1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. altx

  altx Well-Known Member

  oszinten mondva..

  tele van a net ilyenekel mint te...

  nem letezik a virus..mindenki tokhulye...

  aztan meg men a vinyogas hogy beteg vagyok es segitseeeeeg, nem akarok meghalni..

  itt egy nagyon jo pelda az ilyesmire..
  https://www.theguardian.com/world/2020/jul/13/30-year-old-dies-covid-party-texas


  ha en dontenek, az ilyenek mint te, nem kapnanak lelegeztetogepet, sajat magatoknak keresitek a bajt sajat hulyesegivel..hat akor fogadjatok el a kovetkezmenyeket is.
  de az nem is lenne baj, csinaljon mindenki az eletivel amit akar, hanem a baj hogy ilyen hozzallassal, a tobbi komoly ember eletet is veszelybe sodorjatok.
  es ez mar komoly gond.

  az ilyeneknek max jarna aszpirin meg 2 het karanten...jol van na..lenne naponta egy kis tea is, meg szaraz kenyer...csak mert joszivu vagyok.

  hogy mi lesz utanna...


  ki nem s zarja le...mert te is meg a tobbi hozzad hasonlo is le nem szarja a masikat, es a tenyt hogy az emberek ettol meghalnak.

  tudod, nem csak te letezel (meg a tobbi laposfoldos meg stb hivo) ezen a kurva foldon, es letezik valami amit ugy hivjak hogy feleloseg, amit ebbe az elfuseralt, "demokraciaba" mindenki elfelejt mert csak azt tudja kiabalni hogy o szerinte neki milyen joga van, es hogy kb mindenki azt csinalhatja amit epp az esze kiad.


  [​IMG]


  [​IMG]
   
  fonak9, Robur, laiki and 3 others like this.
 2. Python

  Python Well-Known Member

  A betegszám sokszorosa a tavaszinak, esnek ki az ellátásból az intenzív orvosok, miközben jelentősen emelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak a számát – sorolta higgadt és józan nyilatkozatában a kórház előtt álló kihívásokat Tamás László János.
  Győri kórház főigazgatója: egymás után fertőződnek meg az intenzíves orvosok

  Megjelent a koronavírus, ezért zárlat alá került a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztálya – közölte az intézmény. Mint írták, a klinikán már kezelt betegek ellátása biztosított. Új szívsebészeti betegeket azonban nem fogadnak.
  Koronavírus miatt zárlat alatt a szegedi kórház szívsebészete   
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Bakker. 100 db. orvosi maszk külföldről, szállítással együtt 1682 huf ... Ha visszagondolok mi ment márciusban! :D
   
  tindalos, ogretankHU, Python and 2 others like this.
 4. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ezek szerint őt is elküldték ...
   
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 6. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  24014 fertőzött (+937)
  620 kórházban (+31)
  38 lélegeztetőgépen (+2)
  18137 aktív eset (+889)
  5141 gyógyult (+42)
  736 elhunyt (+6)
  690408 mintavétel (+10073)
  24538 hatósági házi karanténban (-479)
  [​IMG]
   
  jani22, csibeszke, Hegylakó and 7 others like this.
 8. Python

  Python Well-Known Member

  A koronavírus-járvány árnyékában sem nő ugrásszerűen az igény a szezonális influenza elleni védőoltásra Magyarországon. Noha a szakértők egyértelműen ajánlják, csak a felnőtt lakosság alig újabb ötöde (19 százalék) oltatná be magát influenza ellen a Covid-19 miatt, így azokkal együtt, akik eddig is rendszeresen vakcinával védekeztek, a lakosság fele kaphat influenzaoltást ebben a szezonban - derül ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból.
  Váratlan dolog derült ki az influenzaoltásról

  Pár napja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója beszélt arról, hogy egyre több orvos és ápoló esik ki a rendszerükből, és hamarosan eljöhet a pillanat, amikor már nem tudnak több beteget felvenni. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója pedig úgy látja, hogy nemsokára meg kell nyitniuk a tavasszal megépített mobil járványkórházat, ahová már máshonnan kell egészségügyi dolgozókat vezényelni.
  Kiskunhalason hamarosan megnyithatják a mobil járványkórházat, Győrben leállhat a betegfelvétel

  Két héttel azután, hogy meghaladta Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron megyében a német járványügy számára kritikus határértéket a fertőzöttek száma, rögtön rákerültek a kockázatos besorolású térségek listájára. Ebből a német reakcióidőből, illetve a legfrissebb magyar járványterjedési adatokból kiindulva sajnos pár héten belül akár egész Magyarország is kockázatos besorolásúvá válhat a németeknél, de legalábbis Csongrád-Csanád, Pest, Fejér, Vas és Komárom-Esztergom megyék tényleg a veszélyzónában vannak ebből a szempontból. Közben már most is elmondható az a nyugtalanító tény, hogy az egész Európai Unióban Budapesten terjed a hatodik leggyorsabban a koronavírus-járvány.
  Koronavírus: akár egész Magyarország kockázatos besorolást kaphat a németektől, Budapest az egyik legfertőzöttebb európai főváros
   
 9. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  nálunk eddig 500ft volt, most 130ft egy db maszk. plusz egyre kevesebb helyen látok anyagból varrt maszkot
   
 10. Robur

  Robur Well-Known Member

  Pataky "degenerált, hülye" Atilla is így vélekedett, aztán majdnem beledöglött a vírusba. Most meg nem győz mea culpázni.
   
