Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
De ha az omnikront elkapja valaki ami gyenge lefolyású egy esetleges veszéjes lefojású vírussvariánsall szemben a szervezet nagyfoku védettséget ad.

kvázi kap az ember 1-2 legyengített vírosos vakcinát speciálisan a már mutációkkal.

a természet laborja most az omikronnal megoldotta helyettünk ne legyünk hülyék hogy ezelen küzdünk.

aki se oltást se omikront nem kapja meg az lessz szarba. a legjobban meg az az oltott jár aki az omikront is és az oltást is megkapta... (ha jönne egy igen veszélyes variáns.)
Semmi sem igazolja eddig, hogy az omicronon fertőzés okozta immunitás védene a többitől. Az nem ad optimizmusra okot, hogy a többin való átesés nem ad jó immunitást omicron ellen.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 311
113
Semmi sem igazolja eddig, hogy az omicronon fertőzés okozta immunitás védene a többitől. Az nem ad optimizmusra okot, hogy a többin való átesés nem ad jó immunitást omicron ellen.
az ellenkezőjét se bizonyította senki....hogy is bizonyíthatná ha még az omikron fut fel és nincs új??? attol retegsz ami még nincs én meg azt íromm ami jelenleg a helyzet. az hogy ne védene arra elenyésző az esély és nem arra hogy fog védeni...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Az a baj hogy a k.va kisérletoi pfizerben jobban bíznak az emberek mint a természetben. ami már számtalan vírust megállított. Itt az omikron ezt vártuk... enyhe lefojás gyors terjedés yájimunitás.... már az elejétől ezért imádkoztak a virologusok már az oltások elött.., csak minden el lett felejtve ma mert túlokosodott mindenki a kisérleti gmo pfizer miatt. most meg ezellen akarnak spec oltást... miért nem a gyilkos deltára csináltak? miért a náthát akarják megállítani és nem a tüdőgyulladásos deltát akarták (deltánál fel sem merült csak adj be egy újat a régiből)?
ez a variánas a kisebbik rossz.
Egen, a természet törvénye az, hogy hulljon a "férgese". A védőoltások eredménye meg az, hogy a "férgese" is maradjon meg. A "férgese" meg lehet, hogy csak egy olyan immunrendszeri tulajdonság, mely mellett normálisan élhet azt észre sem véve az ember.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
Határozottan romlik a koronavírus-helyzet az országban a szerda reggel közzétett adatok alapján. A részletekből viszont az is kiderült, hogy az esetek 30%-át Budapesten azonosították, vagyis jelenleg egyértelműen a fővárosban robban a járvány 5. hulláma, feltételezhetően az omikron variáns rendkívüli terjedése miatt.

De mégis milyen lehet a magyar 5. hullám?​

A nemzetközi tapasztalatok alapján épp mai cikkünkben írtunk arról, hogy mi várható az 5. járványhullámban. Elemzésünkben arra is felhívtuk a figyelmet, hogy az egyedi országspecifikus okok miatt nem biztos, hogy a kedvező nyugat-európai példákat egy az egyben Magyarországra is lehet vonatkoztatni, ami azt jelenti, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy ezt a járványhullámot kisebb egészségügyi terhelés és alacsonyabb halálozással vészeli át hazánk. A társadalom egészségi állapota, a variáns terjedésének sebessége (amit lehet szabályozni), ennek következtében pedig az egészségügy terhelésének szintje (ezáltal a betegellátás minősége) és a terhelődés felfutásának gyorsasága (egyszerre betegszik meg nagyon sok ember) fogja meghatározni, hogy mennyire lesz súlyos a hullám.

 
  • Szomorú
Reactions: bel

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 311
113
a 10millios pfizer meg egyenesen pénzkidobás... lennne jobb helye is annak a pénznek.... 2millio is bőségesen elég lenne...1millio is ha nem csak pfizert adnának be..... megint egy pénzégetés.... 25 milliárdot inkább korházfelújításra eszközbeszerzésre kellene fordítani... így is ajándékozzuk a vakcinákat a 10milla meg ránkrohad... csak a cseheknél közel 1millio oltásunk van kint adják vissza azt az újfajtából aztán probléma megoldva ha annyira kell az újfajta...kölcsön kapták anno azért mondunk le rólla kölcsönbe hogy elöbb kapjanak azóta se adták vissza. errer elégetnek 25 miliárdot minimum ha nem 40 et (rendbelehetne rakni ennyiből egy csomó BP korházat... vagy pimpbeverném a tartalékos rendszert. erre hülyeségekre égetik a pénzt....
ha annyira kell az új vakcina adják vissza a kölcsönt. Semmi szükség a pénzégetésre pláne most...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
az ellenkezőjét se bizonyította senki....hogy is bizonyíthatná ha még az omikron fut fel és nincs új??? attol retegsz ami még nincs én meg azt íromm ami jelenleg a helyzet. az hogy ne védene arra elenyésző az esély és nem arra hogy fog védeni...
Ajaj, nagyon felettem, állsz ebben a "vitában" húzom is össze magam.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 893
113
Eddig úgy volt hogy 12-18 között nincs 3. oltás. Erre tegnap jött Krétán, hogy van 3. oltásra lehetőség.

Most a felnőttek számára màr van 4., vagy még semmi?

