Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4746 fertőzött (+15)
62 kórházban (+1)
5 lélegeztetőgépen (-1)
614 aktív eset (+13)
3527 gyógyult (+2)
605 elhunyt (0)
363459 mintavétel (+799)
7492 hatósági házi karanténban (-82)
fhtbz7kg0ht47321qky2.png
4768 fertőzött (+22)
64 kórházban (+2)
5 lélegeztetőgépen (0)
634 aktív eset (+20)
3529 gyógyult (+2)
605 elhunyt (0)
366356 mintavétel (+2897)
7730 hatósági házi karanténban (+238)
ok95w0nm4ootkg9dceq3.png
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Ez még jó, majd akkor lesz "érdekes" mikor elkezdődik az iskola szeptemberben és mindenki visszamegy dolgozni.
Én attól személy szerint kevésbé tartok, mint a külföldön nyaralóktól/külföldről behurcolóktól. Ha most a következő hetekben nem emelkedik meg nagyon az új fertőzöttek száma, akkor ősszel is jók leszünk úgy érzem.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Azok a fránya üzleti érdekek. Már megy az orosz oltás fikázása a WHO részéről. Na nem azt állítják, hogy veszélyes lenne, vagy túl sok lenne a mellékhatása, vagy hogy hatástalan lenne, hanem hogy "nem a nemzetközi irányelveknek megfelelően mentek végig a fejlesztés minden fázisán", ezért "aggályos" az orosz oltás. Tehát adminisztratív kifogásuk van. És nyilván a WHO aggályát az a BBC közvetítette, amely kicsit sem érdekelt (lásd oxfordi oltás, amiből 300 milliót előre megrendeltek).
Szerintem könnyen eldönthető lesz a kérdés. Ha Oroszországban elkezdenek tömegesen oltani és a mellékhatások se lesznek komolyak és hatásosnak is bizonyul, akkor az "aggályok" zárójelbe tehetők. Ha pedig gond van vele, vagy hatástalan, az pár millió átoltott után biztosan kiderül.
De ezzel együtt nyugaton valószínűleg akkor sem fognak az orosz oltásból rendelni, ha jónak bizonyul. Részben politikai alapon, részben pedig az üzleti érdek miatt. Mi viszont figyelő listára tehetnénk, mint Magyaroroszágon potenciálisan alakalmazandót, mert úgy tűnik, hogy először ez lesz igazán nagyszámú emberen tesztelve. És végső soron csak ez számít. Sok ember beoltásának gyakorlati tapasztalatai.

Nem csak az számít, hogy ez lesz sok emberen tesztelve, hanem az immunizációs is döntő jellemzője az oltásnak. Pld. a Moderna vakcinájával ez valószínűleg nem lesz túl magas, mert a mellékhatások miatt csökkentették a dózist. Ezen kívül nem harsogtak a szuperjó ellenanyag termelésről sem, csak nagy csend volt, szóval ezek alapján az (első) orosz vakcina mögött lehet.

Politika és üzlet. Mivel pld. az US már a negyedik széria vakcina jelölt rendelésén és előzetes gyártatás kifizetésén is túl van,. biztosan nem rendelnek orosz vakcinát, akkor sem, ha a Moderna sokkal rosszabb lesz, de a járvány megállítására még elég jól működik. Itt az is lényeges, hogy csak az elsők között elkészülő szűk csoportból választhatnak. A másik lehetőségük is gyártatás alatt van már, az Oxfordi vakcinából is rendeltek előre gyártással, biztos ami biztos alapon, mert iszonyatos károkat okoz a vírus miatt a gazdaság visszaesése, és ez dollár tízmilliárdok beáldozását is rentábilissá teszi. Politikai szempontból a hidegháború felpörgése miatt sem rendelhetnek orosz vakcinát, és ugye egy kirívó politikai érv is van, ez pedig az elnökválasztás. Az oroszellenesség az alapvető része. Nameg a britekkel kötendő gazdasági szövetség, nemrég volt ugye Mike Pompeo a briteknél, ahol a szövetséghez és a hidegháborúhoz (kína, oroszország, irán) gyűjtötte beszállókat, így kizárt hogy az oroszoktól rendeljenek vakcinát, gyógyszert vagy teszteket, bármilyen jók is. Ha nem is nézzük a saját országuk cégeinek a preferálását, Pusztán a minél kevesebb orosz dollár bevétel miatt sem rendelnének.

A nagyszámú mintán jól ellenőrizhető lesz a hatásosság és a mellékhatások, pláne hogy még beszáll melléjük a fülöpszigetek is. Amúgy én már mondtam korábban, hogy kéne velük tárgyalnia a kormánynak, mindhárom kérdésben, vakcina - gyógyszer - és tesztek, de a német függőség miatt csak oda húzunk, szerintem nem mernek tárgyalni az oroszokkal, vagy csak titokban. Ugyanis mielőbb árat kérni és megrendelést leadni kéne, amihez majd ők biztosítják (a nem nyilvános) az információkat. Az meg a másik, hogy a licencelt gyártatásról is tárgyalni kellene, mert lehet hogy a feléből, harmadából, vagy akár nullszaldóval is megúszhatnák a hazai vakcináztatást, ami nagyon jó lenne. Nyilvánvalóan sok kell majd belőle a világon, pláne ha az orosz lesz az első, a legjobb immunválaszt adó vakcina, amire van esély.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Én attól személy szerint kevésbé tartok, mint a külföldön nyaralóktól/külföldről behurcolóktól. Ha most a következő hetekben nem emelkedik meg nagyon az új fertőzöttek száma, akkor ősszel is jók leszünk úgy érzem.
Legyen igazad! Nincs nagy kedvem ismét visszamenni a négy fal közé és kvázi megszűntetni minden nemű baráti, szociális érintkezést.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal, a község polgármestere elmondta, hogy 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben – írja a hvg.hu.
Fertőzött lett egy háziorvos asszisztense - Több mint száz betegnek is továbbadhatta a vírust a Pest megyei kistelepülésen

Aggasztónak nevezte a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedését Jens Spahn német egészségügyi miniszter a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak adott interjújában szerdán.
Koronavírus: aggasztó a helyzet a német egészségügyi miniszter szerint
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Vlagyimir Putyin a saját lányán tesztelte az orosz kísérleti koronavírus-vakcinát, és elégedett volt az eredménnyel, így hamarosan jöhet a tömeges oltás. Nemzetközi kutatók szerint azonban az oltóanyag nem ment át a megfelelő vizsgálati procedúrán, így nemcsak a beoltottakra veszélyes, de bukásával az oltásellenességet is elszabadítaná.
Oroszország kihirdette magát a vakcinaverseny győztesének, a világ tudósai őrjöngenek
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
A koronavírus terjedését az influenzáétól eltérően a egyáltalán nem befolyásolja az évszakok váltakozása, állapították meg az ENSZ egészségügyi szervezete, a WHO szakértői. „A járványvédelmi intézkedések hiányában a vírusok nagyon gyakran szezonális jelleget mutatnak. Legalábbis az influenza esetén ezt látjuk. Ez a vírus azonban eddig nem mutatott szezonális jelleget” – mondta hétfőn Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója. Hozzátette, hogy ami viszont világosan látszik, az az, hogy ha lazulnak a védvonalak, a vírus azonnal visszatér.
WHO: NEM BEFOLYÁSOLJA A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉT AZ ÉVSZAKOK VÁLTAKOZÁSA

hat a WHO mar annyi mindent allitott Por es Kontra, hogy en mar szemely szerint nem tudok hinni nekik....
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szerda délelőtt már 43 fertőzöttről tudtak, és több mint 170 embert helyeztek karantén alá Pápán, ahol a fertőzéseket egy helyi vallási közösség tagjaihoz vezetik vissza. A Hit Gyülekezete orvosi szolgálatának vezetője a múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy nem ők fertőzték meg a pápaiakat, de azt már akkor elismerte, hogy a felekezet gyűlései katalizátorként működtek a vírus terjedésénél. A kórokozót oda behurcolók nem tartották be az egyház járványügyi protokollját, és bár előzőleg elmentek a rendelésre, a háziorvosaik sem fogtak gyanút.
Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Azért az megvan , hogy egyszerre sosem volt több hordozó itthon mint 2000 ? Tehát a legrosszabb időszakban is 10000 : 2 -höz volt az esély , hogy csak találkozzunk olyannal aki hordozó volt most 100 000 : 5-höz az esély , hogy hordozóval találkozzunk . De ha nem pacsizok meg puszizok vele és megtartom maszkban a min 1,5m-t akkor el se kapom ! Ez tiszta őrület felháborító !
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Azért az megvan , hogy egyszerre sosem volt több hordozó itthon mint 2000 ? Tehát a legrosszabb időszakban is 10000 : 2 -höz volt az esély , hogy csak találkozzunk olyannal aki hordozó volt most 100 000 : 5-höz az esély , hogy hordozóval találkozzunk . De ha nem pacsizok meg puszizok vele és megtartom maszkban a min 1,5m-t akkor el se kapom ! Ez tiszta őrület felháborító !
Honnan veszed ezeket a számokat?
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Azért az megvan , hogy egyszerre sosem volt több hordozó itthon mint 2000 ? Tehát a legrosszabb időszakban is 10000 : 2 -höz volt az esély , hogy csak találkozzunk olyannal aki hordozó volt most 100 000 : 5-höz az esély , hogy hordozóval találkozzunk . De ha nem pacsizok meg puszizok vele és megtartom maszkban a min 1,5m-t akkor el se kapom ! Ez tiszta őrület felháborító !

Most képzeld, és ez onnan indult, hogy volt egy. Arra mekkora esély volt, hogy azzal az eggyel találkozzon valaki és elkapja? Aztán mégis megtörtént.
Tudom, hogy az egészet hülyeségnek tartod, de azért nem kell cserébe még nagyobb hülyeségeket mondani :)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Azért az megvan , hogy egyszerre sosem volt több hordozó itthon mint 2000 ? Tehát a legrosszabb időszakban is 10000 : 2 -höz volt az esély , hogy csak találkozzunk olyannal aki hordozó volt most 100 000 : 5-höz az esély , hogy hordozóval találkozzunk . De ha nem pacsizok meg puszizok vele és megtartom maszkban a min 1,5m-t akkor el se kapom ! Ez tiszta őrület felháborító !

Itt a válasz 0 IQ-s szerencsétlen flótás !
Azért van az összlakossághoz képest ilyen kevés fertőzött, MERT EZÉRT RENGETEG EMBER MEGDOLGOZOTT AZ ORSZÁGBAN, ÉS RENGETEG ENERGIÁBA, FEGYELEMBE ÉS 7/24-ES KITARTÓ MUNKÁBA KERÜLT, HOGY EZ ÍGY LEGYEN !!!!!!! AMIT TE LE SE XARSZ !!!! SŐŐŐT BELE AKARSZ ROTTYANTANI A KÖZEPÉBE !!!! SZÉGYEN AMIT ITT CSINÁLSZ !!! (hány ampulla volt az esti "adagod" ?)

Ahhoz hogy ilyen alacsonyan lehessen tartani a fertőzöttek számát, 7730-an voltak tegnap hatósági házi karanténban !!!!!!! Volt amikor ez a szám a 12000-et is elérte !!!!! Nem "ingyen" van ez az eredmény, hanem sokan megdolgoztak érte, és sok áldozatoz hoztak érte !!!!!!!!

De te minden áron ki szeretnéd nyírni Magyarországot úgy látom. Hogy itt is olyan legyen mint az US-ben, Brazíliában, Peruban, stb., ahol tömegével vannak halottak !!! Remélem megszívod te is ezzel az általad semminek titulált vírussal. Már bőven megérdemled. A sörgyárak fognak bánkódni utánad a legjobban.

Amúgy mi történt veled ???? Megszűnt a járvány tagadásod ??? Ez kezd súlyos lenni nálad ez a vírus... :D Fogod a kőműves kanaladat és bekened vel magadat. Az használni fog. De az ampullás ládád legyen kéznél, mert anélkül neked már véged.

Ha te irányítanád nálunk a védekezést, a világ legfertőzöttebb és legtöbb halálos áldozatot elszenvedett országa lennénk !!! Ennyit az eszedről meg tudásodról "professzor tank doktor úr" ampullás és lapátos fokozatú vezető vírusvédelmi "szakembör". (két falazás közt "elintézi az országot is" ha kell, teljesen... (persze "légnyomás" alatt, az kell neki mindig 7/24-ben))