Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
2020.12.26 és 2021.04.20 között összesen 16.836 áldozata volt a koronavírusnak.
Ezt egy 9,6M-ós lakosságra vetítve 0,1754%-os mortalitást eredményez.
Ugyan ebben az időszakban a duplán oltott személyek között (a közölt táblázat alapján: közelítőleg 1,4M fő) 273 volt az elhunytak száma.
Azaz a mortalitás: 0,0195%
Tulajdonképpen csak egy nagyságrend van a kettő között.
Nagyjából ugyanerről beszéltem én is! (Hangot adva egyúttal annak, hogy a második lehetőség fennállásáról lehet szó, ami egybe is vág az ismeretségi körben megtörtént esetekkel!)
Az oltási stratégia alapján a vakcinációt a hatványozottan veszélyeztetett csoportokon kezdték. (Ezt nehezményezte prof. Dr. Karikó is!)
Én is! Járvány kellős közepén, felelőtlenül, ellenőrzést mellőzve! Eredmény ismert; citokinvihar és több ezer beteg a kórházakban, sokan túl sem élték...
---
Azt meg, hogy mennyire lényeges dologra mutattam rá, azt kellően kirajzolja az érdemi, szakmai hozzászólásaimnak az immáron sokadjára való kitörlése! A számokat mindenesetre közölték! Mindenki levonhatja a konzekvenciákat.
 
  • Tetszik
Reactions: merleg
M

molnibalage

Guest
Na, most akkor tényleg mennyi az annyi?
Mi alapján közölnek akkor 70-80% feletti számokat egyesek?
Mert, ha ez 50% tája, akkor ezzel lehet oltani, de finoman szólva nem lesz túl effektív.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A táblázaton csak annyi szerepel, hogy 2 vakcina beadásán átesettekről szól, holott a második oltás másnapján is történhet simán fertőzés, és ott még kisebb a vakcina hatékonysága.
Nem a hatékonyság foka a lényeg, hanem a megfertőződés ez esetbeni hatványozott veszélyessége!
Virológusok világosan elmondták!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
Nem! Prof. Dr. Karikó csak az ezen statisztikai anomáliák propaganda célokra való felhasználását nehezményezte.

Lehet, hogy ez a hozzászólasom is törölve lesz, mert a te f@szságodra reagálok. Csak azt lásd be, hogy a saját érdekedben törlik a hozzászólásaidat.
Az előbb is felhívtam a figyelmedet a rémhírterjesztésre.
Ennek ellenére tovább tolod fullban a kretént.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Na, most akkor tényleg mennyi az annyi?
Mi alapján közölnek akkor 70-80% feletti számokat egyesek?
Mert, ha ez 50% tája, akkor ezzel lehet oltani, de finoman szólva nem lesz túl effektív.
én pld a Lance tanulmányait linkelem, vagy azok kivonatát linkelem. Úgy rémlik erről is hoztam valamit.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Kérdeztétek a véleményemet a Kormány által a hazai vakcináció eredményeiről közzétett adatokról. Először is, Nyugat-Európán, Izraelen és az USA-n kívül jellemzővé vált az, hogy legtöbbször, főleg a klinikai vizsgálatok és a valós világbeli adatok terén komoly tanulmányok helyett politikai napilapokba és honlapokba bedobott, értelmezhetetlen adatok jelennek meg. Hazánk is ehhez csatlakozott. A kormány által megjelentetett adatokból szakmai következtetések nem vonhatók le. Nem látjuk, hogy figyelembe vették volna az oltási kampányok időpontját (lásd a járvány hullámzása), az oltottak demográfiai, földrajzi és egészségi jellemzőit, a betegség súlyosságát, diagnosztikáját és egyebeket. Nem is tudjuk, vannak-e ilyen elemzéseket lehetővé tévő adatok. Hinni szeretnék abban, hogy a magyar járványügy tudományos színvonala jóval magasabb (hagyományosan az volt), mint amit itt látunk. Ha azonban az állami járványügyi döntéshozatal politikai marketinggel egybekötött hályogkovács színvonalú adatgyűjtéseken és feldolgozáson alapul, az tragikus. Szegény Magyarország. face, Dobson Szabolcs
 
  • Szomorú
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
BREAKING NEWS: még 2021 júliusa előtt startolhat a Pfizer/BioNTech vakcina kínai verziója, amelynek neve: 復必泰
Hát, ugye, a nagyhatalmaknak, így például Kínának és Németországnak csak érdekei vannak, nem szerelmei vagy gyűlöletei – ez utóbbiak alapvetően a hozzájuk igazodni, vagy ellenük fellépni kívánó kis országok ostobáinak jellemzője. Így például, miközben nálunk marakodás tárgya lett a Pfizer vagy „kínai” téma, Kína szép csendben lépked előre a globális vakcina nagyhatalommá válás maga által választott útján.
A Global Times című angolnyelvű kínai állami szócső április 22-én közreadta, hogy a német BioNTech és a kínai Fosun Pharma készen áll aannak a BNT162b2 kódjelű hatóanyagot tartalmazó, jelenleg Comirnaty néven ismert vakcinának a kínai engedélyezésére.
A hírek szerint ezt a Pfizer-mentes kínai Comirnaty verziót már július előtt engedélyezheti a kínai hatóság és már zajlik a disztribúcióhoz szükséges hűtőlánc kiépítése is. A Fosun Pharma már benyújtotta a klinikai vizsgálati és egyéb adatokat a kínai hatóságnak.
Április 21-én Sanghai kommunista pártvezetője, Li Quiang és a BioNTech alapítója és ügyvezetője Ugur Sahin virtuális konferenciát tartott, de az együttműködés már 2020 októberében megindult.
A közösen fejlesztett új vakcina kínai forgalomba hozatala három lépcsőben fog zajlani: import- és forgalomba-hozatali engedélyezés, 100 millió dózis leszállítása, majd a Fosun Pharma megkísérli a hazai, kínai gyártást a helyi igények kielégítésére.
A Fosun Pharma/BioNTech vakcina lesz egyébként az első külföldön fejlesztett vakcina a kínai piacon, amit Kína importál.
Hivatkozás: https://www.globaltimes.cn/page/202104/1221833.shtml
 
  • Tetszik
Reactions: Rferi66 and Wilson

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Már te sem tudod, hogy mit akarsz írni, de muszáj mert a hangok azt mondják.... :(
RUSVAI MIKLÓS világosan elmondta, hogy mi a szitu! Virológus, ért hozzá!

Nem is szabadna a járvány kellős közepén oltani!
Megint emlékeztetnék a rokonságban bekövetkezett esetekre!
..
Vajon a háromszáz halottból, hányat oltottak be az elmúlt hetekben?
Na ez az, amit soha nem fognak bevallani!

..
/Egyébként a cikk a vércsoportokkal indít!/
---
"A víruskutató a vakcinákkal kapcsolatban arról is beszélt, hogy nem szerencsés, ha valaki úgy kapja meg az oltást, hogy közben épp megfertőződött a koronavírussal is. Bár ez előre megjósolhatatlan, az esetek bizonyos részében, de nem száz százalékában ugyanis ilyenkor AZ IMMUNRENDSZER FIGYELME AZ OLTÓANYAGRA IRÁNYUL, KÖSZÖNHETŐEN AZ ABBAN TALÁLHATÓ STIMULÁLÓ (ADJUVÁNS) SZEREKNEK, ÍGY KEVÉSBÉ TUDJA FÉKEN TARTANI MAGÁT A FERTŐZÉST.
..
Ennek következtében a betegség vagy kialakul, amit egyébként esetlegesen tünetmentesen vészelt volna át az illető, vagy adott esetben súlyosabb formában jelentkezhet – tette hozzá Rusvai Miklós, kiemelve, hogy olyanról nincs tudomása, hogy valakit beoltanak olyan esetben, amikor már fertőződött, és ez mondjuk halálhoz vezetne."
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
ínai tanulmány két Sinopharm vakcina mellékhatásainak gyakoriságáról: 1,06%, kb. félmillió oltottnál
A kínai Global Times nevű lap április 21-i számában megjelent beszámoló szerint (amely egy, az adatokat 519.543 emberen 2020 december 1-ig feldolgozó vizsgálatra hivatkozik) ez az érték jóval alacsonyabb, mint amit a Fázis II. klinikai vizsgálatokban megfigyeltek (a nálunk használt Sinopharm Beijing Institute vakcina esetében ez 13%, míg a Sinopharm Wuhan Institute vakcinánál 19% volt).
Mindemellett a mellékhatások gyakorisága nőknél magasabb volt, mint a férfiaknál (1,58%, szemben a 0,72%-kal).
A 60 év feletti idősek körében mintegy harmadakkora mellékhatás gyakoriságot írtak le (0,32%).
Az 519.543 résztvevő egyébként külföldön tanuló kínai diákokból, egészségügyi dolgozókból, vámosokból és kormányhivatalnokokból állt, akik magas COVID-19 kockázatnak voltak kitéve.
(Zárójelben megjegyzem, annak idején cikkeztek arról, miszerint ezen emberekre állítólag nyomást gyakoroltak, hogy vegyenek részt a vizsgálatban).
Hivatkozás:
https://www.globaltimes.cn/page/202104/1221747.shtml
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
RUSVAI MIKLÓS világosan elmondta, hogy mi a szitu! Virológus, ért hozzá!
Mi lenne, ha el is olvasnád, amit bemásolsz?!? o_O

tette hozzá Rusvai Miklós, kiemelve, hogy olyanról nincs tudomása, hogy valakit beoltanak olyan esetben, amikor már fertőződött, és ez mondjuk halálhoz vezetne."
Erre te felhozod, mint érvet a második oltások halálozásaival kapcsolatban.

HAGYD ABBA! :hadonaszos:
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
764
1 898
93
~ 0.02% a mortalitás az 1.400.703 teljesen vakcinázottból. Ezt kellene arányítani a vakcinázatlan populáció mortalitási arányához, s akkor megállapíthatnánk a kapott előny mértékét!
..
Ha hasonló táblázat létezik az első oltást kapottakról, akkor a különbség döbbenetesen kicsi, ahhoz képest, hogy mi az elvárás egy vakcinától! Legalább is, ami a mortalitást illeti! Ugyanis annak gyakorlatilag elő sem szabadna fordulnia, hiszen azért oltakozunk, hogy ezt elkerüljük, nemde?
..
Végezz csak el egy kalkulációt!
..
Hatalmas baklövés volt ezt közzétenni, mivel csak két lehetséges magyarázat van:
a) szakmailag rosszul és mérhetetlenül felelőtlenül lett végrehajtva az oltási program
b) a vakcinák nem olyan hatékonyak, mint állították
..
Egyik hajmeresztőbb szcenárió, mint a másik. Csak halkan mondom!

NEM, NEM halkan mondod, üvöltöd oldalakon keresztül a hülyeséget!
Először is kapitálisan félreérted/félremagyarázod a statisztikát. Honnan a rákból szeded, hogy ezek az emberek az oltás következtében haltak meg, pláne, hogy a citokin vihar végzett velük?
Konkrét esetekről tudunk, hogy januárban beoltott idősek haltak meg a közelmúltban. Milyen citokin vihar, ember????

"Ezt kellene arányítani a vakcinázatlan populáció mortalitási arányához"
Statisztikát reklamálsz, meg kalkulációt, ott vannak előtted a számok!
1,4 millió beoltottból meghalt 273 fő, azt remélem felfogod, hogy ebből a körből a maradék életben van!
Namost, van ~26.400 elhunyt, ebből kivonjuk a 273-at, és a "maradék" elhunyt jut a maradék lakosságra,
egyszerűség kedvéért 8,6 millió kontra 26.127 ->> 0,3%, a 15-szöröse a 0,02%-nak!

És ez még így iszonyú primitív! Szinte teljesen ki lehetne vonni a fiatalok számát a körből, mint halálozással nem nagyon fenyegetett népcsoportot. Igen jó eséllyel átlagos egészségi állapotú, 1x oltott felnőttek között is jobb lehet a statisztika.
ÉS ami a legfontosabb, - és ragyogó eszmefuttatásod alkalmával teljesen figyelmen kívül hagyod - a nevezett 1,4 millió ember a társadalom legöregebb, legbetegesebb, leggyengébb immunrendszerű rétegéből kerül ki jelentős arányban, ugyanis őket oltották be először! :hadonaszos:
És ebben a körben jobbak a számok bő egy nagyságrenddel!!!
Ha lenne mód figyelembe venni a fenti tényezőket is, tovább távolodna egymástól a két érték.
Azt is fel kéne fogni, hogy az emlegetett idős, rossz egészségi állapotú emberek körében fog működni a leggyengébb hatékonysággal BÁRMILYEN oltás. Remélem sikerül belátnod, hogy a legyengül immunrendszert jóval nehezebb "felpimpelni".
Nem véletlenül emlegetik már az esetleges 3. dózisokat. EZ NEM BUKÁS, ez a működési szisztéma (emberi szervezet) következménye.

"ami a mortalitást illeti! Ugyanis annak gyakorlatilag elő sem szabadna fordulnia"
Gyakorlatilag?? Ezt mégis mire alapozod? Ez egyszerűen gyerekes viselkedés. :confused:
Tudsz mondani bármilyen biológiai mechanizmust ismert világunkban, ami 100%-os hatékonysággal működik/védekezik?
Ráadásul ilyent senki nem is ígért/ígérhetett!

