1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Könyvespolc

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2017. február 6..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Az én gyerekkoromban kifejezetten komol dolog volt,ez az ürbetelepitett naelemtábladolog.Viszont a könyv inkább az amik vágyálmairol szol.Amolan ami jo a GM-nek,az jó mindenkinek tipusú felfogásban.Aztánmeg megintccsak kiderül,hogy még amerikának sem jó a tervezet,nemhogy a világnak
   
  molnibalage likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ajándékba kaptam.

  Köszi.
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én sajna pénzt adtam az egyik könyvéért és akkor már mindenképpen végigolvastam. Egy kifejezés kavargott végig bennem:"wishful thinking". Gondolom minden könyvéből ez sugárzik.
   
 4. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  Ha már egy másik topic_ban felmerült:

  Robert Kershaw: Harckocsizók- A páncélos-hadviselés emberi története

  Érdemes elolvasni!
   
 5. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Valaki olvasta a Máglyatűz a háború peremén-t? Vélemények milyenek? Szabad hozzáférésben sehol nem találom megvenni meg nem tudom, de ha tényleg van olyan jó (értsd reálisnak tűnően szórakoztató) mint a jobb Tom Clancy kötetek akkor megpróbálom megvenni.
   
 6. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Olvasni jobb, de meghallgatni praktikusabb :)

   
  anonim999 and szuvorov like this.
 7. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Végre valaki rajtam kívül is elismeri az Oláhölőt!!! Na mit szoktam ilyenkor mondani? Hát azt, hogy Andy bácsinak nyomja már valaki a kezébe ezt a könyvet és a belőle készült forgatókönyvet! Mekkora kalandfilmet lehetne forgatni belőlle az nem igaz! A Szürke senkiktől ugyanis kevés híján hasba lőttem magam.
  Különben abszolút megbízható forrásból hallottam, hogy a Széchenyi Zsiga meg Horthy Jenő a harmincas évek legelején megbeszélt egy közös vadászatot Maderspach-al valahova az Északi Középhegységbe. A két "úr" felvitette magát a vadászkunyhóhoz majd hazaküldték a sofőrt a kocsival. Maderspachnak sötétedésre kellett volna megérkezni valami 50(!) kilométerről BICIKLIVEL. A Nap lement, Viktor barátunk viszont nem jött meg mert időközben kitört egy hóvihar meg beröfögött mínusz 15-20 fok. A grófkartás meg a barátja erre szépen lelakatolták az ajtót és lefeküdtek a jól befűtött kunyhóba hajcsikálni. Reggel azt látják, hogy esett fél méter hó és amikor ki akarják nyitni az ajtót valami mocorgás támad a pitvaron. Először valami állatra gondoltak aztán kiderült, hogy a Maderspach az. Az történ ugyanis, hogy mivel nem lehetett tekerni hát felkapta a biciklit a hátára és a térdig érő hóban, egy 30 kilós hátizsákkal meg a puskájával megpakolva úgy ügetett fel a hegyre. Amikor viszont azt tapasztalta, hogy a társai már bezárkóztak és alszanak udvariasan nem verte fel őket hanem megalmozott az ajtó előtt és hóvihar ide, mínuszok oda jól kialudta magát. Amikor Horthy Jenő számonkérte, hogy "te oltott vadmarha miért nem rúgtál bele az ajtóba párszor mikor itt benn meleg, jó vacsora, forralt bor és paplanos ágy várt" csak azt mondta a Retyezáton nem szokott ilyen luxushoz meg nem akarta ilyen semmiségért megzavarni az álmukat. Eszméletlen egy alak lehetett!
   
 8. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Nem akarok offolni, de arra várhatsz, hogy ez így működjön. Andy bácsi szíve nem hozzánk húz. Sajnos azonban az akciófilmek forgatási költsége kegyetlen, és nem lesz kisebb a főhős jelentőségétől, több milliárd forintról beszélünk. S ez még csak a pénz. Van hazai filmes kapacitás, de van-e olyan színészi gárda akivel ezt hitelesen le lehet forgatni? Fájó szívvel de erősen kétlem. Bajok vannak a kultúrában, amit alulról de ezekre a sziklaalapokra építkezve kell kijavítani, vagy sokkal inkább helyettesíteni. Örülök, hogy nem nyúlnak piszkos kezükkel ezekhez a felemelő témákhoz a mai kultúra érdemtelenül magasra kúszott emberei.
   
 9. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Hát egy Pappa pia szintű blődli-mődli árából simán ki lehetne hozni ezt a sztorit, mert mi van benne? Pár I.VH utáni gépkocsi és mozdony, némi közelharc meg gyönyörű vad tájak. Statisztéria nem tétel, a ténylegesen jeleneteket 5-6 komolyabb színésszel meg lehet csinálni. A főhős szerepére kit tudnék elképzelni? Talán Tom Hardy-t vagy Russel Crowe-t. És ha egy mód van rá akkor a Mel Gibson rendezze.
   
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  https://tortenelmiportre.blog.hu/2015/01/08/maderspach_viktor_580 én itt hallottam róla először, "az utolsó magyar akcióhős"
   
 11. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Húú én érdekes módon ismertem meg az Oláhölőt. Erdészeti technikumban tanultam Huszton és volt egy aknaszlatinai cimborám. No neki voltak régi, háború előtti Maderspach könyvei (Menekülésem Erdélyből, Oláhok vérnyomában a Fekete tengerig, Medve, stb) amihez úgy jutott hozzá, hogy meghalt valami öreg bácsika akinek rengeteg könyve volt és az özvegy meghívta az Öcsit, hogy válogasson belőlle és fizessen a könyvekért amennyit jónak gondol. A Maderspach kötetek persze a padláson voltak jó alaposan eldugva mert ilyesmit nem volt egészséges a SZU idején olvasgatni meg tartani, na de hát az én cimborámnak is volt orra mert a Szép asszonyok egy gazdag házban, a Lolita és a Dr.Zsivágó mellett az összes Maderspachot is bezsákolta.
   
  gacsat and silurusglanis like this.
 12. Vagyunk még páran akik tisztelik őt.
   
  gacsat and szuvorov like this.
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Nem merem elkiabálni de lehet hogy lesz változás:

  https://www.beol.hu/kultura/hazai-k...agyar-tortenelmi-filmek-uj-aranykora-1404339/
   
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Tuhacsevszki könyve megvolt a szaxervezeti könyvtárban.
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 16. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ha még nem volt akkor ehun e. Ha már vót akkor is. :)

  [​IMG]

  PDF
   
  szuvorov and haubagoi like this.
 17. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Hátha valaki felismeri:

  10+ éve olvastam egy angol nyelvű könyvet amiben 2. világháborús megemlékezések voltak összegyűjtve.

  Amire emlékszek belőle:

  Osztrák Grenadier, aki 41 őszén került a keleti frontra, 42-ben szétverték őket és összevonták több másik alakulattal az övéket, így létrehoztak egy ideiglenes diviziót amit ők csak Volksgrenadier-ként emlegettek, ezzel elkülönítve magukat az frissen frontra került Grenadier-októl, ez 44-től hivatalosan nevükké vált. Végig megmaradtak elit egységnek, csak más szétvert osztrák divíziók emberei kerültek hozzájuk, a háború vége Ausztriában érte. Elég részletesen leírta milyen fegyverekkel harcoltak 44-45-ben, miből mennyit kaptak, lőszert is beleértve. Pl. Panzerfaust a kézzel dobott páncéltörő gránátot váltotta ezért mindenki annyit vitt belőle amennyit elbírt, ellenben Panzerschreck-ből 2 db-ja volt a századnak.

  Szovjet lövész, 42-től harcolt 45-ig, valahol Németországban fejezte be. Kényszersorozott volt, ugyanazzal a PPS-sel fejezte be a háborút amelyikkel elkezdte. Lengyelországtól egy rekvirált szekéren utazott bajtársaival, legféltettebb kincsük volt az azt húzó ló, amikor hiány volt élelmiszerből akkor minden tartalékukat neki adták.
  Az ő szemszögéből a Luftwaffe egészen 45 tavaszáig fölényben volt, nagyon ritka volt az olyan hét amikor nem bombázták őket legalább egyszer.

  Fallschirmjager, megjárta Monte Casino-t, az ottani áldatlan állapotokról és a sz*r német fegyverekről írt. Kar98 messzire jó volt, de közelharcban használhatatlan; MP40 tárjának rugója gyenge volt, rengeteg tapasztalatlan társa halt meg amiatt mert tele töltötte és nem adagolta a lőszert; FG42 golyószórónak kis kapacitású, géppisztolynak túl nagy erejű volt; Thompson-t kedvelte, de ahhoz nehézkesen tudott lőszert szerezni.
   
  antigonosz and notaricon like this.
 18. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  W.E.B Griffin Katonák sorozatát ajánlom mindenkinek.Alapvetően regények,de jó betekintést adnak
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

Ezen oldal megosztása