1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2016. január 13..

 1. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Én el se hiszem mit tettem, de elkezdtem WoT Blitz-ezni Switch-en, majd telefonon és egy ideje PC-n is.
  Szörnyű mi lett a War Thunder-ből...
   
  L.O.B likes this.
 2. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  November 1-től Xbox-on, December 1-től PC-n is benne lesz a Game Pass Ultimate-ben az EA Play :D
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  És nem EA lenne, ha nem sz@rrágóznának. Csak az első 2 missziót lehet megcsinálni, utána már fizetni kell.
  Mindegy, gameplay kipróbálható, meg hogy megy-e a gépen. 1 bajom van vele, a joystickomon a tolóerőt nem használja. Ha jól láttam nagyon sokan panaszkodnak erre. Valami 5-6 féle joy van amivel garantáltan működik, többi luck. :(
  EA
   
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Na, probalgatom én is a star wars squadrons. Eddig nagyon tetszik, baromi intenzív.

  Az energia menedzsment létszükséglet. Alapvetően tudod a motorra, fegyverekre, pajzsra rakni a kraftot. Vagy lehet balanszban. Az előbbi egy utánégető szerűséget tölt fel és gyorsabb is vagy, a fegyver túltölti a fegyvert és nagyobbat sebez (mint amikor az x wing / time fighterben duplán volt töltve a lézer), a pajzs erősebb töltést ad. Ha leveszed a prioritást es balanszoltra rakod a bónusz lassan elfogy. Így szitutól függően folyamatosan állítani kell.

  A nagy hajók brutálisak, pillanat alatt szét kap a tűzerejük, ott inkább a sebességet érdemes ezért növelni.

  Eddig a lázadó kampány nehéznek tűnik, egyrészt mert rohadt sok TIE van és nem hülyék. A pajzs arra jó hogy néhány lövést felfog de csodát nem kell tőle várni. Nagyrészt kiegyenlíti hogy mind a lázadó, mind a birodalmi hajókon van repair droid, amit időnként lehet használni.

  Azt hiszem az ilyen interceptor class csak a prok kezében lesz félelmetes csak mert kevesebb sérülést bír és ha nem mozogsz akkor gyorsan véged.
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. Heim

  Heim Well-Known Member

  Leárazások vannak steamen, egyet beteszek ide is. Warhammer 40k Martyr. Ez egy ARPG olyan mint a diablo vagy a path of exile. Nem ez a kedvenc műfajom, de azért szeretem. Nem a legjobb a kritikája a játéknak, de pont a negatívumai teszik egyedivé szerintem, az egyik pl, hogy sokkal lassabb a játékmenet mint a diablóban vagy a poe-ban és nem hat millió ellenfél jön minden másodpercben. Én eddig nem ismertem a Warhammer világát, de eddig nagyon bejön a játék (de még csak kb 2 órája játszok vele). Olyan mintha egy Star Craft-os tengerészgyalogost irányítanék kicsi vallási fanatizmussal befűtve. A játék világa, főleg a kezdő küldetés rettenetesen emlékeztet egy rohadt jó scifi filmre a Pandorum Sikolyok a világűrben-re. Az eredeti ár 30%-ért meg lehet venni kb 9k huf.

  https://store.steampowered.com/sub/411862/

  @Pogány Téged bepingellek ide, mert írtad korábban, hogy ismered a játék világát.
   
 7. Heim

  Heim Well-Known Member

  Néztem ma egy halom gameplay videót róla a YT-on, nekem kicsit vegyesek az érzéseim azok alapján. Larian csinálja ezt is, de hihetetlenül hasonlít a DOS2-re (ami nem feltétlenül baj), de pont amiben nem hasonlít az nekem nem tetszett. A user interface-t 80%-ban copy paste-olták. Imitt amott vannak kisebb változtatások, de le sem tagadhatná, hogy a DOS2-ből van, főleg a character creation screen. A minimap és a jelölések szintén. A teljes grafika és színvilág szintén ugyanaz, először azt hittem DOS2-s videót nézek. A skill bar kicsit máshogy néz ki. Ezek egyébként nem rossz dolgok, mert a DOS2-ben is jók voltak.

  Viszont amikor karakterek interakcióba lépnek egymással és van egy cut scene akkor nekem valami ázsiai mmo érzésem van, nagyon nem tetszik. A karakterek arca és külleme mintha a BDO-ból vagy Terából jött volna. Nem tudom rendesen körülírni, de aki látott már ázsiai tömeg játékot az biztosan tudja. Csak olyan.. fura.. Mintha két külön engine-ű játékot eresztettek volna össze, egy DOS2-t amire ráhúzták a BDO cuki arcú karaktereit.
  Szerk.: és nem csak a grafika, de a ruházat, stílus/megjelenés, mintha nem illene valahogy a környezetbe

  Lone wolf mód még nincs early access-ben, de később elvileg lesz. (én DOS2-t mindig csak lone wolfban játszottam, nem szerettem a csapatosdit)

  állítólag a voice acting ismét tökéletes, viszont a dialógusok silányabbak mint a DOS2-ben. ezt olvastam, nem én tapasztaltam/láttam

  a játék világa szerintem sokkal jobb lesz, még is csak d&d, a DOS2 sztorija olyan elmegy kategória

  A videók alapján viszont ha választanom kéne a DOS2 és e között én a DOS2-t venném meg..

  Persze még csak early access és lehet 1-2 óra gameplay nézés után meggondolom magam, majd meglátom. :p
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A DOS2 UI-jával semmi bajom nem volt. Más téren csinálta azt, hogy a végén felpofoztam volna a készítőket...
  Az első része sokkal jobb volt. A második a végén csak felbaszta az agyam...
   
 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Kukacoskodás ON
  Nincs olyan világ, hogy "d&d", elég sok setting van hozzá, amikből egyik a Baldur's Gate városát is magába foglaló Forgotten Realms, esetleg még ismerős lehet Dragonlance, Ravenloft, Planescape vagy személyes kedvencem Midkemia.
   
 10. Heim

  Heim Well-Known Member

  Nem játszottam az elsővel :(

  sőt, annak ellenére, hogy eddig kb 500 órát toltam bele a DOS2-be, még nem játszottam végig xD Persze néztem egy halom spoliert, mert érdekelt a vége a sztorinak, de mindig eljön a pont amikor játék közben kitalálok valami új buildet és full újrakezdem. talán ez az egyetlen sztori alapú játék amit akár ezerszer is szívesen újrakezdek..
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Teljesen semmilyen volt, becsületből toltam végig és, ha nem lett volna 3 órával korábbi mentésem, akkor csak szar vége lett volna.
  Teljesen elcseszték a balanszot is.
   
 12. Heim

  Heim Well-Known Member

  csak nyugodtan taníts, sosem voltam teljesen tisztában ki-mihez tartozik ott. a neverwinter online vitt bele, ott ismertem meg a sötét elf trilógiát, ami az alapja?/része a világnak, de olyat is olvastam, hogy az egész valami board game-ből indult ki, aztán talán valamilyen kalifornai cég felvásárolt ezt azt és tovább bővítette a világot

  Neverwinterben ott szerepel Baldur's gate mint egy származási hely a character creationnél, illetve ravenloft mint helyszín/kiegészítő pár éve jelent meg. az egyik leghangulatosabb hely volt, kicsit olyan erdélyi drakulás vámpíros
   
 13. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Icewind Dale, Baldur's Gate, Neverwinter mind Forgotten Realms regények központi területei ezért fókuszálnak rájuk a játékok is.

  D&D világok többféleképpen képződnek, a legelső (Greymoor) Gygax korai kalandkönyveiből nőtték ki magukat, amik még csak 1-1 lazán kapcsolódó kalandot jelentettek, Temple of Elemental Evil játékban lehet vele találkozni.
  Dragonlance egy szerepjáték fanatikus házaspár nem hivatalos történeteiből és kalandmoduljaiból nőtte ki magát, akiket utána alkalmaztak is, ezzel hivatalossá téve a világot (apróság, de előbb voltak a regények, ezért a hozzájuk írt kalandmodulok iszonyatosan kötöttek voltak...).
  Forgotten Realms pont az ellentétje, megalkotásánál fő szempont az volt, hogy a játékosok minél szabadabban kalandozhassanak a világban (ezért is lett egy sötét elf a Salvatore regények főhőse).
  Eberron volt az utolsó világ amikor még félig-meddig aktív voltam, egy nyereményjáték során a rajongók beküldhették munkáikat és a "legjobból" hivatalos világ lett. Természetesen sikerült egy iszonyat bénát kiválasztani 0 eredetiséggel, nem is erőltetik.
  Ravenloft elég régi világ, de nem szeretem semmiben sem az élőholtas dolgokat ezért számomra sötét folt.

  Egy kis korai D&D érdekesség a végére:
   
  Galthran, arbalest and Heim like this.
 14. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát ez alapján nem látom, hogy a VR és látvány kivételével mi lehet a jó benne. Mert játékmechanikailag 1993-ban érzem magam most is kinézetre.
  A metascore is elég beszédes.
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nekem pont ez tetszik benne. Csak nagyon nehéz.
   
 17. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  DOS2 BDO Tera Larian. Miről beszéltek? A DOS-t tudom mi volt egykor, meg a Bladurs Gate-et ismerem, D&D-ztem papíron dobókockával, de valahol elvesztettem a fonalat a témában, úgy tűnik, mert nem tudom miről beszéltek.
   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Rising Storm 2 Vietnam ingyenes az epicgames-nél, fps ami egy kicsit nehezebb mint a megszokott cod és társai.
   
  Ooorky likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mitől?
   
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Steam-es verzióhoz is kijött egy patch ami engedi a cross-play-t egs-sel, lehet megint nekifutok, anno Red Orchestra-t és Darkest Hour-t rengeteget toltuk, 2. résznél már elveszett a varázs, Rising Storm-ot és Vietnam-ot már csak megvettem akciósan, de alig toltam.
   
  megazez likes this.

Ezen oldal megosztása