1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kínai repülőgép-hordozók

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Lehet a törzsnek egy szelete.
   
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  China launches work on third aircraft carrier, Xinhua says

  China has launched work on building its third aircraft carrier, Xinhua News Agency reported on Sunday.

  In an article published on its WeChat account, Xinhua said that as the nation’s second, and the first domestically designed, carrier has undergone sea trials, a “new-generation carrier” is being constructed at the shipyard as per schedule.

  The article, which was intended to mark the sixth anniversary of the first takeoff and landing by a Chinese fighter on the country’s first carrier CNS Liaoning, does not elaborate on the program of the “new-generation carrier”, which is believed to be the country’s third carrier. But the article is the first official confirmation.

  Chinese weapons enthusiasts and foreign observers have long asserted that China has begun to build its third carrier at China State Shipbuilding Corp’s Jiangnan Shipyard Group in Shanghai, speculating that it will be bigger and mightier than the Liaoning and the second carrier, which is yet to be named.

  A publicity officer at China State Shipbuilding Corp’s headquarters in Beijing refused to comment on the matter.

  Publicity officers of the People’s Liberation Army Navy could not be reached on Monday morning.
   
  Mackensen likes this.
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Akkor ez már hivatalos.
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Először találkozok a CNS megjelöléssel, ez vajon hivatalos, vagy csak ráragadt, mint a KMS a német hajókon?
   
 7. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem nagyon hiszem. Azzal indít a cikk, hogy csúszik, meg gondok és azzal támasztja alá, hogy hivatalosan bejelentették, hogy épül a harmdik. A másik gond a cikkel, hogy WS hajtóműveket emleget, de a hordozófedélzeti gépeken orosz AL-31 van.
  Ezen a ponton abba is hagytam az olvasást.
   
  gacsat, zsolti, svajcibeka and 2 others like this.
 9. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A hajtóműre nem figyeltem, hogy a J-15 pontosan melyiket használja. A többit én Magyarországról nem tudom megítélni. Ezt a 800/1500 órát csak álmodta az író, vagy a J-11-esek WS-10-esei ennyit bírnak?
   
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Sehol nem adtak meg pontos datumot hivatalosan a hajok atadasaba sot eleg titkoltak /keveset szivaroktattak./ az epitest is... Ki lenne az aki leelenorzi hogy memmyit csuszik ha csuszik es ezt milyen megfontolasbol hozna nyilvanossagra ha igy is lenne? Ha lemaradas lenne es be kellene hozni behoznak ebbe biztos vagyok boven van annyi atcsoportosithato vagy szabad kapacitas...
   
 11. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Figyu.... Nem atomfizika. A hordozó egy akkora darab, ami nem eldugható, a műhold simán megtalálja. Innentől meg van a kezdő és a befejező dátum a szárazdokkban.
  A csúszás akár simán benne lehet, mert a hordozós harci kötelék kiépítése nem egyszerű. A csúszásban (momdjuk) nem-annyira hiszek, mert az lehet követni egy ponton (már mint hogy hogy állnak a saját maguk által kitűzött határidőkkel). Méghozzá a kötelékhez tartozó cirkáló/romboló/fregatt méretű hadihajókkal és a kísérő ellátóhajókkal, azok gyártási, átadási időpontjaikkal. Mivel az első két cirkáló úgy 2019-20 környékére átadásra kerül harci használatra, nagy valószinüséggal addigra az első hordozó a tényleges harci kiképzési, rendszeresítési fázisba kerül. A csoprthoz való romboló és fregatt egységek már hadrafoghatóak. Ahol a gondot érzem, s ezt a cikk is próbálja taglalni, hogy milyen technika lesz a fedélzetükön. A fedélzeti klón Szu 27-ről többször lehetett olvasni, hogy nem elégedettek vele. Az esetleges saját cucc (nem koppintott orosz/ukrán) meg még itt sem tart.
   
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  J-31-re tippelnék aminek voltak jelei is
  Alig pár hónapja linkeltem ezeket
  Persze bevallom hogy a j-31 program eléggé döglöttnek tűnik nekem  [​IMG]


  Haditengerészet zászlaja

  [​IMG]
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Abból amit mi látunk semmi nem utal csúszásra.
   
 14. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol a hajoepitesnel a modern vilagba pont hogy kevesebbet tud barki egy hajo kesszenletenek fazisarol mint regen. Hala a blokkos epitesnek. Nem lehet tudni hany blokk van hangar alatt es hany a szabad egen ahogy azt se lehet tudni hogy egy blokk memnyire van kesszen? Ma mar nem kell megvarni pl a hajo test elkeszuleset hogy erdemi belos munka tortenjen. Egy blokkot 90% kesszenleti szintre be lehet akar rendezni beepites elott... Ilyeneket muholdrol nem latni...
   
 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nekem korántsem tünik döglötnek.Kijött elösször egy demonstrátor változat,mint ahogy az F35 első elgondolása még kacsaszárnyú technologiai kisérletnek.Most tartanak az YF változatnál,és amit belinkeltél,alighanem az lesz a sorozatgyártható modell.
   
  gacsat likes this.
 16. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ez így azért elég leegyszerüsítés.....
  A blokkos építést az Amcsik bevezették már a 80-as évek közepétől/végétől (talán a 3. Nimitz hordozó után), így elég pontosan meg tudják jósolni, hogy amint egy ilyen csájníz hordozó kicsusszan a szárazdokkból, akkor kb mennyi lehet hátra. Ezért írtam, hogy elég jól prognosztizálható az elkészülés.
  Ami hibádzik, az hogy egy ilyen kötelék( hordozó, 4-8db cirkáló-romboló és fregatt, dedikált ellátó hajó(k), és legkivált a hajófedélzeti repülő csoport) mikorra áll össze bevethető harci alakzattá, abban már sokkal több a bizonytalanság. De itt is lehet a hirszerzés adataira támaszkodni, mert az látható hogy hányszor és milyen kötelékkel futnak ki a cuccok, éppen mit gyakorolnak (gépek, helikopterek indítása, kötelék manőverek, stb)
  Szóval ez sem atomfizika, csak össze kell gerebjézni a meglévő adatokat megfigyeléseket.....
   
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az odensei hajogyarba lejartam par hetet nezelodni meg anno amikor melo miatt voltam odensebe. Ott en azt lattam hogy a blokkos epitesnek hala nem megjosolhato egy hajo gyartasi ideje pillanatkep alapjan... Volt olyan hajo amit valami 2 het alatt osszeraktak blokkokbol csak hoztak sorrba uszajon a blokkokat. Mig a mellette allo szinten blokkos felepitesu hajo mar joval ez a hajo geri cfektetese elott epul es meg joval utanna is. Ja es ugyan azon hajocsalad ket hajojai voltak... /az egyiknel gondolom raeros volt a hatarido mig a masiknal nem vagy kitudja.../ de en azt lattam hogy ez nem ilyen egyszeru hogy ranezek es megjoslom mikor lesz kessz.... Amugy is nem a hajotest epitese az igazan idoigenyes hanem ami benne van... Ugye egy blokkot jobb elorre felgepeszni berendezni meg beepites elott mint beepites utan km eket utaztatni a szukos helyeken a berendezeseket... Arrol nem is beszelve hogy igy tobb ember fer hozza.... Ha lelennenek maradva felvennenek meg par brigafot es nekiallnanak par uj blokknak.... Ilyen egyszeru ez viszont...
   
 19. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Tényleg az USA adóságának 5%-a náluk van, ezzel biztosan térdre kényszerítik a gonosz Amerikát a jó kínaiak! A sok saját értéktelen papirjaik mellett biztosan azt fogják eldobni ami mindig fizet, ugye?
   
 20. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem írtam ilyet, honnan veszed, hogy értéktelen a kínai jegybank eszközei? 2008-as válságkor, nem is tudom ki ment a gazdihoz, hogy megköszönje, a FED papírok vásárlását? Kína nélkül, teljesen más lefolyása lett volna ennek a válságnak, a globalizált világban az ő GDP bővülése támasztotta a jegybanki pénzhegyeket, de már ezt leírtam többször is.
   

Ezen oldal megosztása