Képek az új kínai teherszállító repülőgépről

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
Szerintem - "jó" kínai szokás szerint - az Il-76-ról koppintották...!

Tehát hasonló lesz az orosz ukrán gépekhez: "Alacsony" ár, drága üzemeltetés /magas fogyasztás, sűrű karbantartással/.

Tény, a kínaiak rohamléptekkel fejlődnek! De a Boeing vagy az Airbus minőségének eléréséhez azért még kell "néhány" év...!!! /- A civil szférában a drága üzemeltetés nagyon nem nyerő dolog! Katonai konfliktus esetén pedig a sűrű karbantartás okozhat problémákat...!/
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 742
11 727
113
Olvasd el Phoenix három évvel ezelötti cikkét, amit az első hozzászólásokba be is linkelt:

 

http://htka.hu/2009/11/08/oriasmonstrum-kinabol/

 

"Annyit még érdemes tudni a Xi’an Aircraft Industry Groupról, hogy évek óta a Boeing és az Airbus cégek beszállítója, a két óriás folyamatos minőségellenőrzéssel tartja fent a termékek megfelelő színvonalát, ez az alap mindenképpen előny a korábbi fejlesztésekhez képest."

 

Asszem elérték azt a minőséget ami megfelel a Boingnak meg az Airbusnak.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
Olvastam...! Csak tudod a Boeingnek és az Airbusnak számos megfelelő beszállítója van világszerte, akik nem tudnak, tehát nem is akarnak repülőgépet gyártani. Ahhoz ugyanis jóval több kell, mint beszállítónak lenni...!

/Van különben egy - régen jelentéktelen Dél-koreai - autógyár, amely volt beszállító, koppintott modelleket, mára viszont világszínvonalú autókat gyárt. Csak közben eltelt 30 év..../

Az tehát nem kérdés, hogy lesz-e világszínvonalú kínai repülőgépgyártás, csak az hogy mikor...! Ez a modell lehet egy biztató kezdet. Azért a Boeingnek még nem kell izgulnia, hisz a C-17-es nem került kínába. Azt szétszedve biztos gyorsabban fejlődnének...!!!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 742
11 727
113
Najó, csak történetesen az AVIC egy olyan cég, mely tud és akar is repülőgépet gyártani...