12 alatt érdemes azt az 1 szurisat?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Eddig úgy volt hogy 12-18 között nincs 3. oltás. Erre tegnap jött Krétán, hogy van 3. oltásra lehetőség.
Elvileg eddig is volt rá lehetőség, csak néhány oltópont másként értelmezte a korábbi útmutatásokat. Plusz a koronavirus.gov.hu sem volt teljesen egyértelmű...
Most a felnőttek számára màr van 4., vagy még semmi?
Egyelőre nincs 4. oltás itthon.
12 alatt érdemes azt az 1 szurisat?
1 szuris? Kétadagos Pfizer van 5-12 év között, harmadakkora hatóanyagtartalommal (10 mikrogramm), mint a felnőtteké.
Szerintem érdemes lenne beadatni, de majd megjön a kommentszekció, akik szerint ez "nettó veszélyeztetés és különben is semmi szükség rá".
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
a jó öreg japán felssőbbrendűségtudat... "ide nem fog bejutni, mi sziget vagyunk.
pontosabban nyolcvan százalékos átoltottság, a beoltottak fele hála a japán szervezettségnek már augusztusra megkapta a második adagot... ami ugye azt jelenti hogy egy része már " elévült" az oltásoknak, plusz ők eresetileg nyolc hónapot számoltak, hogy ennyi idő múlva kell csak a harmadik....ezt az élet alaposan felülírta,,,
Harmadik oltást elekezdték osztani az egészségügyi dolgozóknak, kb ennyi.

és most az omicron is belép.:(

eggyel odébb:
https://www.facebook.com/groups/740482753554572/posts/980178439585001/
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
Budapesten fordult elsőként a koronavírus-járvány görbéje. A 4. hullám nem csengett le teljesen, mert az omikron megjelenése miatt emelkedni kezdett a görbe, elindítva az 5. hullámot. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint az új esetek 68%-át már az omikron adja a fővárosban. Ez azt jelenti, hogy az omikron aránya egyre nagyobb.

ELŐREJELZÉSE SZERINT A KÓRHÁZAK TERHELTSÉGE BUDAPESTEN MÁR HOLNAP ELKEZD STAGNÁLNI, AZTÁN A HÉTVÉGÉRE MÁR KISSÉ NÖVEKEDNI FOG.

Országosan egyhetes átlagban kb. 1275 omikronos eset lehet az összes, 2898 fős heti átlagból, ami 44%-os omikron arányt jelent Vattay becslése szerint. Úgy véli, hogy január 15-ig még stagnálni vagy picit csökkenni fog a kórházi ágyszám országosan. Vattay rámutat: Budapest lényegében 10 nappal jár az ország többi része előtt.

 
  • Szomorú
Reactions: BJani, enzo and bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A Scientific American egyik cikke szerint, a Texas Children’s Hospital Center for Vaccine Development (Texas Children’s CVD) és a Baylor College of Medicine készen áll arra, hogy az általuk a hepatitis B vakcina gyártásához hasonló mikrobiológia fermentációval előállított CORBEVAX vakcinát nagy tételben (havi 100 millió db) és olcsón a világ rendelkezésére bocsássák. Ezzel szerintük az oltást mindenki számára elérhetővé lehetne tenni az egész világon. (Indiában már engedélyezték is és megrendeltek 300 millió db-ot.) .https://www.scientificamerican.com/.../a-covid-vaccine.../
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
M

molnibalage

Guest
A Scientific American egyik cikke szerint, a Texas Children’s Hospital Center for Vaccine Development (Texas Children’s CVD) és a Baylor College of Medicine készen áll arra, hogy az általuk a hepatitis B vakcina gyártásához hasonló mikrobiológia fermentációval előállított CORBEVAX vakcinát nagy tételben (havi 100 millió db) és olcsón a világ rendelkezésére bocsássák. Ezzel szerintük az oltást mindenki számára elérhetővé lehetne tenni az egész világon. (Indiában már engedélyezték is és megrendeltek 300 millió db-ot.) .https://www.scientificamerican.com/.../a-covid-vaccine.../
Erre eddig jót tudom, hogy nem volt semmiféle védőoltás, csak az A és C-re?
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
A január eleji adatok szerint átlagosan 672 gyerek kerül kórházba naponta a koronavírus miatt az Egyesült Államokban, vagyis jóval többen, mint az előző hullámok idején.


Az egy héttel korábbi adatok szerint még csak feleennyi gyermek szorult kórházi kezelésre a koronavírus miatt. Szakértők szerint a számok növekedése mögött az omikron-variáns terjedése, valamint az ünnepi összejövetelek állhatnak.


Körülbelül négyszer annyi gyermeket utalnak be kórházba most, mint az előző hullámok idején

– mondta egy indianai kórház főorvosa, hozzátéve: sokszor a betegség lefolyása is súlyosabb a gyermekeknél, mint korábban volt. Állítása szerint a gyermekek közel fele intenzív osztályra, negyven százaléka pedig lélegeztetőgépre is kerül.


A főorvos szerint az újszülötteket és a várandós nőket is egyre nagyobb számmal kell koronavírussal kezelniük, ráadásul a koronavírus mellett egyre gyakoribbak az RSV, valamint az influenza vírusok által okozott esetek is, ami nagy nyomást helyez az egészségügyre.


 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113

Rekord fertőzöttet azonosítottak Franciaországban.
332000 új fertőzött Január 5-én, ami 22%-os növekedés az előző naphoz képest. ( Kedd 272000 volt a napi fertőzésszám.)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 878
113

Rekord fertőzöttet azonosítottak Franciaországban.
332000 új fertőzött Január 5-én, ami 22%-os növekedés az előző naphoz képest. ( Kedd 272000 volt a napi fertőzésszám.)
A francia népesség kevesebb, mint hatoda Portugália, náluk 25 800 felett volt a napi új fertőzés ma. Miközben az átoltottság náluk állítólag 90% feletti.