Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Látom, nem fogod fel, hogy tesznek a fejedre, most meg kapkodnak. Lófausztot költöttek az egészségügyre, az orvosok meg nővérek csak vinnyognak, de most nem a fidesznyikek (politikusok) állnak a frontvonalban, hanem a nővérek és a dokik, a rendőrök, katonák, stb. Egyrészt ezek a seggfejek azt sem tudják hány lélegeztetőgép van az országban, másrészt azt írod, hogy többmilliárdért állnának a kihasználhatatlan lélegeztetőgépek. De ki beszélt több tízezres nagyságrendről? Te.... Mi van a többszáz milliárdért épített, (még idényben is) tök kihasználhatatlan stadionokkal? Azok állhatnak? Arra kellett költeni, vagy inkább a töredékét az egészségügyre fordítani? Igaz, ezt az ellenzék (is) szajkózta, tehát nem lehetett jó. Mint az ikolabezárás és egyéb intézkedéssel, amivel beégett a kormánysajtó: ekézték a szakmai szervezeteket, az ellenzéket, hogy hülyék, rémhírkeltők, stb. - majd két órával később OV bejelentette az ellenzék és a szakma által követelt intézkedéseket.....
Látom, nem tudsz a kormány seggéből kibújni.
Láttunk már az ellenzéktől vállságkezelést akkor valahogy nem ilyen intézkedéseket hoztak. Javasolni jófényben tündökölni a hiper-szuper őtletekből azt lehet, csak megint rásült a pofájukra az a vastag bőr, amikor Orbán nem megszorításokkat jelentett be mint ahogy ők tették volna. Hiszen megdőlt az állításuk hogy szétlopták az országot és most már kezdenek rájönni hogy a vállság kezelésből a Fidesz fog jól kijönni. Most már ezért veszélyhelyzet kezelési jogrendről is azt híresztelik, hogy Orbán hatalomszerzésre használná. Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is, ilyen egy hazaáruló ellenzék. Csinálják csak majd így 2022-ben nem 2/3 hanem 4/5-e lesz e Fidesznek.
 

KissA1981

Active Member
2017. szeptember 28.
26
130
28
...Egyrészt ezek a seggfejek azt sem tudják hány lélegeztetőgép van az országban, másrészt azt írod, hogy többmilliárdért állnának a kihasználhatatlan lélegeztetőgépek....
***
....Látom, nem tudsz a kormány seggéből kibújni.

Múlt héten elhangzott a miniszterelnök szájából, hogy jelenleg 2000 db használható lélegeztetőgép áll rendelkezésre az országban, és továbbiak beszerzése van folyamatban. Ma azt jelentette be, hogy jelenleg már 2560 db lélegeztetőgépünk van! Vagyis kb. egy hét alatt ~25%-kal növelték a számukat. Azt is elmondta a miniszterelnökünk, hogy több, mint 10 repülőjáratnyi szállítmányt várunk külföldről (keletről), amelyeknek a közeljövőben esedékes az érkezése. De ez olyan, mint a kutya vacsorája, mert az a biztos, ami már a határon belül van.

Masztiff, szerintem tájékozatlan vagy, továbbá feleslegesen hergeled saját magad és másokat is itt! Trollkodsz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Persze, nehéz időkben meg amúgy is illik összetartani. De a realitásérzékünket se veszítsük el. Az évek óta alulfinanszírozott egészségügy gyanítom nem kis áldozatok árán igyekszik ellátni a dolgát. Most, hogy történik ami történik, locsolhatnak bele akármennyi milliárdot se állítja helyre azokat a károkat amit az évek okoztak. Na, ami most számokat egyébként közöltek, nyugodtan kezeljétek fenntartással (mármint ami az állományt illeti).
Kevered a helyzetet. Az egészségügy fizikai része rendben van. Nem a Kútvölgyi a legszebb kórházunk. Viszont, a rendszerek azok, amelyekről korábban már itt is beszéltünk, amelyek nincsenek rendben. Ameddig az megy, hogy az államiból lopnak forrásokat olyanok, akik papíron másodállásban a magánban vannak úgy, hogy 16 helyett 12-14 óra között már húznak a magánba, annak ellenére, hogy papíron 16ig vannak, és már közben a magán feladatokat még az államiban elkezdik elvégezni, állami nyersanyagból. Ez főleg állami kórházi laborokra jellemzőbb, de mellettük minden olyanra is, amelyből van magán és állami is. Önthetünk tehát bármennyit az államiba, ha jópáran visszaélnek a helyzettel és a forrásokat átpakolják a magánba. Így most olyan a helyzet, hogy szépülnek a kórházak, épülnek újabbak, de ameddig a bérfelzárkóztatás nem magas szintű (szerintem, a vírus után ez lesz az első amit megoldanak majd!), addig marad az, ami a fociban van: épülnek a stadionok, nem feltétlenül a régi libalegelőket csinosítják, újak épülnek, de a foci színvonala még várat magára, ugyanúgy, ahogy az egészségügyi bérezés. A várólisták csökkentek, a helyzet javult, de a vírus meg fogja mutatni az utat, hogy elég volt-e ez, vagy kevés.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Csak arra, hogy soha, sehol, semmilyen korban "nem teríti ki" 100 %-ig egy állam sem a nyilvánosság felé, hogy milye van, milye nincs!
Csak ennyit bátorkodtam megjegyezni zárójelesen. De el ne menjünk ebbe az irányba...
Az olaszokhoz, spanyolokhoz, németekhez képest sehol sem járunk, ha majd igen, lesz minden.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Olvasónk elmesélte, mi történt vele, miután jelezte a háziorvosának, hogy koronavírus-fertőzésre gyanakszik. A mentőben két másik beteggel szállították be, a kórházban szintén sok emberrel került kapcsolatba, majd eredmény nélkül kellett valahogy hazajutnia. A beszámoló szerint az egészségügyi dolgozók erőn felül teljesítenek, bár a körülmények nem a legjobbak.
A hat óra alatt kiérő mentő csak a kezdet volt – így zajlott egy koronavírus-tesztelés

Vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál –mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fertőzött rektorával. A vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták – tudta meg a Magyar Hang több egymástól független forrásból. A bajokat fokozza, hogy Rovó László koronavírusos megbetegedése miatt legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műszerezési szakasszisztens (műtős) is karanténba kényszerült. Ha nem jelentkeznek náluk a betegség tünetei, akkor is két hétig kiesnek a munkából. Információink szerint az SZTE Klinikai Központjában alap esetben 85 aneszteziológus dolgozik, azaz az egyetem rektora miatt kialakult helyzetben ez a szakterület a legszerencsésebb esetben is minimum két hétre megtizedelődik, de komoly nehézségek elé néz a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinika is. A rektori pozíció mellett ennek az intézménynek az igazgatói posztját s Rovó László tölti be. Értesüléseink szerint az idegsebészeti klinika munkatársa Rovó Lászlóval közösen ment síelni az észak-olaszországi Dél-Tirolba, ám a rektorral ellentétben hazatérése után egyből karanténba vonult.
Rengeteg orvos kiesett, az SZTE rektorhelyettese és egy idegsebész is megfertőződött

Ezek a 24.hus olvasók! Itt az ideje a rémhírterjesztés kicsinálásának. Mondom, még Kolonicsért SE óráig ment ki a mentő a világvége kajakkenu telepre ...

Pakson gondolom fasza állapotban van a két idióta Momentumos kapcsán. Tényleg, mi van azokkal a barmokkal, akik végigturnézták Európát (Momentumosok), majd basztak elmenni karanténba? Erről miért nem ír a Sosorhang?
Rovót azért tartják porondon, mert a civil, de nem Botkista jelöltet támogatta, azt, akit a Fidó is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Ezért kellene gyorsteszteket venni, amit mások milliószámra vesznek. Max. csinálni kell belőle kettőt, ha nem bíznak benne.
Hagyd már a gyorstesztet!

Reggel linkeltem.

https://olkt.hu/panikkeltes-helyett-inkabb-ezt-olvassa-el-mindenki/

"A gyorstesztekről: mindenki ettől várja a megoldást! Mit fog kimutatni? Hogy abban a pillanatban amikor megcsináltad a tesztet, fertőzött vagy-e? És mi van másnap? Csinálsz másik tesztet? Ha megfertőződtél úgyis meg fogod tudni mert jönnek a tünetek. De túl fogod élni, ne igulj! Mi van, ha pozitív a teszted? Otthon kell maradni és átvészelni. Tehát teszttel vagy teszt nélkül is nagyon sokan fertőzöttek leszünk. És meggyógyulunk! A teszt akkor fontos, ha kórházba kell kerülni mert súlyos a fertőzés. A teszt akkor is csak azért fontos hogy aki pozitív, el tudjuk különíteni és ne fertőzzünk le más betegség miatt bent kezelt beteget. Semmi másra nem alkalmas, mert a kezelése nem ettől függ. Mert nincs speciális kezelés. Persze olvasni lehet az interneten, hogy többféle gyógyszerrel próbálkoznak, de az csak a nagyon súlyos esetekben próbálkoznak, hogy hátha sikerül megmenteni az ember életét. Tehát csak kórházi körülmények között jön szóba. Minden más esetben dolgozik az immunrendszer és legyőzi a betegséget!"
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi and b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Az az érzésem támadt, hogy itt van egy pár ember, akinek sztem részesedései vannak a gyorsteszteket gyártó cégekben...
Egyfolytában megy a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" mantra... De ki a f@szt kéne tesztelni? Az utca emberét? Becsöngetni mindenhova?
Aki fertőzésgyanús letesztelik. Faxért nem lehet ezt megérteni? Miért kell mindenbe beleokoskodni?

"A gyorstesztekről: mindenki ettől várja a megoldást! Mit fog kimutatni? Hogy abban a pillanatban amikor megcsináltad a tesztet, fertőzött vagy-e? És mi van másnap? Csinálsz másik tesztet? Ha megfertőződtél úgyis meg fogod tudni mert jönnek a tünetek. De túl fogod élni, ne igulj! Mi van, ha pozitív a teszted? Otthon kell maradni és átvészelni. Tehát teszttel vagy teszt nélkül is nagyon sokan fertőzöttek leszünk. És meggyógyulunk! A teszt akkor fontos, ha kórházba kell kerülni mert súlyos a fertőzés. A teszt akkor is csak azért fontos hogy aki pozitív, el tudjuk különíteni és ne fertőzzünk le más betegség miatt bent kezelt beteget. Semmi másra nem alkalmas, mert a kezelése nem ettől függ. Mert nincs speciális kezelés. Persze olvasni lehet az interneten, hogy többféle gyógyszerrel próbálkoznak, de az csak a nagyon súlyos esetekben próbálkoznak, hogy hátha sikerül megmenteni az ember életét. Tehát csak kórházi körülmények között jön szóba. Minden más esetben dolgozik az immunrendszer és legyőzi a betegséget!"
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 095
113
Az a SZOTE volt Szegeden, ez meg a pesti SOTE.
Az iraniak nem Pesten voltak?
Ugy remlett ott hurcolasztak oket.
Amugy aki nem ert vagy hianyol valamit az nezze meg Orban Viktor napirend elotti felszolalasat, ennel jobban elmagyarazni hogy mi van, mi miert van, mi lesz, szerintem nem lehet. Egy rakas felesleges kort megsporolhatnank itt a forumon. Pl hatosagi ar miert nem lehet a maszkokra. Katonai keszletgazdalkodas folyik stb...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 422
113
Vagy szigorúbb karantén kellene (kijárási tilalom, plázák bezárása stb.), vagy tömegesebb tesztelés... egyiket sem csinálják, miközben már ők is a tömeges megbetegedések szakaszáról beszélnek. A fertőzésgyanúsakat sem tesztelik le sajnos, ahol nincs rá kapacitás, nálunk sem fogják szerintem, ha nem lesz. Angliában is azzal rázzák le azt, aki szerintük nincs elég rosszul, hogy maradjon 2 hétig otthon, ha rosszabbul lesz, telefonáljon.
Én zárnék mindent, de ameddig az ellenzék Orbánon rugózik és leszarja a dolgokat, addig miről is beszélünk?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Az mondjuk példátlanul mocskos volt Orbántól, ahogy az egészségügyi dolgozók béremelését lesöpörte a magánszektor munkavaállalóinak munkahelyeiről szóló szöveggel!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 095
113
Off
Már kaptál egy helyreigazítást, de adok én is még egyet.
Azt, hogy Európa (és a világ) genetikai állományára hogy mennyi rányomta "bélyegét" a Mongol Birodalom, mi sem bizonyítja jobban, hogy megközelítőleg 16-17M ember BIZTOSAN visszavezethető Dzsingisz kánra, mint közös ősre. És ez csak az Y kromoszóma alapján! És ez csak egyetlen, de igen nagyhatalmú ember volt. Akkor gondoljuk el, hogy a teljes horda mennyire befolyásolta a meghódított területet!
Az a helyzet, hogy a népvándorlások során elég sokféle nép érkezett keletről, de sokan voltak úgy, mint a hunok, hogy jöttek, és vissza is mentek minimális genetikai lábnyomot hagyva, vagy a későbbiek során megtartották a zárt populációt, és így a génjeik nem tudtak olyan jelentősen elterjedni. A mongolok viszont út közben "gondoskodtak róla", hogy génjeik szétszóródjanak a meghódított területen, miközben a helyi lakosságot módszeresen kiirtották, vagy elhurcolták.
On
Par hete olvastam egy pdf-t a verrol kesobb elokeresem neked, nem az ujjambol szoptam amit irtam.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://www.thedrive.com/the-war-zo...suffering-crippling-shutdowns-due-to-covid-19
..
https%3A%2F%2Fs3-us-west-2.amazonaws.com%2Fthe-drive-cms-content-staging%2Fmessage-editor%252F1584823547231-air-route-traffic-control-centers.jpeg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 095
113
Nagyon sok mindennel nem foglalkozik még! Pl. ritkán süt kenyeret, vagy rendez balettesteket. o_O
Pedig suthetnenek kenyeret, gyakorolhatnak azt is, Szerjozsaeknak eleg fasziganyos tabori konyhaapparatja van, megmutattak mikor kivittek szirbe. Viztisztito kepessegunk van, de a kenyersuto kepessegunkrol eddig nem szolt a fama.