1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

 1. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Csakafidesz:

  Az Eurostat szerint 2016-ban a román életszínvonal utolérte a magyart
  https://444.hu/2017/06/18/az-eurostat-szerint-2016-ban-a-roman-eletszinvonal-utolerte-a-magyart
   
 2. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Simicska tartotta életben a pártot a 94-es választási beégés után, és 2002-2010 között is.

  Hallottál már vádalkuról? Gondolom Simics gyönyörű anyagokkal rendelkezik ahhoz, hogy megkapja.
   
  Kukorica János and minszk2 like this.
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Szálka meg a gerenda.

  Megmondta Lánczi András is, hogy a Fidesz rendszer lényege az intézményesített korrupció.
   
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Tehát akkor ezzel gyakorlatilag aláírod, hogy amikor a fidesz a közpénzt költi, akkor nem a társadalom/adófizetők érdeke számít, hanem a visszacsorgatás, amit el is várnak, és ez csak a minimum.

  Vagyis a Fidesz egy korrupt párt erre rímelő erkölcsi/szellemi állapotú szavazókkal.
   
  Kukorica János likes this.
 5. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Másfél millió magyar tervezi, hogy a nagyon közeli jövőben külföldre költözzön. Nem véletlenül nehezítik meg számukra a szavazást.
   
  Kukorica János and blogen like this.
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Feltétellel megszavazta volna.

  Előtte a fidesz csak azért nem támogatta a Jobbik hasonló irányultságú (ill. bármiylenegyéb) kezdeményezését, hogy nehogy már a Jobbik akarata győzzön. Jellemből ez hányas?

  Ha a Fidesz és holdudvara le tudottvolan mondani a letelepedési kötvényekből kaszált 100 milliárdokról, akkor ma azalaptörvényben lenen a kvóta tilalma.

  Ha esetleg még korábban a Jobbik javaslatára írják ki a népszavazást, akkor az vélhetően még érvényes is lett volna.

  Szóval az egész dolog a Fidesz önfejűségén és kisstillűségén ment el.
   
  Kukorica János likes this.
 7. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  A térségben 2010 és16 közt itt volt a legalacsonyabb gazdasági növekedés.

  Életszínvonalban már csak a horvátok és a bolgárok vannak mögöttünk.

  https://444.hu/2017/06/18/az-eurostat-szerint-2016-ban-a-roman-eletszinvonal-utolerte-a-magyart
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Az eladónak joga van kedvezménnyel adni az áruját/szolgáltatását. Szolgáltatás esetén ráadásul a szokásos piaci ár is elég gumikategória (lásd repülőjegyek/utazások árai és eltérőek nagyban eltérnek, ha előre megrendeled ill. ha last minute vételről van szó).

  Ráadásul az eladó esetleg visszakeresheti, hogy 2010-ben és 2014-ben mennnyiért adott plakátot mondjuk a Fidesznek.
   
 9. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Schiffer András megint nagyon érdekesen beszél!
   
  Kukorica János and minszk2 like this.
 10. minszk2

  minszk2 Well-Known Member

  Egy komment a 444-ről:
  "Kicsit kíváncsi voltam, így utánanéztem, hogy milyenek a piaci körülmények a szakmám élvonalában (fejlesztő és vezető fejlesztő), más cégek épp hogy csinálják a dolgokat, hátha valamit be tudok építeni a saját csapatba. Mivel perfekt angolul beszélek és munkakeresés szempontjából nem vagyok helyhez kötve, Indiától Budapesten át Kaliforniáig elég sok lehetőséget megnéztem most így a hétvége folyamán.

  A történet nagyon tanulságos, ellenben kiváló példával szolgál arra, hogy miről is beszél ez a cikk, bár a következtetés rossz. IT szektor munkavállalás idehaza vs Nyugat-Európa.

  -----

  A hazai szitu... érdekes. Ha most per pillanat munkát keresnék, itthon kb. nettó 200-500.000 Forintot tudnék elkérni a több, mint egy évtizede folyamatosan épített tudásomért. Kapnám ezt egy sor, lexikális tudást jó eséllyel lekezelően számonkérő teszt után, mindenhol dirigáló, az ipartól 2-8 évvel lemaradt főnökökkel, akik úgyis jobban tudják nálad. A parancsolgató hozzáállás minden egyes helyen visított.

  Na most, hogy biztosra menjek, már a jelentkezésemmel együtt bemutattam pár elég ütős portfólió munkát, amikért egyenként is el tudnék kérni jó pár tízmillió Forintot is, emellett mindegyik gazdagon bemutatja, hogy mire vagyok képes és hogy behatóan alkalmazom a legújabb és leghatékonyabb technológiákat az iparban. Itt azt kerestem, hogy egy hazai cég hogyan keresi/ismeri fel az ígéretes vagy látszólag ígéretes munkaerőt.

  A portfólióban interaktívan be volt mutatva minden, amire kíváncsi lehet az ember, ráadásul pontosan azokkal az eszközökkel volt elkészítve maga a portfólió is, amikkel így állásban is dolgoznom kellene. Ezt szántam egy rendhagyó, egyedi CV-nek, ami kvázi egy cliché one-liner helyett önmaga bemutatja, hogy miért tartom magam különlegesnek és a pozícióra megfelelőnek.

  Az általános válasz az volt, hogy tök jó, csili-vili, tetszik, de tessék szépen elkészíteni egy tisztességes fényképes önéletrajzot, időrendben feltüntetve a tanulmányokat, mert ezt így nem tudjuk értékelni. Természetesen majdnem 2 nap elteltével méltattak válaszra, látszólag nem igazán érdekelte őket, hogy egy nagyon durván hiányszakmáról van szó.

  Költözési támogatásról és távmunkáról a HR-es visszakérdezte, hogy itt mire gondolok. (LOL)

  ...

  Szóval összefoglalva a hazai tapasztalatokat, semmi olyan nem történt, ami bármi újat mondana itt most bárkinek. Semmi meglepő nem volt. A munkáltató a Nagybetűs Főnök, az alkalmazott a kisbetűs droid. Az átlagos felfogás az, hogy a Főnök tesz szívességet a droidnak, amiért munkát ad neki.

  -----

  Na most, hogy megvolt a viszonyítási alap, jöjjön a külföldi lehetőségek átlagos tapasztalata. Nem akarom pazarolni a szót, a középmezőny egy san francisco-i székhelyű állás volt távmunkában, amire 7 perc 49 másodperc után írtak vissza (ottani idő szerint Pénteken hajnali 3-kor), csípőből nettó 3.000.000 fizetést ajánlva (HUF-ban írták meg a választ!!!), heti 40 órában, úgy beosztva ahogy nekem tetszik, +0.1-1% tulajdonrész.

  Mindössze egy rövid beszélgetésre hívtak meg, hogy kicsit be tudjam magam mutatni a csapat előtt, milyen lehet velem dolgozni. Ellenben kérték, hogy írjam össze, milyen feltételeket szabok meg nekik, hogy alkalmazhassanak.

  Általános felfogás az volt, hogy a munkavállaló tesz szívességet a munkáltatónak, amiért ott dolgozik.

  -----

  Na és most ez a szakma állítólag itthon az egyik legmegbecsültebb a munkáltatók részéről.

  Szóval kurvára meg tudom érteni, hogy miért menne valaki külföldre innen. Egyetlen dologban reménykedem, méghozzá hogy időben fel tudok építeni egy akkora céget idehaza, hogy ne legyek kitéve a rendszer gyengeségeinek és a nyugati fizetést meg tudjam adni.

  Apropó, aki itt most a Fidesz-t és/vagy Orbánt szidja, az ugyanúgy része a problémának. Nem ismeri fel, hogy nem az ország olyan a kormány miatt, amilyen, hanem pont fordítva: a kormány olyan az ország miatt, amilyen. És mivel nem ismeri fel a problémát, sosem fogja tudni megoldani, hanem konzerválja."
   
  eadx, 2ndt, fip7 and 7 others like this.
 11. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member


  Basszus amit most így meg osztottál az egybe vág Schiffer András szavaival, Friss média szereplésében pontosan arról beszél hogy 1990!-től 27 éve minden kormány nyíltan vagy sumák módon a külföldi nagytőkét szolgálja ki és a magyar munkaerő béreit igyekszik lenyomni! Ezen rendszerváltó szándékának következménye, hogy a munka vállalót nímandként kell kezelni, így minél alacsonyabban tartva a bérét! Schiffer megjegyzi hazai gazdasági rendszer másik két szereplőjét: a kormányközeli kiválasztottakból kreált milliárdosok, valamint a vergődő KKV. Valóságban hazai gazdaságnak ez a 3 szegmense van! Ez nem egy kormány vagy párt vonal sara hanem 1990-től mindegyik ezt teszi!
  Különbség ezt FIDESZ nyíltabban teszi mint elődei.
  Másik próbál több pórusú gazdasági rendszer kialakítani multik kapcsán. Furcsa lehet de ez is egy pozitív törekvés pl nem csak a német tőkésektől függjön az ország! stb.
   
  zeal and minszk2 like this.
 12. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Kint is dettó. Viszont elvileg ma lesz egy nagy beszélgetésem a próbaidōm végével. Erre nagyon kíváncsi leszek...
   
 13. closed society

  closed society Well-Known Member


  Szerintem ne nevettesd ki magad ilyen baromságokkal.
  Ahogyan közeledik a választás, egyre vadabb dolgokkal próbálkozik az ellenzék, de ez már tényleg a bányászbéka segge alatti szint.

  Jártál te már Romániában? Mondjuk, moldvai falvakban? Ha szeretnéd tudni, milyen volt a középkor, érdemes ellátogatnod oda.

  De hogy konkrétumot is említsek, 2016-ban Romániában 208 euró (kb. 64 ezer forint) volt az átlagnyugdíj, Magyarországon meg 106 ezer forint.
   
  fip7 and Panzerfaust like this.
 14. closed society

  closed society Well-Known Member

  Az azért durva, hogy téged olvasva egyből a bolsevik propagandista, Kálmán Olga érvelése ugrik be.
  Szerintem észre sem veszitek, hogy az eszetlen orbánellenes gyűlölködésetek közepette a liberálisok mellé sodródtatok, és ma már megkülönböztethetetlenek vagytok tőlük. Na, ez az a helyzet, amikor egy politikai közösségről kiderül, hogy nem hazafiak, hanem konjunktúralovagok gyűjtőhelye.

  A Jobbik oda nem illő kérdésekhez kötve zsarolt. Miféle viselkedés az, hogy X-ről szavaznak, de Vona kijelenti, hogy ő akkor támogatja X-et, ha más meg Y-t? Ez nem zsibvásár, nem az isztambuli zsibvásárban van a haverjaival Vona. Felelőtlenül feláldozott egy nemzeti ügyet, hogy büszkén mutogathassa a semmit nem képviselő, csak orbángyűlöletéből élő híveinek, hogy ő most keresztbe tett.
   
 15. closed society

  closed society Well-Known Member

  Hát, nem véletlen. Amióta Vona 180 fokos fordulatot vett, azóta már ezen sem lepődünk meg. És ide kapcsolódik a legújabb gyöngyszem is. A határon túli magyarokat gyalázó álnemzeti Szotyori-Lázár már megint alkotott :D Most éppen a Soros-szervezetekről beszélt elismeréssel. Gratulálok hozzá! :D
  http://pestisracok.hu/vona-keresztf...gas-szinvonalu-potolhatatlan-munkat-vegeznek/

  2014-es választási programfüzetében még ezt a véleményt fogalmazta meg az álcivil szervezetekkel kapcsolatban:

  "Véget vetünk a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján."

  Ezeknél gerinctelenebb patkányok Európában még nem születtek.
   
  bartinieffektus, zeal and Panzerfaust like this.
 16. closed society

  closed society Well-Known Member

  Ne hazudj, Lánczi ilyet nem mondott. A szarházi magyarországi ellenzék forgatta ki a szavait, és magyarázta ezt bele.
   
  zeal and Panzerfaust like this.
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Tényleg nem érted closed society, hogy Orbán egy mocskos nemzetvesztő, hogy a sorosisták már pusztán a kisebb kártékonyságuk okán is megbecsületté váltak hozzá képest!
   
  tarzaan likes this.
 18. closed society

  closed society Well-Known Member


  Mondjál 7 milliót, ha nagyot mondasz, ne szégyelld, már így is rádszakad a mennyezet, annyit hazudozol itt.
  Egy panaszkultúrát tökélyre fejlesztő, örökelégedetlen országban persze, hogy tömegek nyivákolnak, tervezik az elvándorlást, aztán végül innen mennek el arányaiban a legkevesebben. Mert van különbség egy tét nélküli igen/nem válasz, meg egy másik országba költözés között.

  [​IMG]
   
  fip7, laiki, "AZO29" and 1 other person like this.
 19. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  closed society likes this.
 20. closed society

  closed society Well-Known Member

  Elszámoltam magamban 10-ig... Mocskos nemzetvesztő van itt egy pár, gyűjtőnéven ellenzéknek nevezzük őket.
  Orbánt meg sem érdemli ez a kőbunkó ország. Csak mondom, hogy 2010-ben csődben voltunk, most emg itt a 2. legnagyobb a növekedés, az államadósság 7%-ot csökkent, és nem másfélszeresére nőtt, mint az előző 8 évben, a minimálbért jelentősen felemelték, jelentős emelést kaptak az ápolók, orvosok, tanárok, szoc. szféra, kuét,. szféra, állami cégek dolgozói az elmúlt 1 évben.
  És egy hatalmas köszönömmel tartozol azért, hogy az ország még mentes a migrásnhordáktól.

  Majd a sorosi csürhéd teremt itt buzi-, arab- és drogparadicsomot. Majd akkor elégedett lehetsz.
   
  bartinieffektus likes this.

Ezen oldal megosztása