Kínai korai előrejelző radarhálózatok (ballisztikus rakéták ellen)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
 • Tetszik
Reactions: gacsat

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Gondolom, mindenkinek jobb, ha elkerülik a téves riasztásokat. Másrészt ez nem egyszerű ügy.


Kerdes az elso hova epul mert ez ugye veglegesen tele[itett radar igy rogtonehet latni tenylegesen kit akarnak vele figyelni.

Az en tippem indi felnezo telepites es meg is van az indokom ra.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
A kínai Shandong tartományban építettek egy Japán felé irányított óriási radart, amely lehetővé teszi a ballisztikus rakéták kilövéseinek megfigyelését
A kínai rakétatámadásra figyelmeztető rendszer részét képező radar szinte a teljes légteret képes követni Japán terület felett. A kiadvány elismeri, hogy az állomás 5600 kilométeres távolságból képes 10 négyzetméter effektív szórási területű repülőgépeket észlelni.
FQuc8WBUYAMzjzR

FQuc4QPUUAEyQ3w

FQuc9RAVkAI91wf
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
A kínai Shandong tartományban építettek egy Japán felé irányított óriási radart, amely lehetővé teszi a ballisztikus rakéták kilövéseinek megfigyelésére , a kínai rakétatámadásra figyelmeztető rendszer részét képező radar szinte a teljes légteret képes követni Japán terület felett. A kiadvány elismeri, hogy az állomás 5600 kilométeres távolságból képes 10 négyzetméter effektív szórási területű repülőgépeket észlelni

FQuc4QPUUAEyQ3w

FQuc-MSVEAUWXDB

FQuc9RAVkAI91wf
 
 • Hűha
 • Tetszik
Reactions: Pogány and enzo

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 816
113
China displays transportable SLC-18 space surveillance radar

bsp_48825-jdw-19765.jpg


Janes analysis of SLC-18 images suggests the radar is approximately 9 m tall and 8 m wide. The antenna face of the low-frequency radar array is covered with 960 disk-shaped cross-polarised antenna elements mounted at an elevated angle by a hydraulic assembly.
Information accompanying the displayed equipment indicated that the SLC-18 has a solid-state active electronically scanned array (AESA) design, and functions in the P-band (250–500 MHz) radio frequency (RF) spectrum.
The radar is used for upper atmosphere and space surveillance, and can search, detect, and track objects such as ballistic missiles and low Earth orbit (LEO) satellites.
In addition, the system can build a catalogue for forecasting LEO satellites, as well as acquire multitarget track and measurement data.