1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

 1. closed society

  closed society Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 2. closed society

  closed society Well-Known Member


  Speciel az egészségügyi béremelések hatására már jóval kevesebb orvos megy el. https://888.hu/article-egyre-tobb-orvos-marad-itthon

  Hogy hanyadszor kell ezt olvasni, hogy uniós pénzből újították fel a kórházat?! És az ajándék? Netán annak az összeg egy részének a visszacsorgatása, amit nyugati cégek kivisznek az országból? Thomas Piketty szerint az utóbbi. http://makronom.mandiner.hu/cikk/20...ogatas_visszajon_thomas_piketty_a_makronomnak
   
  fip7, antigonosz, svajcibeka and 4 others like this.
 3. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Én úgy látom a legnagyobb ÉRTÉK (tőke, befektetés... mindenki nevezze úgy ahogy akarja) Az alkotó, dolgozó Ember, ha öreg ha fiatal.
   
 4. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Kockázattól mentesítette? Konkrétan megzsarolta a magánnyugdíj pénztárakban maradókat, hogy elvesztik a jogosultságot az állami nyugdíjra, ha nem lépnek vissza az államiba! És ezt úgy, hogy korábban akár 30-40 évig fizették a járulékot az állami nyugdíjkasszába! Ezt követően pedig jött egy fekete lyuk, ami benyelte a 3000 milliárdos megtakarításainkat, miközben a beígért egyéni számlák nem valósultak meg, azokra egy fillér sem került! A spekulánsok pedig a Matolcsi vezette Nemzeti Bankban találhatók, ahol a forintosításkor 300 milliárd forint nyereségre tettek szert a devizahitelesek kárára. Majd ezt a pénzt is elnyelte egy fekete lyuk, alapítványok formájában, miközben az elvesztette közpénz jellegét! És ehhez a 300 milliárdhoz jópár, elkeseredésében öngyilkosságot elkövető ember vére tapad!
   
  fishbed likes this.
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ezek korabban itt tetelesen cafolva voltak. Nem irom le megint mert az mar belpol, de a topikban megtalalod.
   
  marton and Matróz Kommandó like this.
 6. melampo

  melampo Well-Known Member

  Azt se lehet megbecsülni, hogy lesz-e a 2020-as évek.
  Minden időben eltolt követelés hazárdjáték. Az ilyen mérvű késleltetett érvényesítés meg egyszerűen komolytalan.
  Az egyetlen használható rendszer, ha lehet egyáltalán ilyet megnevezni az a nyugdíjasok pontrendszer szerinti minősítése és a mindenkori befizetések ezek arányában közöttük való elosztása lenne mindig pontosan kiszámolva hónapról hónapra. Így mindig a valós befizetéseik arányában részesülnének a követelés érvényesítésekori megtermelt javakból, olyan mértékben a mi a kifizetéskori gazdasági állapotnak abban a pillanatban megfelel. Minden megtakarítás annyit ér amennyit a piacra vitelekor kor be tudsz belőle hajtani, érvényesíteni tudsz.
  A fix összegek, meg százalékos nyugdíjemelések mind szemfényvesztés.
   
  blitzkrieg likes this.
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Igazság a cáfolat után igazság marad.A gazság meg törvényesitve is gazság.Régen a nép vagyona volt,és a pártban ülők élvezték.Most nemzet vagyona van,és megint csak a pártban ülők élvezik.Csak ebben a pártban a fiaik ülnek azoknak,kik abban a pártban voltak.Kis ország-egy csöcselék.
   
 8. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Már bocs, de én nem tehetek róla, hogy te a kockázatosabb portfóliót választottad! Én a 3 választható közül középsőt, aminek talán növekedési volt az elnevezése, vagy valami ilyesmi. És elég szép hozam volt rajta akkor, amikor az állam zsarolással vissza léptetett. Egyébként pont te írtad, hogy a gyermektelenektől meg kellene vonni a nyugdíjjat. Hivatalosan én is gyermektelennek számítok, elváltként segítve a gyermekemet, hozzájárulva a felneveléséhez, iskoláztatásához, nélkülözve minden, a hivatalosan is gyermekesként elismerteknek járó kedvezményt. Akkor ki szórakozik, kinek a pénzével?
   
 9. closed society

  closed society Well-Known Member

  Igen, a kockázattól mentesítette, attól hogy valami baromságba befektesse a kezelője, ami aztán veszteséget termeljen. Ezáltal alapjában lehet befolyásolni országok sorsát, és lehet kormányokat buktatni. Mert ha beüt a krach, mindig a kormányokat veszik elő a tömegek.
  Értelmezheted akárhogyan a kormány intézkedését, a nemzet érdekét szolgálta vele. Lehetett nem engedni a "zsarolásnak". De továbbra is fordítva ülsz a lovon: 20 éve meg egyszerűen egy diktátum volt: belépsz a valamelyik manyupba, és kész. Milyen alapon, kinek a felhatalmazására engedték be arra a területre a magáncégeket?

  A forintosításért csak hálásak lehetnek a devizahitelesek, mert az akkor történt meg 265 forinton, amikor rövid idő alatt 265-ről 310 forintra ugrott a svájci frank árfolyama. Ezért amit írtál, az tankönyvi esete annak, hogyan kell egy segítséget csapásként lefesteni. Az MNB több forrásból termelt nyereséget. Érted, nyereséget, mert ha meg veszteséget termel, azt a te és mindnyájunk adójából pótolja ki minden évben a magyar állam. Az alapítványok kapcsán te valamit félreértettél. Azokhoz ugyanis senki sem nyúl hozzá. Az alapítványokból származó profitot költi el bizonyos célokra az MNB.

  És hogy miért lett botrány annak idején abból, hogy az MNB többek között állampapírba fektet? Mert az nagyon nem tetszett ekb-s és hasonló pénzügyi köröknek, hogy önmagunkat finanszírozzuk. Ez az ő magyarországi befolyásuk, zsarolási potenciáljuk további szűkülését eredményezte. :)
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A Magyar,melyik másik?:D
   
 11. Fade

  Fade Well-Known Member

  Az elmúlt 10évben is mindig is hullámzott a kivándorlások száma. Néha több néha kevesebb. Nem mellesleg a pénz már rég nem a probléma hanem már csak az egyik probléma.
  Amikor vki már kivérzett hiába kötözöd be a sebek egy részét tessék lássék. Igen ez korábban elég lett volna. Már nem.

  Nem írtam, hogy ajándék. Ettől még EUs forrásból újítják fel őket.

  Erről is lerítam már 100* a véleményem. Ha vmi MOnak nem éri meg anyagilag, morálisan akárhogy akkor onnan ki kell lépni. btw könnyen telepíthető multik fele tippem szerint egy éven belűl lelépne... dolgozók egy jelentős része nem mellesleg most a gazdaság masszívan termelő, durva adóbevételeket hozó rétegéről beszélünk vagy lenne munkanélküli vagy lelépne.
   
 12. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Az étel csak a legszélsőségesebb példa volt, nyilván arra lenne a legtovább munkaerő. Nem fog elfogyni az ország népessége egyik pillanatról a másikra, de ha senki nem akarna gyereket vállalni, akkor elég gyorsan bekövetkezne, ami meglátszana a munkaerőpiacon is. Persze először csak egyes ágazatokba nem jutna már elég munkás, aztán egyre többe, majd végül a mezőgazdaságba se.

  A mondandója lényege az ozyna, hogy ameddig a társadalom és civilizáció létezik - ez tart már egy ideje - akkor addig a felhalmozott tőke/vagyon bizony megélhetést tud adni. Mert abból lehet szolgáltatásokat vásárolni, amivel kisegíted magad öreg korodra. És ehhez nem tengernyi gyerek kell. Nincs is annál gusztustalanabb, amikor más akarja megmondani, hogy valakinek hány gyereke legyen...

  Pontosabban ameddig van elég nagyszámú termelőerő az öregek eltartására, addig fog tudni megélni a megtakarításából. Ha te a gyereket nem vállalók adóit megszünteted és áthárítod a gyerekesekre szerinted hányan fognak még gyereket vállalni? Még így is alig akarnak az emberek.
  Ez az egész EU problémája, nem mondhatod azt, hogy csak nálunk van így, mert nincs elég pénz. Nyugat-Európában sem szülnek eleget, hiába engedhetnék meg maguknak.

  Remek, csak amíg a fizetésed szar, addig ez nem vígasztal senkit. Vagy, ha éppen állástalan vagy...

  Aki állástalan, az szerintem ne is vállaljon gyereket.
   
 13. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Elég jó cikk. Mégcsak nem is annyira elfogult.
  Amit viszont még mindig nem értek, hogy miért kell állandóan a közmunkásokat szapulni?
  Az újságíró el fog menni utcát takarítani helyette?
  Valószínűleg vannak olyan közmunkások is, akiknek semmi hasznuk sincs, na de mindre ráfogni? Nálunk pl. nagyon is látszik a hasznuk. Tiszta a település, nem nő gaz a mezőn átvezető bicikliutakon, stb.
  Ahol nem szervezik meg rendesen a közmunkásokat, az az önkormányzatok hibája, nem a programé.
   
  vendeg2 likes this.
 14. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Ezek szerint csak az vállaljon gyerekeetet aki 20 évre eĺőre tudja a helyet a munkaerőpiacon?.
   
 15. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Amíg emberiség van, addig vándorlás is van. 1 millió évvel ezelőtt is vándoroltak az emberek, nem csak most.
  Valamint a fejlett országokban is vándorolnak, sőt, pont a leggazdagabb réteg a legmobilisabb mindenhol.
  Persze meg kell próbálni minél lejjebb szorítani az elvándorlást, de megszüntetni sosem lehet. Még Észak-Korea sem tudja, pedig ott taposóaknák vannak a határon.

  Senki sem mondta, hogy nekünk nem jó az EU-tagság. Csak azt írta le immár sokadjára, hogy hülyeség az ellenzékiek dumája, miszerint az EU pénzéből élünk.
  Gondolom neked is van fizetésed. Akkor én mondhatom azt, hogy te egy cég segélyéből élsz?
  Nem, te adod a szellemi vagy fizikai munkaerőd a cégnek, amiért kapsz fizetést. Pont, mint ahogy Magyarország ad többek között felvásárló- és munkaerőpiacot az EU-nak és ezért cserébe kap pénzbeli támogatásokat.
   
  zeal and LMzek like this.
 16. Fade

  Fade Well-Known Member

  Kiemelés tőlem. Én speciel ragaszkodtam a "spekulációhoz" és maradtam és úgy nött 2011->2017 között 90%al a bent lővő nyugdíjmegtakarításom, hogy egyetlen fillért se fizettem azóta be. ;) :p
  2017ben ha jól látom átlagosan 8%+t hoztak magánnyugdíjpénztárak.

  Egyrészt ettől mentette meg lopta meg a FIDESZ, Viktor az embereket.

  Másrészt nem csak ettől a "mentette meg", lopta meg a kormány az emberekt. Az ott lévő nyugdíjmegtakarításokat, pénzt is lenyelte. Az nyugdíjra volt gyűjtve. Nem stadionra.

  Így most 2018ban egyértelműen kijelenthető, hogy az járt jól akitől nem lopták el, (adta oda zsarolás szövegekre...) a magánnyugdíjpénzárát.

  A szoci bekényszerítésről annyit, hogy 98ban lett megszavazva és FIDESZ azonnal meg szüntethette volna 98-02közt Fidesz volt. De akkor még FIDESZ nagy támogatója volt.
   
  ZRÍNYI 20!026 likes this.
 17. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Aki akar dolgozni, az mindig kap munkát. Akinek meg tartósan nincs munkahelye, az ne vállaljon gyereket, mert a gyereknek sem lesz jó, hogy egy olyan családban nő fel.
   
 18. Fade

  Fade Well-Known Member

 19. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  A közmunkások -csökkenő számából- egyre nagyobb azok százaléka akik más munkát nem képesek elvégezni képzettségi, motivációs, fizikai és (finom leszek) szocializációs problémáik miatt.
  Ezek többsége korábban munkanélküli segélyt kapott minden munkavégzés nélkül!

  Mást -ezek a személyek- nem tudnak/akarnak csinálni. Egy részüknek ez a munka is szinte mentő-öv.


  OFF
  A megoldást a szülők "agyon-ütésében" látom.
  De sajnos ez lehetetlen!

  NEM, NEM, nem jogi és erkölcsi következmények miatt: már a szülőknek sem volt agya!!! -> nem lehet "agyon ütni" ( ebben az értelemben :p ) :D


  ON
   
 20. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  2011 és 2017 között válság után, növekedő időszakban. És aki mondjuk 2006-ban kötötte annak is ilyen szép eredménye lenne?
  Egyébként ha mindenki ilyen jó befektetési guru, akkor miért nem fektettek be? Senki sem tiltja, hogy az állami nyugdíjrendszer mellett legyen egy magánmegtakarításotok is.
  A másik meg, hogy mindig lenyúlásról beszéltek. Miért lenyúlás? Te talán nem fogsz nyugdíjat kapni? Sőt, ha elég sokáig élsz, akkor sokkal több nyugdíjat is kaphatsz, mint amennyit befizettél.
   
  zeal and LMzek like this.

Ezen oldal megosztása