1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kínai harckocsik

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Lánc!talp
  Na most ez mind nagyon szép okfejtés, de nem csak az utak megóvása végett van a gumibetét eleve a modern harckocsikon?
  Mert ha a csupa lánc kell, hát kiütik a betéteket, oszt jónapot!
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Álljunk meg egy pillanatra. A gumibetétes lánctalp nem azt jelenti, hogy gumipárnácskák vannak a lánc felületén. A bumibetét arról szól, hogy a lánc belsejében, azokon a tengelyeken, melyeken a lánctagok elfordulnak gumiborítás van. Persze ettől még lehet a lánc felületén is gumipárna, de nem muszáj. Pl. a BMP-nél nincs.
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ja hohy igy ertetted. Hogy a futogorgok vannak gumikoppennyel ellatva nem a lanc belso oldala? Annak szinten karbantartasi oka van valoszinuleg./
   
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem ez nem igy mukodik. Egy fem lanc ki van munkalva bordazva formara igazitva. Teljesen mas mint azok amik gumiparnakkal vannak tervezve. Nagyobb a kulonbseg min5 egy palyagumi es egy offroad gumi kozott. Civil hasonlattal.
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Mimd a feszito mind a futogorgok ha gumiabrocsal vannak ellatva az esertben folosleges a lamc belso oldalat gumirozni. Sokkal masszivabb tartast rogzitest eredmemyez a gorgok gumirozasa /rafeszul a gumi a gorgokre./ mint minden eggyes lanctagot folyamatosan ellenorini es eggyesevel rogziteni eggyesevel lecserelni. /ha nem kompletten az osszes van cserelve hanem csak potolgatva az karbantartasilag egy remalom./plussz ha az eggyik gorgon serul a koppeny akkor az nem erzodik annyira a jarmuvon. De ha minden eggyes gorgonel ver egy serult lanctag mert leszakadt a gumibetet a belso feluleterol az mar rezonancialisan szakaszosan./mindha mimden eggyes gorgobe tolyas lenne de a tolyasmindegyiknel mashogy all./
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Mimdennek vannak elonyei es hatranyai. Mimd a kilso mind a belso felulet gumirozasanak. Nincs egyertelmuen jobb csak a kivant igenyeket elvarasokat jobban kielegito./
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha a gorgoket gumirozzak abroncsal az ritkabban "hibasodik" meg. Ha meghibasodik a javitas tobb fizikai munkat igenyel. Mig ha a lanc belso felet gumirozzak es nem abroncsolnak. Az surubb karbantartast igenyel de ez a karbantartas gyorsabban elvegezheto./kivetel ha komplett lecserelnek minden elemet erre bekebe van ido haboruba meg potolgatnak akik ezt az utat valasztjak./ egyebkent sok mimdent elarul a szamnt alkalmazasi modozatrol.
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egyebkent hogy maradt a botos iranyitas es nem gumi pogacsas futofeluletu lancot kapott mutatja ezen hk tamogato szerepkoret. A panceltest allasban vagy kis sevessegnel torteno nagyaramyu elforgatasa nagyon fontos szamukra. Ergo zomeben allasbol valo cellekuzdesre szantak es a test minelmelobbi ellenseges iranyba valo forditasat is ez miatt alkallmazzak. Konnyuharckocsi... Innet is latszik hogy a kinai szakemberek azert ertik a dolgukat. /europaba mar nem anmyira mert a gumibetet az rettento szukseges anelkul nem is modern egy hk es semmi lanctalpas de ha barmi megkapja az egybol modern lessz./mimdegy hogy a feladarvegrehalytasahoz nincs ra szuksege vagy pont az ellenkezojere lenne szukseg... Nem szamit csak legyen rajta mert attol lessz modern./
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Sokszor érdekelt hogy mit lép majd Kína az armata fejlesztésére .
  Kína új generációs tank koncepciója .Azért nem rossz elképzelés . Jobban tetszik mint az armata :p

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Nemerson likes this.
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mindha lett volna kép egy új futóműről. Mintha valamilyen DE meghajtás lenne. Viszont torony semmi.
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mintha egy továbbfejlesztett változat lenne
   
 13. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ha jól láttom akkor ez Thai féle VT-4 es. Remélem nem tévedek. Egyébként továbbra is azt tartom hogy sokkal jobban jártak a VT-4 el mint az ukrán T-84 el.
  Sokkan kételkednek benne, de szerintem a type-96, -99 es vonal és annak az export változatai VT-2 és VT-4 es viszonylag egy kiforrott konstrukció lett.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hát meg kaptak hozzá műszaki járműveket is, ugyanazon az alvázon. Nem tudom, hogy az okránoknak vannak-e T-84-en egyébb változatok is?
   
 15. boki

  boki Well-Known Member  GL-5 tesztelése
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  A videó kiválóan megmutatja,hogy egy modern kumulatív sugár mennyire nem akar szétesni még akkor sem ha nem zárt térben van.
   
  fishbed, fip7 and ogretankHU like this.
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Meg azt, hogy a kamerák kedvéért a rakétával kicsit a célpont fölé lőttek. Ha lejjebb megy, akkor a sugár eltalálja a páncéltastet. Lehet nem megy át rajta, de valamit tuti rongálni fog. Az, hogy a sugár mennyire megy szét, vagy nem kicsit nehéz megmondani, mert akár így, vakár úgy de valszeg ugyanolyan füstcsíkor eredményez.
  A filmecske legalább két éves és ha jól emlékszem a 2018-as fegyverkiállításukon került bemutatóra az exportváltozat VT-5 tankon.
  Ha nem lassítják, akkor csak ennyi látszik az egészből:
  11:19-nél
   
  alfa74 likes this.
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tévedtem, még régebbi.
  2017
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Füst csak ott van ahol jet is van.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Persze, de azt a füst nem mutatja meg, hogy mennyire van egyben.
   

Ezen oldal megosztása