Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Egyébként tartom: A társadalom nagyobb részére egyáltalán nem veszélyes a járvány, egy szűk rétegre (nagyon idősek, súlyos beteg nem idősek) meg sajnos nagyon veszélyes. Beszédes, hogy azokban az országokban ahol a népesség egészen kis része idős, gyakorlatilag nincs is járvány.
Kár, hogy pl ez a teljesen egészséges ember nem olvashatta ezt a hozzászólásodat mert akkor minden bizonnyal nem hal meg coivid fertőzésben.

Az elhunyt orvos felesége szerint férje egészséges volt, a vírus mégis legyőzte​

Hétfőn egy 48 éves árvai (Orava) vesztette életét a koronavírusban. Az elhunyt orvos felesége azt írja, férje korábban sosem volt beteg, a vírusfertőzéssel azonban mégsem tudott megküzdeni.

ÚJ SZÓ ONLINE

2020. október 20. 09:25


koronavirus

- TASR-felvétel

„Soha nem írtam a Facebookra nyilvános bejegyzést, de most muszáj. Tizennégy évig voltam a felesége, és soha nem volt beteg. Itt hagyott engem és a tízéves gyerekünket, és el sem tudjátok képzelni, mekkora ez a fájdalom. Az összes hitetlenkedőnek üzenem, igen, Covid okozta a halálát. A vizsgálat megerősítette. A tüdejét teljesen elpusztította. És teljesen egészséges volt. Tehát mindenki, aki azt írja, hogy őt ez nem érinti, csak idő kérdése, mikor fogja” – írta az elhunyt orvos felesége a közösségi hálón.
A férfi körzeti orvosként dolgozott Lokcán (Námesztói járás). A Rózsahegyi Központi Katonai Kórházban tartották mesterséges lélegeztetésen, itt vesztette életét is.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Te egyedül azért ugrabugrálsz itt és egyedül azért van ekkora felfordulás a világban mert ez a vírus hatványozottan pár angolszász ország idős lakosaira veszélyes, őket viszi. A 2.5 millió áldozat között toronymagasan felülprezentáltak a fehér jóléti államok idős-idősödő fehér lakói.

Ha az afrikai dzsungel 30-40-es korosztályát vagy indiai gyerekeket vinné leginkább a covid (ők lennének felülprezentálva a 2.5 millió halott között )akkor az egész világ végig bulizta, utazgatta volna a 2020-as évet is.

Egyébként tartom: A társadalom nagyobb részére egyáltalán nem veszélyes a járvány, egy szűk rétegre (nagyon idősek, súlyos beteg nem idősek) meg sajnos nagyon veszélyes. Beszédes, hogy azokban az országokban ahol a népesség egészen kis része idős, gyakorlatilag nincs is járvány.

És igen, vállalom amit mondok. Miután nem tették kötelezővé még a legmegbízhatóbb, bizonyítottan a haláltól és a súlyos megbetegedéstől szinte biztosan megóvó INGYENES, TÁLCÁN ELÉJÜK VITT vakcinát az érintett korosztályoknak, rétegnek, nincs miről beszélnünk.
Van igazság abban amit írsz, ez világos. Pld. ha ismered a BBC hírekre vonatkozó szabályát, akkor abban is ez az elv van, hogy 100 halott a világ másik felén egy súlytalan országban az kisebb hír, mint egy helyi az országunk állampolgáráról szóló hír. Ez a közönyösségről szól a médiában, amiről te is írtál, és ez valóban így is működik, ez nem új a számomra. De attól hogy ez így működik még tisztességes, sőt nagyon nem az. Nem fog megváltozni se ma, se holnap. Tudom, de én nem is próbálok soha ilyen illúziókat kelteni. Amit én írok az a realitás. A valódi eshetőségekkel foglalkozom, nem utópiákkal. A vírust egy szikrát sem érdekli ki a gazdag ország, ki a szegény, ki tud védekezni és ki nem, melyik ország hogy szipolyozza ki a szerencsétlen szegény országokat nyersanyagaikból, munkaerejükből. A vírusnál nincs etikai vagy lelkiismereti mérlegelés, ahogy egy vulkán vagy egy földrengés / szökőár pusztításánál sincs ! Innen, ebből a szegmensből kell megközelíteni a témát. Amúgy a vírus megmutatta, hogy az un. "fejlett világ" "letolt gatyával áll előtte", és gyakorlatilag azt csinálhat amit csak szeretne, mert "VÉDEKEZÉSRE KÉPTELEN ELLENFÉL". ENNYIKE !!! :) Ugyan úgy, ahogy egy teljesen fejletlen ország. A legnagyobb védekező és ellenálló képességet csak a központosított diktatórikus országok voltak képesek felmutatni, a többi csődöt jelentett és összeomlott. Az egész nyugati világ ! Gondolom semmi újat nem mondtam ezzel. A probléma nálad ott van, hogy rossz szemszögből és beszűkülten a saját problémáidra kihegyezetten próbálod nézni az egészet ! A vírust és az evolúcióját ez egy szikrát sem érdekli ! Ez kb. ugyan az a szemlélet, amit a vulkánoknál a "piroklasztikus ár" teljes városok elpusztítása előtt a nagytudásúak hintették a port, hogy ebből nem lesz semmi. Aztán lett. Ez a probléma a te okfejtéseddel is. A vírust SEMMI NEM ÉRDEKLI ! Nincs benne logika ! :eek::p "Az evolúciós megszelídülés" csak egy humbuk !!! :) Számtalan vírus nem megszelídült hanem vérengzővé vált, majd amikor elfogytak az áldozatok kipusztult ! NINCS BENNE LOGIKA ! Nem ez dominál.

Amúgy értem én a te lázadásod. Érintve vagy anyagilag, céggel, és ez igen kellemetlen (húsba vágó) a számodra. Te is úgy vagy mint az általad említett példában a nyugat az afrikai vagy indiai áldozatokkal. Csak azért érdekel az egész, mert téged is érintenek a lezárások, korlátozások, a visszaesés, különben tennél rá nagy-ívben. Igaz ? De az érintettségedtől én még nem fogok átváltani egy beszűkült ostoba szűk-látókörű nézetre, ami a valóságos forgatókönyvektől fényévekre van. Sorry, de ez van. Szóval értem én amit te nem értesz, de az attól még nem lesz igaz, hogy az érintettséged miatt "csövön át nézed a tájat", és a 98%-át nem látod. Én viszont panorámában nézem az egészet, és azokat a veszélyes szegmenseit is látom, amiket te NEM ! Az nagyrészt nem fog valóra válni amilyen veszélyeket rejt a vírus, DE MINDRE VAN ESÉLY, SOKKAL TÖBB, MINT AMIT TE A CSŐLÁTÁSODDAL LÁTNI VAGY HAJLANDÓ. Amúgy nincs ebben semmi furcsa hogy nem értesz engemet. A nagy gondolkodókat a nép soha nem értette, és nem is voltak népszerűek, csak szűk körben. Ezt is a történelem mutatja. :p;) Sőőőt a legtöbbször még üldözték sanyargatták meg is ölték őket. Persze később felmentették, amikor kiderült, hogy ők látták jól. Szóval én értem hogy te miért nem értesz engem, csak ez fordítva már nem működik, mert van pár szint különbség. Ennyike az egész.:)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 680
32 332
113
Hülyeségre viszont nincs orvosság...
Azert mert alig hatasos a delafrikai mutansal szemben es ha ezt kapjak biztos nem kapnak mast ami hatasos. /egyebkent az astrazeneca pont a kinai sinopharm vakcinajaval turbozott valtozataval probalkozik ujra be del afrikaba.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1
T

Törölt tag 2361

Guest
Te egyedül azért ugrabugrálsz itt és egyedül azért van ekkora felfordulás a világban mert ez a vírus hatványozottan pár angolszász ország idős lakosaira veszélyes, őket viszi. A 2.5 millió áldozat között toronymagasan felülprezentáltak a fehér jóléti államok idős-idősödő fehér lakói.

Ha az afrikai dzsungel 30-40-es korosztályát vagy indiai gyerekeket vinné leginkább a covid..

Egyébként tartom: A társadalom nagyobb részére egyáltalán nem veszélyes a járvány, egy szűk rétegre (nagyon idősek, súlyos beteg nem idősek) meg sajnos nagyon veszélyes. Beszédes, hogy azokban az országokban ahol a népesség egészen kis része idős, gyakorlatilag nincs is járvány.

És igen, vállalom amit mondok. Miután nem tették kötelezővé még a legmegbízhatóbb, bizonyítottan a haláltól és a súlyos megbetegedéstől szinte biztosan megóvó INGYENES, TÁLCÁN ELÉJÜK VITT vakcinát az érintett korosztályoknak, rétegnek, nincs miről beszélnünk.
Lassuk csak, ugy fejbol, gyorsan, nincs kedvem kinlodni..braziliaban a tarsadalom csupa oreg es azert pusztitott a virus annyira naluk? Vagy inkabb sok a fiatal. Ja a masodik..
Vagy pl iran ahol sokkal jobb a fiatal/idos arany mint europaba? Ott a virust kitalaltak es nem is haltak halomra az emberek...

India....o fuck...kar emliteni is oket milyen jo nekik.

Honan tudod te hogy az africai es a del amerikai dzungelba a 30-40 evesek hogy elnek? Talalgatsz mert ott orvos nincs, de a hireket h a braziloknal az oslakosok a dzungelokba szepen kivereztek a virustol azt lehet olvasni (nem is kultdek nekik a segitseget hogy konnyebben lehesen majd gyujtogani a dzungelba mert nem lesz ki h panaszkodjon).

Eleg is ennyi.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Van egy elég egyszerű kérdés: jogosult volt-e a holland kormány kijárási tilalmat elrendelni?

Pontosan ugyanabban a jogi környezetben:
  • bíróság 1 - nem,
  • bíróság 2 - igen.

Nyilván nem ez az egy eset a baj. Hanem az, hogy ezer és egy más esetben is kihoznak egy dologból valamit, vagy akár az ellenkezőjét.

Ez az a jogállam amit tisztelni, becsülni, védeni, megőrizni kell?
Vagy ez az a jogállam amit nyugodtan szembe lehet köpni?
Úgy tudtuk eddig, hogy bár nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, kiderült, hogy még ez is bizonytalan :)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem árt, ha szeded, de seggberúgni nem tudja. Viszont a Covid még seggberúghat téged, amit fiatalon olcsón megúszhatsz, de legyengült szervezettel a temetőbe is kerülhetsz... :(:(:(
Jól mondod kerülhetsz ! Az asszony barátnőjének dédije 97 éves (kicsit már rozoga de szellemileg nagyon toppon van ) elkapta a vírust , beakarták kórházba vinni de nem hagyta 5 nap köhécselés és fejfájás után ismét jól lett és azóta sincs semmi baja . A barátom 50 éves és intenzív osztályon van 2 hete , de ő sajnos 30 éve masszív alkoholista(máj nagyobbodás és rossz máj funkcióval) és majd 2 hetet szenvedett otthon mire hajlandó volt elmenni az orvoshoz aki azonnal kórházba küldte , 2x omlott össze a tüdeje de nem hagyta magát intubálni és most már gyógyulgat ! Szerintem ha az első napokba elmegy orvoshoz neki se kellett volna ezt a próbát kiállnia !
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Ooorky and Tiria

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Jól mondod kerülhetsz ! Az asszony barátnőjének dédije 97 éves (kicsit már rozoga de szellemileg nagyon toppon van ) elkapta a vírust , beakarták kórházba vinni de nem hagyta 5 nap köhécselés és fejfájás után ismét jól lett és azóta sincs semmi baja . A barátom 50 éves és intenzív osztályon van 2 hete , de ő sajnos 30 éve masszív alkoholista(máj nagyobbodás és rossz máj funkcióval) és majd 2 hetet szenvedett otthon mire hajlandó volt elmenni az orvoshoz aki azonnal kórházba küldte , 2x omlott össze a tüdeje de nem hagyta magát intubálni és most már gyógyulgat ! Szerintem ha az első napokba elmegy orvoshoz neki se kellett volna ezt a próbát kiállnia !
Három 85 év feletti ismerősöm is van, akiken 1-2 hetes influenza-szerű tünettel ment át a vírus. Mindannyian krónikus, de karban tartott betegséggel élnek és tolják a C+D vitamint. Ugyanakkor egy 50-es nemrég belehalt. A munkahelyén súlyos aluminuim por szennyezésnek volt kitéve már közel 30 éve. Őt intubálták.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113


Ugyanakkor a hosszabb távú védettséghez a két adagból álló oltás után

ELSŐKÉNT VALÓSZÍNŰLEG JÖVŐRE, UTÁNA PEDIG NAGYJÁBÓL KÉTÉVENTE MINDIG KELL MAJD EGY EMLÉKEZTETŐ OLTÁS,

amely véd az éppen terjedő vírusváltozatoktól. Így a Sars-Cov-2 elleni oltás rendszeres megismétlése lehet majd a világjárvány utáni „új normalitás” – fejtette ki Ugur Sahin.”
 
  • Hűha
Reactions: ogretankHU

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Számtalan csoda van, de az embernél jelesebb csoda nincs.

Túlélte a szomszéd? Á, akkor ez csak nátha. Zseniális. Meghalt valaki? Á, csak a szar szervezete meg a D-vitamin hiánya meg a késői orvoshoz dfordulása miatt. Még zseniálisabb, 15k halott? Á, az csak a természetes halálozás. Remek.

Mi lenne, ha ezen a világon mindenki csak abban alkotna sommás vélemény, amihez ért? Egy csomó ember meg sem szólalhrna.
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Számtalan csoda van, de az embernél jelesebb csoda nincs.

Túlélte a szomszéd? Á, akkor ez csak nátha. Zseniális. Meghalt valaki? Á, csak a szar szervezete meg a D-vitamin hiánya meg a késői orvoshoz dfordulása miatt. Még zseniálisabb, 15k halott? Á, az csak a természetes halálozás. Remek.

Mi lenne, ha ezen a világon mindenki csak abban alkotna sommás vélemény, amihez ért? Egy csomó ember meg sem szólalhrna.
Az ezen a világon sommás véleményt alkotó elméletileg hozzáértők véleménye 180 fokban tér el egymástól sajnos. Te mi alapján döntöd el, hogy melyiknek hiszel?
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
T

Törölt tag 4082

Guest
Az ezen a világon sommás véleményt alkotó elméletileg hozzáértők véleménye 180 fokban tér el egymástól sajnos. Te mi alapján döntöd el, hogy melyiknek hiszel?
Az alapján, hogy szépen megnézem az elméletileg hozzáértőket, és kizárod az önjelölt hozzáértőket, és rácsodálkozol arra, hogy jé, a ténylegesen hozzáértők ugyanazt mondják...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Az ezen a világon sommás véleményt alkotó elméletileg hozzáértők véleménye 180 fokban tér el egymástól sajnos. Te mi alapján döntöd el, hogy melyiknek hiszel?
Alapismeretek és tapasztalat alapján. Ez nem hit. Aki hisz az olyanban hisz, amit nem tud megtapasztalnii, azért hit.
Az emberiség nagy része azt sem tudja, mi kell az élethez, nemhogy azt, mi az hogy vírus vagy betegség. De a tutit azt mindenki meg tudja mondani.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
419182 fertőzött (+4668)
5027 kórházban (+191)
451 lélegeztetőgépen (+40)
86488 aktív eset (+2427)
317899 gyógyult (+2118)
14795 elhunyt (+123)
521283 (240622) kapott oltást (+13210, +29549)
3604898 mintavétel (+27128)
35303 hatósági házi karanténban (+5914)
55cfb8e2900a229dc0c143bfdb544ef2.png
424130 fertőzött (+4948)
5282 kórházban (+255)
482 lélegeztetőgépen (+31)
89537 aktív eset (+3049)
319691 gyógyult (+1792)
14902 elhunyt (+107)
563601 (244407) kapott oltást (+42318, +3785)
3632712 mintavétel (+27814)
37658 hatósági házi karanténban (+2355)
bab53c4e6a9561a4fdd75915027a96c7.png
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113


Ugyanakkor a hosszabb távú védettséghez a két adagból álló oltás után

ELSŐKÉNT VALÓSZÍNŰLEG JÖVŐRE, UTÁNA PEDIG NAGYJÁBÓL KÉTÉVENTE MINDIG KELL MAJD EGY EMLÉKEZTETŐ OLTÁS,

amely véd az éppen terjedő vírusváltozatoktól. Így a Sars-Cov-2 elleni oltás rendszeres megismétlése lehet majd a világjárvány utáni „új normalitás” – fejtette ki Ugur Sahin.”
A folyamatos üzlet a legjobb !
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Alapismeretek és tapasztalat alapján. Ez nem hit. Aki hisz az olyanban hisz, amit nem tud megtapasztalnii, azért hit.
Az emberiség nagy része azt sem tudja, mi kell az élethez, nemhogy azt, mi az hogy vírus vagy betegség. De a tutit azt mindenki meg tudja mondani.
Akkor a világ tudósai nagyon különböző alapismeretekkel rendelkeznek.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Akkor a világ tudósai nagyon különböző alapismeretekkel rendelkeznek.
Nem Csak te azt hiszed.
Tények:
1. ez nem himlő vagy pestis.
2. az emberek többsége túléli orvos nélkül is
3. aki belehal, az is ember. Akár csak te!
4. mindenkinek saját érdeke lenne, ha vége lenne a járványnak. Mégis arra hajtanak sokan, hogy ez ne így legyen, abban a hitben, hogy az az igazi küzdelem járvány ellen.
5. az egészségügy békeidőre van méretezve, Magyarországon meg ez alá. Egy plusz betegséget, ami naponta több ezresével (10ezresével) fordul elő, jelentős kórházi kezelés igénnyel, azt nem visel el.
6. lehet azon vitatkozni, mi lenne, ha nem csinálnánk semmit. Van aki szerint nemhogy lélegeztető de sima oxigén sem jutna a rászorulókna, beleértve a nem COVID miatt betegeskedőket is. Van aki szerint nem történne semmi. Lehet vitatkozni, kinek lenne igaza, de nem a második vélemény a valós. Lehet próbálkozni, hogy lehet megoperáltatni az ember epekövét vagy sérvét, vagy elkopott csípőjét.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Számtalan csoda van, de az embernél jelesebb csoda nincs.

Túlélte a szomszéd? Á, akkor ez csak nátha. Zseniális. Meghalt valaki? Á, csak a szar szervezete meg a D-vitamin hiánya meg a késői orvoshoz dfordulása miatt. Még zseniálisabb, 15k halott? Á, az csak a természetes halálozás. Remek.

Mi lenne, ha ezen a világon mindenki csak abban alkotna sommás vélemény, amihez ért? Egy csomó ember meg sem szólalhrna.
a tegnap esti meg mai kommentek alapjan, lassan odaerunk hogy magyarorszagon azert hal meg 100 ember naponta mert nem szedik a D es C vitamint..