Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Jól van. Más kérdés, hogy a 8 hónapból 4-et erős korlátozások között töltött a fél világ, úgyhogy influenza járvány sem volt. De mivel már nem lesz több teljes lezárás valószínűleg, hamarosan tisztább képet lehet kapni. Bár lokális lezárások lesznek, több tere lesz a terjedésnek.


Volt influenza járvány bár nem olyan erős mint az előző években(vagy nem arra koncentráltak) de azért az a heti több 10 000 BETEG akiket az orvosok regisztráltak csak ott van a statisztikákban !

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Halálozási %-ok a teljes lakosságra vetítve eddig !

Azért ekkorát hazudni ahhoz nagyon nagy ostobaság kell ! Most nézi az ostoba az összehasonlítást, A TELJES LAKOSSÁGRA, AMIKOR MÉG CSAK A TÖREDÉKE FERTŐZŐDÖTT MEG !!!!!! ITT A CSALÁS ÉS A HAZUGSÁG AMIT EGY OSTOBA ÉS BUTA EMBER PRÓBÁL BEADNI NEKTEK !!! :eek::rolleyes:;)
De ha a Szlovák adatokat vesszük kiinduló pontnak ahol ténylegesen csak az igazolt esetek kerültek feltüntetve ott már csak 0,0006% , azaz 6 milliomod része halt "csak" meg a vírus szövődményeibe 8 hónap alatt !!!!!!!

Megint "bűvészkedik a számokkal, de megint olyan buta, hogy azt a kevés esetet az egész lakosságra vetíti ki. Szerintem matekból kettes volt a suliban. Ez megint egy ordas nagy hazugság volt amit megpróbált beadni nektek.:eek::D:D:cool:
Ettől jóval többen hallnak meg sok-sok egyéb dologban/betegségben mégsem stresszelik vele a lakosságot ! Ébredj világ szopatnak !

Kiscsávó itt rajtak kívül senki nem stresszel és nem visitozik mint egy fába szorult féreg, csak TE egyedül !!!!! De TE nagyon vonyítozol egyfolytában !!! :p:cool:
Dicsértessék ! Halleluja !

Hát ez valami meseszép... Aki semmiben nem hisz, "Hallelujázik" és "Dícsértesséket" papol ! :eek::D:D:cool: Teljesen ledöbbentem... :) (de milyen erkölcsi alapon teszi ? ja, hogy az nincs... most már értem... :cool::p)


Na idefigyelj te nagyontank úr !!! Nem minket boldogítsál itt, hanem menj el szépen Orbánhoz, és mond el, hogy te sokkal többet tudsz a szakértőinél, és szüntesse be a védekező intézkedéseket, törölje az egész védekezést !!!! Vagy tele a gatyád, berottyantottál, és nem mered elmondani neki ? És csak minket baxogatsz itt állandóan a hülye hazugságaiddal ??? Menj be a legközelebbi fidesz alapszervezethez, és mond el, hogy Orbánnal akarsz tárgyalni, mert te tudod mit kell tenni az országgal !!! Vagy nem mered ???? "Nyuszi vagy tank úr ?" :D:D:p:p:p (a vissza a jövőbe után szabadon... :)) Ittál ma valamit ? Ami nem víz, és "üt"... :rolleyes::cool:

Ja, a BCG oltás... Nem véd minket semmi. Ez súlyos tévedés hogy védene. A hagymázas gyerekes álmaidban szerepel csak neked is tank úr. Ha védene, nem lettek volna halottak, és nem lett volna ennyi fertőzött sem ! De neked ez is olyan "magas", mint a matematika és a statisztika. Nem érted, de oktatni azt akarod... :cool::p
Erről beszéltem. Én nem sértegetek senkit, nem személyeskedek, próbálok több-kevesebb sikerrel tárgyilagos lenni. Ellenben Te érvek és tények helyett folyamatosan becsmérelsz mindenkit, aki nem ért veled egyet. A stílus maga az ember..

Erről beszéltem neked én nemrég, és igaz.
Péld 18.2
A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki.
Péld 17.12
Inkább kölykétől megfosztott medvével találkozz, mint bolonddal, amikor rajta a roham.
megj.: Hát a tank úron állandóan rajta van a roham.
Péld 15.2
Tudomány csepeg a bölcsek nyelvéről, a balga szájából bolondság csordul ki.
Péld 14.24
A bölcseknek az okosság a koronájuk, a bolondság a balgák koszorúja.
Péld 10.8
A bölcs fontolóra veszi a parancsokat, a fecsegő bolond a vesztébe rohan.
Péld 10.11
Az igaz ember szája az élet forrása, a gonoszok szája erőszak rejteke.
megj.: ez kifejezetten tan úrra érvényes, persze rejtegeti, de már többször elszólta magát
Péld 13.15
A jónak belátása kegyelmet szerez, a gonoszok útja hajlíthatatlan.
megj.: ezért nem használ nektek senki segítsége, tanítása ? Most már értem.
Péld 10.13
Az okos ember ajkán bölcsesség van, de botot érdemel az ostoba háta.
Péld 12.15
A bolond egyenesnek véli útját, az okos ember hallgat a tanácsra.
megj.: most már értem, miért nem hallgattok ti senki okosabbra.
Péld 13.16
Az okos megfontolt szándékkal cselekszik, bolondságot kotor elő a balgatag.
megj.: így sikerült "bűvészkednie" a számokkal tank úrnak is, de aztán kiderült a disznóság. Meg a következőben is ez van.
Péld 14.8
Megfontolni útját az okos bölcsessége, a bolondnak csalás a balgasága.
Péld 14.7
Hagyd ott a ostoba embert, nála nem találsz értelmes ajakra.
Péld 14.8
Megfontolni útját az okos bölcsessége, a bolondnak csalás a balgasága.
megj.: ez az utolsó kettő ami tökéletesen lezárja a sort. Persze igaz is volt, tank úr csalni próbált a számokkal.

VÉGÜL DE NEM UTOLSÓ SORBAN: Innen származik a mondás: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Neked is, a tank úrnak is, meg a másik két ostobának is ajánlanám.
Péld 17.28
Hogyha hallgat, bölcsnek látszik a bolond is; ha száját befogja, okosnak ítélik.

Akkor ezennel tank úrtól a "Dicsértessék !" és a " Halleluja !" is el van intézve !!!!!!! :rolleyes::cool::p:p "Reklamációt" egyenesen az Istenhez lehet benyújtani ! ;) Mindenki maga intézi, hogyan tudja megtenni. Tank úr is ! ;)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Ha már az influenzával hasonlítjuk, akkor pontosan annyira kell figyelembe venni a statisztikánál azokat, akiket az influenza lök át a küszöbön, mint akiket a koronavírus. Azt viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a több hónapos lezárás miatt az idei évet alapból nem nagyon lehet összehasonlítani semmivel abszolút értékben. Maximum az idei évi influenzával.


Ezt a jelentést érdemes elolvasni merthogy választ ad részben arra a felvetésemre , hogy vajon most mennyien lehetnek a szimpla influenza vírust hordozók mert az orvosokhoz fordulókat jegyzik .

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20/influ_2020_20.html
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Erről beszéltem. Én nem sértegetek senkit, nem személyeskedek, próbálok több-kevesebb sikerrel tárgyilagos lenni. Ellenben Te érvek és tények helyett folyamatosan becsmérelsz mindenkit, aki nem ért veled egyet. A stílus maga az ember..


Bár ignoráltam azért pontosan tudom kinek írsz ! LOL

Tedd te is , jó az az ignor funkció !
 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Volt influenza járvány bár nem olyan erős mint az előző években(vagy nem arra koncentráltak) de azért az a heti több 10 000 BETEG akiket az orvosok regisztráltak csak ott van a statisztikákban !

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20

Igaz, a lezárások előtt volt, mielőtt a korona bejött. Aztán vége lett mindennek.
Igazából az a bajom, hogy jó lenne, ha igazad lenne, de sajnos nem hiszek benne, hogy attól, ha nem veszünk róla tudomást, megszűnik a probléma. Természetesen a teljes lezárás nem járható út, de különböző korlátozások, illetve kisebb területek / intézmények / családok karanténja teljesen reális jövőkép a következő egy évre legalább.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Igaz, a lezárások előtt volt, mielőtt a korona bejött. Aztán vége lett mindennek.
Igazából az a bajom, hogy jó lenne, ha igazad lenne, de sajnos nem hiszek benne, hogy attól, ha nem veszünk róla tudomást, megszűnik a probléma. Természetesen a teljes lezárás nem járható út, de különböző korlátozások, illetve kisebb területek / intézmények / családok karanténja teljesen reális jövőkép a következő egy évre legalább.


