Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 320
113
Na a mai adatok részben bíztatóak! Egyre több a beoltott és a tegnapi tendenciával ellentétben most nagyon sok tesztből lett jóval kevesebb pozitív eset, ami viszont még így is sok, szinte minden megyében több százas a növekedés. Viszont nagyon sokan kerültek kórházba, ami sajnos előrevetíti, hogy a lélegeztető gépen lévők és a halottak számának csökkenése egyenlőre csak átmeneti (a kórházba kerültek egy része sajnos ott fog kikötni, reméljük minél kevesebb). Nagyon hullámzóak az adatok napról napra, jó lenne ha maradna ez a tendencia és akkor lehet, hogy tényleg a plató fázisban lehetünk, mert a látványos növekedés megállt szerencsére, persze kérdés mennyire ront majd ezen a húsvét és a jó idő miatti maszknélküli csoportosulások mindenfelé...
A kórházba kerültek száma sztem adminisztratív okok miatt ugrott. Tegnap, tegnapelőtt minimális változás volt, most korrigálták.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113

Sinopharm-vakcina: megszólalt a gyártó az antitesthiányos problémákról​


Napi.hu

A Sinopharm-vakcina gyártója, a China National Pharmaceutical Group jelezte, értékelnie kell a III. fázisú klinikai vizsgálatok eredményeit annak eldöntése érdekében, hogy milyen esetekben lehet szükség egy harmadik oltásra is a kétdózisos koronavírus-oltásukból.

Március elején az Egyesült Arab Emírségek gyógyszerészeti és közegészségügyi hatóságai, valamint a helyi disztribútor is vizsgálni kezdte, hogy a kínai Sinopharm-oltásból esetenként szükséges lehet egy harmadik, emlékeztető oltásra. Az ajánlások szerint ugyan az első oltást követően 21-28 nappal kell beadni a második dózist, majd újabb 28 napon belül alakul ki csak védettség a SARS-CoV-2. vírus ellen, több esetben is azt tapasztalták, hogy bizonyos emebereknél a második oltás sem termelődtek antitestek, vagy termelődtek, de nem kellő mennyiségben. Az oltást Magyarország is megvásárolta, itt a hatóságok egyelőre nem jeleztek hasonló problémát, vagy vizsgálatokat, azonban a szomszédos Szerbiában az illetékes szervek elismerték, hogy találkoztak hasonló problémával. Valamint Kínában is tapasztalták, hogy bizonyos esetekben ez előfordulhat.

A gyártó China National Pharmaceutical Group vasárnap elismerte, hogy bizonyos esetekben nem indul be a védettséget jelentő antitest-termelés. "Az eddigi előzetes eredmények azt mutatták, hogy az emlékeztető oltás hatékonyan növelheti a semlegesítő antitest titeret és az antitest perzisztenciát, valamint hatékonyan javíthatja az oltóanyag képességét a mutációk ellenállására" - közölte a cég alelnöke, Juntao Zsang a Sinopharmról a Reuters szerint.


"Szükség van-e emlékeztető lövésre? Mikor adják az emlékeztetőt? A válasznak a jövőbeni III. fázisú klinikai vizsgálatok eredményein kell alapulnia" - ismertette Zsang egy sajtótájékoztatón az elölt vírust tartalmazó vakcina hatásfokával kapcsolatban. Azt is hozzátette, hogy az eddigi vizsgálataik alapján a készítményük hatékony védelmet nyújt a brit és a dél-afrikai variánsokkal szemben is.

Bár a Sinopharm esetében az alelnök azt mondta, hogy a tengerentúli - vagyis Kínán kívüli - kutatási adatokat is vizsgálják, az nem derült ki, hogy Magyarországon is tesztelik-e az oltottak megfelelő antitestválaszát. Lapunk korábban megkereste a Sinopharm gyártóját és a magyar hatóságokat is, de nem kapott választ az utóvizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseire.

Az eddig ismert adatok alapján a Sinopharm vakcinája legalább 79 százalékban hatékony a koronavírus ellen az első oltás beadásától számított 60 nap letelte után. Mellékhatásai nem ismertek, biztonságosan beadták már több millió embernek, egyelőre semmilyen magyarázat nem ismert arra, hogy bizonyos esetekben miért lehet szükséges egy harmadik ismétlő oltás is.

Most tényleg rácsodálkoztak, hogy egy oltóanyag - jelen esetben épp a Sinopharm vakcinája - nem 100%-os hatékonyságú és van, akinél nem váltja ki az immunválaszt? Valaki elárulhatná az újságíróknak, hogy a többi oltóanyaggal is ugyanez a helyzet és azoknál is vizsgálják az emlékeztető oltás lehetőségét és védettség növelő hatását. Meg azt, hogy ez teljesen természetes, nincs mit csodálkozni rajta.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Jelentősen csökkent a pozitív tesztek aránya. Remélem nem egyedi, kiugró eset, hanem trend lesz!
A héten kiderül merre indul el a járványgörbe, a holnapi nap még nem számít, keddenként ugye mindig a legalacsonyabb számok jönnek, de péntek körül már okosabbak leszünk. De nekem továbbra is érdekes, hogy Galgóczi Ágnes és Szlávik még mindig felszálló ágról beszél, Rusvai napok óta tartja a most heti tetőzésről a véleményét. A legfrissebb szennyvízadatok is sokat számíthatnak majd az irányt tekintve...
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD
W

Wilson

Guest
Most tényleg rácsodálkoztak, hogy egy oltóanyag - jelen esetben épp a Sinopharm vakcinája - nem 100%-os hatékonyságú és van, akinél nem váltja ki az immunválaszt? Valaki elárulhatná az újságíróknak, hogy a többi oltóanyaggal is ugyanez a helyzet és azoknál is vizsgálják az emlékeztető oltás lehetőségét és védettség növelő hatását. Meg azt, hogy ez teljesen természetes, nincs mit csodálkozni rajta.

Természetesen ez így van nincs tökéletes oltóanyag csak azért tettem be mert a fórumon voltak olyan vélemények, hogy a kínai oltóanyag olyan mint a piros ász mindent visz.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 320
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
Kásler: Legkorábban május végén lehet nyitni.


Kásler Miklós miniszter volt a vasárnapi Bayer Show vendége, akit főleg a járványhelyzetről kérdezett Bayer Zsolt. A beszélgetést azonban azzal kezdte Bayer, hogy nem szegi-e a miniszter kedvét, hogy az ellenzék „megpróbál közröhejt csinálni” abból, hogy Kásler azon munkálkodik, hogy az Árpád-házi királyok csontjain genetikai vizsgálatokat végeztet.

Nem szerencsés körülmény

– válaszolta Kásler Miklós, aki szerint a magyar eredettörténet tisztázása fontos identitáskérdés.

A „kicsi törpe kisebbség” szerinte csak kicsi dolgokba kapaszkodik bele, de érdemi kifogásokat még senki nem emelt az archeogenetikai vizsgálatok ellen.

A járványra áttérve a miniszter arról beszélt, hogy „Magyarország rendkívül gyorsan gondolkodott és rendkívül gyorsan lépett” az első hullámban. Felidézte, hogy gyorsan felállt az operatív törzs, ahol „a társadalom minden szegmensére” hoztak döntéseket, ez Kásler elmondása alapján Orbán Viktor érdeme. A miniszter azt mondta, ezért előztük meg néhány héttel tavasszal a világ országait.

Ez a magyarázata annak, hogy Magyarország az első fázisban rendkívül sikeres volt

– összegezett Kásler Miklós.

A harmadik hullámra rátérve Bayer Zsolt azt kérdezte, mi lett volna, ha a kormány azt csinálja, amit az ellenzék követelt, egyáltalán nem pontosítva, hogy mire gondolt. Kásler válaszából kiderült, hogy ő úgy értelmezte, hogy az ellenzék szerint nem kellettek volna korlátozó intézkedések, majd hozzátette, hogy ha novemberben nem szigorít a kormány, akkor a járvány „rendkívüli módon elfutott volna”.

Éppen egy éve jelentette be Orbán Viktor, hogy két koronavírusos beteget találtak Magyarországon. Míg tavasszal a gyors intézkedések után két hónapig tartottak a lezárások, és ezernél kevesebben haltak meg, addig ősszel a kormány eltérő stratégiája legalább négy hónapnyi szigorhoz és máig 15 ezer halotthoz vezetett. Az egyéves évfordulón pedig az is kiderült, hogy a következő két hétben minden korábbinál szigorúbb korlátozások várnak ránk. Így éltünk a járvány első évében.

„A brit mutáns már jelen volt decemberben és januárban is” – mondta Kásler, amiben az az érdekes, hogy Müller Cecília csak januárban kezdett erről beszélni.

A miniszter azzal folytatta, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Kásler szerint majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország, hogy teljesített.

Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt

– állította a miniszter arra a kérdésre válaszul, hogy mi lett volna, ha februárban nyit a kormány.

Kásler Miklós kiemelte, hogy az oltás nagyon fontos a járvány megfékezésében, és csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. A miniszter dicsérte a kormányt, hogy beszerzett keleti vakcinákat, mert így lehet magasabb nálunk az átoltottság, mint a környező országokban.

„Magyarország az oltások területén világhatalom” – mondta Kásler Miklós, arra utalva, hogy 13 kötelező oltás van az országban, ami szerinte nagyon ritka, más országokban nincs ilyen sok. Ezzel azt vezette fel, hogy az idősebbek „szovjet vakcinákat” kaptak, és nem lett semmi bajuk. A miniszter szerint minden vakcina dokumentációja rendben van.

Szóba került, hogy orvosok beszámolói szerint súlyos a helyzet a kórházakban, Bayer tolmácsolásában az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. Kásler Miklós erre azt mondta, hogy nem igaz.


Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott

– állította Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban.

A miniszter szerint felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

Kásler szerint így is az elsők között fog Magyarország a szigorításon enyhíteni.

24.hu
A fideszesek egy alternatív világban élnek. Veszett jó kezekben vagyunk.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Kásler: Legkorábban május végén lehet nyitni.


Kásler Miklós miniszter volt a vasárnapi Bayer Show vendége, akit főleg a járványhelyzetről kérdezett Bayer Zsolt. A beszélgetést azonban azzal kezdte Bayer, hogy nem szegi-e a miniszter kedvét, hogy az ellenzék „megpróbál közröhejt csinálni” abból, hogy Kásler azon munkálkodik, hogy az Árpád-házi királyok csontjain genetikai vizsgálatokat végeztet.

Nem szerencsés körülmény

– válaszolta Kásler Miklós, aki szerint a magyar eredettörténet tisztázása fontos identitáskérdés.

A „kicsi törpe kisebbség” szerinte csak kicsi dolgokba kapaszkodik bele, de érdemi kifogásokat még senki nem emelt az archeogenetikai vizsgálatok ellen.

A járványra áttérve a miniszter arról beszélt, hogy „Magyarország rendkívül gyorsan gondolkodott és rendkívül gyorsan lépett” az első hullámban. Felidézte, hogy gyorsan felállt az operatív törzs, ahol „a társadalom minden szegmensére” hoztak döntéseket, ez Kásler elmondása alapján Orbán Viktor érdeme. A miniszter azt mondta, ezért előztük meg néhány héttel tavasszal a világ országait.

Ez a magyarázata annak, hogy Magyarország az első fázisban rendkívül sikeres volt

– összegezett Kásler Miklós.

A harmadik hullámra rátérve Bayer Zsolt azt kérdezte, mi lett volna, ha a kormány azt csinálja, amit az ellenzék követelt, egyáltalán nem pontosítva, hogy mire gondolt. Kásler válaszából kiderült, hogy ő úgy értelmezte, hogy az ellenzék szerint nem kellettek volna korlátozó intézkedések, majd hozzátette, hogy ha novemberben nem szigorít a kormány, akkor a járvány „rendkívüli módon elfutott volna”.

Éppen egy éve jelentette be Orbán Viktor, hogy két koronavírusos beteget találtak Magyarországon. Míg tavasszal a gyors intézkedések után két hónapig tartottak a lezárások, és ezernél kevesebben haltak meg, addig ősszel a kormány eltérő stratégiája legalább négy hónapnyi szigorhoz és máig 15 ezer halotthoz vezetett. Az egyéves évfordulón pedig az is kiderült, hogy a következő két hétben minden korábbinál szigorúbb korlátozások várnak ránk. Így éltünk a járvány első évében.

„A brit mutáns már jelen volt decemberben és januárban is” – mondta Kásler, amiben az az érdekes, hogy Müller Cecília csak januárban kezdett erről beszélni.

A miniszter azzal folytatta, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Kásler szerint majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország, hogy teljesített.

Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt

– állította a miniszter arra a kérdésre válaszul, hogy mi lett volna, ha februárban nyit a kormány.

Kásler Miklós kiemelte, hogy az oltás nagyon fontos a járvány megfékezésében, és csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. A miniszter dicsérte a kormányt, hogy beszerzett keleti vakcinákat, mert így lehet magasabb nálunk az átoltottság, mint a környező országokban.

„Magyarország az oltások területén világhatalom” – mondta Kásler Miklós, arra utalva, hogy 13 kötelező oltás van az országban, ami szerinte nagyon ritka, más országokban nincs ilyen sok. Ezzel azt vezette fel, hogy az idősebbek „szovjet vakcinákat” kaptak, és nem lett semmi bajuk. A miniszter szerint minden vakcina dokumentációja rendben van.

Szóba került, hogy orvosok beszámolói szerint súlyos a helyzet a kórházakban, Bayer tolmácsolásában az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. Kásler Miklós erre azt mondta, hogy nem igaz.


Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott

– állította Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban.

A miniszter szerint felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

Kásler szerint így is az elsők között fog Magyarország a szigorításon enyhíteni.

24.hu
Igaza van!
 
  • Vicces
Reactions: formosa1
W

Wilson

Guest
Hát ezzel teljes mértékben nem értek egyet én ezért a kijelentéséért raktam be a topikba.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

"legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció."
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Kásler: Legkorábban május végén lehet nyitni.


Kásler Miklós miniszter volt a vasárnapi Bayer Show vendége, akit főleg a járványhelyzetről kérdezett Bayer Zsolt. A beszélgetést azonban azzal kezdte Bayer, hogy nem szegi-e a miniszter kedvét, hogy az ellenzék „megpróbál közröhejt csinálni” abból, hogy Kásler azon munkálkodik, hogy az Árpád-házi királyok csontjain genetikai vizsgálatokat végeztet.

Nem szerencsés körülmény

– válaszolta Kásler Miklós, aki szerint a magyar eredettörténet tisztázása fontos identitáskérdés.

A „kicsi törpe kisebbség” szerinte csak kicsi dolgokba kapaszkodik bele, de érdemi kifogásokat még senki nem emelt az archeogenetikai vizsgálatok ellen.

A járványra áttérve a miniszter arról beszélt, hogy „Magyarország rendkívül gyorsan gondolkodott és rendkívül gyorsan lépett” az első hullámban. Felidézte, hogy gyorsan felállt az operatív törzs, ahol „a társadalom minden szegmensére” hoztak döntéseket, ez Kásler elmondása alapján Orbán Viktor érdeme. A miniszter azt mondta, ezért előztük meg néhány héttel tavasszal a világ országait.

Ez a magyarázata annak, hogy Magyarország az első fázisban rendkívül sikeres volt

– összegezett Kásler Miklós.

A harmadik hullámra rátérve Bayer Zsolt azt kérdezte, mi lett volna, ha a kormány azt csinálja, amit az ellenzék követelt, egyáltalán nem pontosítva, hogy mire gondolt. Kásler válaszából kiderült, hogy ő úgy értelmezte, hogy az ellenzék szerint nem kellettek volna korlátozó intézkedések, majd hozzátette, hogy ha novemberben nem szigorít a kormány, akkor a járvány „rendkívüli módon elfutott volna”.

Éppen egy éve jelentette be Orbán Viktor, hogy két koronavírusos beteget találtak Magyarországon. Míg tavasszal a gyors intézkedések után két hónapig tartottak a lezárások, és ezernél kevesebben haltak meg, addig ősszel a kormány eltérő stratégiája legalább négy hónapnyi szigorhoz és máig 15 ezer halotthoz vezetett. Az egyéves évfordulón pedig az is kiderült, hogy a következő két hétben minden korábbinál szigorúbb korlátozások várnak ránk. Így éltünk a járvány első évében.

„A brit mutáns már jelen volt decemberben és januárban is” – mondta Kásler, amiben az az érdekes, hogy Müller Cecília csak januárban kezdett erről beszélni.

A miniszter azzal folytatta, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Kásler szerint majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország, hogy teljesített.

Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt

– állította a miniszter arra a kérdésre válaszul, hogy mi lett volna, ha februárban nyit a kormány.

Kásler Miklós kiemelte, hogy az oltás nagyon fontos a járvány megfékezésében, és csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. A miniszter dicsérte a kormányt, hogy beszerzett keleti vakcinákat, mert így lehet magasabb nálunk az átoltottság, mint a környező országokban.

„Magyarország az oltások területén világhatalom” – mondta Kásler Miklós, arra utalva, hogy 13 kötelező oltás van az országban, ami szerinte nagyon ritka, más országokban nincs ilyen sok. Ezzel azt vezette fel, hogy az idősebbek „szovjet vakcinákat” kaptak, és nem lett semmi bajuk. A miniszter szerint minden vakcina dokumentációja rendben van.

Szóba került, hogy orvosok beszámolói szerint súlyos a helyzet a kórházakban, Bayer tolmácsolásában az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. Kásler Miklós erre azt mondta, hogy nem igaz.


Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott

– állította Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban.

A miniszter szerint felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

Kásler szerint így is az elsők között fog Magyarország a szigorításon enyhíteni.

24.hu
Sajnos akiket én ismerek mint egészségügyi dolgozót mint temetkezési "sirásót" azok mintha más véleménnyel volnának.
Visszatérve az oltásokra. Az üzemorvosi rendelőket miért nem lehet bevonni az oltásokba már ott ahol van infrastruktúrálisan lehetőség rá. Pl az elkövetkező hónapban vagy hónapokban. Jelentős tehert lehetne levenni majd a háziorvosi rendelőktől il oltópontokról.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 725
3 825
113
Sajnos akiket én ismerek mint egészségügyi dolgozót mint temetkezési "sirásót" azok mintha más véleménnyel volnának.
Visszatérve az oltásokra. Az üzemorvosi rendelőket miért nem lehet bevonni az oltásokba már ott ahol van infrastruktúrálisan lehetőség rá. Pl az elkövetkező hónapban vagy hónapokban. Jelentős tehert lehetne levenni majd a háziorvosi rendelőktől il oltópontokról.
Az üzemorvosok alapvetően háziorvosok, akik praxisuk mellett csinálják
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Szlávik János: Nagyon sok oltás kell még a nyájimmunitáshoz

Index

A szabadban jobban meg tudjuk őrizni az egészségünket, mint zárt térben, de továbbra sem szabad maszk nélkül, hatalmas tömegekben mozogni, hiszen a járvány felszálló ágban van − mondta Szlávik János a Kossuth rádió reggeli adásában arra reagálva, hogy a hétvégén zsúfoltságig megtelt a város, legtöbben pedig maszkot sem viseltek.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hozzátette, minden körülmények között be kell tartani a járványügyi korlátozásokat, viseljünk továbbra is maszkot, és folyamatosan használjuk a fertőtlenítőt. Ez a húsvétra is vonatkozik, hiszen az, hogy be vagyunk oltva, nem jelenti azt, hogy nem kaphatjuk el a betegséget.

A százszázalékos védettség azt jelenti az oltásoknál, hogy nem lesz súlyos betegség, és nem kerülünk kórházba

− mondta a szakember, aki mindenkit kér arra, hogy még bírja ki egy kicsit, hiszen a következő hónapokban már fellélegezhetünk.

Magyarország szerencsés, hogy ennyi oltóanyagfajta van az országban, hiszen ez azt jelenti, hogy hamarabb elérhetjük az átoltottságot, habár az még messze van. Szerinte 50-60 százalékos átoltottság kell a lazításokhoz, ez azt jelenti, hogy ahhoz,

hogy kialakuljon a nyájimmunitás, még nagyon sok oltást kell beadni.

Az oltás segít legyőzni a járványt, a világon ma már több mint 100 millió dózist adtak be − tette hozzá Szlávik János.

Nagyon helyes, hogy a tanárokat előrevették, de ehhez ők is kellenek, kérniük kell az oltást

− mondta az infektológus, aki emlékeztetett: sok gyerek hordozza a vírust úgy, hogy nem is tud róla. A kormány döntése nagy előrelépés, hogy visszatérjen az oktatás a régi kerékvágásba.

A főorvos szerint a kismamák esete a legjobb példa arra, hogy mennyire gyorsan változik a vírus, hiszen a járvány kezdetén azt gondolták, hogy nem veszélyes a kismamákra a vírus. Később azonban világossá vált, hogy az anyáknál súlyos megbetegedést okozhat a vírus. Most már Magyarországon is elérhető a védőoltás a kismamák számára, ez a terhesség második és harmadik harmadában alkalmazható − tette hozzá.

Kiemelte, hogy a koronavírus variánsai alapvető tulajdonságukban megegyeznek, és a jelenlegi oltások hatásosak a mutánsok ellen, a kérdés inkább az, hogy milyen szinten. Ahogy telik az idő, a védőoltásokon is változtatni kell. Elképzelhető, hogy később egy új, mutánsok elleni oltást is be kell majd adni, de ez már csak egy apróság a mostani helyzethez képest − mondta Szlávik János.
ez a főorvos olvas naprakész szakirodalmat?
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Most tényleg rácsodálkoztak, hogy egy oltóanyag - jelen esetben épp a Sinopharm vakcinája - nem 100%-os hatékonyságú és van, akinél nem váltja ki az immunválaszt? Valaki elárulhatná az újságíróknak, hogy a többi oltóanyaggal is ugyanez a helyzet és azoknál is vizsgálják az emlékeztető oltás lehetőségét és védettség növelő hatását. Meg azt, hogy ez teljesen természetes, nincs mit csodálkozni rajta.
csak épp kurvára nem mindegy, hogy egy oltóanyag 95+ százalékban hatékony, és vált ki immunválaszt, vagy 70százalékban.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Persze de ez egyrészt még kutatás alatt áll másrészt a jelenlegi helyzetben a covidnál minden vakcina sokkal jobb alternatíva.
Sima matek pld 50 százalékos átoltottság ilyennel, az csak olyan 35 százalék, viszont a pöcsétes papírt megkapta hogy oltott, mehet akárhová...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hát ezzel teljes mértékben nem értek egyet én ezért a kijelentéséért raktam be a topikba.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

"legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció."
Az, hogy mikor nyitnak, azt nem lehet tudni, az oké!
A többire írtam, azt amit. Majd ha vége mindenhol, akkor lehet tisztán látni.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Az, hogy mikor nyitnak, azt nem lehet tudni, az oké!
A többire írtam, azt amit. Majd ha vége mindenhol, akkor lehet tisztán látni
Sztem
A. Kaslernek volt egy tiszta pillanata
B önjáróvá vált
C. Bedobta a júniust, hogy ő hozza a rossz hírt, ha meg valamivel előbb, akkor a Galaxis Istencsászára mondhassa el a népnek......