1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

 2. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Tettlegességet fölösleges beiktatni.
  Munkaügyi pert nekik. Tuti elvesztik.
  Aztán ombundsman-nak beírni, az alapvető jogokra kifejezetten harapnak, majd jól megszellőzetni az egészet.
   
  blitzkrieg, Morishima and zsolti like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mosolyogva ki kell menni a kocsidhoz,hazamenni,és másnap találsz egy jobb munkát,le kell győzni a félelmeket.
  A 13 év alatt 3x hagytam ott a céget(itt kint),3x hívtak vissza további anyagi előnyöket ígérve,én meg jó csaj lévén hagytam magam.
  Igen,háromszor.:D
  Otthon szintén zenész,az otthoni ~18 év munkaviszony alatt egyszer sem rúgtak ki sehonnan sem,olyan 6 komolyabb munkahelyem volt,ahol több évet töltöttem el,soha,egyetlen percig sem haboztam,ha túlmentek az ölégen,kiszálltam a gépből,és elköszöntem,másnap elsőre lett jobb munka.;)
  Mondjuk arra mindig nagyon ügyeltem,hogy a munkámba ne lehessen belekötni,amit rám bíztak,azt 101%-on elvégeztem,nem hagytam helyet a "de",és a "ha" kimondására,szerintem csak így lehet/kell/érdemes alkalmazottként dolgozni.;)
  A mai napi van pár hely,ahová holnaptól mehetnék vissza (otthon)dolgozni,talán kicsit többért is mint a többi azonos beosztású kolléga,csak már az én koromban jobban fekszik a magánzói lét,eleget dolgoztam már nálamnál is szerényebb képességű emberek jólétéért,luxusáért,most már ideje magamnak dolgozni kicsit.:)
   
  blitzkrieg, Tcat, notaricon and 6 others like this.
 4. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Csak azzal beszélhetnek így aki hagyja, alkalmazottként én boldogultam a legvadabb főnökökkel is akitől mindenki félt, mert tudtam hogy a munkám megfelelően el volt végezve, és azt világossá tettem hogy nem tűröm hogy megalázzanak.
   
  blitzkrieg likes this.
 5. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Panzerfaust
  Látod, pont arról írsz, amit hóbagoly egykori vezérigazgató (és még egyéb) elvtárs most javasolt. Csak nem vörösben, hanem narancsban. Ami, magunk között szólva árnyalatilag nagyon közel van a(z orosz) vöröshöz.;)
   
 6. Robur

  Robur Well-Known Member

  Helyes!
   
 7. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Igen, és ezt kezdik felfogni a cégek. Szemem láttára tessékelték nyáron ki egy étteremből "bunkóékat" mert szemtelenkedtek a pincérnővel. Kis és mikrovállalatok is felismerték már, h jobb ha marad a jó szakember több fizuért, mint betanítani az újat.
   
  blitzkrieg and fip7 like this.
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egyik korábbi munkahelyemen a saját esküvőjére nem akartak elengedni a kollégát holott hónapokkal előre jelezte. Természetesen ő is lelépett. :) Az akkori muvezetojere később repült onnét, most tudtommal közmunkás.
   
  blitzkrieg, Kurfürst, fip7 and 3 others like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Annak, aki a nem elengedést döntést hoztam kíváncsi lennék az elmeállapotára és alapvető habitusára. Ez a full kreténség és szarrágás vegytiszta kombinációja, minden határon túl van. Ez még viccnek is durva lenne.
   
  blitzkrieg and rappali_ like this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Pedig megtörtént eset volt, és nem is mostanában, még 2009-2010 tájékán. Amúgy nem volt egy nagy talentum az a muszakvezeto, csak mivel hentes volt a szakmája sok füstölt áruval belopta magát az osztrak termelés vezető szívébe.
   
  blitzkrieg likes this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Másik cégnél az volt a sláger hogy év elején kevés meló volt. Viszont ki volt találva egy 250 órás idokeret. Év elején lementel mínusz 170-180 órára, kaptál rá egy alap órabért és otthon maradtál. Na meg a szabid x százaléka. Aztán májustól októberig meg dolgoztál heti 6-7 napot + hosszított műszak napi 10 óra. Vissza dolgoztál 180 óra mínuszt, megkaptad rá a potlekokat de az alap fizut nem. Így nullaba kerültél. Aztán csináltál 250 óra plusszot oktober közepe - végéig, arra megkaptad a potlekokat , alap fizut nem. Aztán december közepétől ismét otthon voltál, de a differenciat év végén kifizettek. Akkor augusztusban csak a huszadikán nem dolgoztam, de úgy hogy reggel jöttem haza és másnap reggel kezdtem ujra. Másfél évet voltam ott, nem lett volna bajom vele ha télen van a sok meló , nyáron a kevesebb. Így hát leleptem. Ez úgy 2011 körül volt.
   
