Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
"Anders Tegnell, a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője kedden a svéd közszolgálati rádióban azt nyilatkozta, hogy a hivatala a maszk ajánlásához további kutatási eredményeket vár, amelyek bizonyítják a viselés előnyeit."
https://24.hu/kulfold/2020/08/05/svedorszag-maszkviseles-szakerto/

Amennyire irracionálisan kezelik a migránsválságot, annyira racionálisan kezelik a járványhelyzetet.
1 ország a 45 európai országból, aki igy gondolja. Volt egy fals nyájimmunitás koncepciójuk. Most védik a mundér becsületét.
1 millió főre vetítve az ötödik legtöbb halott náluk volt Europában. Csak a spanyolok, olaszok(náluk robbant az elején a járvány), Belgium (a vilagon itt van a legtöbb halott) és a szintén nyájimmunitással anno kacétkodó UK előzi meg őket.
Sztem példát ez ügyben sem róluk vegyünk.
 
S

Shektor11

Guest
1 ország a 45 európai országból, aki igy gondolja. Volt egy fals nyájimmunitás koncepciójuk. Most védik a mundér becsületét.
1 millió főre vetítve az ötödik legtöbb halott náluk volt Europában. Csak a spanyolok, olaszok(náluk robbant az elején a járvány), Belgium (a vilagon itt van a legtöbb halott) és a szintén nyájimmunitással anno kacétkodó UK előzi meg őket.
Sztem példát ez ügyben sem róluk vegyünk.

Szerintem meg vegyünk, mert akkor ennyi erővel sima influenza járvány alatt is le lehetne zárni mindent.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Ha mindenki betartja a maszkviselés a távolságtartás és a higénia szabályait (és lássuk be ezek egyáltalán nem betarthatatlan dolgok) akkor az átlagember ami tőle elvárható azt megtette a vírus elleni küzdelemben.

Egyetértek, de kiegészíteném:
- A kötelező szabályokat természetesen mindenkinek be kell tartania. Mind a maszkviselés, mind a távolságtartás terén. A fokozott higiénia pedig alapvető kellene, hogy legyen.
- A maszkot a rendeltetésének megfelelően kell viselni, tehát nem az áll alatt, a nyakban, a tarkón, vagy orr alá lehúzva, hanem az orrot és a szájat elfedő módon.
- Ezen felül lép elő az ésszerűség. Tehát:
- Ha valaki felelőtlen és olyan tömegrendezvényt szervez, ami 500 fő alatt ugyan nem tilos, de amire nem lenne feltétlenül szükség, arra a rendezvényre sem érdemes elmenni. Például el lehet küldeni a gyereknek a ballagási ajándékát, gratulációkat, jókívánságokat anélkül is, hogy az egész rokonság összezsúfolódna az iskolában.
- Minden zárt térben érdemes viselni a maszkot, ahol sok ember tartózkodik, vagy hozamosabb ideig megfordul. Akkor is, ha ez nem bolt, vagy tömegközlekedési eszköz.
- A szabadban is érdemes felvenni, ha nem kerülhető el, hogy több emberhez 1,5-2 méternél közelebb kerüljünk.
- Próbáljunk meg a lehető legkevesebb dolgot összefogdosni! (Különösen az élelmiszert az üzletekben és piacon és a mások által sokat megfogott felületeket.) Lehetőleg ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, szemünkhöz kézmosás előtt!
- Amíg nincs jelentős arányú átoltottság (várhatóan/remélhetőleg jövő nyárig) nem érdemes külföldre utazni, ha az nem elengedhetetlenül fontos. Belföldön nyaralni kevésbé kockázatos, általában olcsóbb is és a gazdaságnak is jobbat tesz.
- Tünetekkel (még akkor is, ha azok enyhébbek) senki ne menjen dolgozni, iskolába, tömegközlekedni, boltba és úgy általában emberek közé. Maradjon otthon és telefonon írassa ki magát az orvossal. Alig hiszem, hogy most lenne olyan normális munkahely, amely ezt zokon venné.
- Mind a szezonális influenza oltást, mind a majdani COVID oltást érdemes beadatni. Már ha nem lesz egyenesen kötelező, mert akkor fel sem merül a kérdés.

