Környezetvédelem

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
3 348
8 208
113

ajanlott-hatarido-diagram-1-503346.jpg


ajanlott-hatarido-diagram-nebih-503344.jpg
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 014
57 676
113

Óriási siker: őshonos magyar kutyafajtát vettek nyilvántartásba Amerikában​

A pumi után egy másik őshonos magyar terelőkutya-fajtát, a mudit is nyilvántartásba vette az amerikai ebtenyésztők klubja (American Kennel Club, AKC).

A bekerülés a fajtiszta kutyák legrégebbi amerikai nyilvántartásába azt jelenti, hogy a mudi is versenyezhet sok amerikai kutyakiállításon, köztük az AKC nagy éves bajnokságán és a Westminster Kennel Club rangos versenyén. Ahhoz, hogy az AKC nyilvántartásba vegyen egy fajtát, egyéb kritériumok teljesítése mellett az is kell, hogy legalább 300 egyed éljen belőle az ország legalább 20 államában, és létezzen egy szabvány, amely meghatározza, hogy milyen jellemzőknek kell megfelelnie a fajtának.
A mudi és az egykori orosz arisztokraták kedvenc kis ölebe, az orosz toy terrier keddi elismerésével 199-re emelkedett az AKC regiszterében szereplő fajták száma. A pumit 2016 júniusában vették nyilvántartásba Amerikában.


Szerintem nem biztos, hogy ennek annyira örülnünk kéne....
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
5 654
15 044
113
Hahó ! Valaki ! Nem tudjátok a Fekete István filmet a Bereki embert hol lehet megnézni ?

A Széchenyi Zsiga bácsi élete is érdekelne !

Ha tudtok linket toljátok légyszi !
 
 • Tetszik
Reactions: jani22

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 014
57 676
113

25 milliót követel a hatóság a Greenpeace-től, így védi az állam fertői beruházását...​


270137881 410314494215067 4286814243984417856 n


A létező legmagasabb, 25 millió forintos eljárási díjat követeli a Közbeszerzési Döntőbizottság cserébe azért, hogy érdemben foglalkozzon a Greenpeace fertői közbeszerzésről szóló beadványával. Csakhogy a kis összegű magánadományokból élő civil szervezet nem tudja kifizetni ezt az összeget. Álláspontjuk szerint

AZ ILYEN MAGAS ÖSSZEGŰ ELJÁRÁSI DÍJAKNAK AZ A CÉLJA, HOGY SENKINEK ESZÉBE SE JUSSON MEGKÉRDŐJELEZNI A KÖZBESZERZÉSI FOLYAMATOKAT.

Múlt héten támadta meg az újra kiírt közbeszerzési pályázatot a Greenpeace Magyarország a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A testület most postázott válaszában arról tájékoztatta a környezetvédő civileket, hogy a vonatkozó szabályozás alapján 5 napon belül 25 millió forintot kellene befizetniük ahhoz, hogy foglalkozzanak a beadványukkal.

Az egyesület azt állítja: egy új közbeszerzési kiírásban olyan épületek is felbukkantak, amelyekre az állami cégeknek nincs engedélyük.

Aki ma Magyarországon meg akar támadni egy közbeszerzést, annak úgynevezett igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetnie, melynek mértékét egy 2015-ben módosított rendelet állapítja meg. E rendelet szerint a díj a beszerzés becsült értékének 0,5 százaléka, de legfeljebb 25 000 000 forint lehet. Ezt az összeget követeli most a Greenpeace-től a testület.

A CIVIL SZERVEZET SZERINT A JOGALKOTÓ 2015-BEN PONT AZÉRT MÓDOSÍTOTTA ÉS EMELTE FEL IRREÁLISAN MAGASRA AZ ELJÁRÁSI DÍJAKAT, HOGY EZZEL VISSZATARTSA A JOGORVOSLATI PANASZOKTÓL AZ ÉRINTETTEKET.

A döntőbizottság végzéséből az is kiderül, hogy a fertői közbeszerzési eljárás második ütemének becsült értéke majdnem 35,8 milliárd forint. Ez a jelenleg zajló, a Mészáros és Mészáros Kft. által elnyert 9,38 milliárd forint értékű munkákkal együtt már meghaladja a 45 milliárd forintot.

A Greenpeace Magyarország azért kérte a közbeszerzési kiírás jogellenességének megállapítását, mert az még a – a kiemelt beruházásokra vonatkozó rövid határidők miatt megkérdőjelezhető módon kiadott – környezet- és természetvédelmi engedélyekben leírtaknak sem felel meg. A közbeszerzési kiírásban megadott adatok ugyanis jóval túlterjeszkednek az engedélyezett méreteken, szinte minden egyes részelemnek nagyobb a területe, mint ami az engedélyben szerepel, a kiírásban szereplő 26 apartmanház, egy fürdőház és mintegy 150 strandpavilon építésére pedig egyáltalán nincs is engedélye a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek.

Minden valódi hazai és nemzetközi természetvédelmi testület egyetért velünk abban, hogy ez a beruházás alapjaiban veszélyezteti a Fertő-Hanság Nemzeti Park értékeit. Az állam pedig nemhogy megvédené a rábízott közös kincsünket, de ő maga a beruházó
– nyilatkozta Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország természetvédelmi kampányának vezetője.

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
10 530
17 120
113