  csibeszke and LMzek 2.0 like this.
 11. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Olyan ez a járvány, mint az orosz rulett vagy a bázisugrás. Ha fiatal vagy és egészséges, igen jó eséllyel túléled, és hangoztatod, hogy csak hiszti az egész. Ha öreg és beteg akkor is túlélheted, csak kisebb eséllyel, és aggódsz.
  Ha fiatal vagy és egészséges, szarsz az egészbe, mert te úgyis túléled. De így több embernek adod át a kórt, és több fiatal mellett több öregebb is fogja megkapni. Azokból viszont sokan meg fognak halni, és a kommunikált "idős krónikus beteg" helyett ezek EMBEREK, nemcsak haldokló tumorosak és demensek. (És bőszen odaírjáék a magas vérnyomást, mint alapbetegséget, ami semmiben sem akadályoz, ha kezelik. Ha csak ez a baja, ez teljesen normális életvitelű embert jelent.)
  Hasonlít ez a klímavédelemre meg a dohányzásra is. Abba is beleszarunk, ha tenni kéne érte valamit személyesen.
   
  BJani, LMzek 2.0, monster and 2 others like this.
 12. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  E szerint 65 reggelt fertőzés Baranyában 1 nap alatt???

  Bakker... :(
   
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Leonidas elkészítette az eheti térképet. Ezen Baranya már csak egy átlagos megyének néz ki. :)
  [​IMG]
   
  gergo55, LMzek 2.0, tonyo and 4 others like this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

  A közel kétmilliós lakosságú brazíliai Manausban március elején jelent meg a koronavírus, majd a járvány kegyetlenül gyorsan terjedt, szeptember elején viszont már csak napi 2-3 halálesetet jelentettek a korábbi 79-es csúcshoz képest. A szakértők ezt eleinte azzal magyarázták, hogy kialakulhatott a nyájimmunitás. Ez az elmélet viszont mostanra részben megdőlt, mert az új esetek megszaporodása miatt ismételten korlátozásokat kellett bevezetni a városban, írja a Reuters. A University of Sao Paulo kutatói úgy látják, a halálozási ráta csökkenése annak volt köszönhető, hogy a munkahelyeken kollektív immunitás alakult ki, de egyúttal azt is állítják, hogy a fertőzést követően a szervezetben csupán néhány hónapig termelődnek antitestek, magyarul ezt követően bárki újrafertőződhet.
  Alighanem biztos, hogy pár hónap után újrafertőzhet a koronavírus


   
  bartinieffektus likes this.
 15. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "a szeptember 20. és szeptember 27. közötti időszakban további növekedést tapasztalhattunk az esetszámokban, ugyanis összesen 6 024 személyről derült ki, hogy szervezetükben megtalálható a koronavírus kórokozója.

  A megyei eloszlást vizsgálva az országos ranglistát még mindig Budapest vezeti, ahol szeptember 20. és 27. között egészen pontosan 1 683 koronavírus-beteget találtak. A második helyen sem történt változás, mivel Pest megyében 710-zel emelkedett ez idő alatt a beazonosított COVID-19 páciensek száma. A harmadik pozícióban Győr-Moson-Sopron megye található, ahol 479 koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, őket követi a rangsorban Csongrád-Csanád (+402), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+303), Borsod-Abaúj-Zemplén (+283), Hajdú-Bihar (+261), Fejér (+216), Jász-Nagykun-Szolnok (+215), Vas (+201), Baranya (+198), Bács-Kiskun (+158), Komárom-Esztergom (+148), Békés (+136), Veszprém (+134), Heves (+127), Somogy (+125), Nógrád (+116), Zala (+78) és Tolna megye (+51)."

  És még sok minden adat.

  https://liner.hu/mutatjuk-egy-het-alatt-hogyan-valtozott-a-jarvanyhelyzet-magyarorszagon/
   
 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

 17. zeal

  zeal Well-Known Member

 18. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Igen, ezért van ez a Fórum, hogy pontosítás legyen!

  A megszerzett információkat rendezzük!

  És ki legyen javítva!

  :)
   
  bartinieffektus, LMzek 2.0 and zeal like this.
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Alighanem biztos, hogy pár hónap után újrafertőzhet a koronavírus


  Akkor viszont ebből az következik, hogy nyájimmunitás csak úgy alakulhat ki, ha gyorsan végigengedik a lakosságon, hogy azoknál, akik már átestek a betegségen, időközben ne múljon el az immunitás.

  (Ha lassan halad a fertőzés, akkor mindig fog találni újabb megfertőzhető személyeket, mivel időközben a betegségen már átesetteknél elmúlik az immunitás, így a betegségen már egyszer vagy többször átesetteket is újrafertőzve az egész járvány a végtelenségig folytatódhat, mert mindig lesz, aki már nem immunis.
  Ellenben, ha olyan gyorsan immunissá tudna válni mindenki, hogy még nem múlna el az immunitás senkinél sem, akkor a vírus kipusztulna.)
   
  ogretankHU likes this.
 20. monster

  monster Well-Known Member

  Ehem, vagy jön az, amitől sokan tartanak, gyorsan beoltják a lakosság nagy részét az egész világon, ahol lehet, mivel így lehet biztosra menni. Amely országokban ezt nem tudják megtenni, azokkal szemben karantén kötelezettség lehet. Vagy rátalálnak olyan gyógymódokra, amivel kezelhetőek a betegek és elkerülhető a maradandó károsodás, vagy tömeges halálozás.
   

Ezen oldal megosztása