Írtam nektek egy szééép hosszú cikket, összefoglalva a legfontosabb tanácsaimmal ami az immunrendszer stimulálást illeti, hogy mindenki készen álljon ha megfertőződne, és a lehető legkisebb tünetekkel (ez egyéni szervezet kérdése mindig) leküzdhesse a vírust. Egy böngésző összeomlás után sajnos hiába jöttem vissza az oldalra, a HTKA szerver mentése csak egy pár sort mutatott az alaposan megírt cikkből, a többi szőrén-szálán eltűnt a szövegdobozból !!! A megmaradt első két sor volt csupán.
Na mindegy. Most már nem írom újra a cikket. (legfeljebb külön kérésre) Újat nem írtam benne, inkább összefoglaltam amiket már korábban is írtam.
A linkelt cikket és a videot a C-vitaminról viszont ide teszem, mert ezek hasznos dolgok. Egy mondatban a lényeg a C-vitaminról: a gyümölcsök savanyúságok mellé ajánlott a napi 1000mg amíg a vírussal fertőződésünk veszélye fennáll. Fertőzés után 4000mg/napig is emelhetjük a dózist, ezzel még többnyire nem lesznek mellékhatásai (hasmenés stb.) Bérescseppet szedni is erősen ajánlott, mert az optimális "koktél" mennyiségben tartalmazza az immunrendszer stimulálásához az alapanyagokat. A fajlagosan legolcsóbb kiszerelés a 2 x 100ml-es, 5000 Ft környékén van, kicsivel több. Ennyi jó ha van, a részemről ajánlott / fő adag. A legkisebb üveges (30ml) fajlagos ára éppen a duplája a nagy dupla kiszerelésnek, és ez nagyon kevés mint mennyiség, ha tényleg használjuk, kelleni fog az a 200ml (utánaszámoltam korábban az áraknak a gyógyszerkeresőben található adatokkal és kiszerelésekkel)
Ez a HáziPatika cikke a C-vitaminról. 2008-as, de mindig updatelték az új releváns adatokkal és kutatások eredményeivel, tehát most is teljesen friss. Nagyon ajánlott elolvasni, mindent megtudunk az adagolhatóságáról is !!! Főleg a proffok adagjairól.
Mennyi C-vitamint szedjünk?
Ez pedig már Dr. Gődény gyógyszerész doktor úr videos alapos tájékoztatója a C-vitaminról.
Az IGAZSÁG a C-vitaminról | Dr. Gődény válaszol