 12. misinator

  misinator Well-Known Member

  Na most gondolj bele; a második link nem egy kihaló, kiürülő falu az Isten háta mögött, hanem egy nagyvárostól pár kilométerre levő - amúgy szépen prosperáló települése; ipari park a másik végén, kellemes kertvárosi részek stb..
  Csak hát ugye, ha megnézed, hogy az út másik oldalán milyen khm. mikrokörnyezet van, akkor mindent megértesz...
   
  blitzkrieg likes this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 14. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Ilyet olyan (Buda-környéki) településen is láttam, ami kiemelten drága ingatlanokkal van tele, frekventált lakóövezet közelében, (70-80 m átlagáron, de nem ritka a 100-150 se).
  Az udvaron pedig kovásznai cigányok tevékenykedtek, és bár maga az épülelet inkább bontani való vályogház, de a tesók valahogy megvették és a saját módjukon be is költöztek.
   
 15. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Gondolom mert a V4-ben itt a legolcsóbb a munkaerő.
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Szerintem nem,vagy minimális a különbség.
   
 17. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Adókedvezmények, állami hozzájárulás (olykor milliárd HUF), német viszonylatban gyenge szakszervezet, 30 nap helyett 20, béka segge alatti munkavédelem (ha meg van valami, akkor nevetségesek a bírságok), 37,5 óra helyett minimum 40, EUR/HUF ingadozás, alacsony bérek...
   
  fip7, Nagy Csaba and fapp_supervisor like this.
 18. torsen

  torsen Well-Known Member

  Állami hozzájárulás: pl most a BMW alá az állam 125 milliárdnyi infrastruktúra fejlesztést végez (itt Debrecenben úgy hívják, hogy észak-nyugati ipari övezet fejlesztése, de ilyen ipari övezet korábban nem volt (termőföld volt) , és nem is volt tervben. Valami miatt a BMW rábökött arra a területre (kedves vezetőink meg rábólintottak) amit most út/vasút/autópálya/kerékpárút/ elektromos és egyéb közmű fejlesztéssel alaposan megturbóznak 125 milliárdért. Pedig pont egy BMW-nyi hely már kialakításra került a déli ipari parkban, közvetlenül a reptér szomszédságában) Ezt infrastruktúra fejlesztésnek tüntetik fel, de egyértelműen és egyedül a BMW-nek jó. (meg a nagymacsi lakosságnak kb. 800 embernek) Közben a város (220000 lakos) meg a nappali órák nagy részében közlekedésre alkalmatlan. A bevezető utak átbocsátó képessége kicsi. A belső forgalmat tehermentesíteni képes elkerülő utak nincsenek, a várost átszelő 100-as vasútvonalon 3 felüljáró van de legalább még 2 kellene. (Van úgy, hogy állok a biciklimmel a sorompónál és 4 vonatot várok ki a reggeli csúcsban) És ne felejtsük el a magyar 9%-os társasági adót sem, és a most tervbe vett (elsősorban az autóipari szezonalitás miatt az autógyártóknak kedvező) tervezett munka törvénykönyvi módosítást évi 400 túlóra lehetőségével amit tetéz a 3 évenkénti elszámolás.
   
  misinator likes this.
 19. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ha ez megnyugtat, itt Fehérváron is hasonló a "beleeggyezés kérésének" a módszere, mert az erőszakos és mindenkin átgázoló vezetőt nem érdeklik a realitások. Amiben előnyünk van, itt már nem tudnak eljutni a HR-ig az ilyen vezetők, mert (jó esetben) a HR közli vele hogy OK a kérés, kiteszik az illetőt, csak úgy számoljon a jövő héttől hogy db-ra e helyett nincs senki sem......
   
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Nekem nagy talány ez a multiknak adunk qrva sok pénzt,területet,adókedvezményt,infrastruktúrát/annak fejlesztését,miért nem a hazai vállakozásokra költenek ennyi pénzt?
  Nem politikai okokat nem értem,hanem a gazdaságiakat,vagyis tényleg ennyivel jobban hasznosul számunkra ha a BMW-re ráköltünk 125 milliárdot?
  Mennyi adót fizetnének a hazai vállalkozások,mennyi embert alkalmaznának,akik szintén mennyit adóznának,fogyasztanának,ha ennyit odaadnánk fejlesztésre a térség kis,és közepes vállalkozásainak fejlesztésre?
  Nem vagyok a multik ellen,sőt,szerintem kellenek ők is egy egészséges gazdaságba,de úgy érzem,már kicsit túl van tolva a dolog.
  Még egyszer:politika nélkül.
  Vannak mérőszámok erre,hogy hogyan hasznosulnak ezek a pénzek a multiknál,meg a hazai vállalkozásoknál?
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása