Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Sajnos igaza van:




"Például amikor tavaly augusztus végén még gyorsan mindenkit kiengedtek az akkor súlyosan fertőzött Horvátországba, aminek eredménye már szeptemberben látszott a hazai fertőzési adatokon. A kormány azonban csak novemberben szigorított a járványügyi korlátozásokon, és akkor is úgy, hogy joggal közölte a 444 az „Aki ezt kormányzásnak nevezi, az vagy hülye, vagy hazudik” című cikket.

Ha a kormány korábban és okosabban lép a járvány második hullámának kivédése érdekében, ma nem tartanánk 15 ezer halottnál. Második hullám akkor is lett volna, és sokan áldozatul is estek volna annak, de a járványgörbe ellaposításával – amiért 2020 eleje óta a világ minden szakértője könyörög – sokakat meg lehetett volna menteni."




"Orbán Viktor kormánya azonban ekkor még egyszerűen nem volt hajlandó tudomást venni arról, hogy mi történik az országban, azzal meg mintha egyáltalán nem foglalkoztak volna, hogy ezek az egyre meredekebben felfelé ívelő görbék hova vezethetnek néhány hét alatt. Pedig ekkor már nemcsak a brit, hanem az ír, a portugál, majd a cseh és a szlovák példán is láthatták, hogy a harmadik hullám az előző kettőnél is súlyosabb lehet.

A helyzet felmérése, világos kommunikálása és új járványügyi intézkedések helyett a kormány február közepén nemzeti konzultációt indított a járványról. Ez az előző mondat tényleg olyan, mintha egy vicc lenne, talán csak Soros György és a migránsok hiányoznak belőle, hogy a NER teljes eszementségét bemutathassa. Komolyan: a kormány nemzeti konzultációt indított, de még csak nem is arról, hogy mit kellene csinálni egy ilyen tragikus járványhelyzetben, hanem hogy hogyan kellene megnyitni az országot."


"
Müller Cecília február 18-án beszélt először arról, hogy megkezdődött a járvány harmadik hulláma. Egy héttel később Orbán Viktor szólt a nemzethez:

„Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog.”
Ez a miniszterelnök utóbbi egy éves teljesítményéhez képest egészen világos beszéd volt. Aki egy kicsit is odafigyelt a számokra, pontosan tudta, hogy lesz még az erre következő két hétnél is rosszabb, de azt már tényleg nem rója fel senki a NER 11. telén, hogy Orbán nem mindig bontja ki a teljes igazságot. Inkább azzal foglalkozzunk, milyen intézkedésekkel igyekezett a kormány enyhíteni a következő két hét szörnyűségeit:

Ezzel Magyarország, ahol ekkor már a világon a leggyorsabban terjedt a járvány, Európában páratlan módon feltett kézzel várta, hogy a brit vírusvariáns azt tegyen vele, amit csak akar. Maradt minden nyitva az iskoláktól a plázákon át a természetesen csak igazolt sportolók által látogatott teniszklubokig."


"Kásler Miklós a születésnapi interjújában – ismét nem viccelek, A SZÜLETÉSNAPI INTERJÚJÁBAN – jelentette be, hogy újabb szigorítások jöhetnek.

Aki akart, továbbra is plázázhatott, kaszinózhatott, manikűrözhetett vagy edzhetett a temérdek nyitva álló konditerem valamelyikében. A járványügyi adatok azonban ekkor már olyan rosszak voltak, hogy ez már a magyar lakosságnak azt a nem elhanyagolható részét is cselekvésre késztette, amely bátrabb és okosabb a kormányánál.

Amikor már napi 100 halottnál többről szóltak a hírek, és egyértelművé vált, hogy napokon belül jóval többen lesznek lélegeztetőgépen, mint az utóbbi egy évben bármikor, a mobilitási adatok is elkezdték azt jelezni, hogy egyre többen egyre óvatosabbak. Személyes, de ettől még érdekes tapasztalat, az utóbbi napokban – talán néhány bátor polgármester példáját követve – egyre több szülő döntött úgy, hogy inkább kiveszi a gyerekét az óvodából, bölcsődéből.

Aki még emlékszik arra, hogy milyen volt a közhangulat tavaly márciusban, felidézheti, hogy akkor is a szaporodó szülői magánakciók után döntött úgy a kormány, hogy akkor inkább mégis bezárnak. Most is egészen pontosan ez történt, ma Gulyás Gergely bejelentette, hogy ismét zárás van."



"
Nem, nem Orbán Viktor, a szarlapátolást ő mindig meghagyja másnak. Ne haragudjunk rá, van most fontosabb dolga a járványnál, háborúznia kell az Európai Néppárttal.

Mivel nem lett volna sportszerű a vírussal szemben az azonnali lezárás, és egy brit variánst nyilván megillet a fair play, aki március hétvégéjén még szeretne egy kicsit bevásárolni valami bevásárlóközpontban, nyugodtan megteheti."
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
"Például amikor tavaly augusztus végén még gyorsan mindenkit kiengedtek az akkor súlyosan fertőzött Horvátországba, aminek eredménye már szeptemberben látszott a hazai fertőzési adatokon.
A második hullám a statisztikák szerint augusztus végén elindult (ekkor indultak növekedésnek a halálozások és az intenzíven lévők száma). A nyaralások rátehettek erre természetesen, ahogy sok minden más is.

Augusztus 31. a második hullám első halálozása, szeptember negyedikétől meg növekszik az intenzíven lévők száma.
Müller Cecília február 18-án beszélt először arról, hogy megkezdődött a járvány harmadik hulláma. Egy héttel később Orbán Viktor szólt a nemzethez:
A statisztikák szerint meg január 25 a fordulópont, akkor kezdődött a harmadik hullám egyértelműen.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Brazília, ffp2, dohányboltok, NER, kaszinók, stb. Most a legkönnyebb triggerelni az arra fogékonyakat. Biztos sokat segít majd a hőbörgés... :oops:
Engem nem kell triggerelni én régóta látom hogy fogalmuk sincs hogy kell bármit is elvezetni.
Megjegyzem az a pár napos plató a mai esetszám előtt erősen mesterségesnek tűnik.
Lehet nem akartak nagyon sok rossz hírt egyszerre beadagolni.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Itt most a belpolitika egyátalán nem releváns. Elég beszédes, hogy a kontinens összes országában ugyanez a káosz fut le, illiberális, liberális, nyugat-barát, orosz-szimpatizáns, EU-párti és EU-szkeptikus kormányoknál egyaránt. Miért? Két dolgot kéne már vére megérteni.
  • A vírus története egyszerű haranggörbe mentén alakul. Az első hullám és a második között fél év telt el, a második és a harmadik között alig egy hónap se, de már lényegesen magasabb esetszámmal, míg a harmadik és a negyedik hullám között jobb esetben csak napok lesznek a különbségek. A tetőponton lesz a legtöbb fertőzött és halott. Ekkora lesz a legtöbb, különféle vírusvariáns egyszerre jelen, de ekkor lehet a legtöbbféle variációra alkalmas vakciánát kifejleszteni. Ugyanis a mutációkhoz kell az esetszám és a védőoltás/immunválasz is, mert azokhoz idomul a vírus, amíg csak tud.
  • Amíg nincs hatásos vakcina, addig teljesen felesleges a totális lezárás, akárhány halott is van. Amíg nincs oltás, addig csak az a karantén működhet, ahol lényegében zérus az emberek közti kontakt. És eddig megismerve a vírus természetét, de alsó hangon két hét lappangási idő és még két hét betegséget, tehát legalább egy hónapnyi teljes izolációt jelentene, mindenkire nézve. Elviekben csak ekkor tudna a populációban magától elapadni a fertőzés. Oltás nélkül a lezárást viszont nem lehet emberi időn belül egyátalán feloldani, viszont a lezárással se lehet érdemben felszámolni a vírust. A mintaszlovákok megtették, ahogy számos európai ország kísérletezett időben a teljeskörű lezárásokkal, szeptemberben, októberben, novemberben és így tovább. Semmivel sincsenek előrrébb, mert amint kinyitottak, újra és azonnal megugrottak az esetszámok. Teljesen egyértelmű volt, hogy amíg a világban nem lesz számunkra elég oltás, amelynek akármilyen is a hatásossága (variánsoktól függetlenül), addig ahányszor kidugjuk az orrunkat a karanténból, annyiszor kaphatjuk el a fertőzést. Már tavaly lehetett tudni, mindenféle brit, dél-afrikai és brazil variánstól függetlenül, hogy a világban a különféle oltásokból kb idén késő tavaszra - kora nyárra lesz csak annyi, hogy nekünk, magyaroknak is jusson elég adag.
A mostani lezárás lényege, hogy azt remélik, hogy valami csoda folytán a lezárás feloldásának tervezett idejére TALÁN lesz egy nagyobb adag oltás kontingens, amit be tudunk szerezni, illetve TALÁN az idáig és majd addig beadott már meglévő dózisok elkezdenek a társadalomban működni. Az, hogy most drasztikusan megugrottak az esetszámok, az a sokkal agresszívabbb mutációknak köszönhetőek, melyek a járvány kitörése óta tejesen természetes és várható módon kombinálódtak ki. Tavaly nyáron, lényegesen gyérebb maszkhasználat és sokkal szabadabb mozgás mellett se okozott akkora pusztítást, mint most.

Már tavaly koratavasszal megírtam, hogy vagy egy nagyon hatásosan gyógyító gyógyszer, vagy egy hatásos védőoltás kell ez ellen kórság ellen.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Itt most a belpolitika egyátalán nem releváns. Elég beszédes, hogy a kontinens összes országában ugyanez a káosz fut le, illiberális, liberális, nyugat-barát, orosz-szimpatizáns, EU-párti és EU-szkeptikus kormányoknál egyaránt. Miért? Két dolgot kéne már vére megérteni.
  • A vírus története egyszerű haranggörbe mentén alakul. Az első hullám és a második között fél év telt el, a második és a harmadik között alig egy hónap se, de már lényegesen magasabb esetszámmal, míg a harmadik és a negyedik hullám között jobb esetben csak napok lesznek a különbségek. A tetőponton lesz a legtöbb fertőzött és halott. Ekkora lesz a legtöbb, különféle vírusvariáns egyszerre jelen, de ekkor lehet a legtöbbféle variációra alkalmas vakciánát kifejleszteni. Ugyanis a mutációkhoz kell az esetszám és a védőoltás/immunválasz is, mert azokhoz idomul a vírus, amíg csak tud.
  • Amíg nincs hatásos vakcina, addig teljesen felesleges a totális lezárás, akárhány halott is van. Amíg nincs oltás, addig csak az a karantén működhet, ahol lényegében zérus az emberek közti kontakt. És eddig megismerve a vírus természetét, de alsó hangon két hét lappangási idő és még két hét betegséget, tehát legalább egy hónapnyi teljes izolációt jelentene, mindenkire nézve. Elviekben csak ekkor tudna a populációban magától elapadni a fertőzés. Oltás nélkül a lezárást viszont nem lehet emberi időn belül egyátalán feloldani, viszont a lezárással se lehet érdemben felszámolni a vírust. A mintaszlovákok megtették, ahogy számos európai ország kísérletezett időben a teljeskörű lezárásokkal, szeptemberben, októberben, novemberben és így tovább. Semmivel sincsenek előrrébb, mert amint kinyitottak, újra és azonnal megugrottak az esetszámok. Teljesen egyértelmű volt, hogy amíg a világban nem lesz számunkra elég oltás, amelynek akármilyen is a hatásossága (variánsoktól függetlenül), addig ahányszor kidugjuk az orrunkat a karanténból, annyiszor kaphatjuk el a fertőzést. Már tavaly lehetett tudni, mindenféle brit, dél-afrikai és brazil variánstól függetlenül, hogy a világban a különféle oltásokból kb idén késő tavaszra - kora nyárra lesz csak annyi, hogy nekünk, magyaroknak is jusson elég adag.
A mostani lezárás lényege, hogy azt remélik, hogy valami csoda folytán a lezárás feloldásának tervezett idejére TALÁN lesz egy nagyobb adag oltás kontingens, amit be tudunk szerezni, illetve TALÁN az idáig és majd addig beadott már meglévő dózisok elkezdenek a társadalomban működni. Az, hogy most drasztikusan megugrottak az esetszámok, az a sokkal agresszívabbb mutációknak köszönhetőek, melyek a járvány kitörése óta tejesen természetes és várható módon kombinálódtak ki. Tavaly nyáron, lényegesen gyérebb maszkhasználat és sokkal szabadabb mozgás mellett se okozott akkora pusztítást, mint most.

Már tavaly koratavasszal megírtam, hogy vagy egy nagyon hatásosan gyógyító gyógyszer, vagy egy hatásos védőoltás kell ez ellen kórság ellen.
Vannak országok például Belgium amelyek megfogták a vírust a 2. hullám után. Nem lehetetlen csak fegyelmezettség és határozott vezetés szükségeltetik.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A vírus története egyszerű haranggörbe mentén alakul. Az első hullám és a második között fél év telt el, a második és a harmadik között alig egy hónap se, de már lényegesen magasabb esetszámmal,
Gondold át ezt az időrendet egy csöppet, a statisztikák elég látványosan rajzolják ki a hullámokat!
hal02.jpg

hal03.jpg

hal04.jpg
Első hullám: 2020 március 4-től az év augusztus 30-ig (179 nap)
614 halottja volt, napi átlag 3,4 halott
max napi halálozás: 17 (04.19.)
max napi lélegeztetőn: 82 (04.21.)
max napi hospitalizáltak: 1 027 (05.04.)

Második hullám: 2020 augusztus 31-től, 2021 január 24-ig (147 nap)
11 354 halottja volt, napi átlag 77,2 halott
max napi halálozás: 193 (12.05.)
max napi lélegeztetőn: 674 (12.07.)
max napi hospitalizáltak: 8 045 (12.08.)

Harmadik hullám: 2021 január 25-től kezdődött (eddig 39 nap)
eddig 3 508 halottja van, napi átlag 89,9 halott.
max napi halálozás: 152 (ma)
max napi lélegeztetőn: 639 (ma)
max napi hospitalizáltak: 6 554 (ma)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Itt van Magyarországon a délafrikai variáns:
Pár hónap szignifikáns lesz a fertőzöttek között a délafrikai, ahogy a brit is az lett. Mit tesz erre a kormányunk, hát persze, hogy a legsérülékenyebb csoportot oltja a délafrikai ellen hatástalan AstraZenecával!
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Gondold át ezt az időrendet egy csöppet, a statisztikák elég látványosan rajzolják ki a hullámokat!

Első hullám: 2020 március 4-től az év augusztus 30-ig (179 nap)
614 halottja volt, napi átlag 3,4 halott
max napi halálozás: 17 (04.19.)
max napi lélegeztetőn: 82 (04.21.)
max napi hospitalizáltak: 1 027 (05.04.)

Második hullám: 2020 augusztus 31-től, 2021 január 24-ig (147 nap)
11 354 halottja volt, napi átlag 77,2 halott
max napi halálozás: 193 (12.05.)
max napi lélegeztetőn: 674 (12.07.)
max napi hospitalizáltak: 8 045 (12.08.)

Harmadik hullám: 2021 január 25-től kezdődött (eddig 39 nap)
eddig 3 508 halottja van, napi átlag 89,9 halott.
max napi halálozás: 152 (ma)
max napi lélegeztetőn: 639 (ma)
max napi hospitalizáltak: 6 554 (ma)
Pontosan beleillik abba amit mondtam. Egz haranggörbe mentén felfutó jelenségről beszélünk.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Itt van Magyarországon a délafrikai variáns:
Pár hónap szignifikáns lesz a fertőzöttek között a délafrikai, ahogy a brit is az lett. Mit tesz erre a kormányunk, hát persze, hogy a legsérülékenyebb csoportot oltja a délafrikai ellen hatástalan AstraZenecával!

Úgy vannak vele, hogy nekik már mindegy?
 
  • Vicces
Reactions: zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Pontosan beleillik abba amit mondtam. Egz haranggörbe mentén felfutó jelenségről beszélünk.
Igen, csak az időrend nem stimmelt! Az első hullám volt az egyetlen, ami lénegében elült és a második majdhogynem nulláról indult. De a második félidőben átment harmadikba, de ettől még a második hullám majdnem öt hónapig tartott és a harmadikról jósolni se tudunk, mert nincs trendünk!
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Vannak országok például Belgium amelyek megfogták a vírust a 2. hullám után. Nem lehetetlen csak fegyelmezettség és határozott vezetés szükségeltetik.
Senki nem fogott meg semmiféle vírust idáig még. A belgáknál tombol a járvány.
Semmi köze a vírusnak az országok vezetéséhez. Ha januárban pártunk és kormányunk teljes felelősséggel és elhivatottsággal lezárja az életet két hétre, akkor se ússzuk meg se a brit, se a dél afrikai, se a brazil variánst. Tavaly szempetmeb óta amelyik ország kinyitott, annál azonnal meredeken megugrottak az esetszámok a teljes záráshoz képest, így pár héten belül pont annyi haláleset lett, amennyi a részleges zárással is lett volna.
Amíg nincs oltás, addig ez így megy.
Az arra fogékonyakat ez a vírus megfertőzi, akármikor zárnak és akármikor nyitnak.
Azok a halálesetek, akiket feltehetően már a brit variáns ölt meg, mert a kormány úgymond késlekedett, azokat ez a varinás (vagy egy másik) így is -úgy is megölt volna, ha nincsenek beoltva azzal a vakciánval, ami az adott mutáció ellen biztosan véd.
Idehaza és az egész EU-ban meg át van politizálva ez az egész, hogy az orosz vakcina az hibrid Putyin-fegyver, a kínai meg egyenesen maga a halál.
 
M

molnibalage

Guest
Pontosan beleillik abba amit mondtam. Egz haranggörbe mentén felfutó jelenségről beszélünk.
Csak a görbének van alsó hangon két paramétere, amplitúdó és időbeli kiterjedtség...
Talán nem napi 6000, hanem napi 600 alatt kellett volna egy keményebb fékezés.
Tudod, egy autót is könnyebb megállítani 60-as tempóról, mint 160-ról...
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Igen, csak az időrend nem stimmelt! Az első hullám volt az egyetlen, ami lénegében elült és a második majdhogynem nulláról indult. De a második félidőben átment harmadikba, de ettől még a második hullám majdnem öt hónapig tartott és a harmadikról jósolni se tudunk, mert nincs trendünk!
Igen, mert te a mai napig nézed az adatokat és innen nézve látsz benne önálló hullámokat. Ez megtévesztő. De júniusban majd visszatekintve látni fogod, hogy az egymásba érő különféle trendek a párhuzamosan megjelenő és tomboló variánsok miatt olyan exponenciális eszkalációt fognak eredményezni, ami miatt a tavaly márciustól indított fertőzés diagram egyetlen haranggörbét ad végül ki. Utána elindul a lecsengés.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Igen, mert te a mai napig nézed az adatokat és innen nézve látsz benne önálló hullámokat. Ez megtévesztő. De júniusban majd visszatekintve látni fogod, hogy az egymásba érő különféle trendek a párhuzamosan megjelenő és tomboló variánsok miatt olyan exponenciális eszkalációt fognak eredményezni, ami miatt a tavaly márciustól indított fertőzés diagram egyetlen haranggörbét ad végül ki. Utána elindul a lecsengés.
Én eddig egymástól szignifikánsan elkülöníthető nagy csúcsokat látok, amik teljesen szabályszerűen alapozódtak meg, ezek a grafikonok olyan természetesek, hogy névtelenül akár tőzsdei árfolyamnak, vagy más hasonló jellegű történetnek is nézhetném. A mutánsok nem hoztak újdonságot a járvány hullámokban terjedése szempontjából, a harmadik hullámot futtató variánsok a statisztika szintjén szimplán összeadódnak majd és egy újabb nagy hegyhát lesz, ezúttal zöld színnel a kék és a vörös után az ábrázolásomban. Úgy gondolom most innen nézve, hogy a napi háromszázat elérheti még a halálozás, ezerkettőt a lélegeztetőn lévők és tizenötezret a hospitalizáltak száma, aztán megindul a csökkenés talán. De meglátjuk!
 
  • Tetszik
Reactions: bel

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 075
2 944
113
Senki nem fogott meg semmiféle vírust idáig még. A belgáknál tombol a járvány.
Semmi köze a vírusnak az országok vezetéséhez. Ha januárban pártunk és kormányunk teljes felelősséggel és elhivatottsággal lezárja az életet két hétre, akkor se ússzuk meg se a brit, se a dél afrikai, se a brazil variánst. Tavaly szempetmeb óta amelyik ország kinyitott, annál azonnal meredeken megugrottak az esetszámok a teljes záráshoz képest, így pár héten belül pont annyi haláleset lett, amennyi a részleges zárással is lett volna.
Amíg nincs oltás, addig ez így megy.
Az arra fogékonyakat ez a vírus megfertőzi, akármikor zárnak és akármikor nyitnak.
Azok a halálesetek, akiket feltehetően már a brit variáns ölt meg, mert a kormány úgymond késlekedett, azokat ez a varinás (vagy egy másik) így is -úgy is megölt volna, ha nincsenek beoltva azzal a vakciánval, ami az adott mutáció ellen biztosan véd.
Idehaza és az egész EU-ban meg át van politizálva ez az egész, hogy az orosz vakcina az hibrid Putyin-fegyver, a kínai meg egyenesen maga a halál.
Ennyi ilyen egyszerű.jól látod..csak mindig mindent egyszerűbb másra fogni.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Az előfordulhat, hogy teszteléskor elqrtak vmit?

Lassan 3 hónapja voltam, de mai napig fáj tompán a jobb orrüregem, mostanában már néha lüktet is...