1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ismerős a helyzet, itt a HTKA fórumon is, bár én ezt a grafilont sosem láttam, de igaz. A véleményemet már kifejtettem itt 1-2 vitában, szerintem mindenkinek világos. (ostoba emberek régen is voltak, mindig, a tömeg szavazása pedig nem garantál jó döntéseket, sőt rosszabb mintha profik vezetik a társadalmat (az ókori görögök óta tudjuk már)) Amúgy ez a jelenség, az emberek elutasítása az ésszerű dolgoknak mindig is jelen volt, és erősen összefügg valóban az értelmi képességekkel, főként a belátás képességével és a szociális képességekkel is. (ami szintén a belátás képességére alapul, pld. hogy védjük a gyengébbeket, öregeket, gyereket, betegeket, stb.) Közben elolvastam a cikket, igen, ilyen ostoba egy rakás ember ahogy írja, és nálunk is vannak belőlük.
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  laiki, Leonidas, zeal and 1 other person like this.
 3. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Videó a berlini tüntetésről:


  Mindenki eldöntheti, hogy elhiszi-e a maisntream média által közölt 15-20 ezres számot, vagy sem.
  Jövő héten pedig megrendezésre kerül Budapesten Európa egyik legnagyobb orvosi konferenciája, melynek célja: "A rendezvény célja, hogy az értelmetlen intézkedések és az azok mögé rejtett folyamatos megfélemlítés eltűnjön végre az életünkből, a vírushisztéria pedig még egyszer ne ismétlődhessen meg."


  Elég a félelemből, elég a rettegésből!
   
  ogretankHU likes this.
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  ogretankHU and Tiria like this.
 5. Tiria

  Tiria Member

  "Hagyjuk már ezt! Te is csak kiválogatod azokat a számokat amik neked tetszenek, mindegy mi a forrásuk, és ignorálod a többit. :rolleyes:
  Gondolod majd pont a svédek lesznek hitelesek... Aha, persze hány éves vagy?"

  Te kit tekintesz hitelesnek? És milyen matek alapján? Mondjuk UK hiteles, ahol még az is Covidban halt meg papírforma szerint akit elütött egy autó 27 nappal azután hogy egyszer pozitívnak tesztelték?

  "A svédeknél is voltak korlátozások." Milyen korlátozások voltak ott? Még az iskolák és az éttermek is nyitva voltak.

  A Coviddal kapcsolatos statisztikai káoszban ** az egyetlen érdemi adat az éves túl halálozások száma lesz majd az év végén. Igazad van, várjuk meg az év végét!

  **Ami nyilván nem véletlen, hiszes simán lehetne egy egységes rendszert bevezetni erre, ha tényleg korrekt információkat szeretnének. De teljesen világos hogy nem ez a cél.
   
  ogretankHU likes this.
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A WHO-nak van egy ajánlása erre. Minden eü. minisztérium ismeri. Ha elfogadnák, legalább összehasonlíthatóak lennének az adatok, és ez adna is valamennyi infót. (ki mit tett vagy nem tett)
  Az országok fele követi, másik fele nem. Kérdezd meg a más utat járóktól: miért?
   
 7. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Nem ismerem a WHO ajánlását, de mivel egy korrupt, megbízhatatlan szervezetnek tartom , ezért őszintén szólva nem is nagyon érdekel mit ajánlanak:
  https://www.vg.hu/vallalatok/h1n1-vilagbotrany-a-kommunikacios-manipulacio-eloszele-301328/
   
  Kiebra and ogretankHU like this.
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  Hagyd a fenébe a szélhámos alternatív gyógyászokat. A hivatalos magyar adatokkal semmi baj nincs.
  Én úgy tudom, hogy csak az általános iskolák maradtak nyitva a nyári szünetig, de javíts ki ha tévedek.

  Miért a svédekkel példálóztok? A belaruszok ugyanolyan lazán álltak a járványhoz és - a hivatalos információk szerint - sokkal kevesebb (600) halottjuk van. :rolleyes::p
   
  jurgenbauer likes this.
 9. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Letoha Tamás az orosz vakcináról :

  Ne gondoljuk azt, hogy a nyugati vakcina, amivel néhány hónap múlva előállnak, biztonságosabb lesz majd. Aki beoltatja magát, gyakorlatilag orosz rulettet játszik.
   
  ogretankHU likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Tiria

  Tiria Member

  Nem arról beszélek hogy ki mit tett vagy nem tett, hanem arról hogy kit számoljanak Covidos halottnak és kit nem.
  Az egyik ország boncol és csak azt számolják bele aki egyértelműen a Covid miatt halt meg. (Szlovákia) a másik a Coviddal meghaltat is beleszámolja, bár fél lábbak már amúgy is a sírban volt. A harmadik meg azt is, akinél 28 napon belül pozitívra lett tesztelve az ember, aztán elütetötte a busz. (UK) Vicces lenne ha nem lenne sírni való.
   
  ogretankHU and Shektor11 like this.
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Akkor a Szlovák adatok hazugságok a halálozás terén ? Vagy tényleg annak kellene a statisztikákban szerepelnie akiknek a halálát a COVID19 okozta ? Már összehasonlítottam statisztikailag , akkor idehaza olyan 50-60 halott lenne a valós adat ehhez képest pont 10x-es az eltérés !
   
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Boldogkői Zsolt virológus-genetikus a másik cikkben igen alaposan kivesézi Tamasi doktor videoját, de Letoha Tamásról is hallunk néhány részletet, amiből pld. én már tudom, hogy eléggé gázosak ezek után az állításai. Én már először is csodálkoztam, hogy a nézetei után istenítik egyesek.

  Amúgy a vírusjárvány paradoxonra már februárban vagy márciusban figyelmeztettek. Ha jó lesz a védekezés, az lesz a baj, degradálni fogják a veszélyességét, ha rossz lesz a védekezés, akkor a vádaskodás fog menni. Szóval a "nép" részéről jól semmiképpen nem fog alakulni, ezt már előre lehetett tudni. Valami német professzor volt aki erre figyelmeztetett már előre ha jól emlékszem.

  Itt most nálunk a jó védekezés miatt bagatelizálás folyik. Hát amit meg a Tamás doktorról mondtam, szóval a az orvosok akarják leginkább deresre húzni, mert lejáratja az orvosokat azzal, ahogy orvosként viselkedik és nyilatkozik. De a másik is... :)
   
  Heim and bartinieffektus like this.
 14. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  "Amúgy a vírusjárvány paradoxonra már februárban vagy márciusban figyelmeztettek. Ha jó lesz a védekezés, az lesz a baj, degradálni fogják a veszélyességét, ha rossz lesz a védekezés, akkor a vádaskodás fog menni. Szóval a "nép" részéről jól semmiképpen nem fog alakulni, ezt már előre lehetett tudni. Valami német professzor volt aki erre figyelmeztetett már előre ha jól emlékszem."
  Nem degradálja a többség, csak a helyén kezeli. Mint az influenzát is. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy mennyire tartja veszélyesnek. Letoha Tamásról pedig semmit nem mondott, elmondta a véleményét, hogy egoistának tartja. Hadd idézzem: "robbant Letoha Tamásnak, aki közönségszavazatok révén 2014-ben az Év Példaképe lett, egyébként pedig táplálék-kiegészítőket árul, és magáról elképesztő szerénységgel nyilatkozik: „…gyógyíthatatlan betegségekre keresi az ellenszert, kutatóorvosként a világ legnagyobb gyógyszercégei számára végez génterápiás vizsgálatokat. Saját fejlesztési eredménye egy olyan természetes hatóanyag, mely segít megelőzni az Alzheimer-kórt. Mindig is volt benne küldetéstudat, hogy valami olyat alkosson, ami az emberiség javát szolgálja. Közgazdásznak tanult, később mégis váltott, és elvégezte az orvosi egyetemet Szegeden. Legfőbb célja, hogy jelenleg gyógyíthatatlan betegségekre fejlesszen ki ellenszert. Kutatásai révén olyan hatóanyagot talált, ami képes az Alzheimer-kór kialakulását megakadályozni.”."

  1. Táplálékkiegészítőket nem bűn árulni, sőt nagyon is jó dolog. Ne kelljen 26.000-edjére idéznem a D-vitaminról szóló kongresszust.
  2. Semmi szakmai érvet nem hozott fel Letoha Tamás szavai ellen, csak személyeskedett. Elmondta, hogy szerinte egoista. Ez nagyon kevés.
  3. Aztán átfutottam a cikkét, nagyvonalúan átugrotta Dr. Letoha Tamás érveit, és áttért Dr. Gődényre és Dr. Tamasira. Ezek után én nem fogom részletesen elolvasni a cikkét, ennyi elég is volt belőle. Gyakorlatilag mintha az index lejárató cikkeit olvasnám. Az ehhez hasonló a cikkekért sem érdemes követni a mainstream médiát. Többek között.
   
  Tiria likes this.
 15. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  *konszenzus akart az lenni, nem kongresszus.
   
 16. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Azért ebben megint nem értek veled egyet, de nem akarok vitába szállni, én itt ebből kiszállok. Maradjunk annyiban, hogy (nagyon) másképp látjuk a dolgokat. Úgy is mondhatnánk hogy antagonisztikus ellentét van a véleményeink között.
  Rendben, semmi gond. Vannak ilyenek nálam is néha. :)
   
 17. Elkhound

  Elkhound Member

  Már van hiteles statisztikai adat, a COVID-19 el sújtott idei évben az elmúlt év azonos időszakához képest a halálozások száma Magyarországon 3733 fővel csökkent.
  Az ok nagy valószínűséggel a gyerekek izolálása volt, ami a jelentősen csökkentette a veszélyeztettet egyének (öregek, krónikus betegek) bármilyen fertőződés útján bekövetkező megbetegedését, így halálát.

  Gyerekeimnek pedig javaslok egy doktorit, már évek óta mondják hogy a sulit be kéne zárni.:)

  https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html
   
  silversisko, laiki, Heim and 2 others like this.
 18. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Tehát ha nincs elég áldozat akkor gyártunk magyarázatot ! Azon bizonyos viccben szereplő cigánynak is volt kifogása , hogy sötét volt ! Értem én , hogy benzin de mitől megy ?
   
 19. Elkhound

  Elkhound Member

  Ennek semmi köze az "áldozatokhoz". Ez egy halálozási statisztika. A statisztikailag kimutatható jelenségeknek oka van. Igen, ezeket az okokat vizsgálni szokás.
   
  Leonidas likes this.
 20. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Meg kellene nézni a 2018,2017 stb évek halálozási adatait is. De ha elfogadjuk, hogy a lezárásoknak a következménye ez, akkor ezen logika mentén minden évben meglehetne menteni pár ezer főt a lezárásokkal. Az ára az, hogy tönkretesszük a maradék 99% életét. Ez nem egy járható út.
   
  ogretankHU likes this.

Ezen oldal megosztása