"a) szakmailag rosszul és mérhetetlenül felelőtlenül lett végrehajtva az oltási program"
Szemmel láthatóan mélyen belelátsz a szakmai részletekbe. Komolytalan.

"b) a vakcinák nem olyan hatékonyak, mint állították"
Pont hogy ezek a számok még sokkal szebbek is, mint amit ígértek.
A megbetegedések ellen ígértek durván 70-90%-ot, itt most egyelőre 99,3-99,9%-ok szerepelnek. Ezek nyilván fognak még lejjebb menni.
A súlyos esetek ellen emlegettek KÖZEL 100%-ot, most 99,968-99,999%-okat tartalmaz a táblázat halálozás ellen!
Mindenki döntse el maga, ez elég közel van-e a 100-hoz.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
"Ezt kellene arányítani a vakcinázatlan populáció mortalitási arányához"
Statisztikát reklamálsz, meg kalkulációt, ott vannak előtted a számok!
1,4 millió beoltottból meghalt 273 fő, azt remélem felfogod, hogy ebből a körből a maradék életben van!
Namost, van ~26.400 elhunyt, ebből kivonjuk a 273-at, és a "maradék" elhunyt jut a maradék lakosságra,
egyszerűség kedvéért 8,6 millió kontra 26.127 ->> 0,3%, a 15-szöröse a 0,02%-nak!
Ment a like, de a fenti számolás szerintem kiigazítást igényel. A fenti dolog nekem is az eszembe jutott, de a számolás egyszerűsége kedvéért szándékosan hagytam ki ezt az opciót.
Merthogy szerintem a 273 főt nem kell feltétlenül kivonni a teljes populációs covid áldozatok számából, merthogy ezen betegek döntő többsége akkor is meghalt volna, ha nem kap oltást, de ugyan úgy megkapja a covid-ot.
Amit @milagro folyamatosan próbál - hozzáteszem ostobán-felelőtlenül - sulykolni, az a beoltások következtében ilyen-olyan okokból elhalálozott betegek számának "gyártása", úgy hogy idehaza ha van is ilyen eset, gyakorlatilag bőven belül van egy statiszikai hibahatáron.
Szintén tudok olyan eü-s dolgozóról (anekdóta szinten), akinél az oltás anafilaxiás sokkot okozott. Elvileg számított/számítottak is már rá, mert esetében többszöri alkalom volt, hogy oltástól ilyen előfordult.
Tisztában volt az esetében extra kockázattal, és mégis beoltatta magát.
Van ilyen is!
Szerencsére, mivel fel volt mindenki a dologra készülve, így azonnal kezelést is kaphatott.
 
  • Tetszik
Reactions: laca

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
1,4 millió beoltottból meghalt 273 fő, azt remélem felfogod, hogy ebből a körből a maradék életben van!
Namost, van ~26.400 elhunyt, ebből kivonjuk a 273-at, és a "maradék" elhunyt jut a maradék lakosságra,
egyszerűség kedvéért 8,6 millió kontra 26.127 ->> 0,3%, a 15-szöröse a 0,02%-nak!
Igen. És a jelen állapotról, a mostanáig megismert helyzetről beszélünk.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ment a like, de a fenti számolás szerintem kiigazítást igényel. A fenti dolog nekem is az eszembe jutott, de a számolás egyszerűsége kedvéért szándékosan hagytam ki ezt az opciót.
Merthogy szerintem a 273 főt nem kell feltétlenül kivonni a teljes populációs covid áldozatok számából, merthogy ezen betegek döntő többsége akkor is meghalt volna, ha nem kap oltást, de ugyan úgy megkapja a covid-ot.
Amit @milagro folyamatosan próbál - hozzáteszem ostobán-felelőtlenül - sulykolni, az a beoltások következtében ilyen-olyan okokból elhalálozott betegek számának "gyártása", úgy hogy idehaza ha van is ilyen eset, gyakorlatilag bőven belül van egy statiszikai hibahatáron.
Szintén tudok olyan eü-s dolgozóról (anekdóta szinten), akinél az oltás anafilaxiás sokkot okozott. Elvileg számított/számítottak is már rá, mert esetében többszöri alkalom volt, hogy oltástól ilyen előfordult.
Tisztában volt az esetében extra kockázattal, és mégis beoltatta magát.
Van ilyen is!
Szerencsére, mivel fel volt mindenki a dologra készülve, így azonnal kezelést is kaphatott.
Nem sulykolok semmit. Közzétettek 4 hónapra a program kezdetétől egy statisztikát április 20-szal bezárólag, amit én sokkolónak tartok! Ennyi.