1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kínai repülőgép-hordozók

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member


  Ttényleg :eek::eek: 40 valahányadik oldalról kotortam elő innen az oldalról :DÉs a cikk író innen nyúlta le :D:D
  Hát ez bexarás :cool:
   
  endre, fip7, honved and 1 other person like this.
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hehe :D
   
  Roni likes this.
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  Úgy tűnik bővül a jiangnan hajó gyár
  Akkor a modulok építése még gyorsabb lesz? :cool:

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ezt figyeljétek ! A fenti kibővült hajó gyár 2019-júnisusában :D


  [​IMG]
   
  Szittya likes this.
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ahogy látom a FB-re is kitették. Valaki kéne szóljon nekik, hogy legalább írják oda, hogy egyelőre ez csak egy PS elképzelés, hogy valahogy így fog kinézni.
   
  endre, fip7 and Pocok75 like this.
 6. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ha az 5. és azutániak zöld utat kapnak, Japán viharos sebességgel módosítja az alkotmányát és nekikezd a CATOBAR hordozók építésének.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Még tegnap odaírta valaki, hogy kamu...
   
  honved likes this.
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem úgy van, hogy az Izumo-kat átépítik, hogy F-35B-ket is tudjanak róluk üzemeltetni? Nem hiszem, hogy CATOBAR-t akarnának, akkor inkább még pár Izumo. Olcsóbb, védelemre elég és a róla üzemelő 12 F-35B így is overkill lenne a kínai gépek ellen.
   
  fip7 likes this.
 9. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  De, az Izumon már dolgoznak. 2030 körülre viszont Kínának is lesz stealth hordozós gépe.
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Az egész Japán hordozó történet a fenyegetettség növekedése, és az azzal összefüggő politikai változás lenyomata. Japán ugye a II.VH-ban nyújtott teljesítménye után nem volt népszerű a nyugati haderőknél, így megkapták az alkotmányt, tele megkötésekkel. Max hadi kiadások megszabása, semmi hordozó, stb.... HH alatt el is ment, azt az USSR meg az USA megvívta, őket úgyis a helyi egyensúly érdekelte (a kínai atom zavarta csak őket, de az egy másik sztori).

  Aztán a HH véget ért, kezdett a pénz beszélni, az USA hegemónia pedig lazított pár dolgon számukra. Először megépíthették a lapos fedélzetes cirkálókat, heliknek - tengók ellen, kihangsúlyozva repcsi nem lesz rajta. Repüzem ygakorlásra hajót tökéletes volt.
  Aztán megjöttek az Izumók - és vártak. Várták, hogy Kína elég erős legyen, hogy az USA a kényszer hatására engedje, hogy repcsiket is pakolhassanak rá, addig helikkel játszották a tengóelhárító szerepkört. Itt tartunk most - F-35B megy a fedélzetre, mindenki happy e pontig.

  A baj ott van, hogy ezek a hajók közepes hordozók, vagy ahogy én hívom, kisegítő hordozók. Mivel sem tisztességes AWACS, sem tanker, sem pedig elegendő harci gép nincs rajtuk egyidejű flottavédelemre (BARCAP jellegű feladatok) és támadó műveletekre, önállóan nem képesek egy felkészül ellenféllel szemben eredményesen fellépni. Kell melléjük flottahordozó - ezt most az USN biztosítja, okkal szerették, hogy egy mindíg náluk parkolt. Azokkal a harcértékül hatványozottan növekszik.

  A jövőben viszont a kínai hordozókon is lesz E-2D másolat AWACS feladatra, nagyteljesítmányű vadászok, melyek nagy teherrel képesek felszállni az EMLAS segítségével valamint tankerek - na innentől pedig hátrányban vannak. Csakhogy ezek még nem realizálódtak - a jelenlegi 4 hajót a sajátjaik és a 7.flotta simán countereli.

  HA viszont az 5.+ hajó realizálódik, na onnantól borul a balance, és szükségük van nekik is CATOBAR-ra - szigetországként alap, élet-halál kérdése a nyitott tengeri útvonalak, ahhoz meg hordozó kell. Mivel pedig a saját 6.th gen. gépüket is rápakolhatják már egy ilyen hajóra (és nem kell megnyomorítani Rafale mintára egy kis szar fedélzet miatt), egyben annak a helyzetét is javítják, mert nő a megrendelésállomány (és az F-35C-vel szemben az légifölényre optimalizált gép lesz, akár az NGAD).

  A miniszterelnökük pár hónapja kezdte el pedzegetni az alkotmánymódosítás gyorsítását, pont emiatt. Reagálniuk kell és a gazdaságuk van olyan erős, hogy röhögve megtehetik. Csak a II. Vh-s örökséget, a fékező alkotmányt kell ledobni, az USA pedig nagyon rá van szorulva a segítségükre, ahogy csökken a power gap.
   
  misinator, gacsat, fip7 and 8 others like this.
 11. Heim

  Heim Well-Known Member

  Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy tudom, hogy nem igen kellett az USA engedélyére várni, sőt.. A saját kezüket tartották megkötve, amikor már nem is lett volna rá szükség. Az USA már réges régen, nem csak, hogy engedte volna, de kifejezetten kérte a japánokat, hogy költsenek többet a hadseregre, elsősorban a flottára, viszont ők ezt következetesen elutasították. Majd egy nagyon lassú fordulat következett be valamikor a HH után, a pontos kezdetét nem tudom, nem is merem megtippelni...
   
  blogen and honved like this.
 12. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ez megint egy érdekes dolog - a látszat valóban ez volt, de...
  Az USA kőkeményen fellépett (kényszerített fellépésre) minden nacionalista törekvés ellen az országban, a "Japán militarizmus" újjáéledése ellen. Márpedig a fent említetteket a nacionalisták favorizálták, mint Abe.
  Amit az USA régen valójában akart a növeléssel, azt Japán nem akarta. Olyan eszközök megvételét és olyan beruházásokat (pl. kikötők bővítése nekik), amelyek nem illettek a japán tervekbe, az USA érdekeit segítették volna, így jól kommunikálva ("mekkora békeszerető nép vagyunk") ellenálltak. Ők hordozókat akartak (szigetország), meg saját repülőipart (lásd a kikényszerített F-2....), nem az USA ipart támogatni és a felvonulási területeit lekövezni...
   
  gacsat, fishbed and Heim like this.
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az első catobar lesz a kényszer, nem a harmadik! Az ugrósáncost úgy-ahogy ellensúlyozza a vstol ladik, de a catobar szuperhorhozót csak a saját kategóriája.
   
  gacsat likes this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezek a kis hordozók jóval olcsóbbak mint egy szupefhordozó,sinán rakhatsz 2-3 darabot oda ahová 1 szuperhordozó menne.
   
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

 16. Roni

  Roni Well-Known Member

 17. emel

  emel Well-Known Member

  Így igaz, csak ettől még a méretük miatt se AWACS se tankergép nem fér rájuk.
   
  endre, gacsat and Rotten878 like this.
 18. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az Osprey-t tervezik mindkét feladatra. Az utántöltést már tesztelték is, az AWACS verzió még csak papíron létezik.
  De az amerikai új doktrina szerint hordozó groupok lesznek, amibe 2 LHA mellett mindig lesz egy CVN. Az LHA-k fognak az ellenség arcába menni, míg a CVN-ek hátulról támogatják őket.
  Hosszútávon, meg úgy is mindkét feladatot UAV-k fogják intézni.
   
 19. Roni

  Roni Well-Known Member

 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Náluk nincsenek szegény négerek. Honnan vesznek elég tengerészt? Lassan egyáltalán nem lesznek fiatalok.
   

Ezen oldal megosztása