1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ez mekkora ordas kamu és rémhír terjesztés már!
  Lélegeztető gépből garantáltan nincs hiány. Semmi szükség arra, hogy levegyenek bárkit a gépről, ha gépen tartása még indokolt. Van elég újonnan beszerzett gép a COVID-osoknak. 16 ezer gépet szereztünk be és jelenleg 599 COVID-os van lélegeztetőn. Az meg sajnos napi szinten előforduló, természetes dolog, hogy már nincs értelme az adott beteget a lélelegeztetőn tartani, mert a leghalványabb esélye sincs, hogy élve lekerüljön onnan és ezt megbeszélik a hozzátartozóval. Ennek semmi köze a COVID-hoz.
   
  svajcibeka, tindalos, zztop and 10 others like this.
 2. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Fentiekkel nem vitatkozom, de az a rengeteg lélegeztetőgép nem a kórházakban van szétosztva, hanem raktárakban porosodik.
   
 3. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Már javarészt.
   
 4. hendrick

  hendrick Active Member

  Hát, a hölgy bevállalta valódi névvel egy csoportban, ha igaz, ezt a sajtó is fel fogja kapni. Mindenki tudja, hogy van elég lélegeztetőgép és ágy is, nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a személyzet.
   
 5. plushun

  plushun Well-Known Member

  fonak9 and Sniper like this.
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-ujabb-gyogyszerszallitmany-erkezett-ezuttal-japanbol
  "Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában..."
   
  laiki, zztop and SilvioD like this.
 7. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Bakker ! Valami forrást villants már , mert ez így rémhírterjesztés! A btk/ptk. nagyon tudja ám büntetni!
   
  svajcibeka, papajoe and zztop like this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Hát baszd meg magad Kuncze!
  Lenyom egy ilyet:
  https://www.vadhajtasok.hu/2020/11/...ta-hogy-az-orban-kormany-nem-tud-kormanyozni/
  "A kormányzást megpróbálja kommunikációval helyettesíteni. Ez jellemzi az eddigi tíz évét, és különösen jellemzi most, a járványkezelést.– fejtette ki a véleményét Kuncze.
  Kuncze hozzátette, hogy Egyszerűen félre kellene őket söpörni, ezen a szinten már nincs értelme a vitának." (...) "Nem véletlen, hogy amikor ekkora baj van, mégis megjelennek silány, értelmetlen törvények, mint például az anya nő, az apa meg férfi…"

  Mindezt azután, hogy a pöcsöt koronavírussal kezelték intenzíven ... (ha rosszindulatú akarnék lenni, hozzátennék valamit ...)

  Az anya nő az apa meg férfi pedig pont azért lett leírva, mert a buzijogokhoz kötnék az uniós pénzeket meg járványkezelés alatt jogállamisággal jönnek úgy, hogy szlotákéknál Benesék még érvényesek, a romákok pedig leszedik a magyar nyelvű táblákat.
   
  svajcibeka, ogretankHU, zztop and 5 others like this.
 10. gafzhu

  gafzhu Well-Known Member

  Van mondjuk 100 kórház (kb ugyanennyi intenzív osztály). Mennyi új gépet is vettünk? Mennyi jut egy helyre? Van mindenütt annyi? :) Üzemeltetni sem lehetne annyit.
   
 11. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Adós maradtál a válasszal! Ennyire futotta?
  Ezt írtad: Fentiekkel nem vitatkozom, de az a rengeteg lélegeztetőgép nem a kórházakban van szétosztva, hanem raktárakban porosodik.
  Forrás? Bizonyíték? Vagy ez csak saját fantazmagória?
   
  svajcibeka and zztop like this.
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  20 db csak van intemzivosztajonkent 100 osztalyal szamolva :)
   
  aquarell likes this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Tele vagyunk lélegeztető géppel. Szórjuk boldog boldogtalannak. Legutóbb az ukránoknak.
   
  svajcibeka and zztop like this.
 14. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Tudom azert nem is ertem a szamonkerest 2000 db ot vettunk.
   
  zztop likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Leonidas, laiki, svajcibeka and 4 others like this.
 16. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Csak mondom, hogy tavasszal is volt "hölgy", aki bevállalta valódi névvel, hogy 10 kórházból hazaküldött betegből 9 meghalt...
   
  laiki, svajcibeka, LMzek 2.0 and 3 others like this.
 17. ZeiG

  ZeiG Well-Known Member

  Budapest, péntek este. Bő két óra, mire hazaérek, van időm elmerengeni a megállóban.
  Jön a busz, de hiába a járvány, nem nyit ajtót, mint tavasszal, nyomni kell a gombot, hogy felszállhassak. Cserébe ezt már az első ajtón is megtehetem. Hosszú, csuklós busz, maszk mindenkin, kivéve egy 40-es pasast, aki közvetlenül a vezetőfülke mögött magyaráz egy lepukkant csajnak. Hangosan beszél, dülöngél, rugózik a lábain, egyből lejön, hogy ő a busz bikája és maszknélkülisége is ezt hivatott demonstrálni. Bár csak félmondatokat hallok, szövegéből szépen kiviláglik, hogy mekkora senki:

