1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ebben egyetértünk!
  Itt egy kis gondolatjáték, a jog alapja, hogy jogtalanság ne szülhet jogot. Tehát amikor kikiáltották a köztársaságot, majd a népköztársaságot, az ország nem volt szuverén, megszállás alatt volt, jogfosztott állapotban, jogilag jelenleg tehát......
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Közben játékba hoztunk valamit, amit a jelzett időszakban nem: népfelség, ami létrehozott egy szuverén kormányzatot, amit ellentétben a koalíciós időkkel nem fenyegetett külső hatalom és ténylegesen azokat választhattuk akiket csak akartunk és azok alakíthattak kormányt is. Na ez az első szabadon választott országgyűlés az, ami a jogtalanság helyében újra jogot adott, miközben a megszállásból kivonulás lett, aminek a befejződése tulajdonképpen a magyar szabadság helyreállításának a befejezése is egyben.
   
 3. blogen

  blogen Well-Known Member

  Más taknyos kölykök is szartak rá.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Blogen, had kérdezzem meg apád vagy öregapád vagy bárki a családodból volt -e katona,vagy szolgálta -e a hazát, rendszert akármit 45-90 közt? Ha igen velük megbeszélted már az elképzeléseidet? Vajon patkánynak tartod őket is? Mondtad már nekik?
   
  lgabo, fip7, tindalos and 2 others like this.
 5. misinator

  misinator Well-Known Member

  Az állampolgárok igen jelentős része elfogadja az adott társadalmi körülményeket. Legyen szó bármely korról, bármely társadalmi berendezkedésről.
  Amennyiben mindenki ilyen hősiesen állna a vélt vagy való igazához, ahogy Te a fotelből, már konkrétan kihalt volna az emberiség.
  Mi több, ki sem alakult volna, mert Ádám az első "De miért?" kérdése után megölte volna Évát:D

  Az pedig, hogy nem tudod elképzelni, hogy tudott egy egész ország megalkudni az általad kipécézett időszakkal, csak azt mutatja meg, hogy mennyire nem ismered az embert.

  Jó éjt!
   
  tindalos likes this.
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nem tudok róla, igaz apámmal például nem is tartok semmilyen kapcsolat. Ha lett volna ilyen, akkor azzal a családtaggal már semmilyen kapcsolatban nem állnék, miután elmondtam volna neki, hogy micsoda és miért.
   
 7. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  A parancsra szarni kell kisunokám meg a kútba ugrani!
   
  tindalos likes this.
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Itt nem az a kérdés, hogy tízből kilenc miért nem volt aktív ellenálló, hanem az, hogy tizedik miért nem volt, mert azt hiszem ennél jobb arányt még Afganisztán vagy Dél-Vietnám se tudott felmutatni soha!
   
 9. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ha így nézed, azóta sincs legitim parancs!
   
  zeal and szuvorov like this.
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  Az elso (Kovacki) videoban eppen azt magyarazza a fonok, hogy csak 2011-ben nyitottak ujra. Uj eszkozokkel es gepekkel dolgoznak es a minosegbiztositas magas szintje miatt van exportpiacuk.
  Peldat lehetne venni roluk!
   
 11. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Na de itthon meg lett mondva még a ht. iránt érdeklődő "szakemberek" által is, hogy kicsi ország vagyunk, ne fejlesszünk semmit, ne gyártsunk semmit, mert nem éri meg. Persze a 2 milliós nagy Szlovén birodalomban, meg a 7 milliós Szerbiában, akit az utóbbi 20 évben szétbombáztak, területeket csatoltak el, akik állítólag vergődnek az unión kívüliségüktől megéri haditechnikával foglalkozni? Nálunk meg nem?

  (A megéri alatt én személy szerint nem feltétlenül forintosítható, illetve közvetlen nyereséget értek.)
   
  antigonosz, tindalos, tioman and 2 others like this.
 12. beta

  beta Well-Known Member

  A nép csak szóban akarna magyar hadiipart, tenni érte nem tenne semmit. Így nyomás sincs a politikusokon. Akik meg amúgy nem éreznek felelősséget abban, hogy legyen - a lehetőségekhez mérten - magyar hadiipar, így nem is foglalkoznak vele. Ráadásul a jelenlegi kormány kizárólag csak úgy hajlandó vele foglalkozni, ha tud belőle lenyúlni. Hát jó hogy nincs komoly fejlődés. Ami nagyon kevés van, az is csoda hogy van.
   
