Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Elfogadta interjúfelkérésünket az ELTE TTK dékánja, Kacskovics Imre immunológus professzor, aki Szikora Bence molekuláris biológus társaságában arról beszél, hogy mikorra lehet védőoltás és gyógyszer a COVID-19 ellen. A tudósok csodával nem kecsegtetnek: sem oltás, sem gyógyszer nem várható nagyon hamar. Hogy miért nem, kiderül a HetiVálaszból, a Válasz Online podcastjából.
ELTE-tudósok: 2021 végén lehet kipróbálni emberen a COVID-gyógyszert
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...jat-valosaggal-letarolta-a-koronavirus-436076

Ez egy olyan járványos betegség , amit a rajta átesettek - akik a vírus terjedése szempontjából kb. ideális körülmények között voltak kitéve a fertőzésveszélynek - jelentős része nem vett észre.

Ez így egy nagy halandzsázás, már ne is haragudj. Itt a fórumon is vannak akik leírták, hogy ismerőseik átestek rajta, halálos áldozatokról is volt szó, mindez ebből a nem túl sok fertőzöttből, aki nálunk voltak. Én még a tavasszal 3 svédországban dolgozó 30-40-es magyarról kaptam információt, akik szintén majdnem megpusztultak ettől a vírustól. Szóval ez egy remek hazudozás a tények figyelmen kívül hagyása mellett amit te itt művelsz. Egyébként én is valószínűleg átestem rajta, nekem nem voltak súlyosak a tüneteim. De nem egy megfázáshoz hasonlított ez sem, kb. 4 napig teljesen le voltam pusztulva..

Itt van például "plushun", aki ma írta, hogy az majdnem beledöglött szintén, de szerinted ez semmi. Ugye ? Menj, mond neki azt, hogy ő is hazudik, mert ez a vírus semmi. Szerinted. Mond a szemébe, hogy hazudott, nem igaz amit leírt. Mert gyakorlatilag ezt mondod. Akkor rajta ! Csak vigyázz, nehogy a sors rajtad statuáljon példát. Amúgy amit csináltok az az ország szándékos aláásása. Nagy hazafi lehetsz ezután te is. :rolleyes:
Én nem mentem - nem is fogok - bele ebbe a vitába, mert nekem megvan a véleményem erről. Hozzám közel álló ember elkapta a vírust, hála istennek felépült, elég szarul volt (kb az életéért küzdött). Szóval innentől kezdve engem nem nagyon izgat, hogy ide ki mit ír le, hogy szerinte ez kamu vagy sem.

Ja, amit adtál linket fizetős !!!! Sajnos ezzel az indoklásod (ami nem is volt) semmis. ;) Az meg a másik, az elején megmondták az orvosok, fogalmuk sincs a vírus károkozásáról, ehhez legalább fél év kell. Azóta persze több minden kiderült, "például" az is, hogy a legtöbben azok is súlyos károkat szenvednek el, akik tünetmentesek voltak. Csökkent légzésfunkció (30%), stb., ilyenek. Nem jönnek rá, mert ennyi TARTÓS károsodás még nem feltűnő. Csak majd utána egy influenzánál, ami így már lehet padlóra viszi őket, életveszélyes állapotba. De majd jössz te meg a többi "Jézus utánzat", és kézrátétellel meggyógyítotok mindenkit, igaz ??? :D:D:cool: Menjél szépen te is a "konferenciára", meg a maszk és járvány elleni tüntetésre, ott mindenki "járványellenes hívő", onnan nem lógsz ki. Csak ide ne hord a hülyeségeidet. :D:p:cool: Engem meg különösen hagyjál békén, mert nem bírom halandzsázó bolondokat. Nem szóltam én hozzád semmit. :cool: Ja, és te nyugodtan ugorhatsz gondolkodás nélkül a kútba, elnézzük lazán egy mosollyal, a szemünk sem fog rebbenni. De azt ne várd, hogy mi is ugrunk. Sosem fogunk.:p:cool:

Ezt meg a sok csudálatos önjelölt COVID-19 járványtagadó professzornak küldöm. Már évezredekkel ezelőtt is voltak ostobák. Nincs új a nap alatt. :p:cool:

Péld 18.2 A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki.
Péld 17.12 Inkább kölykétől megfosztott medvével találkozz, mint bolonddal, amikor rajta a roham.
Péld 15.2 Tudomány csepeg a bölcsek nyelvéről, a balga szájából bolondság csordul ki.
Péld 14.24 A bölcseknek az okosság a koronájuk, a bolondság a balgák koszorúja.
Péld 13.16 Az okos megfontolt szándékkal cselekszik, bolondságot kotor elő a balgatag.
Péld 14.8 Megfontolni útját az okos bölcsessége, a bolondnak csalás a balgasága.
Péld 17.28 Hogyha hallgat, bölcsnek látszik a bolond is; ha száját befogja, okosnak ítélik.
Péld 14.7 Hagyd ott a ostoba embert, nála nem találsz értelmes ajakra.
Ennyi. :cool:
 
S

Shektor11

Guest
Angliában új módszer szerint számolják az új koronavírus okozta haláleseteket, így számuk mintegy ötezerrel csökkent szerdára.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/216482/
"
Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy mostantól csak azokat a haláleseteket tekintik a koronavírus következményének, amelyek egy pozitív vírustesztet követő 28 napon belül következtek be.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/216482/"

Értem, szóval ha a pozitív vírusteszt után 27 nappal elüt valakit az autó, vagy a vonat, az biztosan a koronavírusban halt meg. A másik pedig, hogy attól még, hogy valakinek pozitív tesztje van, az még egyáltalán nem biztos, hogy tüneteket is produkál. A tesztek pontosságával is kételyek merültek fel ráadásul. Ez így teljesen komolyan vehetetlen.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
"Az amerikai Yale egyetem arra irányuló klinikai kísérletet finanszírozott 2020 júliusától kezdve, hogy a lakosságot hogyan és milyen programozással, üzenetekkel lehetne rávenni arra, hogy beoltassa magát a Covid-19 vakcinával."

https://www.alternativhirek.com/202...1zb5Pn46LuuR0I0y1je8r3jrQrrNbPegoF0NQm6t_xM0E

Talán mert ezermilliárdokat buknának a gazdaságon, ha nem oltatják be magukat elegen ? Ennyire egyszerű a válasz. Nem a halottak száma érdekli őket, nem kell aggódni. Amúgy a csalás nem itt, hanem a politikában és az üzletben megy, gondolom már hallottál róla. A társadalmi berendezkedés alapjaiban, és erről mindenki tud. Az egész nyugati világ ilyen, ezért szokták kritizálni a nyugatot keletről, mert képmutató, hazug és álszent az egész az alapjaitól.
Angliában új módszer szerint számolják az új koronavírus okozta haláleseteket, így számuk mintegy ötezerrel csökkent szerdára.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/216482/

A politikusoktól mást nem is várnék. Bűvészkednek a számokkal mindenhol. Ez a hatalom kulcsa a számukra.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider
S

Shektor11

Guest
Talán mert ezermilliárdokat buknának a gazdaságon, ha nem oltatják be magukat elegen ? Ennyire egyszerű a válasz. Nem a halottak száma érdekli őket, nem kell aggódni. Amúgy a csalás nem itt, hanem a politikában és az üzletben megy, gondolom már hallottál róla. A társadalmi berendezkedés alapjaiban, és erről mindenki tud. Az egész nyugati világ ilyen, ezért szokták kritizálni a nyugatot keletről, mert képmutató, hazug és álszent az egész az alapjaitól.

Akkor miért nem a D-vitamint reklámozzák? Azt ki se kell fejleszteni és ilyen hatásai vannak: "A Dvitaminszint 37,5–50 nmol/lről 75–100 nmol/lre történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törtések számát 26%kal, az 1es típusú diabetes előfordulását 78%kal, az összes daganat gyakoriságát 35%kal, az influenzás megbetegedések számát 90%kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7–10%kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három évvel nőne [215]. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció Dvitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkenének."
https://dentocal.hu/download/d-vit-...Z815GthBw2YSgrjcAsuoKx-_9NE4KHSNWWM0EnxRSc4LY
Őket nem érdekli a gazdaság. Ha tényleg érdekelné őket, akkor nem is lettek volna lezárások.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Angliában új módszer szerint számolják az új koronavírus okozta haláleseteket, így számuk mintegy ötezerrel csökkent szerdára.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/216482/

Nincs új a lap alatt. Emlékszem, amikor az amerikai halottak száma egyik napról a másikra kb a harmadára csökkent. (a régi számolás alapján vélhetően már régen 300 ezer felett lennének)
Viszont ez a statisztikai "játszadozás" nagyon veszélyes, mert többek közt emiatt maradtak sokáig lazák a központi intézkedések, meg a közhangulat is az volt hogy lám nem is olyan veszélyes, meg javult a helyzet, tehát nyugodtan lazíthatunk...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Akkor miért nem a D-vitamint reklámozzák? Azt ki se kell fejleszteni és ilyen hatásai vannak: "A Dvitaminszint 37,5–50 nmol/lről 75–100 nmol/lre történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törtések számát 26%kal, az 1es típusú diabetes előfordulását 78%kal, az összes daganat gyakoriságát 35%kal, az influenzás megbetegedések számát 90%kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7–10%kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három évvel nőne [215]. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció Dvitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkenének."
https://dentocal.hu/download/d-vit-...Z815GthBw2YSgrjcAsuoKx-_9NE4KHSNWWM0EnxRSc4LY
Őket nem érdekli a gazdaság. Ha tényleg érdekelné őket, akkor nem is lettek volna lezárások.

Politikusoktól ne várj már csodát. Nemrég raktam egy mémet róluk a Humor rovatba. Magáért beszél. Az meg a másik, a politikusok nem gazdasági szakemberek. A megszerzett vagyont is úgy működtetik, hogy alkalmazottakat fizetnek meg hozzá. A gazdaság meg nem azért érdekli őket, mert olyan jótétlelkek, hanem mert üzlet is a számukra, és a hatalmuk megtartásának a kulcsa is. Így nehéz ha neked mindent el kell magyarázni. Tanulj sokat, van még mit tanulnod. Amúgy a gazdaság miatt dobta be a gyeplőt a lovak közé Trump is. Nem érdekelte mennyi halott lesz. Szerintetek ezt kéne itthon is ? Én ellenzem de nagyon. És nem tudtok semmivel meggyőzni, mert én tisztában vagyok a veszéllyel. Itt is az lenne mint olaszországban, a túlterhelés alatt azt kéne eldönteni, melyik betegek haljanak meg, és kik maradjanak életben, mert még mindig kevés a védekezéshez a gyógyszer. A lélegeztetőgép nem megoldás és nem gyógyszer. Ez az elv már régen a múlté, a statisztikák megmutatták. "Vakvágány", nem a megoldás.
Akkor miért nem a D-vitamint reklámozzák?

Tőlük kérdezd meg. Az emberiség nagy-része is ostoba, az is volt mindig, ezt ne felejtsd el. Ha nem jó az eredményed, akkor nem használtál jó tényezőket (valósakat) a képletedbe. Az emberiség rosszabb mint amivel te számolsz. Sokkal rosszabb és ostobább.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
"
Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy mostantól csak azokat a haláleseteket tekintik a koronavírus következményének, amelyek egy pozitív vírustesztet követő 28 napon belül következtek be.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/216482/"

Értem, szóval ha a pozitív vírusteszt után 27 nappal elüt valakit az autó, vagy a vonat, az biztosan a koronavírusban halt meg. A másik pedig, hogy attól még, hogy valakinek pozitív tesztje van, az még egyáltalán nem biztos, hogy tüneteket is produkál. A tesztek pontosságával is kételyek merültek fel ráadásul. Ez így teljesen komolyan vehetetlen.

Ok, akkor ezt kérem bevezetni mindenhova. Ha elütök valakit és 29 napos intenzív kezelés után meghal, akkor az már nem az én saram :)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Most képzeld, és ez onnan indult, hogy volt egy. Arra mekkora esély volt, hogy azzal az eggyel találkozzon valaki és elkapja? Aztán mégis megtörtént.
Tudom, hogy az egészet hülyeségnek tartod, de azért nem kell cserébe még nagyobb hülyeségeket mondani :)


Meg is szaladt 8 hónap alatt vagy 4813-ra tényleg vírulens a kisgh.ci !
 
S

Shektor11

Guest
Politikusoktól ne várj már csodát. Nemrég raktam egy mémet róluk a Humor rovatba. Magáért beszél. Az meg a másik, a politikusok nem gazdasági szakemberek. A megszerzett vagyont is úgy működtetik, hogy alkalmazottakat fizetnek meg hozzá. A gazdaság meg azért érdekli őket, mert olyan jótétlelkek, hanem mert üzlet is a számukra, és a hatalmuk megtartásának a kulcsa is. Így nehéz ha neked mindent el kell magyarázni. Tanulj sokat, van még mit tanulnod. Amúgy a gazdaság miatt dobta be a gyeplőt a lovak közé Trump is. Nem érdekelte mennyi halott lesz. Szerintetek ezt kéne itthon is ? Én ellenzem de nagyon. És nem tudtok semmivel meggyőzni, mert én tisztában vagyok a veszéllyel. Itt is az lenne mint olaszországban, a túlterhelés alatt azt kéne eldönteni, melyik betegek haljanak meg, és kik maradjanak életben, mert még mindig kevés a védekezéshez a gyógyszer. A lélegeztetőgép nem megoldás és nem gyógyszer. Ez az elv már régen a múlté, a statisztikák megmutatták. "Vakvágány", nem a megoldás.

Nem a politikusoktól várom a csodát, mert nem ők birtokolják a reuterst, bbc-t, nbc-t, cnn-t, indexet meg azokat a mainstream médiumokat akik teli torokból szították a félelmet az emberek között. Megalapozatlan félelmet, mert a számok manipuláltak voltak. Ezért is jó, hogy pont Budapesten lesz egy nemzetközi konferencia augusztus 21-én. Nagyon kilóg már az a bizonyos "lóláb" .
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/08/13/romania_kinai_koronavirus_meghalt/
"Romániában ismét csúcsot döntött az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek, valamint a 24 óra alatt bekövetkezett halálesetek száma. A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1454 embernél mutatták ki a fertőzést, ami húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. A járvány terjedése a napi esetszám néhány napos stagnálását követően kezdett ismét gyorsulni, írja az MTI.
A TÁJÉKOZTATÁS SZERINT A MEGELŐZŐ 24 ÓRÁBAN MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB, 53 KORONAVÍRUSOS BETEG VESZTETTE ÉLETÉT: EZZEL 2860-RA EMELKEDETT A JÁRVÁNY ROMÁNIAI ÁLDOZATAINAK SZÁMA.
A csütörtökön jelentett halálesetek száma több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 32 ezret, a kórházban ápolt betegek száma 7437-re emelkedett. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, de ez feltehetően az elhalálozási rekordnak tulajdonítható: csütörtökön 478 koronavírusos beteget ápoltak az intenzív terápián..."

https://karpathir.com/2020/08/13/koronavirus-uj-negativ-csucs-ukrajnaban/
"Az eddigi legmagasabb napi esetszámot, 1592 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában ma reggelre...
...az elmúlt nap 22-en haltak meg..."
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
Ez így egy nagy halandzsázás, már ne is haragudj. Itt a fórumon is vannak akik leírták, hogy ismerőseik átestek rajta, halálos áldozatokról is volt szó, mindez ebből a nem túl sok fertőzöttből, aki nálunk voltak. Én még a tavasszal 3 svédországban dolgozó 30-40-es magyarról kaptam információt, akik szintén majdnem megpusztultak ettől a vírustól. Szóval ez egy remek hazudozás a tények figyelmen kívül hagyása mellett amit te itt művelsz. Egyébként én is valószínűleg átestem rajta, nekem nem voltak súlyosak a tüneteim. De nem egy megfázáshoz hasonlított ez sem, kb. 4 napig teljesen le voltam pusztulva..

Itt van például "plushun", aki ma írta, hogy az majdnem beledöglött szintén, de szerinted ez semmi. Ugye ? Menj, mond neki azt, hogy ő is hazudik, mert ez a vírus semmi. Szerinted. Mond a szemébe, hogy hazudott, nem igaz amit leírt. Mert gyakorlatilag ezt mondod. Akkor rajta ! Csak vigyázz, nehogy a sors rajtad statuáljon példát. Amúgy amit csináltok az az ország szándékos aláásása. Nagy hazafi lehetsz ezután te is. :rolleyes:

