1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kína és az a bizonyos Tu-22M3

Diskurzus a(z) 'Hírek a katonai repülés világából' témában - Phoenix által indítva @ 2013. január 4..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Amúgy a H22est nem vonták ki az oroszok?
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Tu-16 első változata valóban az '50-es években született meg, de Kínában nagyon sokág gyártották a régebbi gépeket is saját maguk kalapálgatva. Az utolsó Q-5-öt pár hónapja adták át, a különféle J-7 változatokat még a '90-es években is gyártották. Sőt, valójában most is, mert az új szuerszonikus iskolagépük is J-7 leszármazott. A H-6 gépeket újabb variánsait tudtommal szintén gyártották a '90-es években sőt, talán még az ezredforduló után is. A konstrukció idős, a gépek azonban annyira nem.

  (A Tu-142 gépek is a Tu-95 örökösei, azonban a SZU-ban meglepően sokáig gyártották ezeket is.)
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Montezuma, ahogy a bombázók fejlődését látom, mintha áthelyeződött volna a súlypont a fegyverzetükre. Ha végigvesszük a hidegháború amerikai fejlesztéseit, látjuk, hogyan fejlődtek mind jobb és potensebb gépekké a bombázóik B-52 (hagyományos támadás) , B-1 (alacsony támadás), B-2 (lopakodó támadás). De itt mintha megállt volna a dolog és ha minden igaz a B-52 túl fogja élni mind a két utódját. Ezt valószínüleg azért lehetséges, mert egyfelől a légvédelmi rendszerek fejlődése sem állt meg és a mai gyakorlat mintha az lenne, hogy addig nem kezdődik el semmilyen komolyabb bombázóhullám míg ez utóbbit ki nem iktatják. Másrészt meg a fegyverzet is fejlődött, mind nagyobb távolságból lehet őket indítani, úgy hogy a horddozóplatform nem repül be a légvédelem zónájába.

  Magyarán a bombázó gyakorlatilag egy hordozóplatform, ami a cél körzetébe szállítja a fegyverzetet és onnan idítja. Erre pedíg bőven elegendő a B-52 is. Nem várja el már senki tőle, hogy szuperszónikus sebeséggel, földközelben törje át az ellenfél légvédelmét és aztán nagyon gyorsan menekülni tudjon az őt üldöző vadászoktól.

  Ebbe a képbe nagyon is beleillik a H-6. Megbízható platform, amit már unalomig ismernek és millió egyszer változtatták, fejlesztették stb.

  A legújjabb változata a H-6K-nak meg állítólag vagy 30%-kal sikerült megnövelni a hatótávolságát. Ha minden igaz már rendszeresítették is.

  http://chinesemilitaryreview.blogspot.ro/2012/02/new-chinese-h-6k-badger-extended-range.html

  Itt meg összegyűjtve a kínai támadó gépek és bombázók

  http://chinese-military-aviation.blogspot.ro/p/attack-aircraft.html

   
   
 4. oroszos

  oroszos New Member

  Amúgy a Pak Da program leállt? Mert az itteni érvek szerint is ésszerűbb lenne. Végülis még náluk is szolgálatba vannak az öreg Medvék. Azok talán még a B-52-nél is idősebbek.
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Monlni, itt egy kicsit tévedsz mind a két esetben:) Még most is gyártják a J-7-et, igaz, nem maguknak, hanem Bangladesnek. A H-6-ot is gyárjták sorozatban, mostanában állhatott szolgálatba a K variáns.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Kína még most is modernizéli a H6osokat:

  Bazmeg, nem tudok linket betenni!

  Szalavjov hajtóműveket kap, és így 3000 km lessz a hatósugara. A H55ös kínai változatából (CJ10A) hatot tud vinni. Ennek 2500 km/ó a sebessége, a hatótávolsága max. 300 km. A szokásos hátsó gépágyú helyére AEW rendszet tesznek. A gépágyú eddig is dipólokat szórt.

  20at építenek belőle.

  http://www.google.hu/imgres?q=D-30KP2&hl=hu&client=ubuntu&hs=Odm&sa=X&tbo=d&channel=fs&biw=1024&bih=680&tbm=isch&tbnid=wo2CPFwn_s7jWM:&imgrefurl=http://junshi.xilu.com/2011/0512/news_343_157653.html&docid=iuF-E29S9-dtRM&imgurl=http://pic2.xilu.com/xilupic/20110512110800176.jpg&w=500&h=327&ei=uvrnUNu2NsrHtAbCi4GYAg&zoom=1&iact=hc&vpx=590&vpy=272&dur=1056&hovh=181&hovw=278&tx=135&ty=100&sig=103566523841123506993&page=1&tbnh=129&tbnw=174&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:8,s:0,i:111

  Fordítsátok le magatoknak.

   

   
   
 7. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @gacsat:

  Még 2009-ben írtunk a dologról:

  http://htka.hu/2009/05/21/kepeken-az-modernizalt-kinai-bombazo/
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nacsak beszúrtam, mert felmerült, hogy elavult-e?.

   
   
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nem kell félteni Ausztrláliát Kínától sőt még lehet örülnének is neki ha megtámadná őket Kína a jövőben .

  http://www.jovonk.info/2013/01/05/ausztralok-harcolnak-sziria-ellen

  Annyira vagányok hogy tőlük jó pár ezer km bárkivel felveszik a harcot .
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Phoenix, lassan a legt0bb Kínai típusismertető ráncfelvarrásra szorúl:)
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_01_05/SZU-35C-promocioja-a-k-nai-piacon/

   
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Terminátor, nem unalmas egy kicsit ez a su-35 eladás?

  SOHA NEM FOGJÁK MEGVENNI!!!

  :DD
   
 13. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ha ez igaz, és ha megkapja Kína és ha sikerül modernizálva rendszerbe állítania, akkor csak egy megoldás kínálkozik. Az amerikai hordozócsoport körüli védett légtér megnövelése és további légvédelmi fegyverzet beiktatása. Én nem aggódom túlságosan a Tupoljev rendszeresítése miatt. A hidegháború utolsó időszakában a NATO kidolgozott standardokkal rendelkezett e bombázók támadásának elhárítására. Ezeket a terveket aktualizálni kell  a mai technikához. Ennyi. India kérdésében pedig, hogy mi ér többet? Egy kölcsön Akula vagy egy ezred Tupoljev, én az Akulára szavaznék.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ok Littlejohn, de mivel nyújt többet ez a gép, mint a H-6? Ismerem a paramétereiket, ne linkeld be. A mai felállásban egy modern légvédelemmel szemban.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Mack: írd már meg azt a cikket a soha meg nem valósuló orosz-kínai üzletekről.
   
 16. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  A TU-22 sek beszerzese egyertelmuen a hadintegereszeti felderites  es csapasmeres teruleten hozna jelentos valtozast.  A DF-21 es ballisztikus raketa hajoelleni valtozata a jozan esz szerint sem iger olyan eredmenyesseget mint ahogy elkezdtek beharangozni. Aktiv, passziv eszkozkkel igen jol lehet ellene vedekezni es nagyon konyen felderitheto az inditasa is.

  A TU-22 a sebessege es szenzorai reven kepes olyan "ijasz" lenni ami nagy sebesseggel betor a BARCAP zonaba ott pontositja a felderitest, indit majd elhuz onnan. Ha legalabb egy ezrednyi ilyen geped van akkor ezt a jatekot  tobb szektorban egyszerre eljatszhatod. Mivel a hatotavolsaga nagy igy eleg izmos reszet a kornyezo vizeknek es szarazfoldnek  lefedheti es jelenthet valos fenyegetest egy CVBG nek.

  A bombazo beszerzese ha nem is "game changer" szituacio de bizony komoly valtozast jelent mivel a H-6 soknal volt lehetoseg arra hogy ne csak a nyilat hanem az ijaszt is leszedjek a BARCAP vadaszai, mig ennel erre nem lesz mod vagy nagysagrendekkel nehezebben.

   

   

   
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Najó, nekiállok rendszerezni a forrásokat és még anyagot gyűjteni, de nem ígérek semmitt:)
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hát ez az, nagy sebességgel betörni a BARCAP zónába...
   
 19. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Roni

   

  "Nem kell félteni Ausztrláliát Kínától sőt még lehet örülnének is neki ha megtámadná őket Kína a jövőben .

  http://www.jovonk.info/2013/01/05/ausztralok-harcolnak-sziria-ellen

  Annyira vagányok hogy tőlük jó pár ezer km bárkivel felveszik a harcot ."

   

  Az ultraliberalis bevandorlasi politika miatt az elmult evtizedekben igen jelentos szamu arab bevandorlo erkezett abbol a tersegbol.  Ezek visszamentek harcolni akkor is amikor pl Sadam raketakkal lotte Izraelt ( es nem az izraeli oldalora ) es vannak koztuk eleg sokan akik most mentek vissza harcolni vagy a kormany vagy a masik oldalra. Ausztralnak ausztralok de nem ugy ahogy azt te gondolnad. 100% vegytiszta arab ment vissza a gyokerei miatt es nem azert mert ausztral.

   
   
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  @kuruc

  A ballisztikus rakéta indításának a felderítése egyáltalán nem könnyű. Dedikált műholdrendszer kell hozzá, ami a Föld egy-egy kis területére érvényes. Kevésbé hatékony az egész Földet lefedő geostaci műholdrendszer. Ahoz, hogy jól lásd az indítást, az indítási zónához képest érintőlegesen kell álljon egy műhold, nem túl magasan. Úgy emléxem, olyan 600 kmen. ahhoz hogy mindig legyen műholdad ebben a pozícióban, 6 műhold szükséges. Az orosz indítási zónákra kihegyezett rendszer csak véletlenszerűen lehet alkalmas erre.

  Az AEGIS már csak a világűrben a horizont fölé emelkedő rakétát észlelheti.
   

Ezen oldal megosztása