  "Azért amit én letettem az asztalra, érted... Jön a csávó, puff, egyből lecsaptam, aztán mozdultam rá balról a másikra, akkor derült ki, hogy ő a főnök! Majdnem lecsaptam, érted? (...) Portáztam én a Nagy Sanyinak is, portáztam a Budapestben, az akárhol... (...) Mondom a csávónak, vedd ki a fülest apa, százhúsz kiló vagy, aztán csak ülsz itt dísznek, geci..."

  A társaságot nem érdekli a kommandós-kiképző harcművészportás szánalmas melldöngetése, unottan bámul mindenki maga elé vagy a telefonjára. Egy nő bizonytalanul pislog a szemüvege mögül, a maszk miatt bepárásodott, alig lát mögüle valamit. Én ma jöttem rá, hogyan kerülhetem ezt el, a sima, sebészi maszk vékony fémmerevítőjének széleit visszahajtom a szemem alatt az arcomra, így alig jön ki némi pára. Munkanapokon 10-12 órát hordom, a végére rendesen kibolyhosodik a borostámtól. A sállal, kendővel még elvoltam, könnyebb volt föl-levenni, de hát már csak a maszk játszik, bár a textilmaszkok nagyja semmiben nem különbözik egy kendőtől.

  Állok a Keletiben, van jó negyed órám, nézem az embereket a járvány elleni küzdelem egyik gyújtópontjában. A távolságtartással nincs gond, a Keletiben csak a koldusoknak és a pénzváltóknak vannak közeledési szándékai, a többség járvány nélkül is tartja a távot, hely pedig van bőven.

  "Az állomás egész területén és a vonattal történő utazás során kötelező a száj és az orr eltakarása maszkkal."

  Számolni kezdem az embereket, 172-ig jutok. 44-en nem tartják be a fentebbi utasítást (25,6%), vannak, akik csak az orrukról húzzák le a maszkot, de vannak, akiken egyáltalán nincs is, nagyjából fele-fele arányban. A gyerekeket nem számolom, és azokat sem, akik esznek, de evés jogcímén bizonyára le is lehet venni, hiszen a pizzázó is nyitva. A szabadosság díszpéldányai azok a srácok, akik dohányzáshoz húzták le a maszkjukat egy külső peronon. A vasutasok sem fegyelmezettebbek, sőt, egy maszk nélküli vasútőr a leghangosabb a bejáratnál. De ő már nem bikája, legfeljebb ökre a pályaudvarnak.

  A jegyautomatákat kb. 5 percenként használják, és azokon aztán erőből kell nyomni a képernyőt, hogy reagáljanak. Tucatnyian vesznek belőlük jegyet, de még soha nem láttam, hogy fertőtlenítené őket bárki. Na persze kezet is lehet fertőtleníteni. A vonatokat is lehetne, hiszen a tavaszi időszakban permetezőpumpás jómunkásemberek fújták végig minden beérkező kocsi belterét. Mára ez megszűnt, nincs fertőtlenítés, a vonat megáll, leszáll róla 60-80 ember, majd felszállunk vagy 100-an. Aztán elindulunk, sziszegve, hintázva, dülöngélve, kivilágítva, bele a novemberi sötétségbe.

  Kilenc után érek haza. Alig járnak az úton, de nem kevesebben, mint ahányan járvány nélkül lennének. Úgy hiszem, vidéken a kijárási tilalom szinte semmin nem változtatott, csak kicsit nyomasztóbbá tette az életet. De a maszkot itt végre levehetem és végre mélyeket lélegezhetek a friss, hideg levegőből. Nem sietek hazafelé, jól esik a séta - és zsebemben a pecsétes útlevél, munkaügyben lófrálok a vasútállomás és a lakcímemet igazoló hatósági igazolványban megadott lakóhelyem között.
   
  BJani, fonak9, ogretankHU and 6 others like this.
 18. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Egy kis próza a hétköznapokról.... :)
   
 19. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Én kicsit szkeptikusabb vagyok azzal kapcsolatban amit az oroszok a saját vakcinájukról mondanak: a Szputnyik-5-ről azt mondja az orosz ismerős, aki pont ezért nem is akarja kérni a vakcinát, hogy a 60 éven felülieknél nem termelődik antitest, tehát pont annál a korosztálynál hatástalan, akit a legjobban kellene védenie. Erről a második vakcináról meg azt állítják, hogy 100% a hatásossága?
   
 20. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Sima adathalászat libsevikeknek
  https://pestisracok.hu/gyurcsanyek-...le-mar-keszul-az-ujabb-politikai-hecckampany/
   
  laiki, svajcibeka, zztop and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása