Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2577

Guest
Mi pontosan ugyan úgy álltunk, a járvány kitörésekor, mint a többi nyugat európai ország. Sehol!
Nekünk annyi szerencsénk volt, hogy volt vagy 1-2 hét türelmi időnk. De ez egy oltári nagy mázli volt csupán. A kínai ünnep után rengeteg kínai jött vissza Magyarországra is. Az egyik cégnél, akikel együtt dolgozom, legalább 6-8 kínai érkezett meg abban az időszakban. Csak náluk pl. az volt az első, hogy mindenki automatikusan 2 hét önkéntes karanténba ment. Az se mindegy, hogy pl. ők elsősorban Hong Kongból érkeztek, ahol jóval később indult be a "buli".
Alapvetően ez a "keleti nyitás" buli sokkal, de sokkal kellemetlenebbül is elsülhetett volna.
Ez nem bírálat, csak észrevétel!
És bár az operatív törzsből és a kormányzatból mindenki hatalmas fejbólogatásal bizonygatta, hogy jól állunk, meg hogy elég lesz a 2000 lélegeztető gép. Aztán a meglévő 2000 mellé hirtelen csak kellett 2000-et rendelni.
Nekem vannak belsős eü-s infóim, és hidd el, hogy ha mi kapjuk az első EU-ba belépő fertőzöttet, akkor sokkal de sokkal nagyobb szarban lennénk.
A mi lett volna ha kezdetű gondolatok-mondatok teljesen értelmetlennek. Ilyen gondolatmenet alapján, ha a világon mindenki elkapja, de a magyarok közül senki, akkor istenkirálycsászárok vagyunk?
Van egy folyamatosan változó helyzet, amire a Kormány próbál reagálni. Az, hogy nyugtatnak pedig természetes. Jobb lenne, ha fokoznák a pánikot?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Csak egy kérdés, egy olyan országban ahol a hatalom a társadalom és az élet minden szintjén erős kontrollt gyakorol, a legfelső vezetés nem volt tisztában a vírus okozta lehetséges veszéllyel ez nem túl életszerű feltételezés.Ismétlem ha van ország amely tisztában van egy koronavírus okozta járvány veszélyességének az Kína lásd:SARS 2003.

Az elhárítás, hírszerzés, titkosszolgálati felderítés szempontjából ez tökmindegy.
Ha meg az a kiindulópontod, hogy ez márpedig egy hibrid hadművelet, akkor meg teljesen értelmét veszítette egy ilyen kérdésfeltevés is!
..
Ugye nem nézzük egymást annyira madárnak, hogy erről az amerikai elhárítás (ide most behelyettesíthetsz még párat tetszés szerint) ne tudott volna jóval azt megelőzően, hogy a sajtóban az újságírók bármit is tudósítottak volna róla 2019 decemberében a kínai piacról...
..
Több komolysággal közelítsünk!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
.

Igen ezt fontos lenne meglépni, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a tömegkozlekedési eszközök. A hétfői járatritkítási baki eredményeit jövő hét hétfőn, kedden látjuk. Mivel vannak területi adatok, érdekes lesz akkor ránézni Budapestre, Pest megyére.
+1000 és ez volt a dolguk ezzel az intézkedéssel amit a kvótanő bkvs és a facebookhuszár hozott.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 115
45 422
113
te balos haverjaid
:cool::D
Te figyu! Így látatlanban is tudom, hogy "nem őriztünk együtt libát". Úgyhogy ezt azért kikérném magamnak...
Követve az eu-s pilitikat mar hadat üzentek volna a kinaiaknak, oroszoknak, törököknek. És akkor most nincs ám maszk, meg lélegeztetőgep.
Mester taníts!
Az EU ezeknek az országoknak hadat üzent?
Mennyire nem kapnak semmit az EU-s országok Kínából? :rolleyes:
Az orosz segítséget meg hagyjuk.... Szerinted az a legégetőbb probléma, hogy az idősotthonok ki legyenek fertőtlenítve?
És ezt mondjuk az olasz vegyvédelmi egységek nem tudták volna megtenni?
Mert ha igen, akkor szóljál! Küldök neked másik avatarnak valót!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...at-a-koronavirus-elleni-oltas-tesztelese.html
"Kétszáz osztrák, német és dán önkéntesen a jövő héten megkezdődik egy új koronavírus elleni oltóanyag, az APN01 emberi tesztelése, jelentette be csütörtökön az osztrák Apeiron Biologics. Ezzel az Egyesült Államok után Európában az emberi vakcinázás szakaszába lép a Covid-19 vírus elleni küzdelem - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
A bécsi székhelyű Apeiron Biologics kutatói által, az osztrák kormány támogatásával kifejlesztett oltóanyag Németországban és Dániában is megkapta az egészségügyi hatóságok engedélyét, így a szérum tesztelése a laboratóriumi kísérletek után az emberi vakcinázás szakaszába léphet. Az APN01 (rhACE2) nevű szer egy szintetikus enzim, amely a laboratóriumi kísérletek során képes volt megállítani a koronavírus-sejtek terjedését és megakadályozni a tüdőgyulladás kialakulását. A II-es stádiumba lépő kísérlet célja, hogy 200 vírusfertőzött beteg megkapja a Covid-19 vírus elleni védőoltást - áll az Apeiron Biologics csütörtökön kiadott közleményében..."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
A sok, látszólag érthetetlen anomália közepette épp ez az egyik, ami szemet kell, hogy szúrjon. Hogy össze-vissza teszi a dolgát!
Californiában jó hónappal hamarabb megjelent mint New Yorkban, egészen pontosan a Wuhani zárlat után pár nappal Orange County-ban (Greater Los Angeles) már ott volt 2020. január 26-án!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_California
..
Sőt Washington államban 2020. január 21-én ott volt a cucc!

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Washington_(state)
..
S nézd meg a mostani adatokat! New York államban ~100.000 fertőzött, míg ahol jelen volt a kezdetektől, ott még mindig tízezer alatt vannak, Californiában is!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_New_York_(state)
..
Kezdem néha azt gondolni, hogy a koronavírus ott tud terjedni, ahol terjesztik!
..
S nem utolsó sorban ez pszichológiai hadviselés! Ahol ki akarják mutatni, ott kimutatják, majd rikítóvörösre festik a térképen a területet. Ahol ez meg nem szükséges, ott meg nem is számolgatják (csak a példa kedvéért; Svédország, Fehéroroszország).

Ebben van valami. Sajnos.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
Ezek után képzeld el az űrhajózási programját... :rolleyes::D Ott is szerintem addig megy minden jól, amíg ezt a nagyokost (Musk) távol tudják tartani a rendszermérnökök, hogy ne csináljon semmi kárt. :rolleyes::D:D:D Én már voltam így gyárigazgatóval (mobiltelefon gyártó üzem). Lejött bóklászni szokása szerint, aztán nekiálltam vele értekezni a fontos tényleg fontos céges műszaki problémáinkról. Elmenekült... simán... :cool::D:D Többet nem jött a közelembe sem. Mindenki úgy félt tőle mint a tűztől, ő meg már tőlem félt hogy megint találkozunk... :cool::D:D:D
Emma Stone filmje: Aloha. Azonnal Musk jutott eszembe Bill Murrayről. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
Szlovakia:

Itt a lapok nem szamolnak be naponta a beerkezo repulokrol, sot szinte csak a sorok kozt emlitik a cseh - szlovak kozos beszerzeseket, ami ket magancegen keresztul torteni (J&T es a Cesky energeticky... valami) Ezek a cegek kvazi tamogataskent a sajat koltsegukre szerzik be az orvosi eszkozoket. Gondolom majd a jarvany utan behajtjak az adossagot, de ez csak az en szemelyes velemenyem.

Mindenesetre: a legnagyobb patikalancnal megjelentek az egyszer hasznalatos 3 retegu orvosi maszkok, 1 euro/db aron valamint kezfertotlnito is literes es 2 dl spray formatumu kiszerelesben. Igaz 50 db /rendeles a kvota a maszkokbol, de ez mar jelentos elorelepes. Ugy latom, kezd eleg maszk lenni a strategiai raktaron, mert eddig mindent lefoglalt a kormany, igaz most viszont az FFP2 es FFP3 maszkok arusitasat akarja betiltani a kormany.

Latex kesztyut is sikerult vennem, csodalatos modon egy fodraszcuccokra szakosodott webshopbol :D
Bezzegszlotákia! :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
  • Tetszik
Reactions: milagro

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
A skockholmi kísérlet. Stockholmi idősotthonokban mintegy 250 ember fertőződött meg a Sars-CoV-2 elnevezésű új koronavírussal, közülük sokan más betegségekben is szenvednek – közölte az SVT televízió adásában csütörtökön az otthonokat ellátó szolgálat képviselője.
Eddig ötvenen haltak meg.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020...Pw_RZSMJfTlqDBs92i1pVyZgDaBGWsx_DSsswyQOK-JHk
Idióták.
És ők osztják az észt vírus, illegális bevándorlás és jogállam tekintetében!
A vírust leszarják, az illegális bevándorlás következményeit leszarják, és a jogállam abban él tovább náluk, hogy ha 65+ vagy, esetleg súlyos betegségben szenvedsz, akkor jogod van meghalni.