1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Repülő már esett emberek fejére, de meteor okozta haláleset nem sok volt az írott történelem során. De náthába már többen belehaltak a fiatal egészségesek közül is (pl. PTX-et kaptak egy erőteljes tüsszentéstől, de a vezetés közbeni tüsszentésnek is vannak veszélyei). :)
   
 2. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ezzel most nagy öngólt rúgtál. Magadnak mondasz ellent, de vastagon. Ha szerinted ez az 6 ember: Müller, Merkely, Boldogkői, Szlávik, Kemenesi, Jakab a legnagyobb tekintély Magyarországon a kérdésben (most azt egy pillanatra hagyjuk, hogy közülük csak 2 virológus és 1 infektológus) akkor miért nem fogadod el a nyilatkozataik, mondandójuk 99,9%-át.
  Ugyanis ők nem győzik folyamatosan hangsúlyozni a járvány veszélyességét, a védekezés fontosságát, az oltás fontosságát, stb... Pontosan szöges ellentétét mondják folyamatosan, mint te. Vagy mint Gödény. Miért csak ez a 0,1%, szövegkörnyezetből kiragadott, összeollózott és ezáltal a teljes mondandójukkal ép ellentétes látszatot kelteni igyekvő, manipulatív videó a hivatkozási alap? Érdemes megnézni a teljes Jakab, Kemenesi, Szlávik, Boldogkői, Merkely, Müller nyilatkozatokat és azok mondanivalóját.
  Ráadásul nem tűnik fel, hogy túlnyomó részben a tavaszi, nagyságrenddel gyengébb (jobban kezelt, jobban elfojtott) járványhullám idején adott nyilatkozataikból kivágott részleteket próbál meg Gödény a jelenlegi helyzetre vetíteni?

  Tipikus például az a Jakab interjú, ahol Jakab Ferenc arról beszél, hogy az influenza halálozási arányánál nagyságrenddel nagyobb a COVID halálozási aránya. Konkrétan azt mondta ebben a 2020.03.03-i inforádiós beszélgetésben, hogy az influenza halálozási aránya tudomása szerint 0,1-0,4% között mozog. Idáig Gödény kivágta, nem használták fel. Majd azt mondta, hogy a COVID akkor 2 - 2,5%-os halálozási arányú volt. Ettől az aránytól persze még mindig nem kell hanyatt esni és azt mondani, hogy itt a világ vége és a zombi apokalipszis. Ezt a részt használta fel gödény. Majd továbbra is arra kért mindenkit Jakab, hogy ne próbálják az influenzához hasonlítani ezt a járványt, mert nem az. Nagyon más. Veszélyesebb. Na ezt már szintén kivágta és nem használta fel Gödény.
  Tehát Gödény egy rövid részlet szövegkörnyezetből való kiragadásával pont Jakab mondandójának ellenkezőjét próbálja sugallni. Amivel persze Gödény ismét saját magáról állított ki nem túl hízelgő bizonyítványt.
  Te meg erre hivatkozol.
   
  fulcrum11, teglasi80, Wilson and 9 others like this.
 3. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Az a helyzet, hogy WC-zés közben is biztos halt meg már valaki. Tehát a WC használat veszélyes! Javaslom, hogy vezessük be a kötelező biztonsági övet WC használat közben:
   
  ogretankHU likes this.
 4. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Téves ezt a járványt csupán egészségügyi tudományos oldalról szemlélni, ugyanis politikai és társadalmi alapjai vannak elsősorban.
   
 5. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  És azok a durvábbak !
   
  Shektor11 and balkáni like this.
 6. laiki

  laiki Well-Known Member

  A világ szinten idáig csak hivatalosan COVID-ban meghalt 1,15 millió ember fényében és annak fényében, hogy ez a szám tovább emelkedik ütemesen, nem ártana ezt a WC halálozási párhuzamodat némileg végig gondolni. Meg a nem halálos "WC balesetek" számát sem lehet összemérni az eddigi 42,7 millió PCR pozitív esettel és a sok száz milliós átfertőzött számmal. Akik nem halnak meg COVID-ban azoknak is tetemes része megszenvedi a betegséget. Kicsit jobban mint egy WC-ről leesést.
  Egyébként lehet hogy viccesnek szántad ezt a videót ilyen összefüggésben betenni, de nem az. Inkább ízléstelen. Esetleg lehetne egy picivel több tiszteletet is tanúsítani azok iránt, akik lehet, hogy szerinted nem számítanak többet mint a WC-ről leesettek, de akik mégis csak meghaltak és meghalnak a közeljövőben koronavírusban, vagy "csak" meggyötri őket a betegség. Talán még azok iránt is, akik próbálnak védekezni a járvány ellen és gyógyítani a betegeket.
   
  teglasi80, Wilson, kacsacsor and 4 others like this.
 7. szarci1999

  szarci1999 Active Member

  Inkább csak azt tapasztaljuk, az alapja a rizikó leginkább, de teljesen igaz.
   
 8. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Vajon összeszámolja e valaha is valaki azokat a szerencsétleneket, akiknek azért kellett meghalniuk mert egyáltalán nem vagy csak késve kapták a megfelelő egészségügyi ellátást? Amely amúgy rendelkezésre állt. És legyen itt ez a kép is, amit nem emlékszem már honnan töltöttem le:
  [​IMG]
  A covid érték ma már valamivel magasabb, 0,0147%
   
  ogretankHU likes this.
 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Egészségesek is hordják. Ha nincs járvány akkor is a szálló finom por miatt.
   
