1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2016. január 13..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Panzer General szteroidon. Lehet, hogy megveszem még a végén...
   
  alali77, endre and Pocok75 like this.
 2. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Én is nézegettem, Panzer General 3D reboot! :D:D
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igazából számomra az nem világos, hogy ez miben lesz lényegesen több az első részénél. Ok, a videón látszik parancsnoki előny és hátrány is, de ha nem választasz ki hátrányt, akkor kb. olyan, mintha ott sem lenne.
  A buta MI ellen játszani meg...
  Online csatateres változatának lenne még értelme. De ilyet úgy látom nem terveznek. Sale-n jó lehet.
   
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Az a baj ezekkel, hogy komplex műveletekre abszolút alkalmatlanok. Egy 6 fős csapatokkal lehetne valamit csinálni, ahol 1 parancsnok és a többiek egy láncolatot alkotnának, és online, mindenki bizonyos egységeket irányítana, (páncélos, tüzérség, felderítés, gyalogság) és így kisebb összecsapásokat lehetne reálisabban eljátszani. az ellenfél szintén 6 fős csapata ellen.
  De jelenleg ilyen játék nincs. (Persze kellene némi időkorlát, meg kicsit gyorsabban kéne mozogniuk az egységeknek mint a valóságban, mert senki nem lenne hajlandó 2-3 napig 1 csatát játszani.)
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Wargame RD low cost tactival game az pont ilyen...
  Olyan kevés forrásod van, hogy alig pár egységet mikromenedzselsz. 10 v 10.
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  De nincs benne egyértelmű parancsnoki láncolatod. 6 játékos közül lenne egy főnök meg beosztottak, de lehetne akár 3 lépcsős is (1+5fő; 1+2+3fő). És a beosztott játékosok vezethetnek akár egy zászlóaljat is, vagy a profibbak hadosztályt is, csak mindenkinek meglenne a maga csapata. Lényegében egy 6 fős vezérkart alakítanátok az adott csatában. Az hogy hány pixelkatonát vezetsz részletkérdés. És nem word of taks féle katyvasz, meg gyalogság nélküli tankos bohóckodás lenne, hanem a valódi háborúhoz közeli imitáció. Ha kell beáshatod magad. Kapnál egy alap területet alap védelmi felszereltséggel, és lenne egy rövidebb időd támadást tervezni, meg védelmet feljavítani majd a gép összeengedi a 2 felet.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Túlzóak az elvárásaid. Ilyen játék soha nem volt és nem is lesz. Mert JÁTÉKról van szó.
   
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Szerintem pedig fasza kis játékot lehetne összehozni így. Mondjuk kérdéses mennyire lenne közönsége. Mert ugye baromi drága egy AAA játék és meg kell térüljön gazdaságilag. Az meg ugye a 60$-os eladásokból van. Már ha nem akarjuk elkúrni és telecseszni microtranzakciókkal.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ehhez legközelebb talán ez állhat. Totálisan rétegjáték. Ha van benne egyáltalán ilyen szintű multi. Teljesen irreálisak az elvárásaid. Gyakorlatilag szabadidő nincs ennek összehozásához. Ha létezne ilyen szoftver, akkor sem tudnád használni idő és partner híják. Kb. a WG és ez amit kaphatsz a pénzedért.
   
 10. papi

  papi Well-Known Member

  Ami kicsit komolyabb, játszottam vele és most eszembe jutott.
  Taktikai lövölde vonalon Battlefield 2 Project Reality, OFP Dragon Rising is, ARMA 1/2/3, Squad, Rising Storm/Vietnam, Red Orchestra, Verdun, Il 2 Sturmovik 1946-ig, Cliffs of Dover megvan de ott elengedtem a dolgot. Kicsit kakukktojás, de talán Steal Beast 1. Stratégiai vonalon, Compani of Heroes sajnos a kettő is, Wargame EE/ALB/RD, Hearts of Iron 2/3/4, World in Conlict, Man Of War/Assault Squad.

  Egyszerűen nem lehet összeszedni 2x10 normális embert a játékhoz.
  Két scenario van.
  1 Összeszokott fegyelmezetten játszó csapat vagytok ezért felmossátok mindenkivel a padlót.
  2 Véletlenszerűen játszol és szenvedsz azzal, hogy szinte mindenki hülye körülötted. Üvöltés, sztorizás, káromkodás a mikrofonba, vonyít hátul a kölke, szarik rá mit mondasz neki, ragequit, kimegy kávézni, kitabolgat stb.. Ráadásul a játékoknak jellemzően van egy komoly tanulási görbéje is. Mire a legtöbb játékos kitapasztalná, hogy mit, hogyan, miért addigra már rég visszamennek a megszokott CoD, Battlefield, CS GO játékokhoz. A fentebb említett címek között van amelyik milliós eladást produkált, de ha felnézel egy szerverkeresőbe, akkor látod, hogy 200-300 ember online mindössze és szét vannak szóródva 50 szerveren. Aztán az ember ott áll, hogy 5-6 olyan szerver van amin játszanak páran, meg a pingje is elfogadható.
   
  fip7, molnibalage and Loken like this.
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Vagy még ez sem. WG:RD már a vége szenvedésnél.
  Ha kb. 4 random, de nem hülye játszott egy spíler és 3 kretén és ragequitter ellen, akkor elég egyértelmű volt a vége.
  Ha meg tényleg tapasztalt és együtt is tolják, akkor kb. értelmetlen nekik menni. Csak ezt mezei játékosként nem látod, hogy ki kicsoda...
  Bár én soha nem értettem azon játékosok lelkivilágát, akik olyan játékot kerestek, ahol levernek minden hülyét. Abban mi az élvezet...?

  Én a WG világát ALB-vel hagytam el. Kevés lobby volt már, de többnyire mégis kiegyensúlyozott volt. 2017 végén toltam még kicsit aktívabban. Akkor kb. képtelen voltam veszteni ALB-vel. Volt, hogy egy nap 4 játékból 4 élmény volt és nem azért, mert mindig győztes csapatban voltam. Hihetetlen fordulatos meccsek voltak, ahol sokszor én voltam mérleg nyelve. Az RD-t előtte feltettem...

  ... 4 meccsből 2 ragequit, 1 simán szar és 1 volt élvezhető.
  Ekkor hagytam el a WG:RD-t. Örökre. Az ALB a StDv 2 óta lényegében halottam. Felmentem utoljára két random nap és 30 perc alatt nem indult el egy lobby sem...

  De lesz ilyen.

  Egy fórum komment a készítőktől Steam-en.

  We are a small studio, but our team leaders have good experience in development of IL-2, ROF, DCS, etc. Now we are focused on creating a game that should help to make the next step in developing the genre and bring good emotional renewal to the community. Our game goes into early access to continue further development in close cooperation with all of you.

  Cold War Game – is our vision of next generation games of the wargame genre. We thoroughly kept all traditional elements of the genre. Historically accurate representation of machinery and equipment appearance are key to Cold War Game experience. Our damage multifactor model describes results of every shot with precision. Damage caused to the units depends on distance, speed, exact hit point and the angle of the hit, the type of shell used and vehicle’s armor.
  Some game mechanics are implemented in a completely new way.

  This historical period is a unique time-point in world evolution of armory and war-tech and we could not allow ourselves not to use it as a base for our game plot. We plan to add more recent NATO weapons as soon as we get more resources to develop the game.

  Ez alapján, ha lesz rá elég pénz, akkor ez nem csak egy egyszerű WG másolat lesz. Annak minden hibáját megpróbálják elkerülni és a videókon nem látható fejlesztéseket, a játékmechanikát még nem mutatták be.
  Szóval nagy hirtelen kíváncsi lettem erre, mert ebben lehet potenciál. Mindazok, akik csalódtak a RD féle irányváltásban, azok most megkaphatják, amire vágytak. Itt nem lesz fantasy és unicorn egység, nem mennek túl 80-as éveken és úgy tűnik, hogy a közösség kéréseire már most figyelnek.
   
  fedett_mókus likes this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A Google Stadia bukás után itt az Nvidia próbálkozása.
  Bár nem jó, végülis single playerhez jó lehet.
  Majd kipróbálom a semmitsemfuttató laptopomon, hogy nyáron tudok-e majd róla játszani :) Apropó 1 órát lehet free accountal játszani, szóval bárki kipróbálhatja.

   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Jól értem, hogy lényegében számítási kapacitást bérelsz?
  A Google Stadiát már is temeted a gyenge kezdés után?
   
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Valójában igen, ők játékot nem adnak csak kapacitást.
  Hát a Stadia nagyon leégette magát. Azt teljesen át kellene dolgoznia a google-nek. Nem látom, hogy ebben a formában turn based játékon kívül bármire jó lenne.
   
  molnibalage likes this.
 15. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ég és a föld a 2 szolgáltatás, az nVidia-é müködik, ráadásul tablet-en is vele tolni a Steam-es játékokat úgy, hogy a mentések is megmaradnak a felhőben ha pc-n folytatnád.
   
  molnibalage likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 17. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Azért ég és földnek nehezen lehet nevezni. Mindkettő felhő alapon megy, bármit is csinálsz, a reakcióidő a szerver távolságától függeni fog.
  Aki koca játékos, megelégszik az 1080p@60FPS-el és nem akar a gépére tölteni, van legalább 100MB/s sebességű stabil interete, illetve kielégíti a GeForce Now jelenleg szegényes játékfelhozatala megfelel számára, annak alternatíva lehet.

  Akinek játékra alkalmas gépe van, annak max. érdekesség lehet...
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Amúgy sosem értettem, hogy mi a baj a 1080p-s 60 fps-el? Mikor még játszottam rendszeresen, pont beszart volna tőle mindenki a gyönyörtől! Egy tabletes, laptos még ma is! Nem attól lesz jó egy játék, hogy 4K ban bámulod a félkész csillámporos szép köntösbe csomagolt szart...
   
  fip7, nyugger, Ooorky and 2 others like this.
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Nekem mobilon stabilan futott a Kingdom Come 1080p-ben, más pillanatnyilag nem érdekel :)
   
  zsolti likes this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Amikor még játszottál nem volt e-sport.
  Ma 60 FPS-el már hátrányba vagy. 4K-val is. Senki sem játszik kompetitív játékot 4Kban.
  2K(1440p) esetleg FullHD max24" 144 FPS kell hogy ne legyél hátrányba. De mostmár a 240 Hz is elérhető.


  Persze a game streaming szolgáltatásokat nem esportra találják ki, de amikor a gomb lenyomása és a bekövetkezett akció között 0,5-1 sec van akkor az élvezhetetlen. Pl platform játékoknál az ugrás nem fog sikerülni, lövöldözésnél mindig mellé lősz, autósnál pont kicsúszol.

  Van amire jó, de semmi olyanra ahol gyors akció van.
  Farmot építeni, kockát tologatni jó lesz. :)

  @Ooorky tableten hogy implementálták a PC-s irányítást?
   
  nyugger likes this.

Ezen oldal megosztása