Ne haragudj, de egy szakmai kérdésről - mint egy járványos megbetegedés - nem hazafias alapon alkotok véleményt.
Napi szinten 500 emberről közvetlenül, így családtagjaik figyelembevételével kb. 3000 egészségi állapotáról volt a veszélyhelyzet időszakában valós információm. Ezt kiegészítve feleségem hasonló nagyságrendű - inkább nagyobb - látókörével, 6-7 ezer megbetegedéséről/fertőzöttségéről szerezhettem tudomást.
Ebből a "mintából" tesztel igazoltan 1 fő átesett a fertőzésen, az általad is említett lepusztulást érezte. Az utólagos teszt oka egyébként a kíváncsiság volt, megtehette, olyan helyen dolgozik (orvos).
Egy család három tagja - tesztel igazoltan - szintén beteg volt, ott az anya - 30 as éveiben járó nő - a "majdnem beledöglött" állapotról számolt be, de azért otthon szenvedett, nem került kórházba. Gyerekei - óvodás/kisiskolás korú - a szokásos levertséggel, lázzal járó "gyerekbetegségként" élték át. A férj nem kapta el.
Ennyi.
Ez, pár általam ismert orvos véleménye, valamint a statisztikai adatok alapján gondolom, hogy a COVID-19 egyénre való veszélyessége nem kiemelkedő.

Igen, értem a sajtó/politika által megfogalmazott "társadalmi veszélyesség" fogalmat is, ha úgy veszem azok közé tartozom, akik különböző - inkább látszat, de legalább látványos - intézkedésekkel küzdöttek a járvány ellen, de magánemberként kb. annyira vagyok hajlandó félni a vírustól, mint ettől;

 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ne haragudj, de egy szakmai kérdésről - mint egy járványos megbetegedés - nem hazafias alapon alkotok véleményt.
...... (továbbiak az eredeti postban - Leonidas)


Mindig jöttök ezzel a "félelemmel", meg a "nem vagyok hajlandó félni", na meg a "cirkuszolás" és a "feleslege felhajtás" dumákkal !

1., Aki fél meg cirkuszol, az nem én vagyok, hanem te meg ti ! Amúgy én már valószínűleg átestem rajta május közepe körül, ezért aztán pláne nem kell "aggódnom".

2., Csak az ostoba és buta emberek nem előrelátóak, ezt már tudjuk több ezer éve. Hozhatnék dörög filozófusok írásait is, de elég a Példabeszédek könyve is. Amúgy mint írják (és igaz is), ostoba nem előrelátó, és lepereg róla minden jó-tanács. Ez is tökéletesen igaz rátok. Azt a hisztit amit levertek a védekezés miatt az nevetséges. Amúgy meg evolúciós szempontból a kipusztuló népességbe tartoztok, mert nincs meg a természetes kifejlődött óvatosságotok, előrelátásotok. Az evolúció szelektál. Kidobálja a hulladékot. A vallást meg ne keverd ide, mert csak az ember tiltotta a tudás megszerzését, Isten soha. Mindig az emberek ostobaságával és aljasságával volt a gond, erről szól a fél Ószövetség. Ha ismered akkor talán művelődj. Hozzá tartozik az általános műveltséghez az ismerete. Ateistáknak is.

3., Ezt meg az ostobaságodra, neked címezve. "Mert megérdemled".
"Péld 18.2 A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki." Milyen érdekes, hogy ezt látom mindegyik vírustagadónál. Érdekes, nem ? :D:p "Péld 14.8 Megfontolni útját az okos bölcsessége, a bolondnak csalás a balgasága." Ezért mentek fejjel a falnak, kevés az IQ, de nagy az arcotok. Péld 13.16 Az okos megfontolt szándékkal cselekszik, bolondságot kotor elő a balgatag. Erről is írtam az előbb, és tökéletesen passzol rátok. Péld 13.16 Az okos megfontolt szándékkal cselekszik, bolondságot kotor elő a balgatag.

4., "Napi szinten 500 emberről közvetlenül, így családtagjaik figyelembevételével kb. 3000 egészségi állapotáról volt a veszélyhelyzet időszakában valós információm." Hogy ez megint mekkora ostobaság amit írtál ! :) Ordít belőle az értelem hiánya ! Anno pld. spanyolnátha esetén is, amikor amerikából elindult, alig páran voltak fertőzöttek !!! (nézd meg a dokumentumfilmet) SŐŐŐT szintén sok tünetmentesen hordozta a vírust, ahogy most is, így került európába, de hozhatnám a HIV-et is példának, az is csak pár száz embert fertőzött meg... először... Mára már több mint 70 millió HIV fertőzött van !!! Ostoba vagy katona !!! (a vírustagadók katonája :D;)) Az a 3000 akikre neked rálátásod volt az semmi, nulla, még ebben a kis országban is mint a miénk, kb. a "szingularitással" egyenlő !!!!! (most kérdezd meg mi az a szingularitás)
Ezt ehhez a ponthoz szintén neked ! :) "Péld 18.2 A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki."

5., "Ez, pár általam ismert orvos véleménye, valamint a statisztikai adatok alapján gondolom, hogy a COVID-19 egyénre való veszélyessége nem kiemelkedő." Sok ostoba orvossal találkoztam már. Voltak akik majdnem mentek a börtönbe is az ostobaságuk után, 20-30 év praktizálással a hátuk mögött. :eek::) Nem hogy több, de kevesebb eszük lett az idők során. Mint mondtam a fél világ ostoba, és ez alól az orvosok sem kivételek. (lakossági arányt tekintve) !!!!! Ezzel takarózni ("megmagyarázni a bizonyítványod") megint csak egy hatalmas ostobaság !!!;) "Péld 18.2 A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki." Teljesen igaz most is.
Elkhound said:
Ez, pár általam ismert orvos véleménye, valamint a statisztikai adatok alapján gondolom, hogy a COVID-19 egyénre való veszélyessége nem kiemelkedő.

6., Ezt igencsak rosszul gondolod. :p:) Mint már korábban elmagyaráztam, annak köszönhető a magyarországi kedvező helyzet, hogy rohadtul sokat, gyorsan és nagy szaktudással, kitartással végezte a dolgát 7/24-ben az a legalább 15-20000-ezer fős csapat, akikre az ország vírus elleni védelmét bízták !!! Meg a szükséges törvények is megvoltak ! TEHÁT NEEM A VÍRUS MIATT ILYEN JÓ A HELYZET MAGYARORSZÁGON, HANEM A VÉDEKEZŐ CSAPAT MUNKÁJA MIATT !!!!!!!! EZ ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG !!!! (házi karantén, néha 12000 főve is volt benne !!!!) Erre az ostobák (te is) azt az elképesztő tanulságot vonják le ebből, hogy a vírus nem veszélyes ! Mikor gondolkodtál utoljára ??? Mert ezek alapján azt gondolom, hogy régen. Vagy nagyon nem vagy képes összerakni a mozaikokat, és levonni a helyes következtetést. :p:cool: "Péld 18.2 A bolond nem leli kedvét a megértésben, csak azt mutogatja, ami tetszik neki." "Péld 15.2 Tudomány csepeg a bölcsek nyelvéről, a balga szájából bolondság csordul ki." Ezek ide illenek. :) (okosabb és bölcsebb is lehetnél, éppen ideje lenne már)

7., "Ne haragudj, de egy szakmai kérdésről - mint egy járványos megbetegedés - nem hazafias alapon alkotok véleményt."
Nem is kell. De az ostobaságoddal (a többiekkel együtt) az országot akarod veszélybe sodorni !!!!!! A felelőtlenségetek, eszetlenségetek és ostobaságotok miatt úgy járhatnánk mint az olaszok, britek, franciák, spanyolok. Ők ezzel a "nem korlátozunk semmit" ostobasággal vágtak bele a vírusvédelembe, és nagyon megbuktak, olyannyira, hogy volt ahol az ellátórendszer túlterheltsége miatt az orvosok döntöttek, ki kap esélyt, és kinek kell valószínűleg meghalnia !!!!!!!!!! :eek: Ezen a ponton már , aki ekkora veszélynek és kárnak akarja szándékosan kitenni az országot, felmerül a szándékos hazafiatlanság kérdése !!!!! Nem védeni, hanem minden áron a szakadékba szeretnétek lökni az országot az ostobaságotokkal és felelőtlenségetekkel !!!!! :eek: Mi ez, ha nem hazaárulás ? :eek: (ezért büntetik is súlyosan rendkívül helyzet idején, és nem is "véletlenül" !!!) Mára a korábban ostoba nyugati országok tűzzel-vassal-börtönnel büntetik a védelmi utasítások és parancsok megszegőit !!!!! :eek: Mert megtanulták a saját bőrükön a saját kárukon keresztül, hogy az ostobákat csak így lehet rákényszeríteni a rend a védekezés és a védelmi törvények betartására !!!!!! :eek: Azt szeretnéd, ha itt is idáig romlana a helyzet a járvány eleresztésével ???? Ez a ha hazafiatlan magatartás és a szándékos hazaárulás, amit ti próbáltok megvalósítani az ostobaságotok miatt !!! :eek:;) "Péld 17.12 Inkább kölykétől megfosztott medvével találkozz, mint bolonddal, amikor rajta a roham." Hááát... ezek vagytok ti a folyamatos járványellenes cirkuszotokkal. :p:cool: Tehát aki cirkuszol meg hisztizik az ostobaságai miatt, azok éppen ti vagytok. :p

Írhatnám még a pontokat, de nem fogom.:)

Hogy mennyire ostobák tudnak lenni az emberek, akár komoly tudósok is, arra nagyon jó példa Einstein egyik esete. 100-an álltak össze ellene (egy könyvben), hogy aláássák az általuk nem értett és ezért szakmailag és elméletileg tűzzel-vassal tagadott és átkozott általános relativitás elméletet, ami azóta persze bizonyítást nyert ! :p:D:cool: Namost ez a párhuzamos helyzet a vírustagadókkal is, hogy ez nem veszélyes vírus és járvány. :p:cool: Sajnálom, de nincs rátok orvosság. Az emberi ostobaság nagyképűség és felelőtlenség mindig is az emberiség nagy-részének a jellemzője volt. Így ölték meg anno több ezer éve Szókratészt is. De így ásta alá az ostoba nép a perzsák elleni védekezést is. Amúgy meg a nép ostobasága nagyképűsége és felelőtlensége a magyar történelmet is átszövi, van egy pár szégyenkezni valónk emiatt. Erre most ti egy újabb ilyen szégyenletes esetet akartok generálni a történelmünkbe, hogy minket is elnyeljen a vírusjárvány mint pld. az olaszokat, mintha nem lenne benne elég amúgy is. :( "Péld 14.24 A bölcseknek az okosság a koronájuk, a bolondság a balgák koszorúja." "Péld 13.16 Az okos megfontolt szándékkal cselekszik, bolondságot kotor elő a balgatag." Ezt csináljátok ti az ostobaságotokkal és megpróbáljátok ezt az egész országra rákényszeríteni !!!! :eek: Ti vagytok az ostobák és erőszakosak ! "Péld 10.8 A bölcs fontolóra veszi a parancsokat, a fecsegő bolond a vesztébe rohan." "Péld 10.11 Az igaz ember szája az élet forrása, a gonoszok szája erőszak rejteke." "Péld 10.13 Az okos ember ajkán bölcsesség van, de botot érdemel az ostoba háta." Teljesen érthető, miért dőltek be a nyugati országok, és miért kell nekik brutális törvényekkel fegyelmezni az ostobákat. Nem maradt már más választásuk.

Végezetül végleg befejezem veled ezt a számomra értelmetlen diskurzust. Ha az eddigiekből meg a mostaniakból lejött, nem egy tanulatlan hülyegyerek vagyok, aki "csak úgy" dumál ostobán a vakvilágba ! :rolleyes::p:cool: Ha ebből amiket írtam rádöbbentél mennyire rossz úton jársz akkor jó. Ha nem, akkor úgy is jó. De nekem nem feladatom az ostoba értelmetlen és fafejű nép "meggyőzése", akkor sem, ha elvileg iskolázottak és műveltek, de a valóságban ez nem igaz. (hoztam példákat, de milliót is hozhatnék még) Szóval befejeztem veled, ha tanultál belőle, ha nem, és továbbra is ostoba maradtál. A következő utolsó idézet mindent elmagyaráz.;)
"Péld 14.7 Hagyd ott a ostoba embert, nála nem találsz értelmes ajakra."

Üdv. Leonidas :)

Ui.: most lehet az összes ostoba járvány és vírustagadónak megint nekiállni hisztizni, hisz ez az életük... :p:cool:
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Ne haragudj, de egy szakmai kérdésről - mint egy járványos megbetegedés - nem hazafias alapon alkotok véleményt.
Napi szinten 500 emberről közvetlenül, így családtagjaik figyelembevételével kb. 3000 egészségi állapotáról volt a veszélyhelyzet időszakában valós információm. Ezt kiegészítve feleségem hasonló nagyságrendű - inkább nagyobb - látókörével, 6-7 ezer megbetegedéséről/fertőzöttségéről szerezhettem tudomást.
Ebből a "mintából" tesztel igazoltan 1 fő átesett a fertőzésen, az általad is említett lepusztulást érezte. Az utólagos teszt oka egyébként a kíváncsiság volt, megtehette, olyan helyen dolgozik (orvos).
Egy család három tagja - tesztel igazoltan - szintén beteg volt, ott az anya - 30 as éveiben járó nő - a "majdnem beledöglött" állapotról számolt be, de azért otthon szenvedett, nem került kórházba. Gyerekei - óvodás/kisiskolás korú - a szokásos levertséggel, lázzal járó "gyerekbetegségként" élték át. A férj nem kapta el.
Ennyi.
Ez, pár általam ismert orvos véleménye, valamint a statisztikai adatok alapján gondolom, hogy a COVID-19 egyénre való veszélyessége nem kiemelkedő.

Igen, értem a sajtó/politika által megfogalmazott "társadalmi veszélyesség" fogalmat is, ha úgy veszem azok közé tartozom, akik különböző - inkább látszat, de legalább látványos - intézkedésekkel küzdöttek a járvány ellen, de magánemberként kb. annyira vagyok hajlandó félni a vírustól, mint ettől;


Egyet értek a gondolataiddal . Igen van , létezik és még meg is hallnak a szövődményeiben de a társadalomra nem olyan mértékben veszélyes mint azt a média túltolja ! Életemben 2x kaptam el a sima (vagy ki tudja melyik) influenzát és én is pusztultam 3-4 napot de gyógyszer és orvos nélkül letudtam . De nem állt meg az élet utána simán mentem dolgozni .
 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 555
80 894
113
https://index.hu/kulfold/2020/08/13/romania_kinai_koronavirus_meghalt/
"Romániában ismét csúcsot döntött az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek, valamint a 24 óra alatt bekövetkezett halálesetek száma. A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1454 embernél mutatták ki a fertőzést, ami húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. A járvány terjedése a napi esetszám néhány napos stagnálását követően kezdett ismét gyorsulni, írja az MTI.
A TÁJÉKOZTATÁS SZERINT A MEGELŐZŐ 24 ÓRÁBAN MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB, 53 KORONAVÍRUSOS BETEG VESZTETTE ÉLETÉT: EZZEL 2860-RA EMELKEDETT A JÁRVÁNY ROMÁNIAI ÁLDOZATAINAK SZÁMA.
A csütörtökön jelentett halálesetek száma több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 32 ezret, a kórházban ápolt betegek száma 7437-re emelkedett. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, de ez feltehetően az elhalálozási rekordnak tulajdonítható: csütörtökön 478 koronavírusos beteget ápoltak az intenzív terápián..."

https://karpathir.com/2020/08/13/koronavirus-uj-negativ-csucs-ukrajnaban/
"Az eddigi legmagasabb napi esetszámot, 1592 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában ma reggelre...
...az elmúlt nap 22-en haltak meg..."

Románia augusztus 23-ig küzd a koronavírus ellen. Utána átáll ... :D
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Matematika vazze meg az agyon ajnározott világ járvány figyelő oldal adatai :https://www.worldometers.info/coronavirus/ ! De szólj ha szarul számoltam én is emberből vagyok !
Nem kell lekicsinyleni a számokat, mert ahogy az az általad linkelt oldalon is látható, képes terjedni a vírus. Úgy néz ki, hogy a reprodukciós indexe még az influenzánál is magasabb lehet. (R: 2,6 vs. 1,8)

- Komoly védekezés mellett lett 5000 beteg - igen, egy időben max 2000 - és eddig 600 halott. Ha ezt is úgy elengednék mint az influenzát, akkor szerinted mennyi lenne a halottak száma?
- Ha akarod, akkor felőlem a huncover kutatás adataival is számolhatsz: 0.6%-os szeropozitivitás mellett lett 600 halott. Mennyi halott lenne, mire elérnénk a 60+ %-os átfertőzöttséget a nyájimmunitás eléréséig. Vagy lehet olyan lesz mint az influenza, és csak pár százezret fog megfertőzni, de azt még sok évtizeden át és minden évben...
- A linkelt oldal szerint 21 millió fertőzöttnél már van 750 ezer halott. (14 millió gyógyult, a többi még kérdéses.) Mennyi halott lenne, ha ez is szabadon terjedhetne? Mennyi halottnál mondod azt, hogy ez azért már egy picit sok?