 10. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  ogretankHU likes this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

 12. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

 13. laiki

  laiki Well-Known Member

  Hát ez a lista nem tűnik épp a legmegbízhatóbbnak. Az első két szám biztos, hogy túlzó. Valószínűleg a legtöbb járvány esetében a bárki által bármilyen alapon bedobott legnagyobb becsléssel számoltak.
  De még ezen lista alapján is már az elmúlt 2000 év 20 leghalálosabb járványa között van a COVID úgy, hogy a COVID esetében csak a pozitív PCR teszttel igazolt halálozás van beleszámolva, míg a többi járvány esetében becslésekről van szó.
  Ezen kívül soha nem látott járványellenes intézkedések, és értelemszerűen világ szinten a korábbiaknál jóval szélesebb körű és fejlettebb egészségügyi ellátás ellenére produkálja ez a jelenlegi koronavírus járvány. Ha olyan szintű maszk hordás, higiéniai szabályok, távolságtartás, kontaktszám csökkentés és olyan szintű egészségügy lett volna a korábbi járványok esetében mint most, akkor töredéke sem lett volna a halálozás a végül is bekövetkezettnek.
  Ráadásul a COVID járvány folyamatban van és ha csak a jelenlegi napi halálozási adatokat a legoptimistább átoltási időtartam becslésig kivetítjük. akkor fog még fölfelé lépdelni a listán. Érdekes megnézni az időtartamokat is. Nagyon nem mindegy, hogy a folyamatban lévő járvány 1 éves sincs, a HIV meg 3 évtized alatt hozta össze ezt az eredményt, vagy a kolera több, mint 100 év alatt. Ha az időtartamra is vetítjük, akkor a jelenlegi járvány halálozási dinamikáját tekintve már a 14. helyre ugrik előre.

  Szóval az időegységre és népességre vetített halálozási arányt nézve az elmúlt 2000 év leghalálosabb 14. járványát hasonlította Shektor11 a WC-ről leeséshez és hasonlítják páran egy sima szezonális influenzához. Azt a járványt, ami korában soha nem látott védekezésen és egészségügyi ellátási színvonalon áttörve műveli mindezt. Ebből azért remélem érzékelhető, hogy mennyire próbálják egyesek a valós veszélyét és a járvány jelentőségét elbagatelizálni akkor, amikor például a szezonális influenzához hasonlítják.
   
  teglasi80, Wilson, kampfi and 8 others like this.
 14. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Nem biztos, hogy túlzás, a pestis (főleg az antibioticumok előtt) nem egy nátha, és az akkori emberek nagy része alultáplált, hiánybetegségekben szenvedő volt.
   
  ogretankHU, monster and Python like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. laiki

  laiki Well-Known Member

  A világ népességére vetítve biztos, hogy túlzás. A középkori bubópestisnek 30-80% közötti, a legvalószínűbben 50% körüli lehetett a halálozási aránya a betegek körében. A világ népességének 42%-a akkor halhatott volna meg, ha a világ népességének több, mint 80%-a átfertőződik ugyanabban a járványban, ami az akkori viszonyokat és a betegség terjedési sajátosságait figyelembe véve gyakorlatilag kizárt.
  A fekete halállal kapcsolatos ehhez az értékhez hasonló halálozási becslések kizárólag a nagyobb népsűrűségű Európára, vagy annak is csak egy részére vonatkoznak, ahol a vándorpatkányok mellett a házi patkányok is elterjedtek voltak és a tisztálkodás (bolhák elleni védekezés) a nullához közelített.
  A táblázatban szereplő legtöbb járvány esetében valószínűleg csak egy szűkebb, nagyobb népsűrűségű terület halálozási arányára vonatkozó becslét takar a közölt adat és nem a teljes világ népességre. Főleg mivel a kiterjedt gyarmatosításokat és a komolyabb mértékű világkereskedelem kialakulását megelőzően nem igazán volt olyan járvány a történelemben, ami tényleg az egész világon végig söpört volna.
  Eközben a COVID halálozást pedig a teljes világnépességgel osztották. Pedig ha csak az európai COVID halálozásokat osztjuk az európai népességgel máris 0,0336% jön ki 0,0147% helyett. Azonnal ugrana előre 2 helyet a listán már csak az eddigi elhunytak alapján is. Ha meg csak az USA halálozást nézzük az USA népességére vetítve, akkor 0,0692%-nál tartunk, ami újabb 3, vagy 4 hely előrelépést jelentene.
   
  fulcrum11, Python, zztop and 3 others like this.
 17. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Úgy igen, de itt kavarva vannak a világjárványok helyi/kontinensjárványokkal. 1300-as években pl. ritkán járt hajó amerikába.
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ismertem valakit a wc-n halt meg. Allitolag gyakori, foleg reggel.
   
  ogretankHU likes this.
 19. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  16000 ember vett részt tegnap a kulturált, alkoholt feltetlen mellőző mai Magyarországi kultúrprogramok non plusz ultràjàn, a FRADI-U.T.E örökrangadón... Megfigyeltem mindenki maszkban volt és egyáltalán nem nyalta össze egymást 6000 ultra egy-egy gól után.... Itt tartunk. De vegyük komolyan, meg több Balaton, meg tüntetni hazaarulas, de focimeccsre menni nem az... Ilyenkor persze óriási kuss, máskor meg megy a habzószàjas fikàzda....
   
  teglasi80 and ogretankHU like this.
 20. zeal

  zeal Well-Known Member

  59247 fertőzött (+3149)
  2449 kórházban (+204)
  221 lélegeztetőgépen (+16)
  41580 aktív eset (+2879)
  16242 gyógyult (+235)
  1425 elhunyt (+35)
  980373 mintavétel (+18932)
  27883 hatósági házi karanténban (+24)
  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása