1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kiber-hadviselés

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Terminator által indítva @ 2013. február 26..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A mai védelmi miniszteri találkozó napirendje, középpontban a miniszteri kibervédelmi gyakorlattal.

   
 2. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 3. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ez mit jelent?
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az európai védelmi miniszterek vesznek rajta részt. A legfelsőbb szinten szimulálják hogyan tudnak az uniós országok együttműködni ha a nagyobb európai informatikai rendszereket érné kibertámadás.
   
 5. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

 6. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Kibertámadás érte a svájci védelmi minisztériumot, valamint a külügyi tárca egyik kiszervezett egységét júliusban. A megtámadott intézmények panaszt tettek a svájci ügyészségen, ami vizsgálatot indított a történtek miatt.

  A berni kormány tájékoztatása szerint az informatikai szakembereknek sikerült kivédeniük a minisztérium elleni hekkertámadást, de a külügyi tárca partnerének rendszereit egy időre működésképtelenné tette a Turla nevű rosszindulatú szoftver. A svájci kormány biztonsági okokra hivatkozva egyéb információkat nem közölt.

  2015 decemberében a Turla kémprogrammal hajtottak végre kibertámadást a svájci állami kézben lévő RUAG fegyveripari konszern ellen is, és a hekkerek nagy mennyiségű adathoz jutottak hozzá. A svájci kormány el is ismerte, hogy az informatikai hálózatot 2014 és 2017 között nem védték hézagmentesen, ugyanakkor a kormányzat szerint a biztonsági rést idén februárban már orvosolták.

  A Turla kémprogramot első alkalommal 2014-ben észlelték, amikor Európában és a Közel-Keleten több száz kormányzati és katonai számítógépes rendszert fertőzött meg. Informatikai szakemberek és nyugati hírszerzési szolgálatok a kibertámadások mögött az orosz kormányt sejtik.
  (MTI) -origo.hu
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Trump beiktatása előtt két román hacker kiiktatta a washingtoni rendőrség kameráinak egy részét. Most a kiadatásukat kérik és akár 20 évet is kaphatnak.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20171229-roman-hacker-washington-rendorseg.html

  Magán véleményem, hogy egy ország sem szabadna kiadja saját állampolgárát egy idegen államnak. Ráadásul az amerikaiak soha nem fogják kiadni egyik állampolgárukat sem, hogy egy másik ország bírósága elítélhesse. Legjobb esetben kapnak egy CIA-s / NSA-s állást, habár kétlem, hogy most ilyen ajánlatot kapnának. Viszont ha jók ilyen jellegű munkára, akkor a saját országuk, ebben az esetben Románia kellene hasznosítsa a tudásukat és nem odaadni az amerikaiaknak.
  Kiváncsi vagyok kiadják-e őket, de amilyen mélyen a román politikusok nyelve belóg az amerikaiak seggébe, sok jót nem jósolok számukra.
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Most ezt nézem.... egész érdekes:  Nem arról van szó benne, amit megadtak, hogy mit tud rólunk az internet, hanem a kiber hadviselésről és megtörtént eseményekről.
   
 9. hendrick

  hendrick Member

 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egyik kutya, másik eb. Mindkét oldal a maga érdekeit nézi és hazudik. Éppúgy kémkedik az egyik mint a másik a saját gyártású programjaiba beépítve. Úgy gondolom épp elég hír érkezett már az utóbbi pár év során hogy ez nyilvánvaló legyen, legyen az Google, vagy Kaspersky vagy akármelyik. A feleségem újabban kamu telenoros e-maileket kap hogy ilyen részszámla,olyan részszámla ezen az oldalon fizesse be erre a bankszámlára. Csak épp az oldal amire rávisz az nem egészen a telenor oldala.
  Szóval ilyen kisembereknek is lehetnek "támadói" hát még az államnak vagy azok szerveinek.
   
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Újabb orosz hackertámadási kísérleteket leplezett le az amerikai félidős választások közeledtével a Microsoft, a szoftveróriás közlése szerint a támadások célpontjai amerikai politikai intézmények voltak. A cég kedden elmondta, hogy egy, az orosz kormányhoz köthető hackercsoport hamis honlapokat hozott létre, amelyek két konzervatív agytröszt, a Hudson Intézet és a Nemzetközi Republikánus Intézet weboldalait imitálták, illetve három szenátusi oldalt. A támadást feltehetőleg a Strontium (más néven: Fancy Bear vagy APT28) nevű csoport követte el, amelyet Robert Mueller különleges ügyész az orosz katonai hírszerzéshez, a GRU-hoz tartozóként azonosított. Mueller szerint ők törték fel a Demokrata Párt levelezőrendszerét a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány idején.
  https://444.hu/2018/08/21/a-microso...ozta-meg-amerikai-politikai-intezmenyek-ellen

  Microsoft has uncovered new Russian hacking efforts targeting U.S. political groups ahead of the midterm elections.
  https://apnews.com/afbcacce5ba64a83...covers-more-Russian-attacks-ahead-of-midterms
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ugye ugye, mikor a fő kémkedő után kémkednek.
   
  svajcibeka, fip7, zeal and 1 other person like this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Bár nem hadviselés de mindenképp érdekes abból a szempontból mennyire nyomon követhetők vagyunk.
  Most néztem épp BBC Earth csatornán a Szupermarketek titkos élete című műsort. Az utolsó tíz perc eszméletlen. Ajánlom mindenkinek hogy nézze vissza.
  Nagy vonalakban olyan helyzet van hogyha te bemész egy üzletbe akkor az ott kihelyezett wifik veszik a telód meg egyéb kütyüid jelét és azt figyelik melyik sorba mész be, hol állsz meg, szóval mit veszel. Azt hogy a szomszédban levő másik üzletben mit veszel a kártyáddal azt is tudják, mert az Ac Nielsen féle cégek megadják nekik az infót hogy mit és mennyiért vettél. Erre reagál az az üzlet ahol eddig vásároltál és kitesz egy minőségben ,árban hasonló terméket. A végén meg van egy nő akinek be van kamerázva a hűtőszekrénye hogy a boltban online megnézhesse tableton hogy mi van benne.
  És akkor mégis min lepődjünk meg az ettől sokkal fontosabb,komolyabb nemzetközi kémkedéseken ,legyen az orosz,USA, brit vagy stb?

  http://www.nielsen.com/hu/hu/solutions/measurement.html
   
  fip7 likes this.
 14. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  hendrick likes this.
 15. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Csak a szokásos lózungok.
  Aláaknázzák a nyugati értékrendet, destabilizálják a kormányokat, stb.

  Tények? Bizonyítékok? Jaaa, azok nincsenek, de mi majd jól megvédünk titeket, főleg, ha még fizettek is érte. :D

  Tehát szerinted itt a fórumon fizetett és képzett orosz kiberkatonák tevékenykednek?
  Azért remélem, mielőtt beülsz a pilóta székbe, leveszed az alufólia sityakot.:)
   
  fip7 and zeal like this.
 16. deze75

  deze75 Well-Known Member

  .....
  Én azt szeretném kérdezni,hogy ezt honnan tudja a NATO?...ők hogy hogy nem alkalmazzák ha ennyire befolyásolhatóak vagyunk....de persze rajtad kívül:D:D....illetve megneveznéd konkrétan azokat akiket idesorolsz....szeretném őket ignore-ba rakni...hisz ők nagyon veszélyesek.
   
  ghostface likes this.
 17. Jericho

  Jericho Member

  Napjainkban a hacker világ legjobbjai oroszok. Ezrével akadnak ott olyan csúcs-szakemberek, akik bármikor bármit meghekkelnek. A putyini Oroszország expanzív politikájának pedig szerves része, hogy megjelenjen európai országokban és különböző honlapokkal, hecker támadásokkal befolyásolja a lakosságot. Magyarországon több tucatnyi oroszok által fenntartott oldal működik. https://index.hu/belfold/2016/04/07/kozel_negyven_oldal_tolja_oroszorszag_szekeret_magyarorszagon/
   
 18. deze75

  deze75 Well-Known Member


  Hyriu..te vagy az?:D
   
  haubagoi, Roni, nyugger and 3 others like this.
 19. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  És ezt a rendíthetetlen tényként közölt állításodat, ezzel a semmitmondó, tényektől teljes mértékben mentes, index cikkel igyekszel alátámasztani?


  Sokszor kértem már, hogy a személyes gyűlölet helyett a tényeket próbáljuk meg első számú alapként alkalmazni a hozzászólásoknál.
  Lehet fikázni az oroszokat, s van is miért, de Oroszország nem Mordor, nem rosszabb vagy jobb, mint más európai országok.
   
  fip7 and zeal like this.
 20. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  спасибо
   
  haubagoi likes this.

Ezen oldal megosztása