1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ha belegondolok, nagy átlagba 230 órám van, ha 20napos+2 hétvége hónappal számolok, a szerződésemben olyan hogy túlóra gyakorlatilag nem létezik, már kb. 18 éve, és ahogyan most számolom, kb. 4€-t keresek óránként tisztán. Mifelénk 3€-ért "feketéket" nem tudok felkérni házi vagy szaktudást nem igénylő kisebb épitkezési munkára,...szval
   
 2. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Ha nem kapsz túlórapénzt akkor mondj fel, ha tudsz melózni találsz másik helyet!
  Nálunk minden nap beírom hogy 8-16 között voltam bent. Akkor is ha 18órát dolgoztam, akkor is, de ilyen ez a tervező biznisz. Aztán évi kétszer kiszúrják a szemünket prémiummal.
  Öccsém nagy német cégnél programoz autóalkatrészt, náluk a havonta, perc pontossággal fizetik a túlórát, szerintem ez a normális, máshogy nem szabad.
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Hát ez már nem olyan jellegű munkakör. De aztán lehet márciusban lépek, ha minden marad ugyanígy.
   
 4. hendrick

  hendrick Member

  Közalkalmazotti jogviszony, ember reggel nyolcra érkezik, mert akkorra kell és különben megszólnak a kollegák is, de a munkaterheléssel nem lehet 8 óra alatt végezni, és természetesen a főnök nem ad utasítást túlórára, így ha nem végzel 8 órában akkor az a te alkalmatlanságod és túlórázz csak ingyen. Hülye voltam és 10 évig csináltam, amióta felálltam, a székemben félévente más ül. Yess. Szóval ha akarták, eddig is megoldották, hogy egy petákot se kelljen fizetni, még a jó gazda államnál is. Az a jó munkahely, ahol a munkaidővel korrekt elszámolás van, mert még komolyan veszik a jogszabályokat, na most ezt erodálják. Eddig még fel lehetett állni az olyan munkahelyekről, ahol a munkavédelmi egyéb hatóságoknál lezsírozta magát a munkáltató, de ha a szabályokat is fellazítják, akkor mindenhol ez lesz.
  Hirtelen a biztonsági cégek jutnak eszembe ahol rendszeresen a túlóra elszámolások előtt becsődöltették a cégeket aztán a dolgozók futhattak a pénzük után, de a főnök persze jött, hogy új cég van ezt is ő vezeti, de itt "minden másképp lesz". Most majd elég lesz háromélvente Joszip Tótolni.
   
  Spartan.asfv likes this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Pár napja kapunk bermunkast erre arra hogy bírjuk a napi munkát, tervet, tonnát teljesíteni. Ma egy olyan palit kaptunk aki munkahelyen már kimerítette októberben a 300 órát. Így alkalmi munkát vállal munkaerő kolcsonzonel a saját 4 műszakos munkahelye mellett. Azt mondta ő örül a 400 órának mert így nincs akadálya hogy többet dolgozzon, ő pedig dolgozni akar. Azt mondja így nincs szükség másodállásban, fusira mert ugye a túlóra jól fizet. Igen, neki is igaza van, ha dolgozni akar ne legyen akadálya. Csak én ezt úgy gondolom akkor jó ha én döntök el hogy bemegyek-e vagy nem. Mert pl ma éjjel is itt csucsulok hogy a kolléga szabin otthon tudjon maradni. Végülis ez is önkéntes nem? De legalább januárban kifizetik. Mondjuk ez a pali 50 évesen és 60 kilósan is sokkal különb munkát végzett mint a tegnap 23 éves kigyúrt rejtett erőforrás mert annak csak egy órát tartott a lendület. 3-4 óra után már csapkodott, rugdosott, aztán 7-8 óra után elcsendesedett, beletörődött. :) Pedig neki az alkalmi munka az főállásban volt.
   
  fip7, arcas and Masztiff like this.
 6. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Szeretnék neked egy nem túl kedvező, létező tényt leírni. A módosítás NEM azt takarja, hogy kötelezően ki kell a 3 év alatt keletkező túlórákat fizetni, hanem a megoldás inkább a 3 év körül keresendő. Itt 3 éves munkaidő keret lészen, ami alatt vagy kifizetik a keletkező túlórádat, vagy simán pihenő időként kivetetik veled.
  A létező tény. Immár 4. éve fél éves munkaidő keretben kell dolgoznunk. Ez alatt kell passzolnia a munkaidődnek a törvényesen meghatáározotthoz. A különbésget kellene túlóra címén kifizetni. Ezek után találós kérdés: szerinted egy árva petákot is fizettek ki az itt dolgozóknak a 8x fél év alatt? Ugye ezt nem nekem kell megválaszolnom.... Ugyan ez pepitában a rabszolga törvény, de azzal hogy a keretet 3 évre kibővítik. Így azután a teljesen alkalmatlan és kontraszelektált menágerek a 3 év alatt biztosan fognak összehozni több olyan szitut, amikor nem lesz melód, s hopp mehetsz a függőben lévő elvileg túlórád időtartamára haza, a kiveendő pihenő idődre.
  Arra is felhívnám a figyelmedet, hogy amikor túlórázol, az alap esetben is pótlékolt. Hétvégén, uram bocsá délután és éjszaka ez még több is. Amikor ezt 8 óraként számolják, akkor ahhoz semmilyen kompenzáció NEM lesz, hiába volt 8 óra vasárnap délelőttöd, azt simán kiadják hétköznap ra ugyan úgy 8 óraként (3 éven belül).
  S a végére van egy hülye kérdésem is: ezek után még mindíg kalkulálsz gondolati szinten a túlóra pénzeddel 3 év után? (nem basztatás, nehogy félreérts!!)
   
 7. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Megjegyzés - nem kötelező munkaidőkeretre szerződni.
   
 8. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Dettó, azzal a különbséggel hogy a prémium egy vicc volt, amikor elkezdtem beírni a túlórákat akkor jött a főnök ilyen szemrehányó bociszemekkel, hogy nálunk ez így nem szokás. Onnantól kezdve stabilan 18-áig dolgoztam, persze csak papíron, mert ritkán de volt olyan hogy a buliból hazatérő fiatalokkal együtt bumliztam haza, ha olyan volt a határidő/munkateher, de némi túlóra beleértett volt, még akkor is ha amúgy arra nem volt szükség. Multiknál 9 - fél 10 előtt eleve nem szabadultak ismerősök. Túlórapénz persze ott se volt. A legszebb az egészben az volt, hogy ez mentalitás nálunk is megvolt, amikor olyan fél-háromnegyed 7 körül kezdtem az ajtó felé kisunnyogni, megint jöttek a szemrehányó bociszemek, hogy már mész is..?

  Másik kedvenc munkaügyi okosságom másik helyen az 1 órás ebédszünet volt. Amit persze kötelező volt a munkahelyen eltölteni. Mert ott meg az volt a szokás. Nyilván miután 20 perc alatt betoltad az arcodba a táplálékot, nem téblábolhattál ott még 40 percet, hogy hja, ebédszüneten vagyok.

  Hagyjuk már a rabszolgatörvényt. Emelt túlóra megállapodás alapján eddig is elrendelhető volt, ahol meg nem akartak túlórát fizetni, ott megtalálták rá az okosságot, hogy ne kelljen.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Brextit végigviszik, amit egy lényegében a társadalom egy bizonyos szelete szavazott meg, akikek megélhetési gerinctelenek szépen megvezettek úgy, hogy semmiféle elképzelés nem volt, hogy győzelem esetén mit kéne csinálni. Csak szép szlogenek. Ennek ellenére megvalósítják az idióta választói akaratot...

  Itthon kb. margináliis kisebbség akarta ezt a fos törvényt, de végigvitték. A felmérés szerint a munkavállalók cirka 80%-a ellenzi a ma elfogadott túlmunkát szabályozó törvényt.

  Na erről ennyit, hogy ki és mit szolgál ki és mit vesz figyelembe...
   
  Nagy Csaba and Robur like this.
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nálunk nem működik rendesen az állami törvényalkotás,ezt ne hasonlítsuk az angolokhoz.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Figyelemelterelésre kiváló ez a túlórás téma az országban. Remélem a két ünnep közt beesik csendben valami komolyabb hk vagy ifv rendelés. Bár az Armara kialakítása és az orosz robotizált T.72B3-ak tucatjai, százai, ezrei ,szerintem mindent elavulttá tesznek 1-2 év múlva. :)
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Hol van az leírva, hogy 3 év múlva kell kifizetni? Havonta kell, a fizuddal KELLENE, hogy jöjjön.
   
  closed society likes this.
 13. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Csak neked :)
   
  Nagy Csaba likes this.
 14. Robur

  Robur Well-Known Member

  És most, hogy törvényileg is megszopathatnak, jobb?
   
  Nagy Csaba likes this.
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Akkor most ráesik a terépcsecső? :D
   
  Spartan.asfv likes this.
 17. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Annyira szánalmas, ahogy mindannyian nyaljátok befele a szépen felhabosított, megcukrozott lószart. Pont az volt eddig is amit most hellyel közzel jogszabályba foglalnak, és pont semmi nem fog változni, de ajvékolni azt kell, és örökké beszopja mindenki a nagy cumit, miközben biztosan történik valami sunyiban ami igazán lényeges lenne.
  Megint nem gondolkodik senki, csak orbánozik nyélgázon mindenki, de nyakamat rá hogy ennek örve alatt valami nagyot megint elloptak éppen.
   
  rappali_ likes this.
 18. Huba

  Huba Member

 19. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  3 év alatt.... azaz soha!!! Meg majd te fog érte könyörögni... pontosan ahogy mondod KELLENE!!! Ha valóban a munkások miatt hozták ezt akkor ezt miért tették bele?? Legyen törvényi kerete a túlórának ok, de legyen rá törvény hogy hó végén ott viritson a számlán KÖTELEZÖEN!!! ezt miért hagyták ki??? Véletlenül belekerült a 3 év?? És még hogy a népért meg nemzeti meg minden.... Aha... oké...
   
  Robur likes this.
 20. closed society

  closed society Well-Known Member

  A félreértések és dezinformálás elkerülése végett:

  Szó sincsen 3 évvel későbbi kifizetésről, az elfogadott törvénymódosítás a túlóra havonkénti kifizetését írja elő!
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása