Nem tudom pl. kenyérsütőgépbe a kész mix, amit az Aldiban szoktam venni nincs, és boltvezető azt mondta zárolt termék, ami náluk azt jelenti nincs és nem is lesz, mert ők sem rendelhetnek (németország ezt is exporttilalomra rakta volna? vagy csak a német anya-Aldi?).
CBAban még van liszt, igaz élesztő ott sincs, csak a helyi bioboltban kimért. A fertőtlenítő hatású tisztítószerek szintúgy eltűntek a domestos higikendőtől a spriccelős domestoson át, egyedül domestos wc tisztító volt, a harmadik boltban, ami egy CBA volt. Lassan a normális háztartási fertőtlenítő tisztításhoz is művészet lesz beszerezni a hozzávalókat, úgyszintén nincs sehol gumikesztyű, ha nem akarjja az ember, hogy a klór lemarja a bőrét.
Egy 73 és egy 93 éves rokonom halt meg most egy hónapon belül, és nem lehet utánuk kitakarítani, mert egyszerűen nincs mivel. A temetéseket itthon még nem tiltották be, remélem még addig kitart ez az állapot, amíg nekem kell. Ja a boltok egy részében eltűnt a folyékony szappan is.
Nagyon remélem, hogy a brit tudósoknak van igazok és a covid19 gyakorlatilag a lakosság felét már megfertőzte pillanatok alatt lappangva, és már úgysincs mit csinálni csak várni a hullám taraját, mert ha ronda is lesz, de legalább gyorsan elmegy a hullám. Nekem már mindenki elment, akit elvihetett volna jó eséllyel.