Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
Hagyjál már a hülyeséggel ! :) Egyébként ez a negyedik, figyeljél és ne ködösíts ! Tavaly decemberben a nagyokosok mint te bevitettek egy covid osztályra. Covidosok között minden szobában azok voltak körülöttem, közös wc fürdő a covidosokkal, aztán 4 negatív PCR-el távoztam a végén ! :)

Oltás akkoriban még csak utópia volt, még sem kaptam meg több tucat covidos között sem ! Láma úr akkor van védettségem avagy nincs ? Ugye oltás hiányában (mert még nem is létezett beadható ugye...) korábban csak a 3 fertőzéstfertőzéstől szerezhettem védettséget ! Ott minden EÜ-s a takarítónőig bezárólag full szkafanderes volt. Gondolhatod hogy nem hobbiból öltözött be mindenki, és nem náthásakkal volt tele a részleg. De te majd most megmondod a tutit, ugye ? :)

Asszem korábban már megbeszéltük, hogy veled nem beszélgetek. Nos ez még mindig érvényes, pláne azok után amiket most is írsz. Majd ha normális leszel vagy elveszted valahol a nagy arcod akkor szóljál. :oops:
Biztosan Covid osztályon voltál?
Mert szerintem a pszichiátria esélyesebb.
Covid osztályra csak pozitív teszttel kerülhetsz.
Ha nincs ilyened, akkor max. intermedierre, vagy "zöld"-re...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Nem erre gondoltam (az egy bitesek hülyeségeire), hanem, hogy sok oltott megosztja negatív tapasztalatait az oltással kapcsolatban. De van aki ezt sem teszi, holott rosszul járt vele. Mint pl. a kolléganöm, akinek 45 évesen teljesen felborult a hormonháztartása, nincs menzesze, holott előtte minden ok. volt. És elkezdett olvasni külföldi (pl.holland és angol) és hazai női fórumokon és azzal találkozott, hogy nem egyedül van ezzel. Na ez ha egy huszonéves lányt érint, akkor nem merném kijelenteni, hogy nem okoz az oltás egyes esetekben meddőséget. Ennek tükrében szerinted egy értelmes lány (aki véletlenül van annyira elvetemült a jelen trendektől, hogy még családot is akar) nem gondolja meg kétszer is, hogy be óltatja-e magát.
Minden lehet. Csak azt az egyet nem értem igazán, hogy miért várja bárki, hogy az oltástól nagyobb baja lesz, mint a fertőzéstől, amikor az oltással tudtommal csak a vírus megölt változatát, vagy egyes részeit juttatják be, hogy felkészítsék az immunrendszert arra az esetre, ha egyszer a valódi vírussal találkozik.
Logikailag nekem az jön le ebből, hogy akinek az oltástól felborult a hormonháztartása, annak a koronavírustól is megtenné, legfeljebb nyerhet addig egy-két hónapot / évet, amíg megkapja azt is.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Ajánlottam egy elérhető megoldást a közeledben. :)

Amíg ide írtam a topicba még a sajtó is idejárt olvasgatni. Ez is fáj igaz ? :) Az orvosokat hagyjad, ott is van egy csomó nagyarcú, sokkal több mint kéne, meg egy rakás felelőtlen is. Beígértem párnak mikor a fiamat majdnem kinyírták trehányságból, hogy mennek a börtönbe ha belehal. De nem attól ilyedtek meg a pszichopaták hogy meghal, mert az őket nem zavarta, hanem hogy be lesznek zárva ! Akkoriban még nem tudtam hogy ez a trehányság és Isten játszás a többségüknél általános jelenség. Te is lehet hogy azoktól vetted át a rossz szokásaidat. Az egyik "agyilag nullás" nővér is Istent játszott a covidon amikor bent voltam, aztán "vércukor mérés" címszóval megfertőzött egy sterilizálatlan tűvel amit a jó ég tudta hány fertőzöttbe szúrt bele !!! A mutaróujjam ujjbegye feldagadt és feltelt gyennyel, szerencsére a körömágyam megúszta !!! Nem jelentettem fel, de kellett volna ! Hatalmas pofája volt ! Arcot sosem láttam belőlük, csak a méret és a hang volt biztos támpont hogy melyik az ! Még ez a kis rohadék fenyegetőzött hogy "feljelent" a főorvosnál !!! :D:D Az egyébként emberileg és orvosilag egy kiváló orvos volt, az vitte az egész covid részleget, persze más orvosokkal. Többször beszélgettem velük, azok között nem találtam selejtest.

A "fejlődés" hozott egy rakás negatívumot. Permetszerek, vegyszerek, szintetikus anyagok, élelmiszer tartósítók stb. Ezért akinek ma is olyan a családfája mint az enyém az nem szólhat egy szót sem. (én nem is panaszkodom) A termékenységi ráta legalább a negyedére csökkent, szintén ez a háttere. Tehát a születésszám több okból is esik, ez is egy szignifikáns oka. Az hogy milyenek az adatok van egy pécsi professzorral egy friss órás interjú, de jobb ha nem tudjátok milyen sötét a helyzet. Én már ezen a koron régóta túl vagyok, de nekem ez sem lenne gond ma sem. Jók a génjeim, jó a családfám. De ugye egy ország egy társadalom az közösségi lét, ha egyedül maradunk a jó génjeinkkel a többi szerencséssel attól még összedől minden. Van egy minimális népesség szám, ami alatt becsődöl az egész. Van ilyen szám a globális népességszámra is. Attól lefelé elsüllyed a világ az ókorba. Túlnépesedéskor pedig a saját túllövésébe fullad bele. A kettő közt van csak jövő. A túlnépesedett harmadik világ a fejlettek kihalásával szintén csődbe viszi a földet, tehát semmi nem oldódik meg vele. Nem egyszerű követni, de így van. Jó modelleket készítve és lefuttatva mindez láthatóvá válna, a variációk is. Amit a többség mond hogy nincs semmi baj az nem igaz. Pld. a vírusról azt mondták nem veszélyes, később hogy vakcinákkal kézben tartható, csökkenni fog a veszélyessége , aztán egyre fertőzőképesebb egyre túlélőbb egyre veszélyesebb halálosabb mutánsai jelennek meg. A tömeg csokimázas elméletei sorra buknak meg, mert a vírus nagyívben tesz rájuk. Itt tartunk most. Egyszer már majdnem kihalt az emberiség, többször igen necces volt a helyzet. Még mindig nem vagyunk bebiztosítva. A reprodukciós zuhanás a szakadékba szintén óriási probléma. De az egyének romló egészségi kilátásai is azok.
A sajtó alatt a napiszarra vagy a Móricka újságra gondolsz? :D
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ja igen, értem mire gondolsz.
Amit említesz, azzal mindig az a bajom, hogy laikusok írkálnak dolgokat és ebből próbálnak messzemenő következtetéseket levonni.
Ha bárkinek bármi gyanúja van, akkor tessék jelezni az OGYÉI vagy a gyártó felé, ahol ezeket a jelentéseket összegzik, majd statisztikailag elemzik, hogy szignifikáns eltérés van-e az oltott és oltatlan népesség esetén.
Ez egy tudományosan megalapozott magyarázat.
És mi változik attól, hogy jelenti az OGYÉI-nek és az készít egy statisztikai elemzést? Megjön a menzesze? Vagy feltámad, ha vérrögképződés miatt meghal? Nem az oltással van a baj, hanem annak kiforratlanságával és ebből eredő esetleges mellékhatásaival. Ettől félnek egyesek.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
És mi változik attól, hogy jelenti az OGYÉI-nek és az készít egy statisztikai elemzést?
Ha más nem is, legalább kiderül, hogy köthető-e az adott vakcinához a jelenség vagy sem.

Kitalált történet: reggel bevett a szomszédom két vérnyomáscsökkentőt, délután pedig perforált a vakbele. Szerencsére túlélte, de mindenkinek azt mondta, hogy ne vegye be többé a gyógyszerét, mert vakbél perforációt okoz.
Na ez most vagy igaz, vagy nem. Ha szerinted egy készítmény valamilyen betegtájékoztatóban nem szereplő mellékhatást okoz, akkor azt bizony jelenteni kell. Ezután szakértők (statisztikusok, orvosok, biológusok, stb.) elemzik a bejövő jelzéseket, majd ezek alapján eldöntik, hogy van-e összefüggés a két dolog között. Ha igen, akkor bővül a betegtájékoztatóban szereplő mellékhatások listája. Ez egy viszonylag megszokott dolog, sok mellékhatás a fázis IV során kerül elő.
Megjön a menzesze?
Egyelőre nem bizonyított a jelenség. Az Európai Gyógyszerügynökség legutóbbi jelentése szerint nem talált összefüggést a vakcináció és a menstruációs problémák között.
Vagy feltámad, ha vérrögképződés miatt meghal?
Sajnos nem. De vérrögképződéshez nem muszáj egy vakcinát beadatni, sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki mondjuk dohányzás, öröklött hajlam vaaaagy a covid következményeként.
Lássuk be, nem túl valószínű, hogy bárki pont emiatt kapna trombózist. Április 3-i adatok szerint Nagy-Britanniában 18.000.000 oltottból 7 halt meg CVST miatt..
Nem az oltással van a baj, hanem annak kiforratlanságával és ebből eredő esetleges mellékhatásaival. Ettől félnek egyesek.
Ezeket az oltásokat nagyságrendekkel nagyobb csoportokon tesztelték a klinikai kísérletek során, mint ahogy az lenni szokott.
Gyorsan készült el? Igen, mert nem voltak hátráltató tényezők. Ettől még minden előírt tesztet teljesítettek, ellenkező esetben nem lehetett volna felhasználni őket.
Lehet félni tőle, de amikor én találkozom ilyen emberekkel, mindig megkérdezem tőlük, hogy a fertőzéstől és a kialakult betegség esetleges következményeitől nem félnek? Én személy szerint ettől jobban tartottam/tartok, mint attól, hogy az oltás miatt valami bajom lenne.

Egy személyes példa, áprilisban egyik nap felhívott a háziorvosom, hogy másnap kaphatok AstraZeneca-t. Kértem egy perc gondolkodási időt. Végigzongoráztam magamban, hogy mi a valószínűbb: az hogy trombózist kapok az oltás miatt, vagy az hogy megfertőződök és potenciálisan lesz egy poszt-covid problémám? Arra jutottam, hogy nagyságrendekkel biztonságosabb azonnal beoltatni magam, mint várni egy másik lehetőségre, esetleg megpróbálni kihúzni oltás nélkül. (Mondjuk nekem könnyű volt a dolog, elvégre erről szól a munkám. Egy laikust sokkal könnyebben összezavarhat a médiából ömlő rengeteg információ.)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Voltmár?

297022.640.jpg


 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Biztosan Covid osztályon voltál?
Mert szerintem a pszichiátria esélyesebb.
Covid osztályra csak pozitív teszttel kerülhetsz.
Ha nincs ilyened, akkor max. intermedierre, vagy "zöld"-re...
Jót röhögtem rajtad, de többre nem is számítottam tőled. :p Hoztad a szintedet. Egyébként volt olyan akkoriban akit szintén így vittek be máshol covid osztályra a rokonai tiltakozása könyörgése ellenére. Kezdetben két negatív PCR tesztje is volt. Akkor látták utoljára élve az illetőt a rokonai. Vicces ez is, mi ?

A pszihiátriára téged kellett volna bevinni már régen !!! Ez viszont nagy hiba volt hogy nem tették meg eddig. De talán majd javítják. :p:D

Ha neked is közöd lenne a covid védekezéshez az valódi katasztrófa lenne az országnak.

Itt tudok olyanról is állami vezető beosztásúról közvetlen a munkatársaitól, akit csak egy napra vittek be, másnap halott volt. (majdnem 1 éve volt) Összesen nem volt 48 óra az első tünetektől a haláláig. De a barátom is nagyon gyorsan meghalt, hiába volt egészségügyis a felesége. Ketten haltak meg a munkatársával, másik kettőt sikerült megmenteni nagy erőfeszítésekkel.

Szép mese amit írtál, csak ez rám nem
igaz ! :) Mesélj még ilyeneket "Andersen" kérlek ! Ne kímêlj ! :p Na ezért nem írok ide már régen, mert itt nem te vagy az egyetlen "világ esze". (a legélesebb kés a fiókban :)) Sajnálom a többieket de ők jobban bírják az ilyen "szellemi agymenők" terhelést. Én belefáradtam.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ha más nem is, legalább kiderül, hogy köthető-e az adott vakcinához a jelenség vagy sem.
Ez rendben is van, és hasznos is.
Ha szerinted egy készítmény valamilyen betegtájékoztatóban nem szereplő mellékhatást okoz, akkor azt bizony jelenteni kell. Ezután szakértők (statisztikusok, orvosok, biológusok, stb.) elemzik a bejövő jelzéseket, majd ezek alapján eldöntik, hogy van-e összefüggés a két dolog között. Ha igen, akkor bővül a betegtájékoztatóban szereplő mellékhatások listája. Ez egy viszonylag megszokott dolog, sok mellékhatás a fázis IV során kerül elő.
Ok. Jelentjük a háziorvosnak, az vagy tovább adja vagy sem, ellenőrizni nem tudom és nem is venné jól ki magát nála. De, tegyük fel, hogy tovább megy az infó, és felveszik az esetet az 1:10000 esetben okozott mellékhatások közé. Megjelentetik a betegtájékoztatón, igaz? Miért is? Egyrészt, hogy a kedves páciens eldönthesse, hogy akarja-e azt a a gyógyszert amitől mondjuk vastagbélrák is kialakulhat, vagy sem. Másrészt, hogy a gyártó ezzel kizárhassa a felelőségét (persze csak abban az esetben ha 1:10000 eset van, és nem 1:1000 beteghez mérten). Vagyis, egyfelől segíti a betegtájékoztató a döntésében a beteget, másrészt a gyártó felelősségét határolja be.

Namármost, ezt levetítve a COV-id oltásokra, nem így van. Igaz, hogy még dönthet a kedves Jóskapista bá Erzsijuli né, hogy kéri-e vagy sem a szert, de ha igent mond és bevállalja, és ne add isten valamelyik szövődmény előáll, a gyártó - betegtájékoztatótól függetlenül - nem vállal felelősséget. Miért is nem vállalja a gyártó a felelősséget, ha (hogy téged idézzelek) "nagyságrendekkel nagyobb csoportokon tesztelték a klinikai kísérletek során, mint ahogy az lenni szokott". Vagyis ha annyira jól le van tesztelve? Na ez itt az egyik kérdés!

Egy szó mint száz, a betegtájékoztatónak egyelőre annyi szerepe van, hogy annak alapján, aki akarja mérlegelheti, hogy felveszi-e vagy sem az oltást. De ha kötelezővé teszik akkor már ez a szerepe is elvész.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Biztosan Covid osztályon voltál?
Mert szerintem a pszichiátria esélyesebb.
Covid osztályra csak pozitív teszttel kerülhetsz.
Ha nincs ilyened, akkor max. intermedierre, vagy "zöld"-re...
És ahhoz mit szólsz "szobatudós" barátom, hogy itt voltak olyanok is a tavasszal, akik oltás után is belehaltak a covidba. Az egyik sztorit ismerem részletesen, mert közeli ismerős volt. Nem volt egészséges, de nem ágyban fekvő beteg volt. Naponta mászkált. Mondták neki a rokonai, hogy ne menjen be a kórházba, valami nagyon nem sürgős látogatásra volt előjegyzése. Nem hallgatott senkire, a rokonai könyörgésére sem. Mindig ilyen volt, makacs, önfejű, egyébként meg egy életen át a családjával együtt sikeres magánvállalkozó, tehát nem buta ember. Bement. Az élő oltása ellenére (sikeresen letelt az előírt hatóidő) megkapta a covidot és belehalt. Na erre milyen "meséd" van "Andersen" ? "Távdiagnózisban" "ráolvasással" ahogy szoktad ! :rolleyes:
 
  • Szomorú
Reactions: pöcshuszár
T

Törölt tag 4082

Guest
Az élő oltása ellenére (sikeresen letelt az előírt hatóidő) megkapta a covidot és belehalt. Na erre milyen "meséd" van "Andersen" ? "Távdiagnózisban" "ráolvasással" ahogy szoktad ! :rolleyes:
Ugyan kb középiskolás biológia tananyag, de segítek. Nincs 100%os hatékonyságú oltás. Sose volt. Különösen terhelt szervezet esetén, az immunválasz amúgy is késve/gyengébben alakul ki. A védőoltások épp ezért nem úgy működnek, hogy ha beoltanak nyertél, hanem ha be van oltva 10 millióból 9,5 millió ember, akkor még abban az esetben is, ha nálad nem alakult ki a védelem, annak az esélye, hogy elkapd a kórokozót minimális lesz, mivel a kórokozó nem tud terjedni a lakosságon belül. Na most a folyamatos covid oltás elleni hiszti miatt pont ez az un nyájimmunitás nem fog tudni kialakulni. Hiszen jelenleg az oltások hatékonyságát is figyelembe véve minden második ember oltatlan/nem alakult ki a védettség. És mivel a jelenlegi r0 érték alapján egy fertőzött átlag 6 embernek adja át fertőzést, így ugyan a terjedés sebessége lassabb lesz, de még mindig bőven 1 felett marad. Ugyanez 95%os átoltottság esetén még elméleltben sem lesz képes országos járványt okozni (gyakorlatban lokális járványok lazán kialakulnak. Hogy mást ne mondjak: https://www.google.com/amp/s/index....z_oltasellenesseg_miatt_beteg_hateves_fiu/amp
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ugyan kb középiskolás biológia tananyag, de segítek. Nincs 100%os hatékonyságú oltás. Sose volt. Különösen terhelt szervezet esetén, az immunválasz amúgy is késve/gyengébben alakul ki. A védőoltások épp ezért nem úgy működnek, hogy ha beoltanak nyertél, hanem ha be van oltva 10 millióból 9,5 millió ember, akkor még abban az esetben is, ha nálad nem alakult ki a védelem, annak az esélye, hogy elkapd a kórokozót minimális lesz, mivel a kórokozó nem tud terjedni a lakosságon belül. Na most a folyamatos covid oltás elleni hiszti miatt pont ez az un nyájimmunitás nem fog tudni kialakulni. Hiszen jelenleg az oltások hatékonyságát is figyelembe véve minden második ember oltatlan/nem alakult ki a védettség. És mivel a jelenlegi r0 érték alapján egy fertőzött átlag 6 embernek adja át fertőzést, így ugyan a terjedés sebessége lassabb lesz, de még mindig bőven 1 felett marad. Ugyanez 95%os átoltottság esetén még elméleltben sem lesz képes országos járványt okozni (gyakorlatban lokális járványok lazán kialakulnak. Hogy mást ne mondjak: https://www.google.com/amp/s/index....z_oltasellenesseg_miatt_beteg_hateves_fiu/amp
Számomra ez teljesen világos, de itt olyan szobatudósok vannak sokszor akikből csak úgy dől a hülyeség meg a hoax. De ezt te is tudod.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
És ahhoz mit szólsz "szobatudós" barátom, hogy itt voltak olyanok is a tavasszal, akik oltás után is belehaltak a covidba. Az egyik sztorit ismerem részletesen, mert közeli ismerős volt. Nem volt egészséges, de nem ágyban fekvő beteg volt. Naponta mászkált. Mondták neki a rokonai, hogy ne menjen be a kórházba, valami nagyon nem sürgős látogatásra volt előjegyzése. Nem hallgatott senkire, a rokonai könyörgésére sem. Mindig ilyen volt, makacs, önfejű, egyébként meg egy életen át a családjával együtt sikeres magánvállalkozó, tehát nem buta ember. Bement. Az élő oltása ellenére (sikeresen letelt az előírt hatóidő) megkapta a covidot és belehalt. Na erre milyen "meséd" van "Andersen" ? "Távdiagnózisban" "ráolvasással" ahogy szoktad ! :rolleyes:
Igazán szomorú, amikor élő egyenesben követhetjük, amikor valakin elhatalmasodik a személyiségzavar.
Onnan lehet ezt felismerni, hogy összefüggéstelenül, oda nem illően témákban, beszélgetőpartnereket keverve kezd el a terhelt személy össze vissza vagdalkózni.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Filter and Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Igazán szomorú, amikor élő egyenesben követhetjük, amikor valakin elhatalmasodik a személyiségzavar.
Onnan lehet ezt felismerni, hogy összefüggéstelenül, oda nem illően témákban, beszélgetőpartnereket keverve kezd el a terhelt személy össze vissza vagdalkózni.
Tőled nem veszem zokon a beszólást mert sosem voltál normális. A bolondokat meg védeni kell mert kiszolgáltatottak. :D:D:p
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Ok. Jelentjük a háziorvosnak, az vagy tovább adja vagy sem, ellenőrizni nem tudom és nem is venné jól ki magát nála. De, tegyük fel, hogy tovább megy az infó, és felveszik az esetet az 1:10000 esetben okozott mellékhatások közé. Megjelentetik a betegtájékoztatón, igaz? Miért is? Egyrészt, hogy a kedves páciens eldönthesse, hogy akarja-e azt a a gyógyszert amitől mondjuk vastagbélrák is kialakulhat, vagy sem. Másrészt, hogy a gyártó ezzel kizárhassa a felelőségét (persze csak abban az esetben ha 1:10000 eset van, és nem 1:1000 beteghez mérten). Vagyis, egyfelől segíti a betegtájékoztató a döntésében a beteget, másrészt a gyártó felelősségét határolja be.
Igen, ez a célja az egész folyamatnak.
Namármost, ezt levetítve a COV-id oltásokra, nem így van. Igaz, hogy még dönthet a kedves Jóskapista bá Erzsijuli né, hogy kéri-e vagy sem a szert, de ha igent mond és bevállalja, és ne add isten valamelyik szövődmény előáll, a gyártó - betegtájékoztatótól függetlenül - nem vállal felelősséget. Miért is nem vállalja a gyártó a felelősséget, ha (hogy téged idézzelek) "nagyságrendekkel nagyobb csoportokon tesztelték a klinikai kísérletek során, mint ahogy az lenni szokott". Vagyis ha annyira jól le van tesztelve? Na ez itt az egyik kérdés!
Mert a gyógyszeriparban mindig bebiztosítják magukat.
Egyébiránt onnantól, hogy végleges felhasználási engedélyt kap egy készítmény, már minden érintettnek vállalnia kell az esetleges felelősséget.
Egy szó mint száz, a betegtájékoztatónak egyelőre annyi szerepe van, hogy annak alapján, aki akarja mérlegelheti, hogy felveszi-e vagy sem az oltást. De ha kötelezővé teszik akkor már ez a szerepe is elvész.
De onnantól jórészt az államé a felelősség.
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő