Ez a LÉNYEG!Ez az intézkedés a kormány részéről jogilag akkor lehet rendben, mint minden emberi jogokat korlátozó intézkedés, hogyha az megfelel egy úgynevezett szükségesség-arányossági tesztnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez a LÉNYEG!Ez az intézkedés a kormány részéről jogilag akkor lehet rendben, mint minden emberi jogokat korlátozó intézkedés, hogyha az megfelel egy úgynevezett szükségesség-arányossági tesztnek.
De hol? Kik között? Egészségesek vs. krónikus betegek? Fiatalok vs. idősek? Korcsoportok?Mondjuk az arányosság eldöntéséhez elég alap kérdés, hogy mennyi az áldozat.
Na akkor tisztázzuk szerinted ma a magyar tàrsadalomban melyik az a társadalmi csoport amely tökéletesen tisztában van a covid járvány társadalomra gyakorolt hatàsaival?Az orvosok, a kormány vagy Gyömbér Béla oltás szkeptikus, fényevő és szemmel gyógyító természetgyógyász?Ez a LÉNYEG!
Miért van ennek jelentősége? Tudtommal minden egyes korcsoport, egészséges vagy krónikus beteg magyar ember ugyanolyan jogú magyar állampolgár....De hol? Kik között? Egészségesek vs. krónikus betegek? Fiatalok vs. idősek? Korcsoportok?
De hol? Kik között? Egészségesek vs. krónikus betegek? Fiatalok vs. idősek? Korcsoportok?
Nem kétkedőnek szól a postom, csak ő írt most arról amiről szólni akarok.Milyen nyájimmunitásról beszéltek? Az oltással pont úgy meg lehet fertőződni és azt továbbadni, mint oltás nélkül (még vitatott, hogy az oltott kevesebb vírust ürít-e mint az oltatlan - de mindenképpen ürít és ha nem is 6 napig/mint az oltatlan/, de 2-3 napig fertőz).
Vagyis, ha 99%-ban át lesz oltva a társadalom, akkor is terjedni fog a vírus, csak annyi lesz az előnye/ami nem kevés/, hogy nem lesz leterhelve az EÜ rendszer, mert enyhébb lefolyást eredményez.
Mennyi is a korhàzba kerülő oltottak és oltatlanok aránya?Így van, jó lenne egy kicsit disztingváltabban gondolkodni, mert az nem véletlen, hogy valaki oltással is kórházba kerül, valaki meg oltás nélkül is egy enyhe náthának éli meg az egészet.
Erről persze szó sem lehet, mert akkor még a végén elindulnánk egy olyan irányba, hogy az emberek egészségesebben élhetnének, jobb életminőségben.
Tudom, hogy most megragadom a lényeget, de mit jelent az, hogy "lámáskodik"?Nem kétkedőnek szól a postom, csak ő írt most arról amiről szólni akarok.
Általános hozzászólás.
Amikor én meséltem korábban hogy még az oltások előtti időkben háromszor kaptam el a vírust nagyjából fél éves időközönként, akkor egy csomóan "lámáskodtak" itt nekem, néhányan pedig megpróbáltak engem "ekézni". Miután ma azt nézik teljes bolondnak aki azt próbálja előadni hogy ezt a rohadt vírust nem lehet többször elkapni, szeretném tudni hányan tartanak ki a korábbi bolond álláspontjuk mellett amit akkor állítottak ? És ki is volt aki a helyes dolgot mondta ? Csak annyival előrébb járt a többieknél, hogy szinte mindenki lámát játszott, mert nem hitte el a tutit ?
Néha nem ártana pár embernek ha belenézne a tükörbe varázsszemüveg nélkül, hogy végre azt lássa aki ott áll, nem egy varázslatot egy elképzelt képet magáról.
Nem szállok vissza ebbe topicba, hiába voltam itt oszlopos tag sokáig, mert nem sok minden változott, én pedig nem akarok értelmetlen szélmalom harcokat vívni senkivel.
Okoskodik, játssza a hülyét, de nincs igaza. Kb. ezt.Tudom, hogy most megragadom a lényeget, de mit jelent az, hogy "lámáskodik"?
Mindenki tisztában van és senki nincs tisztában.Na akkor tisztázzuk szerinted ma a magyar tàrsadalomban melyik az a társadalmi csoport amely tökéletesen tisztában van a covid járvány társadalomra gyakorolt hatàsaival?Az orvosok, a kormány vagy Gyömbér Béla oltás szkeptikus, fényevő és szemmel gyógyító természetgyógyász?
