1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kínai partraszálló hajók

Diskurzus a(z) 'Helikopter-hordozók, dokk-, desszant- és partraszá' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  Inkább a heliket vágják majd vissza és repcsiből több .
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  2019 szptemberéből

  Na az lesz a 076 .A 3-dik is lassan eléri a formáját .
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Kíváncsi vagyok, mikor kezdenek neki. Katapulttal egyelőre nincs tapasztalatuk, megvárják, amíg gyűlik valamennyi a 002-vel, vagy nekivágnak előtte, és majd menet közben alakítanak, finomítanak rajta.
   
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Kicsit reálisabb elképzelés az új 076-os osztályról az infók alapján.

   
  Python, fishbed, Roni and 1 other person like this.
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 7. Roni

  Roni Well-Known Member

 8. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A szögfedélzet ezzel a kialakítással kizárható, elég hosszúnak kell lennie, hogy a kábelt elvétő (vagy kábelszakadást szenvedő) gép átstartolhasson. Nem véletlen, hogy az összes catobar hordozónál a szögfedélzet hossza bőven kiteszi a hajóhossz 2/3-át. 50 000 tonnánál a kínaiak vagy építenek gyakorlatilag egy CdG-t, vagy egyenes marad a fedélzet. Szerintem az utóbbi az esélyesebb.
   
  fishbed and Mackensen like this.
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem is. Meg aztán, mi értelme a szögfedélzetnek, ha nem lehet egyszerre indítani és fogadni gépeket?
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Az, hogy a fedélzetet lehet üzem alatt is tárolásra használni - így meg a felét elfoglalja a felszállás, az egészet meg a leszállás. És megy a párhuzamos üzem.

  Nekem az egészben a svájcibicska elrendezés nem életképes - teljes értékű katapultos/köteles hordozó meg deszanthajó egyben?
  Hol fér el benne akkor többnapi üzemhez elegendő üzemanyag meg fegyverzet? Hát ha a gépeket javítani kell (sima maintenance ide tartozik) azt hol? Ahhoz hangár kell - az meg veszi el a deszanttértől a helyet - elégtelen mennyiségű embert tesz ki a partra. Ráadásul ezek közelebb mennek a parthoz - egy iszonyat értékes hajót kell közel küldened az ellenséghez - mikor az USN is azzal számol, hogy a hordozóik nem nagyon mehetnek közel 500 nm-nél az ellenséghez a megnövekedett fenyegetések miatt. Amikor meg már lehet (le van gyakva a védelem), akkor meg minek rá top gép? Pont, hogy degeszre tömött nagy deszanttér kellene (a CASt meg adja a CVN)...
  Emellett nem lehet rá AWACS madarat tenni - talán drónokat tankernak, de így is flottahordozó segítségére szorul (+kísérő AA rombolók), innentől meg ott vannak, ahol az US NAVY a hülye MARINES oltalmazásával.

  Ha valamit meg lehetett tanulni az elmúlt évtizedek "mindent kiváltó" fejlesztéseiből, azaz, hogy kurva drága és korlátos a végeredmény. Céleszköz kell, külön specializált hordozó és deszanthajó (és emiatt baromság az USMC erőlködése azzal a szar B-vel).
   
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Vagy forditva.Helyből felszálló gép hiányában nincs értelme vadászbombázó gépet rakni a deszanthajóra.
   
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vagy toredeke matroz fog szolgalni rajta egy hordozohoz vagy a regebbi hajokhoz kepest./?/
   
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Type075: 237x43 (szögfedélzet nélkül) / 40 000t

  vs

  Ark Royal: 245x52 / 54 000t
  Clemenceau: 265x51 / 32 750t
  Charles deGaulle: 261x64 / 42 500t
  Vikramaditya: 283x60 / 45 000t

  Igazából nem látom a problémát, +huszonöt méter és okés a szögfedélzet!
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az Amerika osztály is úgy van tervezve, hogy üzemel rajta 6 F-35B. Itt annyi a külömbség, hogy lehetséges, hogy már eleve UCAV-okkal számolnak és nem STVOL gépek lesznek rajta ha lesznek, hanem hagyományos.
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Eleve 6 repülőgépért lehet nem is annyira fontos.
  ????
   
 16. blogen

  blogen Well-Known Member

  20-25 az America alapján.
   
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ja, de az pont addig érte meg, míg az AV-8 féle "elmegy" kategória volt. Most meg van egy állati drága csúcsgép... ráadásul ők sem nagyon tudják mire (lásd már az M-1-eseket is kivonják).

  Ezt honnan veszed?
  Ránézésre szolgál rajta 4-5 típus - ezekhez kellenek pilóták szerelők, fegyveresek, kell alaktrészbázis (egész hajtóművekig bezárólag), kellenek földi kiszolgálók, materiál mozgatók, stb... nem látom át miben lehetne kevesebb. Max a szerelőkből valamennyi, de az is olyan 30%-al kevesebb. Egy air wing a világon mindenhol megkíván egy rakat embert, és többtípusos alkalmazás esetén... eljutunk a flottahordozóhoz megint. De ez meg egy deszanthajó - bokorugrókkal meg tankokkal kéne roskadásig lennie.

  Aminek meg is volt az ára, dolcsiban és képességvisszaesésben is - egy olyan képességért, ami egy magas szintű ellenség ellen is csak so-so. Megy belőle ki a partra egyszerre 2-4 gép jó eséllyel egyszerre? Egy adott térséget tartó ellenség ellen? Az miben elég egy amerikai doktrínában szereplő "túlerő nélkül nem megyünk sehová" elvhez. Mintha a MARINES valami II. VH szerű konflktusra flashelnek (mondták sokszor, ők nem számítanak senkire, mert ők egyedül is hú meg há...), de igazából egy kicsit is komolyabb parti védelem a hullámsírba küldi az összes szarjukat. A NAVY nélkül nem jók semmire (a földön meg az ARMY nélkül), így viszont a kialakított képesség egyszerűen nevetséges egy F-35C winghez képest. Az új MARINES főnöknek ez már leesett, lásd az említett Abrams kivonást....
   
  fishbed likes this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Ezek repülőgép-hordozók, 0 desszant képességgel. A kínaiak vegyesen akarják a kettőt.
   
 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Lényegtelen, mert technikailag rendben lesz a szögfedélzet!
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A hajókon lévő gépeknek csak a hajón lévő tengerészgyalogosok közvetlen légi támogatása a feladatuk, minden mást a hordozókon lévő gépek intéznek, beleértve további légitámogatást is.
   
  Python and Szittya like this.

Ezen oldal megosztása