súlyos és szigorú zárlatok bevezetésétől. Bevallottan elintéztek (tulajdonképpen szándékosan megöltek) egy rakás öreget, akik svédországot építették fel, mert be sem engedték őket a kórházba, hagyták őket meghalni. Ez volt a hála amit kaptak az államtól az egész életük munkájáért. (amúgy meg bevallotta a svéd kormány anno, hogy igazak a vádak - mert kénytelenek voltak bevallani)

  Ez az általad és papír szerint orvosnak titulált észlény kb. a svédekkel egy szinten van. Régen hoztam is mutatni elrettentő példának, meg a weblapját is, ahol írt a kamaránál történt feljelentéséről. Nem hinném hogy vége van az ügynek, lehet hogy nem sokáig doktor már. Csak xólok... :) Vissza lehet keresni itt a topicban.

  Tehát a orvost, szakembert keresel, akkor lehetőleg ne a virtuális kukába próbálj turkálni utánuk, és ne onnan hozzá elő ilyen kétes figurákat, akiknek akár papírjuk is van róla hogy orvosok. Az utóbbi években meg olyan csalók és sarlatánok és szélhámosok is megbuktak mint "orvosok", amelyek közül volt aki operálni is nekiállt !!!! Nem is egy ilyen eset volt, hanem több. Klinikát is alapítottak !!!!!!! Szóval ezzel a csávóval is csak lejáratod magad, mint Gödénnyel és társaival.

  Ja, meg még annyit tudok hozzáfűzni, hogy felőlem te meg az "elvtársaid" beugorhattok a kútba gondolkodás nélkül, de ezt ne várd el a többiektől, tőlem sem. Alappal kritizáltam eddig is mindent. :) (de ezt nem fogom naponta "szájbarágósan" ismételni, "győzködni" a 20-as IQ-s "lódoktorok" és ostobák miatt (lásd magyarázat a Példabeszédek könyve, már több ezer éve is felismerték az ostobákat, bolondokat, stb., akkor had ne kelljen már megint a nulláról kezdeni mindent... ;):p))
   
 18. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

 19. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ahhoz,hogy válaszoljak, sajnos le kell süllyedjek a szintedre.
  Hát, erre már csak azt lehet mondani, hogy voltál már orvosnál? Sürgősen vizsgáltasd meg magad!
  TAHÓ, BUNKÓ, PARASZT vagy, abból is a legalja!!!

  NA csá csumi.
   
 20. Heim

  Heim Well-Known Member

  Nem, nem kell lesüllyedni, csak te nem tudsz válaszolni. Pár egyszerű kérdést kaptál a kommented után amire képtelen voltál válaszolni. Nyilvánvaló volt, hogy hasból beszélsz már az első után is, nulla információval csak valami általánosító baromságot vetettél oda, hogy jaj itt valami nagy baj van, jaj a műélelmiszerek, jaj mások ezt-azt mondják. lol... Nevetséges. Kb mint amikor a 80 évesek megvitatják egymás között, hogy rákot okoz a mikró sugárzása ha közel állsz az ajtóhoz. De ha csak egy icipici eszed lenne lehetne menteni a helyzetet, kapásból tudnék írni 5-6 látszatérvet a hülyeséged mellett, de neked még ez sem megy. Még egy marha aki megy az ignore listára..
   
  Leonidas likes this.

Ezen oldal megosztása