1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 2. Python

  Python Well-Known Member

 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  4768 fertőzött (+22)
  64 kórházban (+2)
  5 lélegeztetőgépen (0)
  634 aktív eset (+20)
  3529 gyógyult (+2)
  605 elhunyt (0)
  366356 mintavétel (+2897)
  7730 hatósági házi karanténban (+238)
  [​IMG]
   
  zztop, svajcibeka, Szittya and 6 others like this.
 4. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Nem jó, de nem is tragikus.
   
  svajcibeka and Leonidas like this.
 5. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ez még jó, majd akkor lesz "érdekes" mikor elkezdődik az iskola szeptemberben és mindenki visszamegy dolgozni.
   
  svajcibeka and SilvioD like this.
 6. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Én attól személy szerint kevésbé tartok, mint a külföldön nyaralóktól/külföldről behurcolóktól. Ha most a következő hetekben nem emelkedik meg nagyon az új fertőzöttek száma, akkor ősszel is jók leszünk úgy érzem.
   
  svajcibeka and Leonidas like this.
 7. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Nem csak az számít, hogy ez lesz sok emberen tesztelve, hanem az immunizációs is döntő jellemzője az oltásnak. Pld. a Moderna vakcinájával ez valószínűleg nem lesz túl magas, mert a mellékhatások miatt csökkentették a dózist. Ezen kívül nem harsogtak a szuperjó ellenanyag termelésről sem, csak nagy csend volt, szóval ezek alapján az (első) orosz vakcina mögött lehet.

  Politika és üzlet. Mivel pld. az US már a negyedik széria vakcina jelölt rendelésén és előzetes gyártatás kifizetésén is túl van,. biztosan nem rendelnek orosz vakcinát, akkor sem, ha a Moderna sokkal rosszabb lesz, de a járvány megállítására még elég jól működik. Itt az is lényeges, hogy csak az elsők között elkészülő szűk csoportból választhatnak. A másik lehetőségük is gyártatás alatt van már, az Oxfordi vakcinából is rendeltek előre gyártással, biztos ami biztos alapon, mert iszonyatos károkat okoz a vírus miatt a gazdaság visszaesése, és ez dollár tízmilliárdok beáldozását is rentábilissá teszi. Politikai szempontból a hidegháború felpörgése miatt sem rendelhetnek orosz vakcinát, és ugye egy kirívó politikai érv is van, ez pedig az elnökválasztás. Az oroszellenesség az alapvető része. Nameg a britekkel kötendő gazdasági szövetség, nemrég volt ugye Mike Pompeo a briteknél, ahol a szövetséghez és a hidegháborúhoz (kína, oroszország, irán) gyűjtötte beszállókat, így kizárt hogy az oroszoktól rendeljenek vakcinát, gyógyszert vagy teszteket, bármilyen jók is. Ha nem is nézzük a saját országuk cégeinek a preferálását, Pusztán a minél kevesebb orosz dollár bevétel miatt sem rendelnének.

  A nagyszámú mintán jól ellenőrizhető lesz a hatásosság és a mellékhatások, pláne hogy még beszáll melléjük a fülöpszigetek is. Amúgy én már mondtam korábban, hogy kéne velük tárgyalnia a kormánynak, mindhárom kérdésben, vakcina - gyógyszer - és tesztek, de a német függőség miatt csak oda húzunk, szerintem nem mernek tárgyalni az oroszokkal, vagy csak titokban. Ugyanis mielőbb árat kérni és megrendelést leadni kéne, amihez majd ők biztosítják (a nem nyilvános) az információkat. Az meg a másik, hogy a licencelt gyártatásról is tárgyalni kellene, mert lehet hogy a feléből, harmadából, vagy akár nullszaldóval is megúszhatnák a hazai vakcináztatást, ami nagyon jó lenne. Nyilvánvalóan sok kell majd belőle a világon, pláne ha az orosz lesz az első, a legjobb immunválaszt adó vakcina, amire van esély.
   
 8. plushun

  plushun Well-Known Member

  Legyen igazad! Nincs nagy kedvem ismét visszamenni a négy fal közé és kvázi megszűntetni minden nemű baráti, szociális érintkezést.
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

  A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal, a község polgármestere elmondta, hogy 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben – írja a hvg.hu.
  Fertőzött lett egy háziorvos asszisztense - Több mint száz betegnek is továbbadhatta a vírust a Pest megyei kistelepülésen

  Aggasztónak nevezte a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedését Jens Spahn német egészségügyi miniszter a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak adott interjújában szerdán.
  Koronavírus: aggasztó a helyzet a német egészségügyi miniszter szerint
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

  Putyinnak nincs felesége, elvált.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ex-felesége van. :) Egyébként a tornász csajjal él együtt még mindig?
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Vlagyimir Putyin a saját lányán tesztelte az orosz kísérleti koronavírus-vakcinát, és elégedett volt az eredménnyel, így hamarosan jöhet a tömeges oltás. Nemzetközi kutatók szerint azonban az oltóanyag nem ment át a megfelelő vizsgálati procedúrán, így nemcsak a beoltottakra veszélyes, de bukásával az oltásellenességet is elszabadítaná.
  Oroszország kihirdette magát a vakcinaverseny győztesének, a világ tudósai őrjöngenek
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Nem bizonyított dolog. :) Egyébként Kabajevának van barátja, akivel már mutatkozott a nyilvánosság előtt.
   
 16. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  hat a WHO mar annyi mindent allitott Por es Kontra, hogy en mar szemely szerint nem tudok hinni nekik....
   
  jurgenbauer and ogretankHU like this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

  Szerda délelőtt már 43 fertőzöttről tudtak, és több mint 170 embert helyeztek karantén alá Pápán, ahol a fertőzéseket egy helyi vallási közösség tagjaihoz vezetik vissza. A Hit Gyülekezete orvosi szolgálatának vezetője a múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy nem ők fertőzték meg a pápaiakat, de azt már akkor elismerte, hogy a felekezet gyűlései katalizátorként működtek a vírus terjedésénél. A kórokozót oda behurcolók nem tartották be az egyház járványügyi protokollját, és bár előzőleg elmentek a rendelésre, a háziorvosaik sem fogtak gyanút.
  Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre
   
 18. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Azért az megvan , hogy egyszerre sosem volt több hordozó itthon mint 2000 ? Tehát a legrosszabb időszakban is 10000 : 2 -höz volt az esély , hogy csak találkozzunk olyannal aki hordozó volt most 100 000 : 5-höz az esély , hogy hordozóval találkozzunk . De ha nem pacsizok meg puszizok vele és megtartom maszkban a min 1,5m-t akkor el se kapom ! Ez tiszta őrület felháborító !
   
  jurgenbauer and ghostrider like this.
 19. zeal

  zeal Well-Known Member

  Honnan veszed ezeket a számokat?
   
 20. monster

  monster Well-Known Member

  Most képzeld, és ez onnan indult, hogy volt egy. Arra mekkora esély volt, hogy azzal az eggyel találkozzon valaki és elkapja? Aztán mégis megtörtént.
  Tudom, hogy az egészet hülyeségnek tartod, de azért nem kell cserébe még nagyobb hülyeségeket mondani :)
   

Ezen oldal megosztása