1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kalasnyikov variánsok

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Még a sisakokhoz, a kevlárok nem tudom, hogy megfogják-e a karabélyból kilőtt lövedéket de az amcsiban rendszeresítésre kerülő új, ultranagy molekulatömegű polietilénből készült sisak még a puskalövedéket is megfogja elvileg...
  http://www.ceradyne.com/uploads/Brochures/Seamless_Ballistic_Helmet.pdf
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  hangtomito ,joker

  Azt nem nagyon veszitek figyelembe,hogy ember lő a karabéllyal nem gép így az nem megoldás,hogy növelem a sebességet mert, akkor uralhatatlan lesz a fegyver.Lehet itt puska lőszert tüzelő karabélyt is csinálni(mint ahogy csinálta is lásd G3,FN FAL) ami marha nagy energiájú és a páncéltörő lőszere át megy mindenen mint fos a libán csak az úgy szar ahogy van.

  Ott tart a lőszerfejlesztés,hogy a 7mm körüli átmérő a legideálisabb minden szempontot figyelembe véve.

  Amúgy bármilyen hihetetlen de a 6,8SPC és a 43M(7,62-es Kalasnyikov lőszere)nagyon közel áll egymáshoz!Itt a két Wikipediás link ahol van egy táblázat amin szépen össze ehet hasonlítani a kettőt energia lőportöltet és lövedék tömeg szempontjából.
  http://en.wikipedia.org/wiki/6.8_mm_Remington_SPC
  http://en.wikipedia.org/wiki/7.62%C3%9739mm

  Egy kis érdekesség képen az öreg Kalasnyikov világ életében azt mondta,hogy hiba volt áttérni a kisebb kaliberre és lám igaza lett!
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Ára jelenleg nincsen. A Kalasnyikov válllalat egy új AK-12-ért 3 korábbi típust kap a honvédelmi minisztérium fegyverraktáraiban felhalmozott tobb tízmillios darabbol. A korábbi típusokat (tobbnyire AK-74/M) pedig a cég kulfoldon értékesíti.
   
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  wolfram

  Köszi a táblázatot, hasznos adatok vannak benne!

  A sisak valószínűleg Dynema-ból készült. Viszont erős kétségeim vannak afelől, hogy puskalőszert megfog, max. 1000 méterről :)
  Az orosz Specnaznak vannak olyan titán sisakjai amik képesek megállítani egy 5.45 oroszt, vagy egy 5.56 NATO-t viszont csak a hagyományosakat. PCT. lőszert az a sisak sem bírja, és akkor még nem is beszéltünk a nyakra ható erőkről meg a sisak súlyáról.

  A lőszerek tekintetében értem, hogy miért vagy Grendel párti.
  Viszont az én véleményem az, hogy mindent egy dologgal nem lehet leváltani. (USA-ban ez nagy mánia)
  Szerintem a géppuska vagy az orvlövész puska (designated marksman) az igen is legyen puska lőszeres! Én itt a 7.62X54R-t preferálom.
  A karabélyok meg legyenek karabély lőszeresek, itt pedig a kialakítása miatt a 6.8 mm-s SPC-t favorizálom.
  Magánvéleményem az, hogy szerintem egy karabéllyal nem kell 400 méternél messzebb lévő célra lőni, sőt szerintem a mai karabélyok nem is képesek erre. (nem erre való) Hiába van hozzá 6.5 lőszer.

  Viszont jó lenne ha a MH modernizálása kapcsán lenne súlya a kis eszmefuttatásunknak. Így igazából lényegtelen, hogy 6.8 vagy 6.5 :)
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  A jelenlegiek nem fogják meg. Sőt, a 7,62-es bemegy a sisakon, be a fejen is, ki a fejen és ki a sisakból. Habár voltak olyan esetek, amikor bement a sisakon, végigfutott a sisak belső felső részén megvakarva a fejecskéjét és a másik oldalon kiment, hősünk meg maradt összeszart gagyával meg felhorzsolt fejjel, de azért az ilyen mázlira nem bíznám az életem. A sűrűbb anyagból készült sisak jó, főleg ha megfogja a lövedéket, viszont ott a súly egészen biztosan kikészíti a viselőit. Nekem pl snowboarddal volt olyan esésem, hogy a kb fél kilós sisakom azt hittem letépi a fejem a nyakamról, a nyakam meg is rándult rendesen és 5 perc kellett amíg összeszedtem magam a hóban. Ezt egy 5 kilós sisakkal nem szeretném végigcsinálni. Na meg ott lesz a megfogott lövedék esetén a golyó energiája, amit a nyakad fog a fejeddel együtt elnyelni. Kiváncsi leszek mit tudnak összehozni.
   
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

  boki

  Van már új hivatalos weboldala a Kalasnyikov Konszernnek?
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Milyen 5kg-s sisak?
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Olyan ami megvédei a fejecskédet egy arratévedt 7,62-es lövedéktől.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Állítólag most fejlesztenek valami ultrakönnyű de nagyobb védelmű sisakit.Amúgy egy normális sisak nem marad a fejeden mert nagy erő határára a pántok illesztései elengednek és szépen lerepül a fejedről a bili.
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Ez is egy megoldás, meglátjuk mi lesz belőle. De ha abból indulsz ki, hogy a rendszeresített interceptor vagy hogy hívják katonai mellények kb kifogják a 7,62-est, de valami kurva nehezek azok a kerámia betétlapok, akkor a hasonló anyagból készülő sisak sem lesz könnyű.
  Sok érdekes fejlesztés van és volt, ami eleinte ígéretes, aztán valahogy csak nem lesz belőle rendszeresítés. Pár éve láttam ezt a dragonskin nevű mellényt jó cucc volt az is, csak éppkapd szembőla lövést és ne legyen túl meleg, mert akkor elenged a ragasztása :)
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  joker

  Az Interceptor már nem nagyon van rendszerben van viszont helyette más ami 11kg.A linken látható plate-ek voltak az Interceptorban is.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Small_Arms_Protective_Insert
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  Úgyis a plate a lényeg, ha meg fele anyag kell a sisakba, mint a mellénybe, a belső puha borítással együtt úgyis minimum 6 kilónál jársz. Kompromisszumot kell kötni a súly és a védelem között valahol, kicsit olyan mint a harckocsiknál, mert azokból is lehetne olyant építeni, amit nem tudsz átlőni semmilyen mai fegyverrel.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  A sisakok nem kerámiából készülnek mint a plate.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Jelenleg csak új logoja van
  [​IMG]
   
 15. fip7

  fip7 Well-Known Member

  boki

  Köszi. Úgy látszik nem sietik el a dolgot :-S
   
 16. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Dudi, Joker

  Ezt érdemes megnézni a vitátokhoz:
  https://www.youtube.com/watch?v=IC6JAjhwe6E
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért is,kicsit gyenge a kínaim.A nyugati kevlársisakok LEVEL IIIA védettségűek.
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  Látszik is, mert szart sem ér a sisak a mellényhez képest. Ha viszont sisakhoz kifejlesztenének pl 7,62-est kibíró kompozitot, akkor valószínűleg gyártanának belőle táblákat is a mellényekbe.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  <b>Azért ez elég nyomott ár lehet a barátoknak. Köszönöm, és mi mennyiért próbálkozunk a saját AK modernizációnkkal?...
  Nincs több kérdésem. </b>
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Az FSZB 11000 Rubelért vette az AK 103-ast, azaz kb. 70 000 Ft.
  Amit fip7 írt - 88000Ft az rendbe lesz- nem nyomott ár.
   

Ezen oldal megosztása