Én nem éppen erre gondoltam,hanem arra, hogy melyik társadalmi csoport, hatalmat gyakorló testület az amelyiknek a véleménye, döntése alapján lehet/kell korlátozni az egyéni szabadságjogokat a társadalom érdekében....Mindenki tisztában van és senki nincs tisztában.
Mindenki érzi, hogy kúrva nagy változás jön a társadalomra, de senki nem akarja elhinni. A többség letagadja a szemmel látható és változásra utaló tényeket.
Szerintem pár éven belül az egész fogyasztói társadalom megy a kukába.
Egyik sem?Én nem éppen erre gondoltam,hanem arra, hogy melyik társadalmi csoport, hatalmat gyakorló testület az amelyiknek a véleménye, döntése alapján lehet/kell korlátozni az egyéni szabadságjogokat a társadalom érdekében....
Az oldalon viszont egyik kérdésükre sem találtak választ, így a bíróságon folytatták az ügyet. Az OKFŐ erre egy ellenkérelemmel válaszolt, amelyben azt állították, hogy az adatok egy részét nem birtokolják.hivatkozással a 2021. március 8. napján benyújtott közérdekű adatkérésére, kérem, hogy az adatok tekintetében keresse fel a www.koronavirus.gov.hu weboldalt.
Takács Péter hozzátette, hogy a jelentések e-mailben érkeznek be a kórházaktól, és azt is, hogy az áprilisi–májusi adatok már valószínűleg nincsenek meg – azokat már törölhették. A bíró ugyanakkor az ítélet indoklásakor „teljesen súlytalannak” nevezte ezt az érvet.más kérdés, hogy tároltuk-e azokat, az én vezetésem alatt álló szervezeti egységben biztosan nem.
Ez is egy válasz. De akkor senki sem vállal felelősséget semmiért?Egyik sem?
Per pillanat, ha megnézed, a nagy döntéshozók kurvára nem vállalnak felelősséget szerte a világban a döntéseikért és tetteikért. Ebből lehet levezetni a kérdést, hogy a többi homo sapiensnek miért is kellene, ha ők nem? Ha nekik kell, akkor viszont azoknak miért nem? Homo sapiensebbek?Ez is egy válasz. De akkor senki sem vállal felelősséget semmiért?
– mondta az újságíró, akit az alábbiakkal szakított félbe Ókovács Szilveszter:Azok közé tartozom, akik tényleg szó szerint imádkoznak Kóbor János életéért, mert Kóbor János, Kóbor Mecky, az Omega énekese nem volt híve, ő úgy gondolta, az immunrendszere elég erős. Elkapta. És most küzd az életéért. Imádkozom, hogy túlélje, azért, mert egy klassz ember, és neki joga volt azt mondani, hogy nem, de életveszélyben forog
Mondjuk azért eléggé problémás, hogy joga van azt mondani, hogy nem. Mert azzal, hogy azt mondta, hogy nem, aztán meg beteg lett, adott esetben egy másik ember elől veszi el a kórházi ágyat, a kapacitást, felszerelést, gyógyszereket. És persze időt. Úgy lenne fair, hogy ha azt mondja, hogy nem akar oltást, akkor azt is vállalja, hogy ha beüt a gebasz, akkor otthon kúrálgatja majd magát. Mert így azért valamilyen szinten a mások farkával veri a csalánt, még ha a sajátja is odakeveredik.Nem tudni ki lehet a másik rockzenész, de jobbulást mindenkinek!
Ennél a pontnál szólt közbe Bencsik András, Kóbor Jánost megemlítve, aki a hírek szerint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán fekszik.
– mondta az újságíró, akit az alábbiakkal szakított félbe Ókovács Szilveszter:
UGYANÍGY VAN EGY MÁSIK, UGYANILYEN KORÚ ROCKIKON. MÉG NEM MENT KI A NEVE, ÉS ÉN SEM FOGOM ELMONDANI. UGYANILYEN ESETBEN VAN, NEM OLTATTA BE MAGÁT, ÉLET ÉS HALÁL KÖZÖTT…
Ókovács Szilveszter: Egy másik rockikon is élet-halál között van a Covid miatt
Az Operaház főigazgatója az oltás fontosságát hangsúlyozza.index.hu