Volt arról hír, hogy a BCG oltás is (részben) állhat a kedvezőbb kelet-európai adatok mögött. Ha ez beigazolódik, akkor is hozzá kell tenni, hogy az 1954 óta nálunk kötelező BCG oltásnak lehet némi pozitív hatása COVID esetében is. Ha nem lett volna kötelező és az interneten, az oltásellenesek által "felvilágosított" anyák a gyermeküket nem kívánták volna megszúratni (mert fáj szegény kicsinek és sír). Meg az oltás mellékhatásain aggódtak volna (a csomó képződés, gyulladás, gennyesedés, hegesedés normális allapreakció). Meg a kevés magyar TBC-s eset miatt feleslegesnek gondolva, nem oltatták volna be a gyerekeket, akkor most ez a hatás sem lenne.
Ha például valaki szezonális influenzával (vagy akár sima náthával) fertőződik, akkor azzal elmenve az orvoshoz, gyógyszertárba, vagy súlyos esetben kórházba kerülve COVID fertőzésnek is erőteljesebben kiteszi magát úgy, hogy az influenza által legyengített immunrendszer, felsértett nyálkahártya, légutak sokkal nagyobb esélyt adnak a COVID fertőzésnek és a COVID fertőzés súlyosabb lefolyásának is. Ugyanez igaz fordítva is. COVID mellé influenzát kapni is könnyebb és az súlyosabb lefolyással járhat. A különböző bakteriális felülfertőzésekről, bakteriális tüdőgyulladásról nem is beszélve.
Óvatosságból azt érdemes megvárni, hogy pár millió ember külföldön túl legyen legalább 1 héttel az oltáson. (Nem mintha nem az lenne az első klinikai tesztelési fázis, hogy a mellékhatások kialakulását figyelik. Tehát amit engedélyeznek, annak a mellékhatásai, oltási kockázata már nagyságrendekkel kisebb, mint a betegségen való átesés kockázata.) Magyarországon valószínűleg később fogják elkezdeni a tömeges oltás, mint a gyártó országokban, tehát várhatóan bőven meglesz a nagyszámú előzetes minta is. Nem kell egy egyelőre még ismeretlen oltással szembeni, minden konkrétumot nélkülöző, sima előítéleteken, képzelgésen, feltételezéseken alapuló hangulatkeltésnek hinni. Aki tényleges tapasztalatok nélkül, előre tudni vél bármit is a kockázatokról és mellékhatásokról, azok megnyilvánulásait a helyén érdemes kezelni.

Ha ezeket valaki betartja, akkor az már tényleg mindent megtett, amit egy átlagember megtehet. És nem azért, mert sík gyógypedás, aki benyalta a „vírushisztit”, és alájátszik a szörnyű háttérhatalom össezesküvésének, hanem azért, mert ésszerűen, felelősségteljesen viselkedik:
- Betartja a jogszabályokat és a szakemberek ajánlásait.
- Nem teszi ki fölösleges kockázatnak saját magát, a családját, környezetét és az egész társadalmat.
- Megpróbálja minimális szinten tartani a negatív gazdasági hatásokat is azzal, hogy a felelős magatartásával igyekszik elkerülni egy újabb kijárási korlátozást, lezárást.
- Megpróbálja a minimumon tartani a járvány társadalmi költségeit (ami végső soron az ő adójából kerül megfizetésre), mert a maszkviselés, kézmosás, távolságtartás, odafigyelés a legolcsóbb védekezési módszer.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
117080500_10223635189766914_9012670643328693041_n.jpg


Ez jópofa csak a légzési , keringési betegségekkel küzdők , az véroxigén/co2 háztartási problémások , az immunrendszerünk ezt nem nagyon érti ! De ön dönt , mint ahogyan én is !
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
Kik mondják? Komolyan ki a f@szom mondja? A nők lapja olvasóközönsége vagy ki? Mi volt a gond eddig velük? Legfeljebb akkor fogsz meghalni egy babkonzervtől ha valaki erősen fejbevág vele.

Érdekes? Ez most úgy hangzik mintha valami titkos összeesküvés része lenne. Szerintem egyáltalán nem érdekes. Megjelentek egy ideje a GMO növények, vannak érvek pro kontra mellettük és ellenük, ez egy külön téma lehetne úgyhogy nem megyek bele. A retardált emberek miatt került rá amúgy a felirat a tojásra. A többség miatt, akik miatt vannak reklámok is a tévében. A befolyásolható birka hányada az emberiségnek.

Na mond el légyszíves, mi nincs rendben!

Ez konkrétan nem igaz. Ha csak egyedül profit számítana akkor ténylegesen rákkeltő szarokat ennél innál bármit is veszel a boltban. A profit IS számít. Ezen most meg kell lepődni? A profit mellett számít a te egészséged is. Vannak szabályok előírások, hogy mit lehet és mit nem. Azon meg ne lepődjünk meg ha a vállalkozások többsége olyan fajtájú tehenet/tyúkot/akármit tenyészt amelyik a legtöbb tejet/tojást/akármit adja per darab.

Szerencsések vagyunk akik Európában élnek mert nálunk a legszigorúbbak ilyen téren a szabályok az egész világon, vagyis a mi piacunk a legbiztonságosabb ilyen szempontból. Nyugodt lehetsz, hogy bármit is veszel meg a boltban attól nem lesz semmi bajod. Persze itt meg kell jegyezni a baleseteket is, mert van amikor véletlenül olyan anyag kerül be egy termékbe ami káros, egyenesen mérgező. De ez kb a 0,001%.

Mivel én b@szott hülye vagyok a főzéshez így kevés kivételtől eltekintve szinte csak instant kajákat és konzerveket eszem. Hamarabb fogok megtanulni kezelni egy űrhajót mint a tűzhelyet. Makk egészséges vagyok, egyiktől se volt még soha semmi bajom, ha lenne hosszú távú negatív hatása az már régen jelentkezett volna.

Már megbocsássál, de Te nem vagy 100-as, mert a stílusod enyhén szólva veri a biztosítékot. Amit írtam, arra semmilyen konkrét cáfolatot nem tudtál felhozni, csak fikázni másokat. Szét kellene nézni a világban és kivenni a fejedet a homokból.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Már megbocsássál, de Te nem vagy 100-as, mert a stílusod enyhén szólva veri a biztosítékot. Amit írtam, arra semmilyen konkrét cáfolatot nem tudtál felhozni, csak fikázni másokat. Szét kellene nézni a világban és kivenni a fejedet a homokból.


Nyugi a stílus maga az ember ! Jó páran vannak itt akik ordenáré stílusban osztják a kevéske eszüket ! Meg vannak azok akik tények és észérvek mentén vitáznak !
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
"Megállapodott az Európai Bizottság a Gilead Sciences gyógyszergyártóval: a következő hónapokban az Európai Unió és az Egyesült Királyság betegei számára hozzáférhetővé válik a remdesivir hatóanyagú Veklury koronavírus elleni készítmény – számolt be a 24.hu.

Az EB július 3-án adta ki a feltételes forgalomba hozatali engedélyt, mely alapján a Veklury felnőtt és serdülőkorú (legalább 12 éves és 40 kg testtömegű), COVID-19 okozta tüdőgyulladásban szenvedő, oxigénpótlást igénylő betegek kezelésére alkalmazható."

http://www.atv.hu/kulfold/20200810-engedelyeztek-az-elso-koronavirus-gyogyszert/hirkereso
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Több a 40 évesnél fiatalabb koronavírusos beteg, mint korábban a Semmelweis Egyetem felmérése szerint, külföldről hozzák be a fiatalok a vírust
https://m.origo.hu/itthon/20200810-koronavirus-semmelweisegyetem-fertozes.html
Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része köthető volt külföldi utazáshoz - írja a Semmelweis Egyetem honlapján megjelent elemzés.

Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból. A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos.

Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát

derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

A fiatalabbak betegséglefolyása jellemzően kedvezőbb, és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.

A fertőzöttek közül sokan jártak külföldön közvetlenül a megbetegedésük előtt, vagy találkoztak olyan rokonukkal, barátjukkal, vagy kollégájukkal, aki külföldi utazásból tértek haza.

Ez az egyik fő oka annak, hogy Magyarországon jelenleg az aktívabb korosztály körében terjed a vírus.

Nem javasolják a külföldi utazást
A Semmelweis Egyetem továbbra sem javasolja a külföldi utazást, viszont azt tanácsolja, hogy akinek halaszthatatlan elfoglaltsága van a határon túl, az kövesse az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjában (JRC, Joint Research Centre-ben) gyűjtött, feldolgozott és teljesen nyilvános adatokat, mert a még zöld jelzéssel bíró országokon belül is nagy eltérések lehetnek régiónként.

Külföldi utazás után alapos megfontolást és körültekintést igényel az idősebb hozzátartozók felkeresése is, mivel az ő esetükben a betegség lefolyása jellemzően jóval súlyosabb.

Augusztus 1-től jelentősen változtak a koronavírus miatt bevezetett szabályok: azoknak, akik az országos tisztifőorvos által az aktuális járványügyi adatok alapján kockázatosnak ítélt sárga vagy piros jelzésű országból érkeznek vissza Magyarországra, maguknak kell gondoskodniuk az úgynevezett PCR-szűrésről, ha mentesülni szeretnének az automatikus, kéthetes házi karantén alól. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumként a Semmelweis Egyetem az egyik olyan fővárosi intézmény, ahol biztosítani kell a költségtérítéses vizsgálat feltételeit. Ugyanakkor a Családbarát Egyetem program részeként a munkavállalók számára továbbra is ingyenes a szűrés.

A Semmelweis Egyetem klinikáin emellett valamennyi Magyarországon tevékenykedő egészségügyi dolgozónak ingyenes a PCR-tesztelés.

Járványügyi okokból ugyanis fokozni kell a szűrések számát, és meg kell akadályozni, hogy az ezen a területen dolgozók akár tünetmentes hordozóként is bevigyék a kórházakba a fertőzést.

Ne felejtsük el, hogy a maszk használata zárt térben vagy nagyobb tömegben, és a rendszeres kézmosás továbbra is a legfontosabb óvintézkedések a vírus terjedésének megelőzésében - hívja fel a figyelmet az egyetem.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki
T

Törölt tag 2822

Guest
Már megbocsássál, de Te nem vagy 100-as, mert a stílusod enyhén szólva veri a biztosítékot. Amit írtam, arra semmilyen konkrét cáfolatot nem tudtál felhozni, csak fikázni másokat. Szét kellene nézni a világban és kivenni a fejedet a homokból.

Mit cáfoljak te szerencsétlen, nem is írtál semmit amit lehetne cáfolni.. Azt, hogy te "úgy látod, hogy valami nincs rendben"? Ezen mi a f@szt cáfoljak? Mások meg úgy látják, hogy az 5G tornyok terjesztik a koronavírust, te kb velük vagy egy szinten. Vagy, hogy az emberi szervezet valamit nem tud feldolgozni? Szarni szoktál? Az, hogy valamit nem dolgoz fel a szervezeted még nem jelenti azt, hogy káros vagy meghalsz tőle.. "Valakik mondják, hogy eddig is baj volt a műélelmiszerekkel " Kik mondják? A sarki pultos a kemény 60-as IQ-jával? Szerinted nem tiltanának be, hívnának vissza mindent amiről kiderül, hogy mérgező? Biztosan el fogják titkolni az egész kurva bolygó elől.. Ezt komolyan elhiszed? Ha tudsz valamit te vagy az ismerőseid, azok "akik mondják" akkor ne tartsátok magatokban. Ha tudsz valami ilyesmit akkor menj be szépen a rendőrségre és tegyél bejelentést. Ha te hallottad, főleg többektől, hogy valami mérgező van a "műélelmiszerekben" akkor kutya kötelességed ezt jelenteni a hatóságoknak, ha nem teszed az bűncselekmény.
 
S

Shektor11

Guest
"Valakik mondják, hogy eddig is baj volt a műélelmiszerekkel " Kik mondják?

Minden épp eszű ember. De ha szerinted nincs, akkor egye... nem mondom, hogy egyed, mert nem akarok rosszat senkinek.

"Szerinted nem tiltanának be, hívnának vissza mindent amiről kiderül, hogy mérgező?"

Dehogynem, mint például a dohányt, az alkoholt, a cukrot, aszpartámot, stb. Nem tudom, hogy tényleg ennyire naiv vagy, vagy csak eljátszod?
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Egy orvos véleménye: forduljunk vissza, amíg még lehet!

Az összes elmebajost megtalálod ? Ezt a fószert én nem nevezném orvosnak !!! Amúgy az orvosoknak is tele lett vele a hócipőjük, összeálltak és be is akarták vonatni az engedélyét. Ez a fószer olyan, mint amikor a 24.hu egy "régóta svédországban élő magyarral" akarta bizonyítani, hogy nincs is semmi baj náluk, és ők kezelik legjobban a járványt. Én meg utánanéztem a fószernak, aztán kiderült, épp csak akasztott ember nem volt, azon kívül minden más igen. Erre akarták alapozni, hogy milyen jó a svéd modell, mert az a legjobb a világon. Aztán tőlem függetlenül nekiástak leásni a járványkezelésükben (BBC, EN, stb.), és hegyekben állt a trágya amit takargattak. Aztán kiderült mára, hogy a "nyájimmunitás" amire játszottak megbukott mára, gyökerestől, és ugyan úgy súlyos gazdasági károkat szenvedtek el, mint bárki más. Az összes szomszédjuk lezárta a határt, sehova nem engedték be őket. Egy időben a liberójuk is tele lett, amikor a penge szélén táncoltak, és egy hajszálra voltak a nagyon súlyos és szigorú zárlatok bevezetésétől. Bevallottan elintéztek (tulajdonképpen szándékosan megöltek) egy rakás öreget, akik svédországot építették fel, mert be sem engedték őket a kórházba, hagyták őket meghalni. Ez volt a hála amit kaptak az államtól az egész életük munkájáért. (amúgy meg bevallotta a svéd kormány anno, hogy igazak a vádak - mert kénytelenek voltak bevallani)

Ez az általad és papír szerint orvosnak titulált észlény kb. a svédekkel egy szinten van. Régen hoztam is mutatni elrettentő példának, meg a weblapját is, ahol írt a kamaránál történt feljelentéséről. Nem hinném hogy vége van az ügynek, lehet hogy nem sokáig doktor már. Csak xólok... :) Vissza lehet keresni itt a topicban.

Tehát a orvost, szakembert keresel, akkor lehetőleg ne a virtuális kukába próbálj turkálni utánuk, és ne onnan hozzá elő ilyen kétes figurákat, akiknek akár papírjuk is van róla hogy orvosok. Az utóbbi években meg olyan csalók és sarlatánok és szélhámosok is megbuktak mint "orvosok", amelyek közül volt aki operálni is nekiállt !!!! Nem is egy ilyen eset volt, hanem több. Klinikát is alapítottak !!!!!!! Szóval ezzel a csávóval is csak lejáratod magad, mint Gödénnyel és társaival.

Ja, meg még annyit tudok hozzáfűzni, hogy felőlem te meg az "elvtársaid" beugorhattok a kútba gondolkodás nélkül, de ezt ne várd el a többiektől, tőlem sem. Alappal kritizáltam eddig is mindent. :) (de ezt nem fogom naponta "szájbarágósan" ismételni, "győzködni" a 20-as IQ-s "lódoktorok" és ostobák miatt (lásd magyarázat a Példabeszédek könyve, már több ezer éve is felismerték az ostobákat, bolondokat, stb., akkor had ne kelljen már megint a nulláról kezdeni mindent... ;):p))
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
Mit cáfoljak te szerencsétlen, nem is írtál semmit amit lehetne cáfolni.. Azt, hogy te "úgy látod, hogy valami nincs rendben"? Ezen mi a f@szt cáfoljak? Mások meg úgy látják, hogy az 5G tornyok terjesztik a koronavírust, te kb velük vagy egy szinten. Vagy, hogy az emberi szervezet valamit nem tud feldolgozni? Szarni szoktál? Az, hogy valamit nem dolgoz fel a szervezeted még nem jelenti azt, hogy káros vagy meghalsz tőle.. "Valakik mondják, hogy eddig is baj volt a műélelmiszerekkel " Kik mondják? A sarki pultos a kemény 60-as IQ-jával? Szerinted nem tiltanának be, hívnának vissza mindent amiről kiderül, hogy mérgező? Biztosan el fogják titkolni az egész kurva bolygó elől.. Ezt komolyan elhiszed? Ha tudsz valamit te vagy az ismerőseid, azok "akik mondják" akkor ne tartsátok magatokban. Ha tudsz valami ilyesmit akkor menj be szépen a rendőrségre és tegyél bejelentést. Ha te hallottad, főleg többektől, hogy valami mérgező van a "műélelmiszerekben" akkor kutya kötelességed ezt jelenteni a hatóságoknak, ha nem teszed az bűncselekmény.

Ahhoz,hogy válaszoljak, sajnos le kell süllyedjek a szintedre.
Hát, erre már csak azt lehet mondani, hogy voltál már orvosnál? Sürgősen vizsgáltasd meg magad!
TAHÓ, BUNKÓ, PARASZT vagy, abból is a legalja!!!

NA csá csumi.
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Ahhoz,hogy válaszoljak, sajnos le kell süllyedjek a szintedre.
Hát, erre már csak azt lehet mondani, hogy voltál már orvosnál? Sürgősen vizsgáltasd meg magad!
TAHÓ, BUNKÓ, PARASZT vagy, abból is a legalja!!!
NA csá csumi.

Nem, nem kell lesüllyedni, csak te nem tudsz válaszolni. Pár egyszerű kérdést kaptál a kommented után amire képtelen voltál válaszolni. Nyilvánvaló volt, hogy hasból beszélsz már az első után is, nulla információval csak valami általánosító baromságot vetettél oda, hogy jaj itt valami nagy baj van, jaj a műélelmiszerek, jaj mások ezt-azt mondják. lol... Nevetséges. Kb mint amikor a 80 évesek megvitatják egymás között, hogy rákot okoz a mikró sugárzása ha közel állsz az ajtóhoz. De ha csak egy icipici eszed lenne lehetne menteni a helyzetet, kapásból tudnék írni 5-6 látszatérvet a hülyeséged mellett, de neked még ez sem megy. Még egy marha aki megy az ignore listára..
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
T

torsen

Guest
Több a 40 évesnél fiatalabb koronavírusos beteg, mint korábban a Semmelweis Egyetem felmérése szerint, külföldről hozzák be a fiatalok a vírust
https://m.origo.hu/itthon/20200810-koronavirus-semmelweisegyetem-fertozes.html
Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része köthető volt külföldi utazáshoz - írja a Semmelweis Egyetem honlapján megjelent elemzés.

Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból. A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos.

Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát

derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

A fiatalabbak betegséglefolyása jellemzően kedvezőbb, és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.

A fertőzöttek közül sokan jártak külföldön közvetlenül a megbetegedésük előtt, vagy találkoztak olyan rokonukkal, barátjukkal, vagy kollégájukkal, aki külföldi utazásból tértek haza.

Ez az egyik fő oka annak, hogy Magyarországon jelenleg az aktívabb korosztály körében terjed a vírus.

Nem javasolják a külföldi utazást
A Semmelweis Egyetem továbbra sem javasolja a külföldi utazást, viszont azt tanácsolja, hogy akinek halaszthatatlan elfoglaltsága van a határon túl, az kövesse az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjában (JRC, Joint Research Centre-ben) gyűjtött, feldolgozott és teljesen nyilvános adatokat, mert a még zöld jelzéssel bíró országokon belül is nagy eltérések lehetnek régiónként.

Külföldi utazás után alapos megfontolást és körültekintést igényel az idősebb hozzátartozók felkeresése is, mivel az ő esetükben a betegség lefolyása jellemzően jóval súlyosabb.

Augusztus 1-től jelentősen változtak a koronavírus miatt bevezetett szabályok: azoknak, akik az országos tisztifőorvos által az aktuális járványügyi adatok alapján kockázatosnak ítélt sárga vagy piros jelzésű országból érkeznek vissza Magyarországra, maguknak kell gondoskodniuk az úgynevezett PCR-szűrésről, ha mentesülni szeretnének az automatikus, kéthetes házi karantén alól. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumként a Semmelweis Egyetem az egyik olyan fővárosi intézmény, ahol biztosítani kell a költségtérítéses vizsgálat feltételeit. Ugyanakkor a Családbarát Egyetem program részeként a munkavállalók számára továbbra is ingyenes a szűrés.

A Semmelweis Egyetem klinikáin emellett valamennyi Magyarországon tevékenykedő egészségügyi dolgozónak ingyenes a PCR-tesztelés.

Járványügyi okokból ugyanis fokozni kell a szűrések számát, és meg kell akadályozni, hogy az ezen a területen dolgozók akár tünetmentes hordozóként is bevigyék a kórházakba a fertőzést.

Ne felejtsük el, hogy a maszk használata zárt térben vagy nagyobb tömegben, és a rendszeres kézmosás továbbra is a legfontosabb óvintézkedések a vírus terjedésének megelőzésében - hívja fel a figyelmet az egyetem.


Szerintem ezt a külföldről behurcolásos mantrát csak azután tette ki újra Merkely, miután ezt írta (7 óra különbséggel) "Úgy gondolom, elérkeztünk az új típusú #koronavírus #második hullámának küszöbére: az előző hónapban a behurcolt esetek domináltak, ki lehetett mutatni legalább a kontaktjaiknál a külföldi eredetet. A mostani betegek egy jelentős része viszont nem volt külföldön és nem is lehet megállapítani, hogy kitől kapta meg a fertőzést. Ez azt jelenti, hogy a közösségi térben kering a #vírus." Csak aztán szóltak neki, hogy ide is kell egy kis belföldi turizmus élénkítés. Amúgy gyorsan romlik a helyzet, szerintem.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/drmerkelybela/posts/150442626688566&width=500" width="500" height="730" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>