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mert nem mindenki ellenálló és forradalmár akar lenni. Ugyanúgy ahogy vannak vezetők és vezetettek, és vannak olyan emberek aki nem konfliktust akarnak hanem azt elkerülni. Igen vannak megalkuvók is és vannak olyanok akik árulók is, de azt elvárni, hogy mindenki egy véleményen legyen és mindenki ugyanazon a szemüvegen keresztül nézze a világot finoman szólva is naiv dolog.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mivel gondolom a katonaság intézményét mint olyat csak a fotelből ismered, annyit mondanék, hogy háború esetén a parancsmegtagadás legkisebb jelére a tiszt úr akinek a parancsnoksága alá tartozol azonnal lelőhet, különösebb teketóriázás nélkül. Ugyanúgy a tiszturat is lelőheti/lelövetheti a magasabb rendfokozatú tiszt úr és így tovább. A rendszer úgy van kitalálva, hogy a legöngyilkosabb parancsot is végrehajtsák az érintettek, egyébként nem beszélnénk reguláris hadseregről. Hogy akkor ki, kicsodát árult el az egy dolog, viszont a hadsereg tette a dolgát amire kiképezték, mégpedig végrehajtotta a kapott parancsot. Ezért nem hazaárulózhatsz le egy egész generációt.
  Ami az együttműködést illeti a szovjetekkel, voltak bőven, csak azokat nagyon gyorsan felakasztották vagy internálótáborokba zárták. Mégy olyan piciny ország esetében is mint Magyarország voltak internáló táborok, meg eldugott zugok ahova tömegeket tudtak deportálni.
  A gerillaháborúkkal kapcsolatban mind szép és jó amiket leírsz, de egy gerillamozgalom sem lehet sikeres hosszú távon hátország és befolyásos támogatók nélkül. A kommunizmus éveiben gondoskodtak róla, hogy ilyesmi ne történhessen meg.
  Szóval igen, rengeteg áruló és kollaboráns volt, viszont olyan és akkora erő állt mögöttük, hogy bárkit aki az útjukba állt félresöpörték. Szóval nem nagyon működik, hogy generációnyi embereket árulózól.
   
  fip7 and tindalos like this.
 15. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Nyugi, Mo-on a kifogasok kereseseben vilagelsok vagyunk. Az persze, hogy az osszes kornyezo orszagnak van hadiipara csak tovabbi ekes peldaja a "mindenki hulye csak en vagyok helikopter" hozzaallasnak.
   
  minszk2 and phaidros like this.
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Blogen részéről működik, de ezzel csak a gyerekes gondolkodását és szélsőséges világfelfogását bizonyítja számomra, szar világban élhet mert neki csak fekete és fehér szín létezik. Számára mindenki áruló aki nem úgy gondolkozik ahogy ő maga, nem is tudom honnan ismerős ez a felfogás számomra?! Ja persze, mégiscsak tudom, az ántivilágban is ilyenek uralkodtak, meg ma is vannak közünk hasonlóak...
   
  lgabo, fip7 and tindalos like this.
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Bocs, de itt mindenki áruló. Az 56-os tapasztalat alapján legföljebb a lakosság egy ezreléke nem az. Ez egy döbbenetesen alacsony szám.
   
 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  Miért volt majd az "összes" tiszt hazaáruló ebben az elméleti modelben és ezt te miért fogadod el evidenciának, hogy a legénységre testálnád a haza védelmét és ennek elmaradását az ő esetükben magyaráznád ki! Csak nem lehet ezt kimagyarázni. A probléma az, hogy a hazaárulás legalapvetőbb formája, az ellenséggel kollaborálás kötelezően követendő norma lett Magyarországon és aki ellent mer ennek mondani, mint most én, az a gazember lényegében.
   
 19. ehnaton

  ehnaton Active Member

  Atya úr isten blogen te mi a büdös francot csinálsz nem vagy agyilag èp:((Azonnal pszichológiai vizsgálatot javaslok te beteg vagy:((
   
  lgabo, antigonosz and tindalos like this.
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Itt azért tévedsz, rengetegen harcoltak a "rendszer" ellen, ki ahogy tudott.
  A tiszek fölött is tisztek állnak és felettük is. Épp ezt magyarázom. Katonai pucssot elég nehéz véghezvinni ráadásul úgy, hogy nagyából tisztában vagy milyen sors vár azokra akik szovjet hadifogságba kerülnek.
  Az, hogy Magyarországon kövedendő forma lett azért történt mert kicsináltak mindenkit akinél csak a gyanú legkisebb jele is fennállt. Nem volt hova menned és nem kaptál senkitől sem segítséget. Nem volt hátország.
  Mind mantrázod a magadét, minimális történelmi ismeretek nélkül. Legalább a Tanú című filmet nézd meg, ahol csak azért kivégezhettek, mert levágtad a saját malacodat.
   
  lgabo, vilmoci, fip7 and 1 other person like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása