1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Jaszeny-osztály (Projekt 885)

Diskurzus a(z) 'Nukleáris meghajtású vadásztengeralattjárók (SSN)' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  A Szeverodvinszk robotrepulogéphordozo. Fegyverzete Kalibr RR vízi és szárazfoldi célok ellen , és Oniks RR hajók ellen.

  3M14
  <img src="http://www.ausairpower.net/V-MF/3M14E-Club-S-LACM-1S.jpg"
   
 2. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Csak nem értem miért nem azt tesztelgetik? Vagyis kell kell az AS képesség de a tendencia azt mutatja, hogy a land-attack képesség nagyon is fontos, ha nem fontosabb. És ezért érdekelne hogy az Onixnak van-e olyan verziója mert ha jól tudom volt róla szó.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Tesztelték azokat is még tavaly osszel. Akkor a Brahmos-ra gondolsz , ott tesztelik a szárazfoldi verziot, Oniksznál nem tudok róla.
   
 4. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Köszi Gacsat....... Én is e véleményen vagyok..... A detektálási távolságon pedig nem azt értettem, hogy a támadó detektál, hanem a támadót detektálják. Ezt a távolságot nem kell megközelíteni. Ha a finomságokat (kiképzés, gyártástechnológia, elektronika) kicsit engedékenyen kezeljük, akkor a Jaszen egy nagyon veszélyes holmi..... bármire.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Mi lehet ez ? :)))
  [​IMG]
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Csak nem két Kalibr vagy Onix?
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Két Oniks kilovése a Szeverodvinszkbol.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Ma jelent meg egy írás a The SundayTimes-ban a Szeverodvinszkrol. Tobb kulfoldi szakérto véleménye szerint az oroszok jelentos elorelépést-fejlodést értek el a TA technologiak kapcsán- írja a brit lap. Zajtalansága miatt észrevehetetlen a világóceánon. Az újság idézett egy egy am. titkosszolgálati forrást is, mely szerint az amerikaik aggodásukat fejezték ki a Yasen osztályú hajo miatt. Szavai szerint az ameriakiak nem ismerik a hajon lévo berendezések-fegyverrendszerek tobb mint felét.
  (ajánlom Kuruc kollégának)
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Tegnapi hír, ma lefordították roviden magyarra
  http://hungarian.ruvr.ru/2014_01_28/A-lathatatlansag-kopenyebe-oltoztetik-az-orosz-tengeralattjarokat/
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ezt megkapják a modernizált oscar 2-sek is?
   
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Ha kész lesz ez a technologia , az éppen modernizácion áteso TA is memegkapják...
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nagyon komolynak hangzik.
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  Nem a tegngóépítés megkezdése a nagy teljesítmény, 9 helyett 900 tengó építésének megkezdése sem nagy szám, mert ahogy odaviszel egy félalkoholista segédmunkást, aki már hegesztett életében 2x és elkezdi beüzemelni a hegesztőjét, akkor már elmondható, hogy igenis elkezdték a gyártást (ha a végeredmény ilyen formában kétséges is). Ami nagy teljesítmény az a tengóépítés végigcsinálása elejétől a végéig, mindezt rövid határidőre, a határidők-, költségkeret-, minőségi követelmények betartásával.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Valoban nem lenne nagy dolog 9 TA építése a SZU idokben, de a mai Oo-ban ez másképp van, Mivel nincsen megfelelo mennyiségu szakképzett munkaero kérdéses, hogy tartani tudják-e a határidot(2020). Ha leszámítom, hogy jovore vízre bocsátják a Kazany-t és Knyaz Vlagyimírt és ott felszabadul valamennyi ember, akkor is kb 3-4 ezer új embert kellene felvenniuk.
  Kérdés honnan szereznek kvalifikált munkaerot.
  Ja és részeges segédmunkásokat nem hiszem, hogy felvesznek.:)
   
 15. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Raadasul a felszini hajo heggesztgetes meg a tengo heggesztgetes is ket kulon mufaj es nem lehet csak ugy odaallitani valakit hogy nosza komam csinald.
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  Úgy látom nem ment át amit mondani akartam. A cikk teljes egészében az építés megkezdéséről szól. Megkezdeni valamit nem nagy dolog, végigcsinálni minden kritériumnak megfelelően (határidő, pénz, minőség) na az a nagy dolog. Pl egy 170 kilós kórosan elhízott személy is meg tudja kezdeni a maraton lefutását, mert biztosan tud futni 10 métert vagy valamennyit, de egy kilóméter után valószínűleg halott lesz ha nem áll le, és még sehol sincs a 42 km-től.
  Számomra az, hogy elkezdték, az közel nem jelent semmit, max az akaratot arra, hogy legyenek tengeralattjáróik és egy nagyrészt végleges tervet arról, amit építeniük kell.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Értem amit írsz. De pont ahhoz, hogy ez minden megvalosuljon emberek kellenek, méghozzá szakképzett, azoknak lakást kell biztosítani...stb,, szóval nem olcsó mulatság. Szerinted nem nagy dolog , hogy 2015-ben egyszerre 11 TA fognak dolgozni, szerintem pedig nagy dolog. Mégegyszer hangsúlyozom nem a SZU-s viszonyok vannak. Nagyon kell dolgoznia a Szevmash humán-eroforrás osztályának a kov. 2 évben. :)
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  2020-ban úgyis kiderül, hogy az n+1 (nyilvános) nagyszabású projektből hányat vittek ténylegesen végbe.
   
 19. hiryu

  hiryu New Member

  9 tengeralattjárót, + 3 Imperial, és egy Executor osztályú csillagrombolót, meg egy fél Halálcsillagot.
  2020-ig természetesen.
  (Azt hittem a pravoszláv naptár szerint még nincs április 1)
   
 20. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem értem, hogy miért rugóztok ennyire ezen a 2020-as dátumot. Addig szól a jelenleg érvényben lévő katonai beruházási időszak. Utána jön a következő, 2027-ig, vagy 28-ig. És ha nem készülnek el 2020-ig? Akkor nem. A lényeg, hogy az építések elkezdődjenek. Ha a hajók már sólyán vannak, akkor be is fogják őket fejezni.
  Persze, komoly esély van rá, hogy csúszások lesznek, amik borítják a következő ciklus terveit is, de a lényeg, hogy elkezdték. Azért elég kevés ország mondhatja el magáról, hogy két év alatt 11 atom tengeralattjáró építését kezdi meg. A munkaerő komoly gondot jelent, sok fog múlni azon, hogy sikerül-e megoldani ezt a problémát.
   

Ezen oldal megosztása