1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. magyar_katona

  magyar_katona Active Member

  A semminél több az biztos, az eddigi időszakhoz képest meg hü meg ha, de történelem már bizonyította hogy látszat tevékenységgel és szájjártatással nem lehet megvédeni egy országot. Most egyik szemünk sír a másik nevet a honvédségen, de ez x időn belül (ez lehet néhány év, akár néhány évtized) nagyon vissza fog ütni, és akkor majd leshetünk mint hal a szatyorba hogy mi legyen.
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem azt mondom hogy elég az a fejlesztés ami most van, és hátra kéne dőlni. Ilyet felelős ép eszű ember nem mond. Azt mondom, hogy az irány végre jó. Az emút' huszon akárvalahány évhez képest amikor még az irány is a gyorsított visszafelé volt, tuti jobb. Ez is valami. Figyelni kell, észnél kell lenni, viszont én jelenleg a fordítsunk minden pénzt fegyverekre dolgot nem feltétlen gondolnám helyesnek. Románokon kell legyen a szemünk, de nem kell feltétlen lemásolni őket az eszetlen költésben egyelőre. Ez változhat persze.

  Észnél kell lenni, rózsaszín köd végre lekerült a szemek elől, s ez a lényeg.
   
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ez nem igaz.
  Ma egy apolo fizetese kabe duplaja annak mint amit 8 evvel ezelott keresett. A nem szakkepzetteknel is 50% az emelkedes. eddig. Az orvosok, vagyis konkretabban a rezidensek fizetesemelesevel kezdodott a beremelkedes, de utana jott szepen sorban a tobbi is.
   
  Loken, Kurfürst, gergo55 and 3 others like this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezt örömmel olvasom. Ha jól emlékszem TE szakmabeli vagy, szóval inkább neked hiszek, és nem Beta-nak...
   
 5. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Itt azért halkan megjegyezném, hogy ma plázás eladó (szakmával érettségivel) kap 110-120 között esetleg rájön kis jutalék amivel 150-ig feltornázható.
  A környéken kissebb cégeknél dolgozók érettségi nélkül 80-120 cafeteria nincs.
  Budapest jó nevű szálloda, szakács (érettségizett) minimálbér zsebbe kiegészítve netto 120-ra. Cafetéria nincs.
  Ennek tükrében a 130 kezdő+juttatások + cafeterira nem is rossz.
  Persze jó szakmával vállalkozóként 3x ennyit is lazán meg lehet ma keresni, csak hát ott kell mondjuk 1-2 milla alaptőke a kezdéshez+kidolgozod a beled.
   
  Loken and fip7 like this.
 6. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az alján ezt találtam:
  "Frissítés:

  A Csolnoky Ferenc Kórház szerint a Facebookra kirakott képhez tartozó vélemény és a hozzá írott kommentek megtévesztőek. A dokumentum ugyanis a minden év elején kiadott, a közalkalmazottak törvényben meghatározott átsorolásáról szól, nincs köze az ágazati illetményemelésekhez. A dokumentum január 10-én készült, a visszamenőleges hatályú bérfejlesztést meghatározó Kormányrendelet pedig február 1-jén került kihirdetésre. A főigazgató, Dávid Gyula szerint álhír, hogy a kórházban nem emelkedtek a bérek. A kórházban minden egyes szakdolgozó megkapta a 2017. november 1-től érvényes 12 százalékos illetményemelést, illetve a Kormányrendeletben meghatározott 8 százalékos, január elsejétől visszamenőlegesen érvényes illetményemelésre is sor kerül. A visszamenőleges hatályú, 8 százalékos illetményemelést a rendeletnek megfelelően dolgozóink február 20-ig kézhez kapják."

  Na most akkor mi van? Én maradok annál a verziónál, hogy inkább a Honvéd Kórházban dolgozó ismerősnek hiszek, mint a 444-nek. El tudom hinni ettől függetlenül hogy néhány esetben előfordult olyan akinek valóban nem nőtt a bére, de azért mert őt már előtte is eltérítették felfelé, tehát kb. a többiekét akik még szarabbul álltak, azokét rendezték hozzá.

  Nem értem hogy miért akarják néhányan azt bebizonyítani, hogy ez rossz ami történt, mikor én párhuzamba rakva a dolgokat tényleg azt látom, hogy most sem tökéletes semmi, de azzal összevetve ami előtte volt, ÉGETŐ a kontraszt.
   
  Loken, fip7 and zeal like this.
 8. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  A dupla akkora fizu az illuzio. BTW soha nem atlagot kell nezni, hanem mediant.
   
 9. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Plusz tedd hozza a magyar atlagkeresethez viszonyulast, ha mar atlag (bar az is csaloka).
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  2ndt, azt nem értem mit akarsz ebből kihozni? Mert ha azt hogy a kurva anyját a jelenlegi kormánynak, azért hogy nem emelt annyit amennyit/vagy úgy mint szerinted kéne, és mennyivel szarabbak mint azok akik SEMMIT, tehát még ennyit sem emeltek, akkor nem értünk egyet ebben a témában.
   
  Kurfürst and Matróz Kommandó like this.
 11. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Semmit, csak a "dupla" fizetest helyeztem kontextusba. Mult heten voltam SZTK-ban, total orvoshiany (szinte mindenutt, ok mondtak), lehalo szamitogepes rendszer, brutalis varakozasi ido, hadd ne soroljam. Nyilvan orulok annak, hogy a kormany emelt, csak hat lof@sz, ha ettol semmi nem valtozik. A mentosok sem veletlen tuntettek. Egyebkent van mentos a forumon, kivancsi vagyok, hogyan latja.
   
  zsolti likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nyilván nem elég, így értelek, és így egyet is értünk. Több kéne, főleg hogy jelenleg a kormányzati szervek, közszolgálatot/feladatot, hon/rendvédelmet ellátó szervezetek brutális módon nagy munkaerőelszívással fognak nem is olyan soká találkozni a versenyszféra megerősödése, és a globális munkaerőhiány miatt, ha nem reagálják le gyorsan a helyzetet.
  Lépni kell.
   
  2ndt likes this.
 13. Robur

  Robur Well-Known Member

  Megakartál tanulni cigányul? :)
   
 14. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Legkisebb energiabefektetessel szeretett volna plusz penzt:)
   
  antigonosz likes this.
 15. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ahogy a szomszédom mondta "Magyarországon két ember van megelégedve a fizetésével, te az enyémmel és én a tiéddel!"
   
 16. Robur

  Robur Well-Known Member

  Valamiért az egyetemisták körében is az eszperantó meg a lovári a legnépszerűbb. Nem is értem miért?
   
  2ndt likes this.
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Pedig az eszperantó az nagyon jó közös nyelv lehetne, hiszen senkinek sem anyanyelve mindenki csak megtanulhatja, így senki sem lehetne "nyelvi fölényben" másokkal szemben - csak sajnos nincs semmiféle szaknyelvi szókincse!!
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Erre forrás? Én még nem találkoztam olyannal, aki valaha is tanult volna ilyet. Pedig van olyan bölcsész barátom, aki élete során kb. 8 nyelvet tanult eddig...
   
  arcas and silurusglanis like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezt kb. kizártnak tartom én is, az angolban biztos vagyok hogy magasan vezet.
  Ha már valami olyan kifacsart szar statisztikával jönne valaki, hogy a levelezőn végzett öreg csocseszek közt, akik épp benne vannak valami diplomamentős okosságban, ott vezet az eszperantó/lovári páros, na azt már el is hinniém, így ez kamu. Nem kicsit, nagyon.
   
 20. Robur

  Robur Well-Known Member

  Tessék: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek..._nyelvvizsgat_szerezni_mint_angolbol/2343479/
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása