Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balkáni

Well-Known Member
2016. szeptember 26.
572
780
93
Amúgy így hab a tortánnak itt hagyom:
Ha valaki negyed fokú égési sérülést szerez, majd pár évre rá, megmarja ott egy kígyó, de nem veszi e miatt észre, arra lehet e mondani, hogy a tűz nélkül még élni?
Vagy ez is olyan nyilvánvaló neked, hogy egyszerűen csak kígyó marásba halt bele?
Esetleg a cukorbetegeknek is lenne valami hasonló tipped, hogy végül is megeszik a cukrot és fél év múlva nincs kezük, hát az csak nem lehet attól, amit fél éve ettek....
Remélem érthető, hogy a cinikus példálózás, amivel melletted még sokan mások is élnek és valószínűleg a mindenkit sarlatánnak tartó gődény elborult agymenésének szüleménye, miért úgy hülyeség ahogy van!
Minden rendben volt az utolsó mondatodig, ott viszont bemutattad hogy csak fekete-fehérben gondolkodol.
Mert igenis nagyon bűzlik valami e járvány körül, illetve ahogy a hatóságok és a média kommunkálják. És hogy ezt észrevedd ahhoz nem kell virusológ legyél.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
covid3.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
És hol van még február...
"Szabadság, szabadság" - skandálták a szájmaszkos tüntetők, akik azt kiabálták, ha De Luca bezárja őket, pénzt is adjon a megélhetéshez. A menet a széles tengerparti sétányon folytatódott, ahol a tüntetők egy csoportja füstbombákkal, kövekkel, üvegekkel dobálta a rendőröket, és láncok is előkerültek. Újságírókat is megtámadtak, több járművet megrongáltak. A rohamrendőrök többször is oszlatták a tömeget, könnygázt is bevetettek. Éjfélre a rendbontás véget ért."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ban-az-ejszakai-kijarasi-tilalom-miatt-454250
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
"Október 24-től november 1-ig a koronavírus-fertőzés megfékezésének céljából kijárási tilalom lép érvénybe Szlovákiában. A kivételek ezúttal is erősítik a szabályt, hiszen a munkába vagy a tesztelésre menés, akárcsak az élelmiszer-vásárlás továbbra is lehetséges. Szerencsére a természetbe is kimehetünk, a temetőkbe viszont nem. Aki tegnap nem tudott gyertyát gyújtani elhunyt szerettei sírján, az legközelebb ezt november 2-án teheti meg, hacsak nem hosszabbítják meg a kijárási tilalmat.
..
A koronavírus-járvány által leginkább sújtott négy járásban – Námesztó, Turdossin, Alsókubin és Bártfa – még szigorúbbak a szabályok. Ott csupán negatív koronavírus-teszttel (PCR- vagy antigén teszt) lehet eljutni a boltba vagy éppen a munkahelyre."
https://ma7.sk/aktualis/bezar-az-orszag-ervenybe-lepett-a-kijarasi-tilalom-mutatjuk-a-kiveteleket
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
54278 fertőzött (+2066)
2209 kórházban (+77)
200 lélegeztetőgépen (+3)
37272 aktív eset (+1619)
15655 gyógyult (+401)
1352 elhunyt (+47)
949470 mintavétel (+13628)
28261 hatósági házi karanténban (+3497)
363fa8fdca5a6d887e277e49e39de628.jpg
56098 fertőzött (+1820)
2245 kórházban (+36)
205 lélegeztetőgépen (+5)
38701 aktív eset (+1429)
16007 gyógyult (+352)
1390 elhunyt (+38)
961441 mintavétel (+11971)
27859 hatósági házi karanténban (-402)
9e66799e12f32f07dc22c4ae9c8a59e8.jpg
 
S

Shektor11

Guest
Tudod a tudomány nem fogad el olyan válaszokat, amik "úgy gondolom" - al kezdődnek, ezt véleménynek hívják!
Ha van egy betrgséged, ami egy csomó mindent okozhat és a halottad épp nem a legnépszerűbb tünetbe halt bele, hanem egy lehetséges még fel nem ismertbe, akkor bizony el kell könyveld covid halottként, hogy a nagy merítésből lehessen differenciálni.
Egyépkémt látszik a jártasságod a témában....
Azt tudtad, hogy a vírusok az egyik leggyakoribb kiváltó okai a daganatoknak? Ráadásul pont egy rendszerbetegség váltana ki agytumort, ki hallott már ilyet?!?! :D
Miért példálózol olyannal, amivel magadnak mondasz ellent, tán csak nem a médiából tanultad a virológiát?
Jó lenne ha sokak, akik ide nagyobbnál nagyobb ostobaságokat kommentelnek meghallgatnák egy-két kutató/professzor elóadását a témában....

A tudomány nem fogad el olyan válaszokat, hogy úgy gondolom, de olyan válaszokat miszerint a rákos ember covidban halt meg fél év után azt igen? Mindenfajta ok-okozati bizonyíték nélkül?
Mert a cukorbeteges példád nagyszerű, de hát ott világosan látszik hogy összefüggések vannak.

Ezzel az általad is támogatott módszerrel, teljesen torz eredmények születnek a vírus valódi veszélyét illetően.
A tudományos számolás az lenne, ha csak azokat számolnák bele, akikről betudják bizonyítani, hogy ok-okozati összefüggés áll fenn a halált illetően a coviddal. Minden más csak játék a számokkal.
De ha szerinted ez a számolási módszer rendben van, akkor nincs miről beszélni. Számold akkor nyugodtan a covid áldozatok közé a repülőgép balesetek áldozatait is. Ki tudja, lehetséges, hogy a covid miatt zuhannak le a gépek, nem?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Tényleg ezt mondta cöci néni?? :D :D Neeeee :D :D :D

Dehogy mondott ilyet, csak Ogretank trollkodik, és káromkodik, ami se nem vicces, se nem ízléses.

A fődokinéni a halottak napjával kapcsolatban azt mondta, hogy kerüljék a csoportosulást, lehetőleg az egy háztartásban élők menjenek együtt a temetőbe, tartsák meg a 1,5 méter távolságot, még a nem egy háztartásban élő rokonok is, ne ölelgessék egymást, még szabadtéren is viseljenek maszkot, ha nem tudnak távolságot tartani és vigyenek kézfertőtlenítőt.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
És hol van még február...
"Szabadság, szabadság" - skandálták a szájmaszkos tüntetők, akik azt kiabálták, ha De Luca bezárja őket, pénzt is adjon a megélhetéshez. A menet a széles tengerparti sétányon folytatódott, ahol a tüntetők egy csoportja füstbombákkal, kövekkel, üvegekkel dobálta a rendőröket, és láncok is előkerültek. Újságírókat is megtámadtak, több járművet megrongáltak. A rohamrendőrök többször is oszlatták a tömeget, könnygázt is bevetettek. Éjfélre a rendbontás véget ért."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ban-az-ejszakai-kijarasi-tilalom-miatt-454250

 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Mégis miért törlik a kommentem? Semmi mást nem csináltam, mint belinkeltem a hvg cikkét az influenza oltásról, ez nem mond ellen semmilyen szabálynak:
https://hvg.hu/tudomany/20201022_del_korea_influenzaoltas_vakcina_influenza?fbclid=IwAR0xH-ioE7YirmntKHJWakACq1EkY8nnICzF793aCvr-F21egf3Qxr-kJ_4

Talán ahhoz lehet köze, hogy minden ezzel a rémhírrel kapcsolatos cikkben ott van, hogy a hatóság/szakemberek nem találtak összefüggéseket a halálesetek és az oltás között. De te nem ezt emeled ki, hanem csak a szenzációhajhász rémhírkeltést.
Dél-Koreában 2019-ben 295.110 ember halt meg, ami 0,5748% éves halálozási rátát jelent. Tehát egy átlagos héten 5675 koreai hal meg különböző okokból, ami a népesség 0,011%-a. A jelenlegi oltási kampányban csak ingyenes oltóanyagból 19 millió van és a teljes átoltási terv akár 30 millió oltottal is számol, a térítéses oltásokkal együtt. Csak a 19 milliót alapul véve, természetes okokból heti 2100 ember hal meg a kampány végén az átoltottak közül és még a kampány jelenlegi állása mellet is sok száz természetes halál következik be az oltást követő egy héten belül is, aminek nincs köze az oltáshoz. Most 8 nap alatt (október 16-tól máig) 48 halálesetből próbálnak rémhírt kreálni, holot ez már 440 ezer oltottnál is csak a normál heti halálozás lenne és ennél már nagyságrenddel több embert oltottak be.

A koreai hírügynökség (Yonhap), mint hivatalos forrás szerint:
"S. Korea to continue flu vaccination program as no direct links with deaths found"
https://en.yna.co.kr/view/AEN20201024001800320?section=science/medicine
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Hanyadszorra linkeled már ezt a hülyeséget? o_O
Először. Hogy neked hülyeség, az a magánügyed. De ha egyáltalán elolvastad (értelmesen), azért elgondolkoztató a cikk.
Másrészt a magam részéről sohasem írtam senki hozzászólásához azt,hogy hülyeség, még ha annak gondoltam is. Ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, amivel lehet vitatkozni, de nem igazán helyes, ha egy hozzászólást pocskondiáznak.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
430
478
63
A tudomány nem fogad el olyan válaszokat, hogy úgy gondolom, de olyan válaszokat miszerint a rákos ember covidban halt meg fél év után azt igen? Mindenfajta ok-okozati bizonyíték nélkül?
Mert a cukorbeteges példád nagyszerű, de hát ott világosan látszik hogy összefüggések vannak.

Ezzel az általad is támogatott módszerrel, teljesen torz eredmények születnek a vírus valódi veszélyét illetően.
A tudományos számolás az lenne, ha csak azokat számolnák bele, akikről betudják bizonyítani, hogy ok-okozati összefüggés áll fenn a halált illetően a coviddal. Minden más csak játék a számokkal.
De ha szerinted ez a számolási módszer rendben van, akkor nincs miről beszélni. Számold akkor nyugodtan a covid áldozatok közé a repülőgép balesetek áldozatait is. Ki tudja, lehetséges, hogy a covid miatt zuhannak le a gépek, nem?
Kezdünk eljutni oda, ahova kellene.
Egyértelmű ok-okozati összefüggés...
Hogyan lehetne értelmesen számolni a halottakat, ha nem ismerjük az adott betegség tüneteit, csak azt tudjuk megállapítani, hogy fertőzött e valaki vagy sem és él e vagy sem?
Sajnos a cukorbeteges példa nem sántít sehol, ha a kutatások nem lennének, mint ahogy a sarvcov 2-nél sincsenek és nem lehetne tudni mi okozza, akkor senki olyan barom állat nem mondaná, hogy a cukorba halt bele, hanem elzáródtak az erei, hisz ez a közvetlen ok.
Érted már miért kell mindenkit beleszámolni, ha tudjuk is, hogy mindenki biztosan nem ebbe halt bele?
De ha nem akarsz indokokat keresni a véleményed ellen, a hit is elég jó, mivel konszenzus van ebben a kérdésben, pár szabadúszó kivételével (akiknek nagyon helyesen elkezdtek elvenni a dr. minősítésüket) minden SZAKEMBER helyesnek tartja ezt a módszert.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
430
478
63
Hát nem mondanám hogy minden szakember egyetért.
A barom állatozásnak mi célja?
Minek hívod azt akinek van képesítése helyes választ adni egy kérdésre, amin emberi életek is múlhatnak, de csak azért se képes az agyával gondolkodni, vagy annyira jellemtelen, hogy neki nem számít más élete, ha ezzel híres lehet egy hétig?
Az, hogy minden szakember egyetért, annyit jelent, hogy egyik szerint se elvetendő módszer, biztos van jobb, még nem talállták fel.
 
S

Shektor11

Guest
Kezdünk eljutni oda, ahova kellene.
Egyértelmű ok-okozati összefüggés...
Hogyan lehetne értelmesen számolni a halottakat, ha nem ismerjük az adott betegség tüneteit, csak azt tudjuk megállapítani, hogy fertőzött e valaki vagy sem és él e vagy sem?
Sajnos a cukorbeteges példa nem sántít sehol, ha a kutatások nem lennének, mint ahogy a sarvcov 2-nél sincsenek és nem lehetne tudni mi okozza, akkor senki olyan barom állat nem mondaná, hogy a cukorba halt bele, hanem elzáródtak az erei, hisz ez a közvetlen ok.
Érted már miért kell mindenkit beleszámolni, ha tudjuk is, hogy mindenki biztosan nem ebbe halt bele?
De ha nem akarsz indokokat keresni a véleményed ellen, a hit is elég jó, mivel konszenzus van ebben a kérdésben, pár szabadúszó kivételével (akiknek nagyon helyesen elkezdtek elvenni a dr. minősítésüket) minden SZAKEMBER helyesnek tartja ezt a módszert.

Erősen csúsztatsz. Szerencsére sok szakember van, akik nem értenek egyet ezzel a borzalommal, ami történik.

"Hogyan lehetne értelmesen számolni a halottakat, ha nem ismerjük az adott betegség tüneteit, csak azt tudjuk megállapítani, hogy fertőzött e valaki vagy sem és él e vagy sem?"

Úgy, hogy csak azokat számoljuk bele, akik bizonyíthatóan abba haltak bele? Mert a cukorbeteges példádnál ez bizonyítható, itt nem. Ha az agydaganatos beteget a covidosok közé számoljuk, azt úgy hívják, hogy a valóság elferdítése.


"Érted már miért kell mindenkit beleszámolni, ha tudjuk is, hogy mindenki biztosan nem ebbe halt bele?"

Ennyi erővel nyugodtan lehetne az influenza vagy a herpesz számlájára írni azt az agydaganatot.
 
  • Tetszik
Reactions: Kiebra