Ka-50 Black Shark "Hokum A" / Ka-52 Alligator "Hokum B" (Kamov, Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 212
14 107
113
Irán lehet vesz párat !
FnFzJ3bWIAEcb7k
 
 • Hűha
Reactions: LMzek 2.0

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 285
6 149
113
Idén január elején megkapta a hadsereg az első tíz darab Ka-52M-et:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 865
68 038
113
Idén január elején megkapta a hadsereg az első tíz darab Ka-52M-et:
Így van...
A továbbfejlesztett Ka-52M támadó- és felderítő helikopterek első tétele megérkezett az orosz hadseregbe. 10 modernizált forgószárnyast helyeztek át az OF fegyveres erők légi egységeihez.
A harci helikopter modell továbbfejlesztett változatának első sikeres tesztelésére 2022 szeptemberében került sor, ráadásul egy ukrajnai különleges hadművelet harci körülményei között.

A Ka-52M a Ka-52 Alligator harci helikopter modernizált változata. Figyelembe véve az ukrajnai különleges hadművelet körülményei között való felhasználásának tapasztalatait, a Ka-52M rakétarendszereit a Mi-28NM típusú támadóhelikopter fegyverzetével egyesítették, aminek köszönhetően sikerült elérni. a célok körének jelentős növekedését. Ez a modernizált változat maga az NWO-csaták jellemzőinek figyelembevétele alapján jelent meg.

A Ka-52M fejlesztésekor korszerű tervezési megoldásokat alkalmaztak: giroszkóppal stabilizált optoelektronikus rendszert alkalmaztak, amely képes nagy távolságból is észlelni és felismerni a célokat, új kialakítású digitális meghajtót, amely jelentősen növeli a gépágyú célzás pontosságát a tüzeléskor.

Ezenkívül a Ka-52M helikopter legújabb módosítása olyan hálózatközpontú képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a drónokkal, valamint más helikopterekkel és repülőgépekkel való interakciót.

A harcjármű továbbfejlesztett változatának kialakításában az integrált fedélzeti védelmet is továbbfejlesztették, amely képes ellensúlyozni a modern MANPADS összes modelljét.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
4 528
9 219
113
Nem túl jó minőségű felvétel, de állítólag az első, harci körülmények közti katapultálás Ka-52-ből.
snimok_3073.jpggép párból felvéve