1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kirov-osztály (Projekt 1144 Orlan)

Diskurzus a(z) 'Cirkálók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Mert eredetileg ott volt Grísának a nyikolajevi Fekete-tengeri hajógyár aminek a dokkjai alkalmasak voltak a hordozók fogadására/építésére. Viszont 91 után ez ukrán tulajdonba került, így nem számolhattak vele és több, mint 20 évig szinte semmi érdemi befektetést nem kaptak a sok esetben privatizált hajógyárak, csak a meglévő eszközöket tudták használni. Orosz területen pedig nem volt akkora dokk csak az úszó ami be tudta fogadni. Ahogy a mostani kálvária is megy a Zvezdocskában a dokkok összenyitásával eléggé macerás meg drága tud az lenni ott északon de belátható időn belül végre elkészül, ami a Kuznyát be tudja fogadni. Illetve ott van a Távol-Keleten a Zvezda amit boki linkelt korábban az hasonló méretet tud majd. A hajógyártás Oroszországban eléggé Achilles-sarok aminek a helyzete csak mostanában kezdett el végre javulni. Mondjuk nekem fixa ideám, hogy a Krím környékén kéne hasonló dokkokat építeni és akkor az időjárás is megoldva.
   
  borisz, fip7, ghostrider and 2 others like this.
 2. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Illetve azt elfelejtettem leírni, hogy a legjobban felszerelt hajógyár a Szevmas, ám a meglévő megrendelésállomány mellé (összes új generációs atomtengó) egyszerűen nem férne be a Kuznya, amit így másnak kellett lepasszolni. Ahogy a helyzet mutatta viszont a helyzet más részen nem annyira felkészült
   
  borisz and fishbed like this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Meg ott a Nachimov Admirális. Egyébként megbírkóztak volna a Kuznyával is, de nem volt üres hely. Kell munka a többi üzemnek is, de nem mindegyik képes gyors és jó minőségü munkát végezni. Lásd a Nyerpát. 6 évig tartott a Vepr javítása.
   
  nyugger, fishbed and Capslock27 like this.
 4. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  https://dfnc.ru/en/russia-news/sevmash-zvezdochka-have-orders-until-2027/
   
  nyugger likes this.

Ezen oldal megosztása