1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ez is egy opció, persze.
   
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  24716 fertőzött (+702)
  693 kórházban (+73)
  44 lélegeztetőgépen (+6)
  18815 aktív eset (+678)
  5152 gyógyult (+11)
  749 elhunyt (+13)
  697473 mintavétel (+7065)
  24017 hatósági házi karanténban (-521)
  [​IMG]
   
  LMzek 2.0, zztop, svajcibeka and 4 others like this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Amikor ezt írják, akkor nincs. Van erre egy kóduk: "Az adat feltöltés alatt ( jelenleg nincs információ krónikus alapbetegségről)" De valahol nem írják ki végig, mert mondjuk Pisti helyett Bandi töltötte fel az adatot. Míg Pisti nem sajnálja a plusz két karakter, addig Bandi szarik bele a történetbe.
   
 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Elolvasva a számokat ez nagyon rossz. Alig több mint 7 ezer mintavétel és hétszáz fertőzött. Elég sok az is aki korházba került, plusz a halottak is és akik lélegeztető gépre kerültek. :(
   
  jurgenbauer likes this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. Python

  Python Well-Known Member

  Néhány hete Anders Tegnell, a svéd járványi hatóság vezetője még diadalmasan jelentette ki, hogy a svéd modell sikeresebb az európainál, miután náluk nyoma sem volt a második hullámnak. A múlt héten azután belobbant a járvány: Stockholmban napi 4-500 körüli esetszámot jelentettek, és Tegnell most már arról beszél, néhány napon belül helyi korlátozások léphetnek életbe. Feje tetejére állt a világ: Európa enyhébb szabályokat hoz a tavaszhoz képest, a svédek meg szigorítanak? Megőrültek? Nem. Tanulnak egymástól.
  Nem, a svéd modell nem győzött: megint belobbant a járvány, szigorításra készülnek
   
  tong djagbu and LMzek 2.0 like this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. altx

  altx Well-Known Member

  nemtudom, de valahogy nem lapodtem meg..o_O

  ki is mondta itt hogy a svedeknel nem lesz masodik hullam???
   
  LMzek 2.0, Leonidas, Python and 3 others like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. Python

  Python Well-Known Member

  Egy globális kezdeményezésnek köszönhetően két cég is elkezdhet hamarosan terjeszteni olcsó antigén teszteket világszerte, amelyekkel milliók engedhetik majd meg maguknak, hogy teszteljék magukat - írja a Guardian. Az Access to Covid tools nevű kezdeményezést az Európai Bizottság, a WHO, a Gates Foundation és a francia kormány indította még márciusban olyan tesztek kifejlesztésére, amelyek megbízhatóak, de olcsóbbak és gyorsabban mutatnak eredményt, mint a leginkább megbízhatónak tartott, de nagyon eszközigényes, ezért drága PCR teszt. A kezdeményezésen keresztül két cég is előállt ilyen tesztekkel. A koreai SD BioSensor vállalat tesztjét már engedélyezte is a WHO, az amerikai Abbott tesztje pedig várhatóan megkapja a szükséges engedélyeket. Mindkét teszt 15-30 perc alatt ad eredményt és nagyjából 5 dollárba, vagyis mai árfolyamon kicsit több, mint 1500 forintba kerül. Mindkét termék egy terhességi tesztre hasonlít, amelyen két kék sáv jelenik meg, ha ha a minta pozitív. A leolvasást egészségügyi dolgozók végzik majd, de az eredmény kimutatásához nincs szükség eszközökre.
  1500 forintos COVID gyorstesztek kerülnek nemsokára piacra világszerte

  A szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter – írja az MTI. A politikus hétfői nyilatkozata szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt. Ezt mindenképpen meg kell tennünk. Anélkül nincs sok esélyünk. Úgy gondolom, hogy ezt már a kormány következő ülésén megteszem – válaszolta Roman Prymula a Respekt.cz internetes hírportálnak hétfőn arra a kérdésre, hogy a koronavírus-járvány erősödése miatt kérni fogja-e a szükségállapot kihirdetését.
  Csehországban bevezethetik a szükségállapotot

  Szigorodnak októbertől a járványellenes intézkedések Szlovákiában, a kormány szerdán dönt a vészhelyzet ismételt kihirdetéséről – jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfő a Központi Válságstáb ülése után a Markíza kereskedelmi televízióban, a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére hivatkozva hétfőn. Szlovákiában még márciusban hirdetett rendkívüli helyzetet a kormány a koronavírus terjedésének veszélyére hivatkozva, ez jelenleg is hatályban van. A rendkívüli helyzet márciusi kihirdetése után néhány nappal egészségügyi vészhelyzetet is kihirdettek. Ez utóbbi – legfeljebb 90 napra érvényesíthető -, így júniusban lejárt. Az a vészhelyzet, amelynek kihirdetésére ezúttal készül a pozsonyi kormány, az egészségügyi vészhelyzetnél szélesebb körű intézkedéseket lehetővé tevő, általánosabb jellegű lesz.
  A vészhelyzet kihirdetésére készül a szlovák kormány
   
  LMzek 2.0 likes this.
 11. ssgtzlan

  ssgtzlan Member  Azèrt van egy adat ami reményre ad okot:

  R=1.05 szépen csökken szeptember 7. óta akkor 1.16 volt.


  https://atlo.team/koronamonitor/
   
  SilvioD likes this.
 12. ssgtzlan

  ssgtzlan Member

  Azért van itt ok a remènyre:

  A reprodukciós értèk szépen csökken.

  Jelenleg R=1.07 2 hete mèg 1.16 volt


   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  De a teszteken belül a találati arány magas. Amíg nincs normális maszkhordás, addig hagyjuk....Persze betegen is jó lenne otthon maradni és nem bemenni melózni, áhhh ez úgy sem koronavírus, jah de.......csak már továbbadtam a kollégáknak.
   
  laiki and tonyo like this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Sajnos egyettértek. Nálunk is van olyan kolléga aki szerint nincs semmi és az egész fel van fújva. Ha meg le áll vele vitatkozni az ember hogy nézd ez sajnos nem jól van így., ez nem simma mezei influenza amit könnyebben kihordhat az ember....... a szomszéd utcában is volt egy koronavírusus kb 40 év körüli ember. Hát ő most már igencsak más véleményen van róla. Még mindig gyengének érzi magát 1 hónap után. Szeret futni. De most annak is örül ha nem izzad le kicsavart polo állapotig egy kutya sétáltatás után.
  Addig amíg a közvetlen hozzátartozó, vagy az aki szkeptikus és nem lesz benne komolyabban addig sajnos nagyon sokkan legyinteni fognak rá. Még akkor is ha a környezetében (munkahely-szomszédok-stb) valaki bele nem hal vagy kórházi, otthoni lábadozás után nem lesz 100% os.
   
  LMzek 2.0, tindalos, Python and 3 others like this.
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  25567 fertőzött (+851)
  755 kórházban (+62)
  51 lélegeztetőgépen (+7)
  19637 aktív eset (+822)
  5173 gyógyult (+21)
  757 elhunyt (+8)
  704510 mintavétel (+7037)
  23740 hatósági házi karanténban (-277)
  [​IMG]
   
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  tonyo and zeal like this.
 18. laiki

  laiki Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása