1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kínai repülőgép-hordozók

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  újabb modul
  [​IMG]
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  Új pletyka szerint 4 Catobar van tervben 12 type 055 és 30 type 052D

  https://www.weibo.com/2961167022/GAFOzFaiw?type=comment

  Azt már tudjuk hogy 2 db 85 ezer tonnás most épül hagyományos meghajtással .
  Majd 2022-től 2 db 100 ezer tonnás nuki meghajtású fog épülni .Utána a két hagyományos után elkezdenek megint két 100 ezer tonnásat építeni így az első kettőt fogják kivonni először és hosszú távon lesz 4 db 100 ezer tonnás nuki hajtásos hordozó.
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Kíváncsi vagyok, hogy vajon Kínában is megvan-e a szokásos, haderőnemek közötti rivalizálás, és ha igen, az mennyire hat ki a döntéshozatalra. A szárazföldiek vajon mennyire fújnak a flottára és a légierőre?
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Kínában nincs katonai professzionalizmus, csak professzionális katonák. A sereget a párt irányítja, politikai szempontok alapján. Nem igazán lehetséges haderőnemi versengés a forrásokért ilyen körülmények között.
   
  Roni likes this.
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Politikai tisztek biztos vannak, ahogy a háttérben a pénzekért is szerintem biztosan megy a csatározás. Az ok, hogy papíron minden haderőnem a hadsereg alatt van, de a pénzek elosztása ott sem egyszerű, az átlag katonától egészen fel a legmagasabb szintig, meglepődnék, ha pl a szárazföldi hadsereg tábornoka néha ne morogna azon, hogy mennyi pénz ömlik a haditengerészethez. Minden haderőnemnél meg kell lenniük a politikailag patyolat tiszta vezető tiszteknek, akik ráhatással vannak a pénzügyminisztérium megfelelő tagjaira. Csak míg pl az USÁ-ban ez részben a nyilvánosság előtt zajlik, addig Kínában zárt ajtók mögött.

  Illetve a másik érdekesség, hogy az átlag katonák, tengerészek, altisztek, tisztek között mekkora lehet a rivalizálás. Már ha van persze, de meglepődnék, ha ez ismeretlen dolog lenne.
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Lehet, hogy van, de messze nem annyira hangsúlyos mint az amerikaiaknál. A haditengerészet főlet a 2008-as válság után kezdett el látványosan fejlődni. Akkor keztek rákapcsolni az afrikai befektetésekre és akkor kezdett el felértékelődni a haditengerészet szerepe.
   
 7. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Az oka egyértelmű, ami érdekes szerintem, hogy hogyan éli ezt meg pl a hadsereg. Ott is bőven vannak fejlesztések, szóval sok okból nincs ok a panaszra, de a hangsúly az elmúlt évtizedben egyértelműen a légierőn és a flottán volt. A kínai katona is ember, a "saját csoportjához húz", csak érdekes szerintem, hogy vannak-e néha pl egyértelműen ilyen okokra visszavezethető, komoly viták, akár baka, akár tábornoki szinten. Abban egyetértek, hogy ez biztosan nem olyan színtű ellentét, mint pl az amerikaiaknál. Vagy akár talán nálunk.
   
  fip7 likes this.
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha volrt is ilyen vita azt a meccset mar leboxoltak. Kb 7-8 evvel ezelott. A fejlesztesi terveik akkor szulettek.

  3 szekciora bonthato 5-3-2 aranyba elosztva. AZ elso korbe a legiero kapott 10/5 ot a masodik korben a haditengereszet harmadik korben a szarazfold. Hogy mikor meik kap 3 vagy 2 reszt mar nem emlekszem igen reg volt./arra se emlekszem mar hogy egy adott kor hany eves ciklus is./ az atomutoero nem volt nyilvanos.
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Megjegyzem a legieronek meg mindig vannak futo programjai amit a legiero korebol lett finanszirozva./ ami fejlesztesek a legiero idejen indultak az abbol a kasszabol megy./a toblet jelentos resze fejlesztes mig a tobblett kissebb resze a beszerzes./
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem tudom, de elég pl nemrég passzoltak át egy teljes dandárt a hadseregtől a haditengerészethez. Ugyebár a hadseregnek is vannak amolyan partraszálló csapatai. Most az egyszerűség kedvéért inkább a haditengerészeti tengerészgyalogosokhoz kerültek. Takás közös hadgyakorlat van. Tudtommal a logisztikát teljesen digitalizálták és egységesítették.
   
 11. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  EW konténeres próbagép a fedélzeten, plusz látszanak a hosszabb fegyverzet szállító liftek ajtajai.



   
  Roni likes this.
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez egy amerikai hordozón van. Az összehasonlítás kedvéért vágták oda. A kétszintes és kisebb parancsnoki híd is amolyan "amerikai hatást" feltételez, meg persze a személyzet szinkódolt ruhái stb. stb. Gondolom egyre több és több dolgot vesznek majd át az amerikaiaktól.
  [​IMG]
   
 13. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Egyértelmű, mindent a legjobbaktól. :)
   
  Roni likes this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az kevés,hogy ugyan úgy néz ki,az elveket kell megértrni az meg másolással nem megy.
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Egy lőszer felvonó elvét nem nehéz megérteni. Abban is biztos vagyok, hogy a nem kevés pénzért felépített, majd újra és újra átépitett beton hordozójukon nem csak a gépek tárolását, mozgatását gyakorolták. Plusz vannak egyéb teszthajó platformjaik, amiken fogalmunk sincs, hogy mi mindent tesztelnek, kísérleteznek. Az egyértelmű, hogy a hordozó üzemeltetés, építés fortélyait a legjobbtól igyekeznek ellesni, nyilván sok idő (és pénz), amíg minden apró darab a helyére kerül. Nem véletlen, hogy az első saját hordozójuk a Kuznyecov módosított testvérhajója lett, pénzük, kapacitásúk lett volna rá, hogy egyből egy 80k tonnás, katapultos hajót építsenek.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Milyen elveket?
   
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Az idő nekik dolgozik, elméletet lefekteték, menetközbeni csiszolgatás van hátra, az figyelemre méltó, hogy megengedhetik maguknak, hogy "gyakorlás", "tapasztalat" céljára építsenek hordozót, addig se teljen feleslegesen az idő, amíg előjönnek majd a nagyágyúval. USA feltétlen előnyben van a 80 éves tapasztalatta, folyamatos éles bevetésekkel, mert a hadgyakorlat, szimuláció, nem ugyanaz.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  A hajóépítés és az üzemeltetés elveit.
   
 19. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Elég komolyan dolgoznak közben a Liaoningen is.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez annyira tág fogalom, hogy szinte értelmezhetettlen. Amit mostanáig tudunk, hogy képesek hajókat építeni és ezeket üzemeltetni is tudják.
   
  gacsat likes this.

Ezen oldal megosztása