Észerű és arányos intézkedések ! Úgy , hogy közben nem veszélyeztetjük senki megélhetését és az ország gazdaságát ! Ha eljutnánk oda , hogy ne stresszeljék az embereket feleslegesen már jobb lenne ! Ha helyén tudnánk kezelni a dolgokat az lenne az igazi ! De sajnos ez egy hatalomnak se (és itt a világ összes országáról beszélek) áll érdekében ! Mert a megfélemlített emberek sokkal könnyebben fogadnak el minden fajta törvényt és intézkedést mint a normális életben !
 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 912
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint kicsi az esély arra, hogy sikerül egy olyan nagymértékben hatékony vakcinát előállítani a koronavírusra, ami legalább 98 százalékos garanciát nyújt a fertőzés ellen. A tudósok abban reménykednek, hogy legalább 75 százalékos hatékonyságú lesz az oltóanyag, de az az igazság, hogy már az 50-60 százalékos hatékonyság is elfogadható lenne – mondta el Anthony Fauci.
Aggasztó jóslat érkezett: lehet, hogy soha nem lesz igazán hatékony vakcina a koronavírus ellen
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint kicsi az esély arra, hogy sikerül egy olyan nagymértékben hatékony vakcinát előállítani a koronavírusra, ami legalább 98 százalékos garanciát nyújt a fertőzés ellen. A tudósok abban reménykednek, hogy legalább 75 százalékos hatékonyságú lesz az oltóanyag, de az az igazság, hogy már az 50-60 százalékos hatékonyság is elfogadható lenne – mondta el Anthony Fauci.
Aggasztó jóslat érkezett: lehet, hogy soha nem lesz igazán hatékony vakcina a koronavírus ellen


okos1.jpg
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Jól van. Más kérdés, hogy a 8 hónapból 4-et erős korlátozások között töltött a fél világ, úgyhogy influenza járvány sem volt. De mivel már nem lesz több teljes lezárás valószínűleg, hamarosan tisztább képet lehet kapni. Bár lokális lezárások lesznek, több tere lesz a terjedésnek.
A Svedeknél (korlátozások nélkül) a Covid átfertőzöttseget mára 20%-ra tippelik a szakemberek. Meghalt kb 5500 fő.
Egy erősebb influenza szezonban a korábbi években nálunk a lakosság 20-25 % betegszik meg es fordul tünetekkel orvoshoz, és kb 5500 fő a többlet halálozás.
Mindkét ország lakossága kb 10mill és a település szerkezet is hasonló.
Kimondhatjuk hogy a Covid kb egy erősebb influenzával azonos szintű betegség.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint kicsi az esély arra, hogy sikerül egy olyan nagymértékben hatékony vakcinát előállítani a koronavírusra, ami legalább 98 százalékos garanciát nyújt a fertőzés ellen. A tudósok abban reménykednek, hogy legalább 75 százalékos hatékonyságú lesz az oltóanyag, de az az igazság, hogy már az 50-60 százalékos hatékonyság is elfogadható lenne – mondta el Anthony Fauci.
Aggasztó jóslat érkezett: lehet, hogy soha nem lesz igazán hatékony vakcina a koronavírus ellen

Ezt mondtam korábban. A a járvány megállításához 75%-os 1 éves védettség is megfelel. Akkora a gazdasági érdek, hogy az US már 4 vakcina jelöltet is megrendelt és kifizetett. Mindenképp meg fogják állítani. Ha kell törvényt hoznak a kötelező oltásra. Iszonyatos gazdasági érdekek állnak az egész világon a háttérben.
 
  • Tetszik
Reactions: Premortem
S

Shektor11

Guest
A Svedeknél (korlátozások nélkül) a Covid átfertőzöttseget mára 20%-ra tippelik a szakemberek. Meghalt kb 5500 fő.
Egy erősebb influenza szezonban a korábbi években nálunk a lakosság 20-25 % betegszik meg es fordul tünetekkel orvoshoz, és kb 5500 fő a többlet halálozás.
Mindkét ország lakossága kb 10mill és a település szerkezet is hasonló.
Kimondhatjuk hogy a Covid kb egy erősebb influenzával azonos szintű betegség.

Sajnos hiába mondod nekik, mert vannak itt is sokan, akik ragaszkodni akarnak továbbra is a félelemhez és a rettegéshez.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU